- 9 Mayıs 2012
- 803
- 441
-
- Konu Sahibi karakedi85
Benim dekortla uzun kullanım sonucunda 0.25mg ile düşmüştü 1 in altına.Ama şuan Genkort sabah akşam 10ar mg kullandığım halde 1.3-1.4 civarında.Dr lar da 17oh progesteronu düşürmede dekortu daha başarılı buluyor genkorta göre .Ama genkort ta dekorttan daha az yan etkili.Valla birinin dediği diğerini tutmuyor. Senin dekortla mi düştü.
17 oh dediginiz 17 hidroprogesteronmuBenim dekortla uzun kullanım sonucunda 0.25mg ile düşmüştü 1 in altına.Ama şuan Genkort sabah akşam 10ar mg kullandığım halde 1.3-1.4 civarında.Dr lar da 17oh progesteronu düşürmede dekortu daha başarılı buluyor genkorta göre .Ama genkort ta dekorttan daha az yan etkili.
En son bu geçen hafta kan verdim bakalım 170hprogesteronum kaç çıkacak? Ben de 1 in altını görmek istiyorum ama dozu arttırma işini tümüyle dr lara bırakmıyorum.Çünkü 20li yaşlarımın başında 0,25mg dan 0,50mg a çıkartılan dekort osteoporoza sebep olduğundan beri bu ilaçlar kabusum oldu.
Evet. 17 oh, 17 alfa, 17 hidroksiprogesteron aynı.17 oh dediginiz 17 hidroprogesteronmu
Benim 41 17 hidro progesteron düşer mi kiEvet. 17 oh, 17 alfa, 17 hidroksiprogesteron aynı.
Canım kaçtan düştü genkortla? Bende şimdi akşam 10 da içiyorum 10 mg sadece 1 ay kullanım sonucunda 3.9 oldu. Düşmesi zamanla mi oluyo yoksa bu süre zarfında düştüğü kadarla mı kalır.Benim dekortla uzun kullanım sonucunda 0.25mg ile düşmüştü 1 in altına.Ama şuan Genkort sabah akşam 10ar mg kullandığım halde 1.3-1.4 civarında.Dr lar da 17oh progesteronu düşürmede dekortu daha başarılı buluyor genkorta göre .Ama genkort ta dekorttan daha az yan etkili.
En son bu geçen hafta kan verdim bakalım 170hprogesteronum kaç çıkacak? Ben de 1 in altını görmek istiyorum ama dozu arttırma işini tümüyle dr lara bırakmıyorum.Çünkü 20li yaşlarımın başında 0,25mg dan 0,50mg a çıkartılan dekort osteoporoza sebep olduğundan beri bu ilaçlar kabusum oldu.
Benim 41 17 hidro progesteron düşer mi kiyada kac ayda duser dekortla aceba
En son tahlilimi goremiyorm canm doktor düşmüş braz demişti bu ilk tahlilimin sonucuSenin kaçtan düştü Meryem
Benim gittiğim üniversite hastanesinde referans aralıklarında değişiklikler oldu , şu senin yazdığın tek haneli rakamlarla ifade edilmiyor artık yeni parametrelerinde değer aralığı çok daha yüksek; 2-3 haneli rakamları içeriyor.O nedenle yeni parametrelere göre yazacağım değerler sizleri yanıltır.Doktorlar da eski referans aralığına alıştıklarından eski sisteme göre hesaplıyorlar.Ama şunu diyebilirim 5 ay kullanım sonrasında yarı yarıya fark etmişti değerlerim.Fakat bunun nedeni genkort 10mg lık dozu ikiye çıkarmış olmam mı ondan emin değilim.Genkorta 2019 şubatta başladım ,ilk 10mg ile başladım ama ondan kaç ay sonra 2 doza (10mgx2) çıktım hatırlayamıyorum canım.Canım kaçtan düştü genkortla? Bende şimdi akşam 10 da içiyorum 10 mg sadece 1 ay kullanım sonucunda 3.9 oldu. Düşmesi zamanla mi oluyo yoksa bu süre zarfında düştüğü kadarla mı kalır.
Evet canım düşürmede etkisi var.T.Test ile ilgili olmayabilir canım. B12, folik asit,demir ,çinko, D vit değerlerine bakıldı mı?Kullandığımız kortizon ilacı total testestronu dusururmu kızlar benim sac dökülmem var aşırı bu da testesteron yüksekliğinden kaynaklı büyük ihtimal dekort bunu da düzene koyarmi ki
Evet 17 OH progestron , 17 hidroksi progesteron diye okunuyor.17 oh dediginiz 17 hidroprogesteronmu
41 mi 4,1 mi yazdığın canım?Benim 41 17 hidro progesteron düşer mi kiyada kac ayda duser dekortla aceba
Genkort tan 1 ay sonra 3.9 sa , genkort a başlamadan(ilaçsız dönemde) önce kaçtı?Belki senin için 1 ayda 3,9 olması başlangıç için iyi bir değerdir.Canım kaçtan düştü genkortla? Bende şimdi akşam 10 da içiyorum 10 mg sadece 1 ay kullanım sonucunda 3.9 oldu. Düşmesi zamanla mi oluyo yoksa bu süre zarfında düştüğü kadarla mı kalır.
41yaziyor canm41 mi 4,1 mi yazdığın canım?
Uzun zamandır baktrmadim kuzum b12 ye bi baktiRaym iyi olr. Bu arada ben endokrine gidiyorm ama tiroid bana bakıldimi bakilmadimi hiç Bilmiyorm bakilmismidr sence.Evet canım düşürmede etkisi var.T.Test ile ilgili olmayabilir canım. B12, folik asit,demir ,çinko, D vit değerlerine bakıldı mı?
Suların kireç oranının yüksek olması bile çok etkiliyor dökülmeleri. Tiroid hormonları da etkili...
Benim dökülmelerim sarımsaklı otacı şampuan ve prowomen vitamin mineral ve antioksidan içerikli takviye ile kısmen azaldı.
A vitamini fazlası da dökülme yapıyor , bizzat deneyimledim.
6.7 ydi. 15 gün 5 mg içtim 3.8 di daha sonra 1 ay 10 mg kullandım 3.9 çıktı. Anlamadım niye böyle.Genkort tan 1 ay sonra 3.9 sa , genkort a başlamadan(ilaçsız dönemde) önce kaçtı?Belki senin için 1 ayda 3,9 olması başlangıç için iyi bir değerdir.
Her tahlilde tsh’ada bakıyo endokrinci. Seninkide bakmıştır heralde.Uzun zamandır baktrmadim kuzum b12 ye bi baktiRaym iyi olr. Bu arada ben endokrine gidiyorm ama tiroid bana bakıldimi bakilmadimi hiç Bilmiyorm bakilmismidr sence.
Benim dhea 537 17oh 2.3 çıktı ve deltacortil 2.5 mg ilaç verildi canim. Bir doktor etkilemez derken başka doktor yumurta kalitesi düşük olur ya da vajina mukusu spermi iter gibilerinden yorum yapıyor. Herkesin görüşü farklı ama gerçek olan 4 yıldır korunmamaya rağmen hiç gebe kalamadimDHEASO4 normal referans aralığı 19-231 mikrogram/dL benim gittiğim üniversitede ama laboratuvara göre referans aralığı değişebilir.
17OHProgesteron da ise en ideali 1 in altı demişti bana bir endokrinci.Benim de 1,3 civarıydı eylülde ,poliklinikteki şimdiki endokrinci 1,3 civarının da kabul edilebilir olduğunu söylese de benim de pek içime sinmiyor.
Bu değerin 1 in altında seyretmesi hem yumurta kalitesini hem implantasyonu olumlu yönde hem de düşüğü önleyici etki gösteriyor diye biliyorum.