• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu çocuk olunca?

Maşallah , Allah bağışlasın. Bende ayrılmiyorum yanından. Bazen sevmek istiyor başka çocukları, onda bile uyarıyorum çocuk rahatsız olqbilir diye. Ama bu kadar rahat olanlara inanamıyorum.

Amin canım sağol hepimizin çocuklarını Allah bağışlasın. Benimde başıma geliyor böyle şeyler hatta bir keresinde bir çocuk oğluma vuruyor niye direksiyon var oğlumda çevirmek istiyor ama çocuk 10-15 dakika geçmesine rağmen inatla bırakmıyor oğlum oynamasın diye sonra direksiyonum kenarından tuttu oğlum birlikte oynayalım diye çocuk itekledi oğlumu ve düşürdü. Bende neden itekliyorsun sırayla oynayın bak sen çok oynadın birazda başka çocuklar oynasın derken annesi geldi. Ne oldu oğlum neden ağlıyor dedi oğlum için (oğluna soruyor) çocuk hiçbir şey yapmamış gibi duruyor, bende de oğlunuz itip düşürdü o yüzden ağlıyor oğlum dedim. Çıkar o zaman çocuğunu oyun parkından benim oğlum zarar verir dedi nasıl yani dedim oğlunuza özel bir yer mi burası, oğlum zarar verir diyeceğinize ikaz etseniz bir ilgilenseniz daha iyi olmaz mı dedim. Kadın gitti biraz öteye birkaç kadın daha vardı yanında. Kadınlara oğlunu çıkaracağına salak salak bakıyor bakmaya devam etsin birazdan nasılsa benim oğlan ağzını burnunu kırar oğlunun o zaman görür gününü demez mi? Kan beynime çıktı. Gittim yanına ne diyosun sen dedim, şuursuz musun? Buradan illa bir çocuk çıkacaksa senin oğlun çıkacak herkese zarar veriyor dedim. Ağzından çıkanları da kulağın duysun yoksa ben sana duyurmasını bilirim dedim. Biz tartışırken çocuk başka bir çocuğa daha zarar verdi onun annesi geldi sen ne cahil bir kadınsın ya terbiyesiz anasında terbiye yokki oğluna öğretsin dedi. Güvenlik geldi o sıra kadına çocuğunuzu çıkarın lütfen burada herkesin oynama hakkı var sadece sizin çocuğunuzun değil, diğerlerine zarar veren sizin çocuğnuzsa çıkaracaksınız dedi. Kadın kıpkırmızı aldı çocuğunu gitti.

Bakın,tabiki kimse kendi çocuğuna zarar gelsin istemez.Ama başka çocukları da kendi çocuklarımızın huylarına göre değerlendirmemeliyiz.Çocuk hiperaktifdir.Algılama güçlüğü vardır.Söz dinlemiyordur.Annenin psikolojisi farklıdır.Bu sizin çocuğunuza zarar vermesini gerektirmez tabi ama,burda sizin yapacağınız kendi çocucuğunuzu kendiniz korumanız.Ne elalemin çocuğunu terbiye edebiliriz,ne başka ebeveynin bizim gibi davrnamasını bekleyebiliriz.Çocuğunuzu ordan uzaklaşıtrmaktan başka yapacağınız birşey yok bu durumda.
Her ne olursa olsun, anne baba o çocuğun başka çocuklara zarar verdigini bile bile orada tutamaz bence. Ben neden uyarmak zorunda kalıyorum? Anne baba neden uyarmıyor? O çocuğun bir sorunu varsa anne baba 2 defa dikkat etmeli. Benim çocuğum huzursuzluk çıkarıyorsa alıp giderim ve anlatırım bunu yaptığın için gidiyoruz vs diye.

Bakın,tabiki kimse kendi çocuğuna zarar gelsin istemez.Ama başka çocukları da kendi çocuklarımızın huylarına göre değerlendirmemeliyiz.Çocuk hiperaktifdir.Algılama güçlüğü vardır.Söz dinlemiyordur.Annenin psikolojisi farklıdır.Bu sizin çocuğunuza zarar vermesini gerektirmez tabi ama,burda sizin yapacağınız kendi çocucuğunuzu kendiniz korumanız.Ne elalemin çocuğunu terbiye edebiliriz,ne başka ebeveynin bizim gibi davrnamasını bekleyebiliriz.Çocuğunuzu ordan uzaklaşıtrmaktan başka yapacağınız birşey yok bu durumda.
Bana yazmamışsınız ama bende benzer durumları yaşadığım için cevaplamak istedim.
Güzel yazmışsınız ama olmuyor işte. Bu kez sürekli biz geri çekilmek durumunda kalıyoruz.
Sürekli ben çocuğumu geri çektiğim zaman üzülüyor, sürekli biz geri planda kalıyoruz.
Bu gibi durumlarda anne -babaların çocuklarını uyarmaları gerekmez mi?
Çocuk anlamasa dinlemese bile çabalamalı, düzen bozan o olduğu için gerekirse çıkarılmalı.
Kuralları öğrenmeli, kimseye zarar vermemesi gerektiğini anlamalı.

cümle devrik olmuş, 1,65 boyunda olan kişi 3 yaşında ki çocuğun abisiymiş.
Bu arada aynı sinir harbini bende yaşıyorum.
Benim kızımda çok şükür kural tanıyan bir çocuk, elimden geldiği kadarı ile öyle yetiştirmeye çalıştım.
Parkta v.s. asla kimseyi taciz etmez, sırasını bekler yeni gelenlere sıra verir v.s.
Asla kimseyi itip kakma huyu yoktur ve böyle durumlarda sizin kızınızda olduğu gibi şaşırır kalakalır.
Amma gel gör ki sorumsuz ebeveynler yüzünden bizler zıvanadan çıkıyoruz.
Ne yalan söyleyeyim bazen öyle hırslanıyorum ki o çocukları alıp hırpalamak geliyor içimden.
Kızımı salıncağa bindiriyorum başıboş çocuklar hop salıncağın önünden arkasından geçiyor
aklım çıkıyor salıncak çocuklara çarpacak diye.
kaydırağa ayakkabılarıyla çıkıp ters kaymaya çalışanlar, kızım küçük olduğu için onu itip geçmeye çalışanlar.
Bizim ki de kuzu kuzu bekliyor kenarda onlar kaysın diye, bazen acaba böyle yetiştirerek hata mı yaptım diyorum.
Keza AVM lerin oyun parklarında da öyle, itip kakanlara sıra beklemeyenlere deli oluyorum.
O anne babaların kafalarını kaydırağa sürtüp kıvılcım çıkartasım geliyor.
Dün akşam bende dedim içimden benmi yanlış yapıyorum, kendini savunmuyor bile diye. O şaşkın , ne oluyo der gibi bakışı gitmiyor gözümden.

Her ne olursa olsun, anne baba o çocuğun başka çocuklara zarar verdigini bile bile orada tutamaz bence. Ben neden uyarmak zorunda kalıyorum? Anne baba neden uyarmıyor? O çocuğun bir sorunu varsa anne baba 2 defa dikkat etmeli. Benim çocuğum huzursuzluk çıkarıyorsa alıp giderim ve anlatırım bunu yaptığın için gidiyoruz vs diye.
Aynı şeyi tekrar ediyorumHayatta kimseyi terbşye edemeyiz.Kimsenin psikolojisini,şartlarını bilemeyiz.Bunu sen düşünüyorsun.Karşı tarafta o kapasite yoksa,yapacağın tek şey kendi çocuğunu kendin koruman.İleride daha büyük problemlerle karşılaştığında,karşı tarafın insancıl davranışını beklemek yerine,kendini korumasını,tehlikeden uzak durmasınbı öğrenmeli.

Amin canım sağol hepimizin çocuklarını Allah bağışlasın. Benimde başıma geliyor böyle şeyler hatta bir keresinde bir çocuk oğluma vuruyor niye direksiyon var oğlumda çevirmek istiyor ama çocuk 10-15 dakika geçmesine rağmen inatla bırakmıyor oğlum oynamasın diye sonra direksiyonum kenarından tuttu oğlum birlikte oynayalım diye çocuk itekledi oğlumu ve düşürdü. Bende neden itekliyorsun sırayla oynayın bak sen çok oynadın birazda başka çocuklar oynasın derken annesi geldi. Ne oldu oğlum neden ağlıyor dedi oğlum için (oğluna soruyor) çocuk hiçbir şey yapmamış gibi duruyor, bende de oğlunuz itip düşürdü o yüzden ağlıyor oğlum dedim. Çıkar o zaman çocuğunu oyun parkından benim oğlum zarar verir dedi nasıl yani dedim oğlunuza özel bir yer mi burası, oğlum zarar verir diyeceğinize ikaz etseniz bir ilgilenseniz daha iyi olmaz mı dedim. Kadın gitti biraz öteye birkaç kadın daha vardı yanında. Kadınlara oğlunu çıkaracağına salak salak bakıyor bakmaya devam etsin birazdan nasılsa benim oğlan ağzını burnunu kırar oğlunun o zaman görür gününü demez mi? Kan beynime çıktı. Gittim yanına ne diyosun sen dedim, şuursuz musun? Buradan illa bir çocuk çıkacaksa senin oğlun çıkacak herkese zarar veriyor dedim. Ağzından çıkanları da kulağın duysun yoksa ben sana duyurmasını bilirim dedim. Biz tartışırken çocuk başka bir çocuğa daha zarar verdi onun annesi geldi sen ne cahil bir kadınsın ya terbiyesiz anasında terbiye yokki oğluna öğretsin dedi. Güvenlik geldi o sıra kadına çocuğunuzu çıkarın lütfen burada herkesin oynama hakkı var sadece sizin çocuğunuzun değil, diğerlerine zarar veren sizin çocuğnuzsa çıkaracaksınız dedi. Kadın kıpkırmızı aldı çocuğunu gitti.
Amin inşallah cumlemizinkini.
Asla kusur bulmuyorlar cocuklarında bazı anneler. Benim kızım yapsa uyarırım bir daha yapsa alır giderim. Kimsenin kimseye zarar vermesine izin veremem anne olarak ama bazı anne babalar cidden rahat. İlerde kendileri dayak yer otururlar yarattıkları evlattan.

Bana yazmamışsınız ama bende benzer durumları yaşadığım için cevaplamak istedim.
Güzel yazmışsınız ama olmuyor işte. Bu kez sürekli biz geri çekilmek durumunda kalıyoruz.
Sürekli ben çocuğumu geri çektiğim zaman üzülüyor, sürekli biz geri planda kalıyoruz.
Bu gibi durumlarda anne -babaların çocuklarını uyarmaları gerekmez mi?
Çocuk anlamasa dinlemese bile çabalamalı, düzen bozan o olduğu için gerekirse çıkarılmalı.
Kuralları öğrenmeli, kimseye zarar vermemesi gerektiğini anlamalı.
Arkadaşa da yukarda tekrar yazdım.Bak ne güzel diyorsun gerekmez mi?Evet gerekir ama hayat böyle değil işte.Herkes vazifelerini bilse kötülük olmaz.Çocuğu geri çekmek değil,tehlikeden uzaklaştırmak diyelim.Çocuğumuzdan biz sorumluyuz.Zarar görüyorsa ve karşı taraf uyarmıyorsa,oturup karşı tarafı terbiye edecek halimiz yok.Kendi çocuğumuzdan sorumluyuz.

Aynı şeyi tekrar ediyorumHayatta kimseyi terbşye edemeyiz.Kimsenin psikolojisini,şartlarını bilemeyiz.Bunu sen düşünüyorsun.Karşı tarafta o kapasite yoksa,yapacağın tek şey kendi çocuğunu kendin koruman.İleride daha büyük problemlerle karşılaştığında,karşı tarafın insancıl davranışını beklemek yerine,kendini korumasını,tehlikeden uzak durmasınbı öğrenmeli.
Terbiye etmeye çalışmadım zaten, ilk mesajımda da belirttiğim gibi, başkasının çocuğuna laf etmek istemem asla ama uyarmak zorunda kaldım. Bende diyorum ki annesi babası müdahale etmeli. Etmiyorsa tabiki alır çıkarım çocuğumu. Kendini koruma derken 26 aylık bir çocuk ne yapabilir ki? O da mı vursun? Anlamadım. Tabiki ben devreye girdim.

Yooo hayir yanlis yapmiyorsunuz, asil siz dogruyu ögretiyorsunuz cocuklariniza ama ne yazikki, egitimsiz anne ve babalarin cocuklarida ayni anne babasi gibi egitimsiz, kuralsiz, asosyal, simarik, sorumsuz, her dedigi yapilan, oldugu icin zarari gelip sizin cocuklari buluyor, sonrada okulda zarari ögretmenlere ve sinif arkadaslarina oluyor, sonra zarari topluma oluyor bu böyle devam ediyor...

Terbiye etmeye çalışmadım zaten, ilk mesajımda da belirttiğim gibi, başkasının çocuğuna laf etmek istemem asla ama uyarmak zorunda kaldım. Bende diyorum ki annesi babası müdahale etmeli. Etmiyorsa tabiki alır çıkarım çocuğumu. Kendini koruma derken 26 aylık bir çocuk ne yapabilir ki? O da mı vursun? Anlamadım. Tabiki ben devreye girdim.
Benim yazdıklarımı anlamıyorsun.Bak hala uyarmalı diyorsun.Uyarmıyor.Napabiliriz.Dünya böyle değil.İyi de var kötü de.Cahilde var bilinçli de.Sormluluk sahibi de var sorumsuzda.Yapacağımız tek şey kendi çocuğumuzu kendimiz korumamız.Ben sana 26 aylık bebek kendini korusun demedim.İlerki yıllarda olabilecek durumlar olduğunda dedim.

Dün akşam bende dedim içimden benmi yanlış yapıyorum, kendini savunmuyor bile diye. O şaşkın , ne oluyo der gibi bakışı gitmiyor gözümden.
aynen öyle çok sinirleniyorum, bu gibi durumlarda düzeni bozan ortamı terk etmeli, diğerlerinin hakkına gasp edemez.
Daha dün parkta bir çocuk kaybolmuş. Bizim orada ki çocuk parkı çok büyük, kocaman mesire alanı var onun içinde iki ayrı yerde oyun parkı mevcut birbirine uzak mesafede.
Annem kızımı götürmüş, o anlatıyor.
Kadın oturmuş bir yere başka kadınlarla muhabbete dalmış o sıra çocuk kaybolmuş ortadan kadın bir zaman sonra fark etmiş başlamış kendisini yerden yere atmaya.

Kızım nasıl korkmuş yavrum anlatıyor, Muhammed kayboldu annesi bağırdı bağırdı yüzüne vurdu diye.
Be kadın bu duruma düşeceğine göz kulak ol çocuğuna Allah korusun daha kötü bir şey de olabilir, çocuk kaçırılabilirdi de.
Ben mi evhamlanmaktayım sadece, abartıyor muyum, bir kaç saniye göremesem deliye dönüyorum.

Allah askina nazlideniz dediklerine inanamiyorum, yani yaramaz, simarik, haddini bilmez bir cocuk gelip benim kurali bilen, akilli, egitimli cocuguma zarar verecek bende o öteki vazo kadin gibi vazo vazo seyredeyim öylemi ?
Vallahi onu bunu bilmem, marifet cocuk dogurmakla degil ne yazikki. Cok yaramaz, simarik ve ne istedigini bilmeyen, sinirlari tanimayan, büyüklerine saygisi olmayan, sorumluluk yüklenilmemis, bir sürü Einsteinlar , böyle bir nesil yetisiyor, hepimize hayrola...

Hayir, ben öyle düsünmüyorum. Birsey yanlis ise yanlisdir. Hic kimse benim özgürlük alanimi kisitlayamaz, cahildir diye.
O Zaman alani iyiler terk etsin, kötüler devam etsin, olmaz öyle.
Her yerde kim ne yanlis yapiyorsa derhal söylenmeliki, bir daha olmasin böyle saygisizlik. Toplum icinde herkes herkese iyi davranmali.

aynen öyle çok sinirleniyorum, bu gibi durumlarda düzeni bozan ortamı terk etmeli, diğerlerinin hakkına gasp edemez.
Daha dün parkta bir çocuk kaybolmuş. Bizim orada ki çocuk parkı çok büyük, kocaman mesire alanı var onun içinde iki ayrı yerde oyun parkı mevcut birbirine uzak mesafede.
Annem kızımı götürmüş, o anlatıyor.
Kadın oturmuş bir yere başka kadınlarla muhabbete dalmış o sıra çocuk kaybolmuş ortadan kadın bir zaman sonra fark etmiş başlamış kendisini yerden yere atmaya.

Kızım nasıl korkmuş yavrum anlatıyor, Muhammed kayboldu annesi bağırdı bağırdı yüzüne vurdu diye.
Be kadın bu duruma düşeceğine göz kulak ol çocuğuna Allah korusun daha kötü bir şey de olabilir, çocuk kaçırılabilirdi de.
Ben mi evhamlanmaktayım sadece, abartıyor muyum, bir kaç saniye göremesem deliye dönüyorum.
Öyle ama anlatamıyorum. Ne diyim yapmıyor anne babası diyip susup oturmammı gerekiyor. Bir arkadaş yazmış yapmiyorsa çocuğunu koruman gerek diye tabiki koruyorum ama neden yani. Bu konuda yanlış ve doğru aleni zaten, eğitimsizse cahilse kör de değil ya.
Bende ayiramiyorum bir dakika gözümün önünden, çok hareketli çünkü, birde diğer çocuklar ve onların umursamaz ebebeynleri faktörü birleşince. Imkansiz zaten.

Merhaba Kadınlar Klübünün güzel bayanları.
Akşamdan beri içime dert oldu, yazmak , sizlerle dertleşmek ve aynı durumda neler hisseder, neler yaparsınız anlamak istedim.
26 aylık kızım var. Akşam eşim ve kızımla avm'ye gittik. Kızımın oynamaktan zevk aldığı oyun parkına götürdük, biraz enerjisini atsın, yorulsun diye ama gitmez olaydım diyorum. İlk şok 10 yaşına kadar çocukların girebilecegi yaş sınırı olan parkta 1.65 boyunda kocaman bir çocuğun olduğunu görmemdi. Kızımı içeri sokmak istemedim çünkü küçücük bir yer, içindeki kaydırak o çocuğun bacak boyu kadar zaten. Ordan kayıp top havuzuna girdiğinde havuzu kaplıyor neredeyse. Üzerine düsebilir küçük çocukların , olmaz yani. Neyse kızım durmadı ve girdi iceri. İçeri girdiği gibi 2.şoku yaşadım, daha sonradan o büyük çocuğun kardeşi olduğunu anladığımız 3 yaşlarında bir erkek çocuk, kızım içeri girdiği gibi , kızımı itip birde üzerine 5 -6 defa yüzüne pat pat indirdi. Babası oradaydı uyardı, çocuk hala itiyor vuruyor ve ben çocuğa 'bak ben annesiyim ve sana kızıyorum itmek vurmak yok 'dedim ve babası bir zahmet aldı çocuğu içerden. 5 dakika geçmedi annesi geldi çocuğu yeniden içeri biraktı yine vurmalar , itmeler. Kadın saksı gibi duruyor orda. İnanın sinirden deliye döndüm. Tamam oda çocuk, bilmez vs ama neden bir anne yada baba çocuğunun böyle bir davranışına göz yumar. Al çocuğunu de ki bak vurursan eve gideriz vs. Gerekirse eve götür , yaptığının yanlış olduğunu anlasın. Bir daha yapmasın. Ama yok saksı gibi dur orda sen. Anlamıyorum cidden anlamıyorum. Başkasının çocuğuna asla laf edecek karakterde değilim ama inanın ben yine uyardım yukarıda anlattığım sekilde güzelce (ki evliya sabrı varmış bende bunu anladım) hala devam edince kızımı çağırdım çıkıyoruz dedim, kadın bir zahmet aldı oğlunu.
Geleceğin eşini,çocuğunu dövecek adamı da kendini böyle böyle belli etti. Sonra kızıyoruz burda eşini döven adamlara, böyle anne babası varsa uyarmıyorsa , doğal ve normal gibi kanıksayarak büyüyor bu çocuklar maalesef suç anne babada.
Ben akşamdan beri aklıma geldikçe ve kızımın o şaşkın ifadesi gözümün önüne geldikçe sinirleniyorum.
Siz neler yaparsınız böyle durumlarda anneler? Cidden merak ediyorum. Benim hala sinirlenmem normalmi?
Uzun oldu okuyan, yorum yapan, vaktini aldığım herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Ne yedirip içirmişler bu çocuğa ...

Hayir, ben öyle düsünmüyorum. Birsey yanlis ise yanlisdir. Hic kimse benim özgürlük alanimi kisitlayamaz, cahildir diye.
O Zaman alani iyiler terk etsin, kötüler devam etsin, olmaz öyle.
Her yerde kim ne yanlis yapiyorsa derhal söylenmeliki, bir daha olmasin böyle saygisizlik. Toplum icinde herkes herkese iyi davranmali.
Ben söylemezsem, sen soylemezsen böyle böyle çoğaliyor örnekler. Bende rahatsız ederim bir şekilde ki anlasın. Neden yani neden.
Yanlış, doğru çok net bu konuda, kör degilse görüp müdahale etmeli anne baba degilmi?

Bu yolla öğrenmemeli arkadaşım.
Kapasite yoksa ben uyarıyorum (istemediğim halde) anneyse saksı gibi durmasın. Eğitimsizdir cahildir ama kör değildir dimi?
Rahatsız olmalı en azından ya.

bende çocuğunu sokağa salıp ne yaptığını umursamayan ,çocuğundan bi haber kadınlara deli oluyorum. neymiş kendini savunmayı öğrensin, psikolojisi bozulmasın...bacım çocuğun eşkiya olucak bu gidişle haberin yok...

Öyle ama anlatamıyorum. Ne diyim yapmıyor anne babası diyip susup oturmammı gerekiyor. Bir arkadaş yazmış yapmiyorsa çocuğunu koruman gerek diye tabiki koruyorum ama neden yani. Bu konuda yanlış ve doğru aleni zaten, eğitimsizse cahilse kör de değil ya.
Bende ayiramiyorum bir dakika gözümün önünden, çok hareketli çünkü, birde diğer çocuklar ve onların umursamaz ebebeynleri faktörü birleşince. Imkansiz zaten.
Çocuğun biraz daha büyüsün,kendine bir çevre edinsin arkadaşları olsun.Daha iyi anlarsın ne demek istediğimi.Ben dünyayı değiştiremem.Gücüm ve sevgim ancak kendi aileme yeter.Çamura taş atarsam üstüme sıçrar.Uyarırım.Laftan anlamıyorsa bulaşmam.Kaşının üstünde neden gözün var diye sokakta birbirbirine saldıran,zarar veren psikopatlarla dolu ortalık.Evladım varsa,kimseyle ne ağız dalaşına girerim (giriyorsun demedim) ne de kimsenin topluma uygun davranmasını beklerim.Zamanında çok yaptım çok bekledim kendim üzüldüm.Kimse bizim baktığımız yerden bakmaz.hERKESİN EVLAT ANLAYIŞI FARKLIDIR.sEN EVLADINI İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMEK,HAYATA KAZANDIRMAK İÇİN BÜYÜTÜRSÜN.bİR BAŞKASI ÇOCUK SAHibi olmak için çocuk yapar.Çocuğu var mı var desinler.

Bu yolla öğrenmemeli arkadaşım.
Kapasite yoksa ben uyarıyorum (istemediğim halde) anneyse saksı gibi durmasın. Eğitimsizdir cahildir ama kör değildir dimi?
Rahatsız olmalı en azından ya.
Bu yorumunu da yukardakini yazdıktan sonra gördüm.Ben başka şey söylüyorum sen hala aynı şeyi tekrarlıyorsun.Saksıysa Ne yapabilirsin.Kör değil ama ,beyni körse ne yapabilirsin.Neyse sen benim ne demek istediğimi anlamadın.Uzatmak istemiyorum.Allah ahyırlı ömürler versin yavruna.

Back