Konu çocuk olunca?

choccywhoccydoodah

Nirvana
Pro Üye
19 Kasım 2013
18.665
33.653
798
Merhaba Kadınlar Klübünün güzel bayanları.
Akşamdan beri içime dert oldu, yazmak , sizlerle dertleşmek ve aynı durumda neler hisseder, neler yaparsınız anlamak istedim.
26 aylık kızım var. Akşam eşim ve kızımla avm'ye gittik. Kızımın oynamaktan zevk aldığı oyun parkına götürdük, biraz enerjisini atsın, yorulsun diye ama gitmez olaydım diyorum. İlk şok 10 yaşına kadar çocukların girebilecegi yaş sınırı olan parkta 1.65 boyunda kocaman bir çocuğun olduğunu görmemdi. Kızımı içeri sokmak istemedim çünkü küçücük bir yer, içindeki kaydırak o çocuğun bacak boyu kadar zaten. Ordan kayıp top havuzuna girdiğinde havuzu kaplıyor neredeyse. Üzerine düsebilir küçük çocukların , olmaz yani. Neyse kızım durmadı ve girdi iceri. İçeri girdiği gibi 2.şoku yaşadım, daha sonradan o büyük çocuğun kardeşi olduğunu anladığımız 3 yaşlarında bir erkek çocuk, kızım içeri girdiği gibi , kızımı itip birde üzerine 5 -6 defa yüzüne pat pat indirdi. Babası oradaydı uyardı, çocuk hala itiyor vuruyor ve ben çocuğa 'bak ben annesiyim ve sana kızıyorum itmek vurmak yok 'dedim ve babası bir zahmet aldı çocuğu içerden. 5 dakika geçmedi annesi geldi çocuğu yeniden içeri biraktı yine vurmalar , itmeler. Kadın saksı gibi duruyor orda. İnanın sinirden deliye döndüm. Tamam oda çocuk, bilmez vs ama neden bir anne yada baba çocuğunun böyle bir davranışına göz yumar. Al çocuğunu de ki bak vurursan eve gideriz vs. Gerekirse eve götür , yaptığının yanlış olduğunu anlasın. Bir daha yapmasın. Ama yok saksı gibi dur orda sen. Anlamıyorum cidden anlamıyorum. Başkasının çocuğuna asla laf edecek karakterde değilim ama inanın ben yine uyardım yukarıda anlattığım sekilde güzelce (ki evliya sabrı varmış bende bunu anladım) hala devam edince kızımı çağırdım çıkıyoruz dedim, kadın bir zahmet aldı oğlunu.
Geleceğin eşini,çocuğunu dövecek adamı da kendini böyle böyle belli etti. Sonra kızıyoruz burda eşini döven adamlara, böyle anne babası varsa uyarmıyorsa , doğal ve normal gibi kanıksayarak büyüyor bu çocuklar maalesef suç anne babada.
Ben akşamdan beri aklıma geldikçe ve kızımın o şaşkın ifadesi gözümün önüne geldikçe sinirleniyorum.
Siz neler yaparsınız böyle durumlarda anneler? Cidden merak ediyorum. Benim hala sinirlenmem normalmi?
Uzun oldu okuyan, yorum yapan, vaktini aldığım herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
bazı çocuklar çok agresif ve saldırgan oluyor ve bu bence aileden kaynaklı. yavrucaklar stres altında demek.

ama insanlar o kadar rahat ve empatiden yoksun ki hiç kibarlıktan anlamıyorlar.

siz en doğrusunu yapmışsınız ama başkasının çocuğuna zarar verilmesini izleyen insanlara inanın çok daha sert çıkmak gerekiyor.

Bazı çocuklar daha çok canavar a benziyor yaaa
Ama tüm suç anne ve babaların işte. .
Şekilde görüldüğü gibi..
Çocuk ne görürse onu benimsiyor maalesef, kimsenin umurunda olmayınca ve uyarılmayinca coğaltarak devam ediyor. Benim söylemem hic etki etmedi çocuğa, umurunda değil yani, anne baba umursamayınca çocuk ne yapsın.

Bizim de 21.ayımız bitti. Zaman zaman böyle durumlar yaşıyoruz kızım hayretler içinde izleyip şaşırıyor,hatta korkup ağlıyor.AVM de hiç yaşamadım ama mahallemizdeki çocuk parkında çok yanlış davranışlar sergileyen çocuklar var,tek çarem farklı yerlere götürmek.Genelde aynı parklara aynı çocuklar geliyor çünkü.Sizin gittiğiniz yer de öyle bir yerse gitmeyin derim.4-5 ay önce ters kayan bir çocuğu görüp örnek alan ve kafa üstü kaymaya çalışan kızımı zor tutmuştum.O korku o parka gitmeme kararı vermeme yetti. Aileler de pasifse siniriniz iyice bozulur

Canım çocuk neyin ne oldugunu bilmez. İş aileye düşer. Daha çok karşılaşacaksın bu tür durumlarla;)
SEVGİLER;::)

Haklısınız ama çok sinirliydim, ağzımdan kötü bir laf çıkar diye sustum ve tabi eşim duymasın diye, o benim kadar sakin duramazdı gorseydi.

Çok haklısınız ama işte herkes kendi cocuğuna müdahale etse, bütün çocuklar mutlu huzurlu olacak. Çok mu zor anlamiyorum bunu.

1,65 boyunda çocuk mu? ve o çocuğun 3 yaşlarında abisi.Yani 1,65 boyunda 2 yaşlarnda bir çocuktan mı bahsediyorsun.

Walla ne yapacağımı tam kestiremiyorum, alırdım cocugumu kadına adamada laf atardım, anlarlarsa tabi!
Cok Haklısın tabiki
Evt çocuk cok yaramaz olabilir ama uyarmayan aileyede sinir oluyorumm
Senin çocuğun aynısını o çocuklara yapsa ne yaparlardı acaba

Sorun ailede 5 yaşındaki oğlumu götürdüğümüzde tembihliyorum hatta oynarkende sık sık ikaz ediyorum 2-3 yaşındaki çocuklarda oluyor çünkü, anneciğim bak senden küçükler de var, sakin sakin oyna o kardeşlere zarar gelmesin olur mu diyorum, oğlum onları korumaktan oyun oynayamıyor. Geçenlerde küçük bir kız kayıyor oğlum aşağıdan gel ben seni tutuyoyum koykma diyor. Hatta büyük çocukları bile ikaz ediyor. yavaş kay bak küçük bebekler var (kendi çok büyük sanki)

Canım çocuk neyin ne oldugunu bilmez. İş aileye düşer. Daha çok karşılaşacaksın bu tür durumlarla;)
SEVGİLER;::)
Teşekkür ederim. İlk değil, sonda olmaz muhtemelen ama ailelere kızıyorum. Geçen gün parkta hamile kediye tekme atti çocuk, babası sırıtıyor. Hayret ediyorum.

Maşallah , Allah bağışlasın. Bende ayrılmiyorum yanından. Bazen sevmek istiyor başka çocukları, onda bile uyarıyorum çocuk rahatsız olqbilir diye. Ama bu kadar rahat olanlara inanamıyorum.

Anlamazlar canim maalesef. Adam aldı cocuğunu kadin hop iceri tekrar.

Cok edepsiz, haddini bilmez, yaramaz cocuklar var maalesef, ama suc cocukda degil egitimde. Anne ve babalar cocuklarini ne yazikki egitemiyorlar. Cok simarik bir nesil yetisiyor, cocugumun özgüveni yikilmasin altinda. Bakalim bu isler nereye varacak? Ne egitim, ne sorumluluk, nede sosyallesme yok cogu cocuklarda, herkes kendi cocugunu sah, padisah saniyor, hepside birer Einstein...
Ben Avrupa kadinlarinin cocuk egitimini cok begeniyorum, cocuklar orda hala cocuk...

Kardeşi diyecektim yanlış yazmısım kusura bakmayın.
Bakın,tabiki kimse kendi çocuğuna zarar gelsin istemez.Ama başka çocukları da kendi çocuklarımızın huylarına göre değerlendirmemeliyiz.Çocuk hiperaktifdir.Algılama güçlüğü vardır.Söz dinlemiyordur.Annenin psikolojisi farklıdır.Bu sizin çocuğunuza zarar vermesini gerektirmez tabi ama,burda sizin yapacağınız kendi çocucuğunuzu kendiniz korumanız.Ne elalemin çocuğunu terbiye edebiliriz,ne başka ebeveynin bizim gibi davrnamasını bekleyebiliriz.Çocuğunuzu ordan uzaklaşıtrmaktan başka yapacağınız birşey yok bu durumda.

cümle devrik olmuş, 1,65 boyunda olan kişi 3 yaşında ki çocuğun abisiymiş.
Bu arada aynı sinir harbini bende yaşıyorum.
Benim kızımda çok şükür kural tanıyan bir çocuk, elimden geldiği kadarı ile öyle yetiştirmeye çalıştım.
Parkta v.s. asla kimseyi taciz etmez, sırasını bekler yeni gelenlere sıra verir v.s.
Asla kimseyi itip kakma huyu yoktur ve böyle durumlarda sizin kızınızda olduğu gibi şaşırır kalakalır.
Amma gel gör ki sorumsuz ebeveynler yüzünden bizler zıvanadan çıkıyoruz.
Ne yalan söyleyeyim bazen öyle hırslanıyorum ki o çocukları alıp hırpalamak geliyor içimden.
Kızımı salıncağa bindiriyorum başıboş çocuklar hop salıncağın önünden arkasından geçiyor
aklım çıkıyor salıncak çocuklara çarpacak diye.
kaydırağa ayakkabılarıyla çıkıp ters kaymaya çalışanlar, kızım küçük olduğu için onu itip geçmeye çalışanlar.
Bizim ki de kuzu kuzu bekliyor kenarda onlar kaysın diye, bazen acaba böyle yetiştirerek hata mı yaptım diyorum.
Keza AVM lerin oyun parklarında da öyle, itip kakanlara sıra beklemeyenlere deli oluyorum.
O anne babaların kafalarını kaydırağa sürtüp kıvılcım çıkartasım geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…