Öfke kontrol bozukluğunda psikoterapiye ilk başlanıldığı dönem kişi daha öfkeli oluyor. Çünkü geçmişiyle yüzleşiliyor, sorunun üzerine gidiliyor o yüzden de daha da artan bu öfkesinin en azından geçici bir süre için ilaçla kontrol altına alınması gerekiyor. Bu işlerde verimli olabilmek için çok seçici olmak gerekiyor çünkü yanlış anlaşılmasın ama ticari kaygı var bence bu işte. psikiyatrist tecrübem olmuştu farklı bir sebepten (evliliğimdeki problemler için) ve malesef tüm güvenimi kırmıştı. Şu sıralar pedagoji kitapları ve yazıları okuyorum ve isim vermem doğru mu bilmiyorum ama son zamanlarda popüler olan bir pedagog, çocukluk çağlarında oluşan problemleri çözmek de bizim işimiz diyordu. Araştırmalarınızı yaparken daha geniş tutun bence sklanızı. Terapist tavsiyesi olarak internetteki bazı yorumlara bazen güvenmemek gerektiğini daha çok benzer şikayetleri olanları dinlemek gerektiğini düşünüyorum.
Eşiniz sorununun farkında, şiddet eğilimi de yok. Ne şanslı ki bilinçli ve duyarlısınız. Sizin de desteğinizle her şey düzelecektir. Bu aralar üzerine fazla gitmeyin bence, tıpkı 2yaş sendromunda olan çocuğa yaklaşır gibi o sinirlenince bekleyip, o size yaklaştığında şefkatinizi gösterin. Ne mutlu ki eşiniz için çabalıyorsunuz, tez zamanda eşiniz de sakinliğe otokontrole kavuşur umarım.