Konu Esim, Ne Yapacagimi Bilmiyorum...

Aslında hiç bişi yapmayıp bebeklerin doğmasını beklemeniz bile yeterli hani bakarmışya başına kalınca İKi bebek nasıl koşa koşa işe gidecek

Benim de başımdan hem.sizin durumunuz hem de eşinizin durumu gecti. Eşim işsiz kaldığında hiç sormami bile istemiyodu. Ben onun çaba harcamadigini düşünüyordum. Ama adam sonunda illa her hareketimi anlatmami istiyosun gururum var. Bende üzülüyorum basarisiZligimi söylemek istemiyorum diye konuşunca bıraktım. Belki esinizdeoyledir. Eşim gayet güzel bir iş buldu sonunda çok şükür. Darısı başınıza :)
Dil konusunda da şöyle yurtdışına ciktik. Bana da iş verebileceklerini söylediler ama bende bir tutukluk. Gramerini su gibi bildiğim dili konuşamıyorum. Hatta denemiyorum bile düşünün. Markette bile hebele hubele . Belki esinizde uyum sağlamaya çalışıyordur bocaliyodur. Çalıştığı ortamda konuşarak dilini geliştirebilir mi? O geldi aklıma. Bol bol konuşarak belki ilerleyebilir.
İnşallah herşey gönlünüzce olur

Türkiye'de başka iş bulmadan işten çıkmak hata...Özellikle deneyimli iseniz Türkiye'de iş bulmak çok zor ama keşke biraz daha deneseydi bir tanıdık vasıtası ile falan bunlara yoğunlaşıp sağdan soldan referans bulamaz mıydı?

bana biraz gerçek dışı geldi istekleriniz.
adam fiziksel olarak efor gerektiren bir işte calısıp, o yorgunlukla akşam da hadi bakalım kursa gideyim gibi bir şey yapamaz.

eğer sizin evi geçindirecek kazancınız varsa, işi bırakıp dil konusuna eğilebilir ancak.
yapabiliyorsanız bunu yapın.

zaten o eğitiminin çok altında, bedenen yorulduğu işe eyvallah ederek fedakarlık yapmış.
eve gönül ister ki bebeklerinize bir süre siz bakın ama her zaman olmuyor
bu anlamda çocuklara vardiyalı bakmak çok mantıksız degil
üstelik zor olan kısımda eşiniz olacak, gece çalışacağı için ama siz hala kendinizin daha çok yorulacağını dusunuyorsunuz.
bence eşinize karşı pek anlayışlı değilsiniz.

Açıkçası bana planlarınızın pek oluru var gibi gelmedi. Gündüz işe gidip akşam ikiz bebeklere bakmak ve tam tersi olacak iş değil. Evde oturan kadınlar bile tek başına ikizlere bakamıyor. Ne ara bir kap yemek pişirip, duş alacak, uyuyacaksınız? Ben fazla vakit kaybetmeden daha makul planlar yapmanızı öneririm.

Eşiniz eminim farkındadır o da rahatsızlık duyuyor ama bazen elimizden bişey gelmez. Rabbim meleklerinizi saglikla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin
Ayrıca kıt kanaat geçim çaba oldukça ömür boyu sürmüyor. Başka bir yere gidince dibe vurmaniz da normal çünkü yeni bir hayat kurmak isteyen insanların çoğu sıfırdan başlar. Bir süre birikiminiz varsa oradan idare edersiniz .
Bizde eşimle zora düştük ben ona bileziklerimi bozdurmayi teklif ettim yeterki sikilmayalim borçların altında ezilmeyiz husursuz olma dedim.hic bi şey söylemedi bu eşimin dilinde duruma göre bakarız o zaman demek. Çünkü bunu kabul etmek onun için zor olurdu. Şükür atlattık o günleri bize kalan birbirimize destek olduğumuz hissi kaldı

2 çocuk büyütmüş ve etrafımda ikiz büyütmüş anneleri de gördüğümden tecrübelerime dayanarak konuşuyorum. Çocuklu hayat eve bomba atmak gibi... Yetişemeyeceksiniz evinize, bebeklerinize, eşinize, temizliğe, alışverişe ve en önemlisi kendinize. Belki karamsar görünebilir söylediklerim ama gerçekçi olmanın psikolojik tramvaları azalttığını düşünüyorum. Erkenden tedbir alın. Ailenizden tecrübeli, bezerikli ve anlaşabildiğiniz kim varsa doğum öncesi ve sonrası için en az 6 ay en fazla 1 sene yanınızda kalması için çağırın. Doğum sonrası yorgunluk ve stresten eşinize karşı daha tahammülsüz olacaksınız. Eşiniz ağırda olsa fiziksel güçte gerekse çalışıyor mu çalışıyor. Bırakın o işi yapsın önce işe yaramayı sürdürsün ( yurtdışında bu tip buhranlarla paralarını ticarete yatırıp iş yapanların çok azı tutunabildi. Yani eşinizin haketti donanımlı imkanları olan işi kovalamasına teşvik etmek bu tip yanlış yatırımlara zemin hazırlıyor aman dikkat bu konuyu da belirteyim) zamanla bebekli evden kaçmak için dil kursu aşkıyla yanıp tutuşacaktır. Bol bol para biriktirin keza bebek masrafı ciddi bir birikim istiyor. Eviniz müsaitse bez, temizlik malzemeleri, bebek gereçleriyle doldurun. Dayanıklı uzun ömürlü gıdalar vs. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah sağ sağlim bebeklerinizi kucağınıza alın. İnşallah eşinizede iyi bir iş çıkar

Bir arkadaşımın arkadaşı yurt dışında normal düzende çalışırken bunalıyor ve kafasını dağıtmak İçin internetten satış yapmaya başlıyor. Zaman içinde o kadar çok para kazanıyor ki. Maaşının onlarca katı. Bulunduğu ülkeyi terkedip denizi kumu muhteşem bir adaya yerleşiyor. Hatta fotoğrafını gördüm. Deniz kenarına masa atmış, masada laptop yanında kahve, şortuyla poz vermiş altına da “ofisim” yazmış. O kadar özendim ki anlatamam. Yaptığı da hiç ürün vs almadan, Çin’deki bir mağaza ile anlaşıyor ebay da satıyor. Yani ürünü alıp depolamıyor bile. Bence muhteşem bir hayat.

Ya ikiz bebekle evde oturursan da yıpranırsın inan bana çocuk bakmak daha yorucu. Çalışırsınız ikiniz de. Ve bakıcı alma durumunuz olursa günlük en azından dinlenmek için zamanınız da kalır. Ben izindeyim ve 16 aydır gerçekten yıprandığımı ve köreldiğimi hissediyorum sanki artık iki lafı bir araya getiremiyorum sürekli akşama kadar sabaha kadar tek konum çocuk. Tabi ki kendim büyüttüğüm için onun adına çok mutluyum ama çalışmaya alışan bir insan için çok zor

Hayır tabii ki değil. En baştan böyle söylemişsiniz zaten. Yeni öğrendiği bir bilgi olmayacak. Şu an bu kadar içerliyorsunuz, sonra kimbilir nasıl hissedeceksiniz. Siz nasıl o düşmesin diye düşünüyorsanız, onun da sizi düşünmesi, baştan verdiği sözü tutması gerekiyor.

Konustuk esimle. Bazi arkadaslarin dedigi gibi oldukca fazla caba harcadigini anladim. Sadece ben bazi seyleri biraz gormezden gelmisim. Aslinda bir yandan tr deki ekibi ile kontak icindeymis ve ben hamile oldugum icin pek anlatmamis bunlari. Kafana taktigini bilsem anlatirdim dedi. Birseylerle ugrasiyorlarmis hep beraber, dinleyince kendimden utandim biraz. Ama anlayisli davrandi sagolsun.

Yaptigimi planla ilgili degisiklik olmasi gerektigini soyleyen arkadaslar olmus ama maalesef o gundemimizde yok. Cok sikisirsam Turkiye'den annemi getirmeyi teklif etti. Bir nebze icim rahatladi.

Ben oldukca olumlu ve anlayisli konusmaya calistim, o i se anlayisli oldugum icin tesekkur etti. Olumlu ya da olumsuZ tum yorumlariniz icin tesekkur ederim, hepiniz cok yardimci oldunuz. Nelere dikkat etmem gerektigi konusinda benim icin onemli ipuclari oldu.

Iyi ki varsiniz.

ikiz annesiyim maddi ve manevi olarak çok zordur ikiz büyütmek. sana en çok lazım olan şey yardımcı birileri olacaktır. bence yurtdışında bakıcı gibi birşey tutamazsanız işiniz çok zor. benim annem ve kayınvalidem destekledi onlar olmasa düşünemiyorum nasıl büyütürdüm. sadece çocuklarınızı düşünün derim. ve maddi olarak da rahat olmanız gerekir öyle ihtimallerler iki bebek zor çok zor. millet ayda 1 paket bez bitirirken siz haftada 1 paket bitireceksiniz paket dediğim kutu olanlardan en büyüklerinden

Bence bu problemleriniz bebişler doğduktan sonra çözülür.Çünki eşiniz bebeklere bakamıyacağını anlayınca size çalış diyemez ve mecbur daha iyisi için daha çok çabalar.Ona her şey kolay geliyor şu an ama hayat onu daha çok çabalamaya zorlıcak zaten

offff şuan hayatını daha doğrusu özellikle iş hayatını kökten değştirme isteğinde olan biri olarak delicesine imrendim.

Eşinin bu kadar kısa sürede meslek edinecek kadar dil öğrenmesi zor bence

Yani daha basit sektörde restoran vs tarzı ortamlarda çalışabilir belki ama mesleğini yazmamışsınız da yetersiz dili olan bir mühendisi kimse işe almaz örneğin

Olmuyorsa da gelin geri burada iş arasın zira düşük pozisyonda çalışmak da zor

Eşinizin 4 kişilik aileye tek başına yabancı bir ülkede bakması bana çok zor geldi

Aklıma doktor olmasına rağmen fabrikada kaçak çalıştırılan ve parlamada hayatını kaybeden Suriyeli çalışan geldi

Şartları çok da zorlamamak lazım bir de sonuçta siz iş işin gitti iseniz o işin devamı yan sektörü vs referans olacak bir yönü vardır da eşinizin şu an işin iyi bir iş imkanı yok gibi

Şartları çok da zorlamamak lazım bir de sonuçta siz iş işin gitti iseniz o işin devamı yan sektörü vs referans olacak bir yönü vardır da eşinizin şu an işin iyi bir iş imkanı yok gibi

dun konusurken bizim de aklimiza boyle bir cozum geldi aslinda. imkansiz degil boyle birsey yapabiliriz gibi dusunduk. aklinza geldikce iyi dilek dua ne varsa gonderin Allah bebeklerin kismetine bize yardim etsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…