• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu anne. Ciddi anlamda akıla ihtiyacım var

Helinsma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.953
947
123
30
Annem hiç bir zaman beni sevmedi kızım derse ki sayılıdır çok mutlu olurdum. Hiç sarılmadık mesela hiç öpmedi beni 26 yaşındayım. Sürekli gergin ve sinirli bi insan en ufak şeyde bağırır çağırır hakaret eder. Babam aksine aşırı sakin kibar duygusal bi adam.
Annem ilk sevgilim olduğunu öğrendiğinden beri 18 yaşımdan beri bana her tartışmada o...u k...k kendini s....sun s...k işte el kapısına gidersin de yüzün gülmez inşallah vs vs hakaretler eder.
Ben ağlama krizlerine girerim bağırır çağırırımda en azından küçükken yapardım şimdi çok daha farklı tabi çünkü aşırı derecede utanıyorum ve üzülüyorum korkuyorum aynı zamanda çünkü kendini parçalayacak kadar bağırıyor bana küfür ediyor babamdan utanıyorum sessiz kalıyorum sana hakkımı helal etmiycem diyorum 3 5 gün geçiyor yine eski ben oluyorum. Peki diyeceksiniz ki şimdi sen napıyosun da bu kadın böyle oluyor.

Ben ailem tesettürlü olduğu için kapanan. Üniversite mezunu atanmak için ders çalışan ailem dışında arkadaşlarıyla dışarı çıkmayan telefonun da kontörü bile olmayan hiç bir şey harcamayan evde elimden geldiğince temizlik yemek yapmaya çalışan biriyim.

O kadar uzun uzun şeyler var ki burada anlatabilmek mümkün değil.

Son konuya gelince lazer e gidiyorum( yüzüm erkek gibi kıllanınca son çare gönderdiler) onun için para verdi babam sonra cüzdanımı unutunca evde babamla gittiğim için tekrar istedim verdi. Sonra annem cüzdanımdan gizlice parayı almış. Neden aldın dedim baban verdi sana bu kadar para çok dedi. Çok utandım bi anne nasıl böyle bi hareket yapar aklım almadı peki istemiyorum dedim odama gittim.

Odamdan hiç çıkmadım ve hiç bir şey e yardım etmedim. Hal böyle olunca yaptığı yemekleri sakladığını fark ettim ve bağırdım burası Benim evim istediğimi yaparım diye. Sonra sen misin bağıran başladı hakaretlere baş belası , evde kalmış , s....k senin yaptıklarını biz biliyoruz , abim ablam var benden büyük onlara kötü örnek oluyormuşum onlar harika çocuklarmış ben hep huzurlarını bozuyormuşum ahlaksız sokak sürtüğü sana bakmak zorunda değilim git çalış. Sus diyorum beni tahrik etme kötü şeyler yaparım sus diyorum bana saldırıyor dövmeye kalkıyor seviyesiz. Artık çıldırdım evden kaçacam dedim buldum birisini gidicem dedim öyle diyince korktu tabi sonra anlatırsın herkese dedim.

Kaba taslak yaşadıklarım bunlar çalışmak tabiki istiyorum ama bulamadım kaç kez görüşmeye gittim yok. Ders çalışıyorum kpss giriyorum yeterli puan alamıyorum. Ama artık burda kalmak istemiyorum ben ne yapayım şimdi çok fazla üzerime geliyor korkuyorum kendimden bi şey yapıcam artık çoğunuz annesiniz burda ya da anneleriniz var ben nerde hata yapıyorum nasıl davranmalıyım lütfen bi akıl verin

Tam 1 aydır evde annemle ve babamla konuşmuyorum tek kelime etmiyorum mümkün olduğunca annemin yüzünü görmemeye gayret ediyorum mutlu muyum ? Çok mutluyum dikkatimi çeken hiç kinci bi insan değilim ama anneme karşı müthiş bi kin var geçmiyor gram yakınlık sevgi yok.. arkadaşım geliyor bi kaç gündür kıza bile hoş geldin demiyor ne tuhaf kaç yaşında kadın hareketleri çok tuhafıma gidiyor arkadaşlar durum bu :)

Son düzenleme:
Babanla konustun mu konu sahibesi, baban durumu biliyor mu?
Annem bunları yaparken babamda yanında ona anlatıyor zaten babam çok pasif bi adam hiç bir şey diyemiyor bana sus diyo babamla aram çok iyidir ama karısıyla arasını bozmaktan korkuyor

Neden hala o evdesiniz çok merak ediyorum gerçekten?
Nereye gideyim ?? Bu Halle yanlış evlilik mi yapıyım ben sadece mesleğim olsun diye ders çalışıyorum evde oturuyorum ona nasıl bu kadar rahatsızlık vermiş olabilirim Allah kahretsin keşke hiç okumasaydım iş bulamıyorum

İlk etapta kursa git. Kpss, belediye vs ne kurs bulursan, hangine gönderirlerse git. Evden biraz uzaklaş

İkinci bölümün ne bilmiyorum ama kpss ile atanmak rüya gibi bir şey oldu evde oturup beklemek yerine hem iş ara hem kursa git ve paranı biriktir kesinlikle kaç para aldığını annene söyleme. Böyle devam ederse evde kafayı yersin. O evden bir şekilde çıkmaya bak

İlk etapta kursa git. Kpss, belediye vs ne kurs bulurdan, hangine gönderirlerse git. Evden biraz uzaklaş

İkinci bölümün ne bilmiyorum ama kpss ile atanmak rüya gibi bir şey oldu evde oturup beklemek yerine hem iş ara hem kursa git ve paranı biriktir kesinlikle kaç para aldığını annene söyleme. Böyle devam ederse evde kafayı yersin. O evden bir şekilde çıkmaya bak

Gidiyordum kursa da gittim kütüphaneye gidiyordum ders çalışıyodum virüs çıkınca iyice beter oldum. Ama haklısınız kurs olayı mantıklı durmamaya çalışcam evde

Kötü bir durum. Şimdi birçok kişiye acaip geliyordur, aile ortamına göre düşünmek gerek. Niye oradasınız, nasıl tahammül ediyorsunuz diyen olacak ama Her aile iklimi farklı bunu göz önüne alsınlar. Normal bir gözle bakıldığında annenizin size bir tavrı olduğunu düşündüm.

Çok kendinizi üzmeyin. Üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben de evde kaldım, üstüne güzel değilim, üstüne atanamadım, üstüne işten çıkarıldım vs vs. Hakaretleri çıkar kalan ben. Ben de pek güzel olmadığımdan annem kendine kız diye yakıştıramazdı. Ne yapacağız ana hakkıdır ödenmez diyip şımartıyorum ben, ters psikoloji.

Açıkçası ekonomik anlamda daha bağımsızım. Aile evinde ama onlineden kazandığım ufak tefek eve çok katkı sağlıyorum. Öyle olunca çok sesini çıkarmıyor bizimkiler. Size tavsiyem de bu, para gelince sesi kesiliyor. Kendinize güvenirsiniz, iş veya bir gelir bulun. Çok zor biliyorum ama denemekten vazgeçmeyin.
Ama bilen bilir bende atanmaya çalışıyorum. Atanınca ilk işin ayrı eve çıkacağım. Biktim bu kadının evlen demesinden küçük görmesinden. Şİmdilik sabır. Allah büyüktür, dua guplarına beklerim. Dersten kalan zamanı orada geçiriyorum.

Kötü bir durum. Şimdi birçok kişiye acaip geliyordur, aile ortamına göre düşünmek gerek. Niye oradasınız, nasıl tahammül ediyorsunuz diyen olacak ama Her aile iklimi farklı bunu göz önüne alsınlar. Normal bir gözle bakıldığında annenizin size bir tavrı olduğunu düşündüm.

Çok kendinizi üzmeyin. Üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben de evde kaldım, üstüne güzel değilim, üstüne atanamadım, üstüne işten çıkarıldım vs vs. Hakaretleri çıkar kalan ben. Ben de pek güzel olmadığımdan annem kendine kız diye yakıştıramazdı. Ne yapacağız ana hakkıdır ödenmez diyip şımartıyorum ben, ters psikoloji.

Açıkçası ekonomik anlamda daha bağımsızım. Aile evinde ama onlineden kazandığım ufak tefek eve çok katkı sağlıyorum. Öyle olunca çok sesini çıkarmıyor bizimkiler. Size tavsiyem de bu, para gelince sesi kesiliyor. Kendinize güvenirsiniz, iş veya bir gelir bulun. Çok zor biliyorum ama denemekten vazgeçmeyin.
Ama bilen bilir bende atanmaya çalışıyorum. Atanınca ilk işin ayrı eve çıkacağım.

O kadar çok istiyordum ki atanıp başka bi şehire gitmeyi bunun piskolojisi yetmiyormuş gibi bide onlara katlanıyorum. Ama artık şunu öğrendim ne kadar aman üzülmesin kimse dedikçe üzerine geliyorlar umrumda değil gözümü kararttım onun seviyesizliklerine katlanamıyorum kendisine benzetiyor beni de ben korkmayacağım artık annen olarak o korksun olacaklardan

Bunlara yoğunlaşmayın derim, ders çalışın. Benim annem de evlenemedin, evde kaldın diye günleri zehir ediyor. Daha az önce kavga ettik.

Bir yerde katılıyorum çünkü 30 yaşına gelmiş kızıyla aynı yerde yaşamak istemiyor kadın. Bu yüzden bağımsız yaşam iyi. Ne kadar muhteşem bir şey olduğundan bahsetmeye gerek bile yok, bir dönem ayrı yaşadım. inanın huzur nedir o yalnızlık içinde buldum. Allah yardımcımız olsun, dua gruplarına beklerim.

yanlış anlamayın ama anneniz için istenmeyen bir gebelik miydi acaba sizin doğumunuz? yani abiniz ablanız bu kadar iyi evlat da siz neden özellikle ona batıyorsunuz?

iş konusunda İŞKUR'un pek çok kursları var. kurs bitince sertifika filan veriyorlar, hatta İŞKUR'dan personel alıp çalıştıran birçok firma da var.

Durumunuza üzüldüm. Ben bekarken mutfakta çatal bıçak yerini değiştirirdim hep, annem de bana 1 kez "burası benim evim, kendi evinde istediğin gibi yerleştirirsin" demişti. üstelik ciddi bile değildi söylerken, şakayla karışık söylemesine rağmen çok zoruma gitmişti. kendimi yabancı gibi hissetmiştim ki annemle birbirimizi çok severiz. o bile bana zor gelmişken sizin yaşadıklarınız daha zor. bence sorun sizde değil, anne ve babanızın destek alması lazım. bu kadar pasif baba figürü görmedim daha önce. "karısıyla arasını bozmaktan korkuyor" demişsiniz, evlilikleri 2. evlilik gibi bir şey mi? bir de anladığım kadarıyla baskı altında tesettüre girmişsiniz(?)

Bunlara yoğunlaşmayın derim, ders çalışın. Benim annem de evlenemedin, evde kaldın diye günleri zehir ediyor. Daha az önce kavga ettik.

Bir yerde katılıyorum çünkü 30 yaşına gelmiş kızıyla aynı yerde yaşamak istemiyor kadın. Bu yüzden bağımsız yaşam iyi. Ne kadar muhteşem bir şey olduğundan bahsetmeye gerek bile yok, bir dönem ayrı yaşadım. inanın huzur nedir o yalnızlık içinde buldum. Allah yardımcımız olsun, dua gruplarına beklerim.
Amin teşekkür ederim desteğiniz için

Anneniz psikolojik olarak hasta. Bunun başka açıklamasi yok. Yok anadır, yok stresidir felan diye bahane aramasın kimse. Bazi kadınlar anneliği beceremiyor. Annenize sorsanız oda muhtemelen neden anne olduğunu söyleyemez zaten. Size tavsiyem psikolojik destek almaniz. Annenize aslında lazim. Ama gidermi orası muamma. Babanıza da bir iki çift laf ederdim, ama sanırım onun da kişiliği bu kadar sadece. Sorun siz kesinlikle değilsiniz.

yanlış anlamayın ama anneniz için istenmeyen bir gebelik miydi acaba sizin doğumunuz? yani abiniz ablanız bu kadar iyi evlat da siz neden özellikle ona batıyorsunuz?

iş konusunda İŞKUR'un pek çok kursları var. kurs bitince sertifika filan veriyorlar, hatta İŞKUR'dan personel alıp çalıştıran birçok firma da var.

Durumunuza üzüldüm. Ben bekarken mutfakta çatal bıçak yerini değiştirirdim hep, annem de bana 1 kez "burası benim evim, kendi evinde istediğin gibi yerleştirirsin" demişti. üstelik ciddi bile değildi söylerken, şakayla karışık söylemesine rağmen çok zoruma gitmişti. kendimi yabancı gibi hissetmiştim ki annemle birbirimizi çok severiz. o bile bana zor gelmişken sizin yaşadıklarınız daha zor. bence sorun sizde değil, anne ve babanızın destek alması lazım. bu kadar pasif baba figürü görmedim daha önce. "karısıyla arasını bozmaktan korkuyor" demişsiniz, evlilikleri 2. evlilik gibi bir şey mi? bir de anladığım kadarıyla baskı altında tesettüre girmişsiniz(?)

İstenmeyen gebelik mi bilmiyorum. Ablam görücü usulü evlenmiş hiç arkadaşı olmamış hiç sevgilisi olmamış dışarı çıkmamış tam annemin kafası bi kız. Ben karekter olarak farklıyım bi kere sevgili edinip onunla dışarı çıkıyorum dahası var mı ahlaksız ilan edilmemem için. Onlar aynı kafa zaten ablamla da hiç uyuşmaz kafamız zoraki saygı sevgi gösteririm. Tesettür konusu kendim istedim annemin bu hakaretlerindeb dolayı hani bi nevi kabul görme psikolojisi onlar gihi olursam belki beni de sever bu kadar dışlamaz uyum sağlamak bi nevi. Babama kızıyorum aslında çünkü tepkisini göstermiyor karışmıyor güya ona Göre önemsiz konular belki de fazlaca pasif karekteri öyle yapacak bi şey yok.

İşte bebek rızkıyla gelir kürtaj cinayettirci tayfalar gelsin bakalım okusunlar her üreyen anne olamıyo canlı kanlı örneği. Sen sırf analık duygunu tatmin etmek için veya bu kadar derin bir nedenden bile değil. Sırf kondom alışkanlığın olmadığı için doğurursun olan o yavrucağa olur. Cehalet ve karaktersizlik annelik gibi bir kurumla kombine olunca çok tehlikeli oluyor. Şimdi siz o evden kurtulsanız bile sorunlar bitmeyecek çünkü bilinçaltınızdaki anne kodu çok kötü. Bu bütün hayatınıza yansıyabiliyor malesef. Kelebek etkisi gibi ağzından çıkan küçük bir laf bile insan ruhunda o kadar büyük yaralar açar ki, dur bakalım bunun vebalini nerde ödeyecek. Sözün özü kutsallaştırmayın şu anneliği, kedi de anne oluyor köpek de anne oluyor. Altından kalkamayacaksanız yapmayın çocuk. Zaten toplumda yeterince hasarlı insan var.

Anneniz psikolojik olarak hasta. Bunun başka açıklamasi yok. Yok anadır, yok stresidir felan diye bahane aramasın kimse. Bazi kadınlar anneliği beceremiyor. Annenize sorsanız oda muhtemelen neden anne olduğunu söyleyemez zaten. Size tavsiyem psikolojik destek almaniz. Annenize aslında lazim. Ama gidermi orası muamma. Babanıza da bir iki çift laf ederdim, ama sanırım onun da kişiliği bu kadar sadece. Sorun siz kesinlikle değilsiniz.

Böyle büyümek çok acı lanet olsun salak gihi birde duygusalım ki annesiyle ilişkisi iyi olanları gördükçe içim sızlar ben anne sevgisi nedir bilmiyorum çünkü. Kendimi çok sorguladım seni neden sevmiyor diye huyumu suyumu sevmiyor demek ki ama ben hep düşünceli olmaya çalıştım ilgi göstermeye çalıştım öyle zamanlar da bir yüz ifadesi vardır ki insanı derinden yaralar hiç unutmuyorum 18 19 yaşındayım yine böyle bi gerginlik olmuş erkek arkadaşım vardı annene kahve yap yanına otur konuşmayı dene dedi çok büyük bi şeydi benim için çünkü çekiniyordum hani böyle yaklaşımlar ona göre yapmacıktı insanı aşağılar bi tavrı olurdu neyse dedim tamam yapayım götürdüm tepsiyi itekledi ve kalktı o tepsi saatlerce orda durdu kalktım aldım. Erkek arkadaşım sordu işe yaradı demi dedi tabi ne bilsin utandım evet dedim anne olmayı bilmiyor maalesef

Benimle derdin nedir diye oturup konuştunuz mu hiç?
Yaşadıklarınız inanılmaz.

Ya nasıl desem konuşmak pek onun bildiği bi şey değil sert hep azarlar kaşları çatıkdır iyi bi şey söylemeye sevgi sözcüğü kullanmaya sanki utanıyor sadece bana değil diğerlerine de öyle

Sen daha ne yapacaksın kuzum çok üzüldm sana dua edicem. Elinden bir şey gelmez... anneni de allah ıslah etsin psikopat olmuş o tedavi olması lazım.

Teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah ıslah etsin kalbine sevgi versin

Back