Yok boyle durumlarin dedikodusunu yapmaktan geri kalmayiz (konu gercekse tabi!),
is ciddiye binince de elalemin isine karisilmaz, kari-koca arasina girilmez
neme lazim efenim, bana dokunmayan yilan bin yasasin der geriye cekiliriz... :1ninca:
neden mi çünkü bian önce herşey ortaya cıksın istıyorum adamın bırı 1. kattakı komsunun kocasına bu apartmanda işte hepimizin bıldıgı o malum kelımeyı kullanarak boyle bır kadın varmıs burda demıs yanı herkes zan altında dısarıdakı ınsanlara görealpim siz sabahtan akşama kadar komşunuzun evini mi gözetliyorsunuz ki adamın günde kaç kez girip çıktıgını (hatta kan ter içinde çıktıgını) dahi biliyorsunuz
anlamadım ben
madem çirkinliğe tahammulunuz olmadıgı için komşunuzla ilşkinizi kestiniz bu merak niye?
neden mi çünkü bian önce herşey ortaya cıksın istıyorum adamın bırı 1. kattakı komsunun kocasına bu apartmanda işte hepimizin bıldıgı o malum kelımeyı kullanarak boyle bır kadın varmıs burda demıs yanı herkes zan altında dısarıdakı ınsanlara göre
bunu söyleyemıyorumda pekı sen olsan ne yapardın
neden mi çünkü bian önce herşey ortaya cıksın istıyorum adamın bırı 1. kattakı komsunun kocasına bu apartmanda işte hepimizin bıldıgı o malum kelımeyı kullanarak boyle bır kadın varmıs burda demıs yanı herkes zan altında dısarıdakı ınsanlara göre
Bu durum hem namaz kılıp hemde kötü kadın olan komşusunu gözetleyen kadını getirdi aklıma .Kötü kadın her eve erkek aldığında namaz kılan kadın taş koyarmış kenara kaç kişi geldi gitti sonra da namaza devam edermiş..Herkez kendine baksın size bir zararı yoksa bırakın ...
1 ci kattaki komşunuzun karısı kadını bilmiyormu?.
hani herkes biliyordu kadını. kocasına demedimi. şu kadın. diye. diğerlerinin günahını alma diye...
1 sene bu...
1ci kattaki adamın karısı da biliyordur olayı yani
yahu ne demek zararı yoksa bırakın
bu nası bi mantıktır
sabahtır dindem dem vuruyorsunuz
ha madem bu kadar bilgilisiniz şu hadisi nasıl gormezden geliyorsunuz anlamış değilim;
Eğer bir kötülük görürseniz, elinizle düzeltin. Elinizle düzeltmeye gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin. Dilinizle de düzeltmeye gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğz edin. Fakat buğz etmek imanın en zayıf derecesidir.
Hz. Muhammed (s.a.v.)
arkadaslar bunu sız sordugunuz için yazdım
neyse bu konuyu kapatmak daha iyi sanırım en iyiside susmak o zman neden benı sucladıgınızıda anlmıs degılım ben dedıkodusunu yapacak olsam yüzyüze görusecegım arkadaslrıma anlatırdım degılmi
yınede hepinize teşekkür ederim
öyle bır topic acmak bastan yanlıstı
neden mi çünkü bian önce herşey ortaya cıksın istıyorum adamın bırı 1. kattakı komsunun kocasına bu apartmanda işte hepimizin bıldıgı o malum kelımeyı kullanarak boyle bır kadın varmıs burda demıs yanı herkes zan altında dısarıdakı ınsanlara göre bunu söyleyemıyorumda pekı sen olsan ne yapardın
1 ci kattaki komşunuzun karısı kadını bilmiyormu?.
hani herkes biliyordu kadını. kocasına demedimi. şu kadın. diye. diğerlerinin günahını alma diye...
1 sene bu...
1ci kattaki adamın karısı da biliyordur olayı yani
canım,bu mesaja yazdım ben. komşular biliyormuş ya. alt komşunun kocasıda apartmanda böyle biri var demiş. bende diyorum ki,o komşu kocasına demedi mi kimseyi zan altında bırakma. şu kadın bunu yapan diğerlerinin günahını alma... onu yazdım demin ki mesajım dahicbise anlamadim valla ,iyice arap sacina döndü olaykafamçokkarıştı
du 4 kere daha okuyayim kaydirigubbakcemile3
Tamam benim imanım zayıf içimden buğz ediyorum sizinki çok sağlam ya vurun kahpeye...İnsanları rencide edecek şekilde ve topluluk içerisinde hatalarını yüzüne vurmak ve bundan dolayı onu kınamak caiz değildir. Bu gibi meseleleri onun arkasından konuşmak ise gıybete gireceği için daha büyük br günahtır.
"Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz" sözü, kaynaklarımızda Hadis olarak geçmektedir. (Tirmizi, Kıyamet, 53, no: 2507; Beyhaki, Şuabu'l-İman, 5/315, no: 2778; Bkz: Keşfu'l-Hafa, 2/265) Ne yapacaksın recm mi edeceksin ...Burasıda cumhuriyet ülkesi old göre nasıl elimle düzeltebilirim.Aman ya ne kadar meraklı bir milletiz..
Önceki yorumlardan biri bana ithaf edildi o yüzden kim ne yapmış bize ne.
hanımefendi mesajları kafanıza göre yorumlamayıp okudugunuzu anlamaya çalişsanız tam süper olcak bili musunuz
hayır şimdi dini imanı ne karıştırdınız konuya onu anlamadım
muhalif bi yorum okuyunca da hemen asabileşiyorsunuz
ilginç doğrusu
Gülsümcüm fikir beyan edersin geniş olursun fikir beyan edersin hoca olursun fikir beyan edemiyorsun ki.Kizlar sakin olun lüften ya....pazar pazar bozmayin keyfinizi...:1hug:
Herkesin farkli bakis acilari var bu konuya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?