• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu eşim. Akıl verin lütfen. Ben içinden çıkamıyorum.

Ben inanamıyorum. .
Ne bilim adam geçmicem ben şu kamu kurumunda çalışıyorum dedi güvenlik görevliside s***ktr l*n geçiceksin mi dedi direk :oha:
Hayir. Esim gecmek istemedi. Kimligini gosterdi. Adam alip incelemek istedi. Esim tekrar gosterdi. Adam guldu. Gececeksin dedi emretti dalga gecer sesle. Esim kufretti. Adam da hakaret etti.
Mesela yolda cevirmeler filan oluyor ya. Orada polise kimligi gosterince durmadan geciyoruz. Arama haklari yok yani.

Tum bu olaylar yasanirken annesi gidip kafasina gore antidepresab alip icirmisti. Zorla biraktirmistim. Cunku doktora bile gitmeden kullaniyordu. O yuzden antidepresandan da cekiniyorum.
Evet iyi yerlere gelmiş ama doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmamak gerektiğini öğrenenemiş bir eş. Okumuş cahillerden galiba. Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bana bir ban lazım galiba :KK53:

Sevgili Filkatori,
sakın umutsuzluğa kapılma.
alanında uzman emdr yapan bir psikolog bulun.
birlikte gidin.
sen de görün. senin de onun yaşattığı travmaların var onların da hallolması gerek. sorunlu bir insanla yaşayıp yara almadan duramıyor insan.
kendisinin sorunun farkında olması çok önemli.
2niz de kendinize gelip çok daha güzel bir hayata adım atacaksınız.
Sevgiler

Sevgili Filkatori,
sakın umutsuzluğa kapılma.
alanında uzman emdr yapan bir psikolog bulun.
birlikte gidin.
sen de görün. senin de onun yaşattığı travmaların var onların da hallolması gerek. sorunlu bir insanla yaşayıp yara almadan duramıyor insan.
kendisinin sorunun farkında olması çok önemli.
2niz de kendinize gelip çok daha güzel bir hayata adım atacaksınız.
Sevgiler
Insallah. Cok cok tesekkur ederim. Duygulandim yazdiklarinizi okurken. Yanimda oldugunuz icin cok tesekkur ederim.

Yok o zamanlar cocuk sayilirdi daha. 17 sindeydi.
On yedi yaşındayken mi tanıştınız eşinizle? Eşiniz düşünemiyor kullanmaması gerektiğini siz düşünüp bıraktırıyorsunuz. Helal size.

On yedi yaşındayken mi tanıştınız eşinizle? Eşiniz düşünemiyor kullanmaması gerektiğini siz düşünüp bıraktırıyorsunuz. Helal size.
Evet ben 16 o 17 yasindaydi. Ben daha saglikli bir ailede buyudugum icin aklim daha basimdaymis demekki.

Evet iyi yerlere gelmiş ama doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmamak gerektiğini öğrenenemiş bir eş. Okumuş cahillerden galiba. Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bana bir ban lazım galiba :KK53:
Siz hic grip oldugunuzda kafaniza gore antibiyotik almadiniz mi. Turkiyede kac kisi bi doktora gideyim de ilaci oyle kullanayim diyor. İyi yerlere gelmek herseyi dogru bilmek degildir. Kullanmasi yanlis ama meslegiyle ne alakası var bunun. Bilmek zorunda degil.

Konuda herkes aramaya izin verseydi ne olurdu demiş ancak eşiniz verdiği ani tepki dışında sonuna kadar haklı, tahmin ettiğim görevde ise kolluk kuvvetlerinin amiri konumunda, üstelik kendisine tanınan bir hakkı kullanıyor, öfkesini kontrol edebilmek adına destek almayı kabul ettiyse hiç üzülmeyin artık mutlaka çözüme kavuşur bence en büyük adım tedaviye karar verebilmek

Öfke kontrol bozukluğunda psikoterapiye ilk başlanıldığı dönem kişi daha öfkeli oluyor. Çünkü geçmişiyle yüzleşiliyor, sorunun üzerine gidiliyor o yüzden de daha da artan bu öfkesinin en azından geçici bir süre için ilaçla kontrol altına alınması gerekiyor. Bu işlerde verimli olabilmek için çok seçici olmak gerekiyor çünkü yanlış anlaşılmasın ama ticari kaygı var bence bu işte. psikiyatrist tecrübem olmuştu farklı bir sebepten (evliliğimdeki problemler için) ve malesef tüm güvenimi kırmıştı. Şu sıralar pedagoji kitapları ve yazıları okuyorum ve isim vermem doğru mu bilmiyorum ama son zamanlarda popüler olan bir pedagog, çocukluk çağlarında oluşan problemleri çözmek de bizim işimiz diyordu. Araştırmalarınızı yaparken daha geniş tutun bence sklanızı. Terapist tavsiyesi olarak internetteki bazı yorumlara bazen güvenmemek gerektiğini daha çok benzer şikayetleri olanları dinlemek gerektiğini düşünüyorum.
Eşiniz sorununun farkında, şiddet eğilimi de yok. Ne şanslı ki bilinçli ve duyarlısınız. Sizin de desteğinizle her şey düzelecektir. Bu aralar üzerine fazla gitmeyin bence, tıpkı 2yaş sendromunda olan çocuğa yaklaşır gibi o sinirlenince bekleyip, o size yaklaştığında şefkatinizi gösterin. Ne mutlu ki eşiniz için çabalıyorsunuz, tez zamanda eşiniz de sakinliğe otokontrole kavuşur umarım.

Öfke kontrol bozukluğunda psikoterapiye ilk başlanıldığı dönem kişi daha öfkeli oluyor. Çünkü geçmişiyle yüzleşiliyor, sorunun üzerine gidiliyor o yüzden de daha da artan bu öfkesinin en azından geçici bir süre için ilaçla kontrol altına alınması gerekiyor. Bu işlerde verimli olabilmek için çok seçici olmak gerekiyor çünkü yanlış anlaşılmasın ama ticari kaygı var bence bu işte. psikiyatrist tecrübem olmuştu farklı bir sebepten (evliliğimdeki problemler için) ve malesef tüm güvenimi kırmıştı. Şu sıralar pedagoji kitapları ve yazıları okuyorum ve isim vermem doğru mu bilmiyorum ama son zamanlarda popüler olan bir pedagog, çocukluk çağlarında oluşan problemleri çözmek de bizim işimiz diyordu. Araştırmalarınızı yaparken daha geniş tutun bence sklanızı. Terapist tavsiyesi olarak internetteki bazı yorumlara bazen güvenmemek gerektiğini daha çok benzer şikayetleri olanları dinlemek gerektiğini düşünüyorum.
Eşiniz sorununun farkında, şiddet eğilimi de yok. Ne şanslı ki bilinçli ve duyarlısınız. Sizin de desteğinizle her şey düzelecektir. Bu aralar üzerine fazla gitmeyin bence, tıpkı 2yaş sendromunda olan çocuğa yaklaşır gibi o sinirlenince bekleyip, o size yaklaştığında şefkatinizi gösterin. Ne mutlu ki eşiniz için çabalıyorsunuz, tez zamanda eşiniz de sakinliğe otokontrole kavuşur umarım.
Maalesef henuz bi doktor bulamadik saydiginiz sebeplerden. Ticari kaygilar oldugu cok belli isim yapmis kisiler var. Gercekten islerinde iyiler mi yoksa reklam mi bilemiyoruz. Iyi dilekleriniz icin cok cok tesekkur ederim.

Valla ben esinize hak verdim.
Aransa ne olurdu ne demek yahu
Kamu güvenliği nasil bilmiyor aranmayacagini
Hadi bilmiyor diyelim nasil emir veriyorsun güle güle
Bu güvenlik görevlisinin hor görülmesi falan olmuyor bu kabul edilmis olan usule karsi gelinmek oluyor.
Tek hatası kufretmek onun içinde ofkesini kontrol etmesi gerekiyor .
Yanliz basinda ifade edisiniz yanlis olmus bence. O yüzden anlasilmadi konu.

Valla ben esinize hak verdim.
Aransa ne olurdu ne demek yahu
Kamu güvenliği nasil bilmiyor aranmayacagini
Hadi bilmiyor diyelim nasil emir veriyorsun güle güle
Bu güvenlik görevlisinin hor görülmesi falan olmuyor bu kabul edilmis olan usule karsi gelinmek oluyor.
Tek hatası kufretmek onun içinde ofkesini kontrol etmesi gerekiyor .
Yanliz basinda ifade edisiniz yanlis olmus bence. O yüzden anlasilmadi konu.
Tekrar duzenledim konuyu. Tesekkur ederim. Evet tek hatasi bu. Bu yuzden guvenlik gorevlisi sikayetci olacakmis. Basina birsey gelmesinden korkuyorum esimin. Cok gereksiz bir olay yasandi.

Bir güvenlik görevlisi olarak eşini haksız buldum :) bizde emir kuluyuz aranmak istemiyorsa girmez olur biter

Maalesef henuz bi doktor bulamadik saydiginiz sebeplerden. Ticari kaygilar oldugu cok belli isim yapmis kisiler var. Gercekten islerinde iyiler mi yoksa reklam mi bilemiyoruz. Iyi dilekleriniz icin cok cok tesekkur ederim.
Nacizane tavsiyem çok aceleye getirmeyin derim. Ben ilk deneyimim bir prof ve kitapları olan psikiyatristle oldu. 1 saat sürmesi gereken seans dr un keyfi telefon görüşmeleriyle ve bitse de gitsek modundaki beni dinlemesiyle ve vaktinden çok önce bitmişti. Aylar sonra psikoloğa gitmeye cesaret edebilmiştim. En azından ilgiyle dinliyordu beni ve devam etmeme çok da gerek olmadığını söylemişti. Bu bile psikiloğuma güvenimi arttırmıştı. Yine kendimi kötü hissetsem giderim ona. Ancak sizin durumunuza etkili olur mu pek bilemem. Bir de kendisi kadın, eşiniz erkekle daha rahat paylaşabilir belki durumunu. Seçimlerinizde buna da dikkat etmek gerekebilir, tabi siz daha iyi tanırsınız eşinizi. Yine de isterseniz ismini yazayım araştırmak isterseniz. Terapist tavsiyesi alıp değerlendirmeniz gerekiyor şu aşamada diye düşünüp bu şekilde yorum yaptım. Doğruysa, yaşadığınız şehri ve gidebileceğiniz bölgeyi de belirtirseniz tecrübesi olanlardan bir değerlendirme yapabilirsiniz belki.

Nacizane tavsiyem çok aceleye getirmeyin derim. Ben ilk deneyimim bir prof ve kitapları olan psikiyatristle oldu. 1 saat sürmesi gereken seans dr un keyfi telefon görüşmeleriyle ve bitse de gitsek modundaki beni dinlemesiyle ve vaktinden çok önce bitmişti. Aylar sonra psikoloğa gitmeye cesaret edebilmiştim. En azından ilgiyle dinliyordu beni ve devam etmeme çok da gerek olmadığını söylemişti. Bu bile psikiloğuma güvenimi arttırmıştı. Yine kendimi kötü hissetsem giderim ona. Ancak sizin durumunuza etkili olur mu pek bilemem. Bir de kendisi kadın, eşiniz erkekle daha rahat paylaşabilir belki durumunu. Seçimlerinizde buna da dikkat etmek gerekebilir, tabi siz daha iyi tanırsınız eşinizi. Yine de isterseniz ismini yazayım araştırmak isterseniz. Terapist tavsiyesi alıp değerlendirmeniz gerekiyor şu aşamada diye düşünüp bu şekilde yorum yaptım. Doğruysa, yaşadığınız şehri ve gidebileceğiniz bölgeyi de belirtirseniz tecrübesi olanlardan bir değerlendirme yapabilirsiniz belki.
Sayet ankarada bildiginiz iyi birileri varsa isim verebilirsiniz. Cok iyi olur. En azindan onlari da arastiririm. Ilginiz icin cok tesekkur ederim.

Bir güvenlik görevlisi olarak eşini haksız buldum :) bizde emir kuluyuz aranmak istemiyorsa girmez olur biter

Aslinda konuda yanlış ifade edilmis. Bu bir kamu kurumu. Ve konu sahibinin esinin mesleğini de anladım. Aranmadigini kamu da bir güvenlik görevlisinin bilmemesi zor arkadaşım.

Onun sadece bir örnek olduğunu düşündüm ben. Ben İstanbul da yaşadığım için Ankara’yı bilmiyorum ama bahsettiğim pedagog Adem güneş ve ona ait bir merkez var. Orda online olarak görüşme yapan terapistler de var. Veya başka terapistlerin de böyle imkanı olabilir. Bu pedagogun basit bir önerisi var öfke kontrolü için. Şöyle diyor: sinirlenince kişinin özellikle çenesi kasılır kilitlenirmiş bu durumda bir elma yiyin diyo. Hem ısırarak o kasılması biraz gevşetiyorsunuz, hem de ağzınıza tatlı bir şey geliyor diye rahatlıyorsunuz o lezzetin verdiği hazla. En azından terapiye başlayana kadar bu tür basit şeyler denese ve problemsiz günlerinin sayısı arttıkça motive olsa terapiye de daha uyumlu başlar ve sürdürür diye düşündüm.

Back