Dediğim gibi; yürürken, apartmanda, asansörde falan içecek kadar tiryaki değilim. Ama uyanır uyanmaz canım çekiyor, ve bir şey yedikten sonra duramıyorum. Muhtemelen o halde benimde üstüm başım kokuyordur, bu level de bir içişle vücudumdan asansöre merdivenlere yayılıyorsa ve burnu hassas olanlar bu kokuyu alıyorsa bilemiyorum
. Eve sinmesi kokusuna gelince, e ben tam içtikten sonra bir süre kokar tabi, dışardan gelen de ben de alırım kokusunu, gelenin sigara içmesine gerek yok. Ama günde 3-5 çöp sigara içilen ve havalandırılıp temizliği güzel yapılan eve sigara kokusu falan sinmez. Bu zamanda kadar kaç ev değiştirdim, hiçbirine sinmedi, ve her ev sahibim ne güzel baktın eve diye uğurladı.
Ama sizin durumunuzda asansöre ve merdivenler ortak kullanım alanı olduğu için, oralarda alenen içen varsa size uyarmak için hak doğar bencede, ama sizin burnunuzun çok hassas olması ve adamın sadece üstünden kokuyu alıyor olmanız ihtimal dahilinde mi?
Sigara kokusundan rahatsız olanları suçlamıyorum, hatta anlıyorumda. Çünkü benide kusma eşiğine getiren birkaç koku var dünyada; mesela çok kullanılmış kızartma yağ gibi, deniz ürünleri gibi (balık değilde, karides midye özellikle), başım bile dönüyor bu kokuları alınca.. Sigara ve dumanı sağlığa zararlı olunca ve 'kötü alışkanlık' grubuna girince tabi insanlar evinde de içsen bir yudum kokusunu alınca saldırırcasına tepki gösterme hakkı buluyor kendinde. Ama düşün; sürekli kullandığın o kızartma yağı ve kokusu seni sigara içen benden daha önce öldürür belki? E o zaman o komşularada ben saldırayım (misal), hem kokusu beni kusturuyor, hemde sağlığa zararlı.
(Bu arada bu cevabım bir çok yoruma cevap içindi, sizinkine spesifik değil)