- 11 Kasım 2021
- 613
- 569
- 34
Yurtdışında yaşıyorum, son bi kaç aydır farklı şehirlerde Airbnb den tuttuğum evlerde aylık kalıyorum. Normalde evi tutarken kuralları sitede yazıyor, ve sigara içilmez kuralına dikkat ediyorum, çünkü sigara bağımlısıyım. Burada da öyle bir kural yazmıyordu tuttum. Herneyse, bağımlısıyım dediysemde sabah kahvemde, öğle arasında bide akşam yemekten sonra içiyorum genelde, yarım paket bile bitirmiyorum gün içinde, yani ev aslında duman altı falan olmuyor. Birde, yine de içeri kokmasın diye balkonda yada pencerede içiyorum. Evdeki üçüncü günümde, ev sahibi bana 'komşular rahatsız oluyormuş, lütfen evde sigara içme' diye bir mesaj attı. Tamam dedim ama, zor yani canım her çektiğinde de dışarı çıkmak, özelliklede sabahları. Sonra o gün içmedim ama öbür gün dayanamadım, bu kez pencereleri kapatıp içerde içtim. Sonra akşam komşulardan bir kadın aşağıdaki giriş zilime resmen çöktü, 'sen sigaramı içiyosun? sana kaç kere dicez evde sigara içme! Bu binada sigara içemezsin' dedi gitti. Ertesi gün aynı kadını evin olduğu sokakta gördüm yine 'bana sigara içmiyorum falan deme, o içen sensin, binanın içi sigara kokuyor, içme bir daha, içeceksen sokağa çık iç, anladın mı beni' dedi. :/ Bide pek agresif saldırgan konuşuyor. Beni tedirgin etti. Tepki öyleki, sanki eve 10 kişi toplamışım herkes aynı anda içmiş heryer duman altı ta tüm binada kokmuş gibi.
Haydaaa... Bazı insanların hassasiyetini anlıyorumda, bir dairede de günde üç beş sigara içiliyosa, gider mi komşuya? Yada nereden gider? Bide binanın içi de kokuyormuş, o nasıl oluyor onuda anlamadım.
Haydaaa... Bazı insanların hassasiyetini anlıyorumda, bir dairede de günde üç beş sigara içiliyosa, gider mi komşuya? Yada nereden gider? Bide binanın içi de kokuyormuş, o nasıl oluyor onuda anlamadım.