Konjenital adrenal hiperplazi ve infertilite

arkadaşlar mrb aranızda hamileliği sağlıklı sonuçlanan varmı?
bende uzun zamandır kah lıyım heyacanla hamile kalmaya bekliyorum

Merhaba ben geç başlangıçlı non klasik kahlıyım 2013 aralıkta hamile kaldım dekort sayesinde ve çok sağlıklı bi gebelik gecirdim oğlum şimdi 2 yaşında çok şükür şimdilik çok sağlıklı tekrardan hamile kalmak için yine dekort kullanmam gerekiyor fakat ben doğum kilomu atamadım 15 kilo aldım toplamda halen duruyor o bizim gibilerim kilo vermesi biraz zor galiba

Merhaba arkadaşlar bende doğuştan kah.liyim. 10 aylık evliyim endokrin doktorum normal yoldan hamile kalmamın nerdeyse imkansiz olduğunu soyledi. Bize erkenden iyi bi kadın doğumcu bulup tüp bebek tedavisine başlamanız gerek dedi.. Bugün dekort a başladım. Hayırlısıyla hepimiz güzel haber alırız inşallah..

Merhaba canım.. Sen dekort la kendiliğinden mi hamile kaldin acaba

Evet canım 21.günümde hemde drum 5 ay kullan bi bakalım dedi ben 21.hapı aldığım gün hamile olduğumu öğrendim gebeliğimin 5.ayına kadar devam ettim cinsiyet erkek olunca dr bıraktırdı
Bu habere ne kadar sevindim bilemezsin.. Benim adetim duzensiz dia..35 kullanıyorum şimdi bıraktım drum yumurtlamıyorum adet olduğunda gel yurtlatalim dedi dekoru içeriğinden beri adet olmadim.. Bu dekort belkide yumurtlatti beni :)

Senin dediğin gibi hem kd hem end olan yerler bakıyo zaten bize. Ben gazi üni ye de gittim hacettepeye de gittim. Bi ankara tıpa gitmedim öneriyo musun acaba. Özel muayene mi oluyosun

Özel muayeneye hocadan randevu alamadım ama kahli hasta olduğum için polikilinikten riskli gebelik bölümüne yonlerdirdiler orda da hep hocalar var zaten ben memnun kaldım hacettepe gazide iyidir tercih senin hangisi en yakinsa onu tercih edebilirsin

Merhaba ben siteye yeni üye oldum konu eski ancak bana da yardımcı olun lütfen.ben 25 yaşındayım ne adet düzensizliğim ne yumurtlama sorunum hiçbir şeyim yok ancak 17 progesteron değerim çok yüksek cıktı.1 buçuk yıllık evliyim çocuğum olmuyor.ne yapacağımı bilmiyorum bu hastalıkla hamile kalınabilir mi?

Aysecann dekort kullanıyorum yazmissn ya doktor sana tuz kullanımıyla ilgili herhangi bişy dedimi. Ben tuzu tüm kestim ama dayanamıyorum sen nasl yapıyorsun yemeklerinde tuz kullaniyormusn?

Kızlar dheaso4 hormonu kaç olmalı düşmüş benim ama ne kadar düşmesi lazım. Yüksek olanlar 17 alfa, 1,4 delta andrestenedion, dheso4 birde serbest testesterondu benim. Serbest testesteronum düşmüş referans aralığında ama diğerleri biraz yüksek.

Hamile kalan arkadaşlar bunlar yeterince düşünce mi kaldı acaba. Doktor bana böyle de olur o kadar düşmesine gerek yok diyo ama olmuyo yani.önümüzdeki ay Cerrahpaşa’ya gitmeyi düşünüyorum.

DHEASO4 normal referans aralığı 19-231 mikrogram/dL benim gittiğim üniversitede ama laboratuvara göre referans aralığı değişebilir.
17OHProgesteron da ise en ideali 1 in altı demişti bana bir endokrinci.Benim de 1,3 civarıydı eylülde ,poliklinikteki şimdiki endokrinci 1,3 civarının da kabul edilebilir olduğunu söylese de benim de pek içime sinmiyor.
Bu değerin 1 in altında seyretmesi hem yumurta kalitesini hem implantasyonu olumlu yönde hem de düşüğü önleyici etki gösteriyor diye biliyorum.

Valla birinin dediği diğerini tutmuyor. Senin dekortla mi düştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…