komşum yüzünden:( acıl bakarmısınız

Okuyorum canim zaten okuyorum ki cevap yaziyorum degil mi :KK56:Okuyorum ama anlamiyorum niye boyle bostan yere insan belaya sokar basini:KK20:

Eve polis gelmez ama kamera varsa polis çağırıp görüntüleri vermiş olabilirler amcamın da başına geldi ve o öyle yaptı. Polisde gayet güzel ilgilendi. Umarım komşunun daha onceden bu tür olayda sabıkası yoktur. Şaka gibisiniz.

Vicdanınız rahatsız;belli ki hiç onaylamadığınız ama nedendir bilinmez alet olduğunuz kötü bir olay yaşamışsınız.
Dediğiniz gibi yarın gidip ödeme yaparak vicdanınızı rahatlatın ve kötü bir tecrübe olarak kalsın hayatınızda.
Korkutmak için değil ama kendinizi korumak amaçlı komşunuza çok dikkat edin lütfen;hırsızlık yapıyor ve belli ki bunu alışkanlık haline getirmiş.Birlikte yaşadığınız bu olayı size karşı kullanmaya kalkmasın.Umarım böyle olmaz.Geçmiş olsun.

Bir defasında aynı fiyat olan yeşillikleri bir poşete doldurmuştum. Kasiyer sordu ; bu kaç tane şu kaçtane hepsine cevap verdim. Kasiyere bir maydanoz dedim ek olarakta.

Eve gittim. Yerleştiriyordum aldıklarımı, iki maydanoz gördüm. Bir arkadaşımı ziyarete giderken dönüşte alışveriş yapmıştım. Bana mesafesi yürüyerek yarım saat. O gün gidemeyecektim.
Marketi aradım. Fişte yazan kasiyeri söyledim ve bir maydanoz eksik ödediğimi söyledim.
Bir ay sonra gittiğimde ödedim onu.

Uzun anlattım fakat o bir maydanoz bir ay içime oturdu benim. Yanlışlıkla olan birşeydi, ona rağmen içim yandı.

Haram lokmadan korkun, vicdanınızın sızlamamasından korkun. Ne yapın edin gidin müşteri hizmetleriyle görüşün durumu anlatın.

Sizi anlayacaklardır.. Gitmezseniz dediğiniz gibi utandığınız doğru değil sadece polis korkusu.

Ben çalmadım panikle çantama koydum demek çok şaşırtıcı. Hadi ilk panikle koydunuz çantanız dolup taşana kadar hep panik mi yaptınız ?
Belli ki o an hoşunuza gitmiş ve yapmaya devam etmişsiniz.
Biri bana böyle yapsa ne münasebet ya sen ne yaptığını sanıyorsun deyip terk ederdim orayı.

Ben çalmadım deyip rahatlatmayın kendinizi.

Lisedeyken arkadasim bi dukkandan kupe ve toka begenmisti ikisine parasi yetmiyodu tokayi almaya karar verdi cikti ... Bi kac metre yurudukten sonra sana bisey gostercem ama kizma dedi... hayirdir ne var dedim cebinden kupeleri cikardi ... okadar cok kizdimki ona aldim elinden attim ...Hem kizdigimdan hemde allahtan korktum izmirde oturanlar varyanti bilir ... otobusle ordan ucmak en buyuk korkum :KK70: allah ceza olarak ordan otobusu ucurur diye dusunup korkmustum :) cocuk sayilmam o yasta ama cocukca korku iste ...
Belliki sen o anin saskinligindan birsey yapamamissin sahsen ben gidip odemeye utanirim bence birdaha o markete ugrama o komsuylada iliskiyi kes

Komsunla irtibati derhal kesmen lagzim ! Markete gidip parasini ode aldiklarinin yada kisa bir not yaz ve parayi zarfin icine koyup posta kutularina at ! Ne diyeyim baska bilemedim bu nasil bir komsu ya ! Yarin evine girip hirsizlik yaparsa hic sasirma

Komşunuzu uyarabilirdîniz şu an hırsızlığı ikinizde yaptınız ve ikinizde hırsızsınız kim ne derse desin çaldınız ve hırsızsınız

Ben lisedeyken bi arkadasım bi deodorant şişesini çantasına koYmamı istedi.önce şaka yapıyor sandım,güldüm hadi belladonna calışanlar şüphelenecek şimdi,panik yaptım geri koyamam gibi bişey zırvaladı benim çantama attı şişeyi.bende çantamdan çıkardım yerine koydum,senin gibi bi arkadasım oldugu icin utanıyorum ben gidiyorum ne çalıyorsan Çal dedim.tam giderken market elemanlarından biri geldi ve kameradan izlediklerini,çantasını boşaltması gerektiğini söylediler arkadasa ve tabi birdaha o markete girmesi yasaklandı.banada sen gidebilirsin,bi sucun yok ve markete gelmeye devam edebilirsin tesekkür ederiz dediler.ben daha 14 yaşındaydım o zaman.insanın gercekten içinde yoksa o panikle attım demesi bilmiyorum cok garip geldi acıkcası.

gıdersen eger komşunun akıl saglıgının bıraz bozuk oldugunu söyle marketcıye
ötekı turlu ''sende akıl yok muydu al at dedı attın cantana'' derler :KK66:
çünkü aynı soruyu bende sorardım sana...
kasiyerın cıkması da iyi olmamıs, kamer vardı belkıde.
komsuyla görüşme ;=)

Boyleleri kapidam gecerken otmez. Ben garibim gecerken oter alarm sinir olurum :mad: hele de simdi yurtdisindaym nedense marketlerden cikarken otucem diye korkuyorum . Yillar yillar once hangi magazaya grsem cikista otuyodum bi turlu neden ottugunu bulamiyoduk ariyorlardi tabi . Sanrm bu korku ordan kalma. Neyse sonradan buldm cuzdanimn bi gozunde barkot kalms
Size gelince resmen hirsizlk yapmissiniz cok ayip. Gidin ve odeyin aldiklsrinizi..

Malatyada 1 kilo kiyma calan kisiye sanrm 25sene hapis cezasi verdiler.

Off ne diyeyim kinamiyorum Allahim sen buyuksn

Mrb bayanlar bugün komşum yüzünden çok kotu bisey yaptım. Birlikte markete gıttık ben cantamı aldım ama cuzdanımı evde unutmuşum kendisi çok ıhtıyaclı ben eve gıdıp cüzdanımı alacagımı soyledım dur bır dk dedi. Elindeki peynırle cıkolatalı bana aniden uzattı al at dedı nereye dedım cantama uzattı bende panıkle attım:KK43: çok utanıyorum cantam doldu taştı tam çıkarken kasıyer çocuk anlamış gıbı baktı ben çok korktum anıden çıktık ve çocuk pesımızden çıktı bızde farkedince hemen koştuk:KK43: nolcak şımdı polısler bızı gelır bulur mu ne dıycem ben aıleme napıcam kı off of yardımmm:KK43:
Ayıp olmuş polis sizi bulmaz hangi market kişisel marketse bulur kurumsallar bulmaz araştırmaz. Ama sizi afiş etmislerdir çalışanlara gittiğinizde rahatsiz edebilirler. Ben daha once 3 markette çalıştım. 2.sinde çalınti oldu ama kurumsal olduğu icin ve sahibine ulaşmak imkansiz olduğu icin polis filan cagirmiyoruz. Masgaza personelinin cebinden kesiliyo yani büyük günahtasin. Allah affetsin

Her ihtiyacı olan hırsızlık yapmak zorunda değil ben olsam bidaha yapmam yardım ona. Hırsızlık nedr ya... Rabbim bunu asla kabul etmiyor.. Allah büyük biyerden verirdi emin ol onun rızkını.bnce sizde suclusunuz

Ayıp olmuş polis sizi bulmaz hangi market kişisel marketse bulur kurumsallar bulmaz araştırmaz. Ama sizi afiş etmislerdir çalışanlara gittiğinizde rahatsiz edebilirler. Ben daha once 3 markette çalıştım. 2.sinde çalınti oldu ama kurumsal olduğu icin ve sahibine ulaşmak imkansiz olduğu icin polis filan cagirmiyoruz. Masgaza personelinin cebinden kesiliyo yani büyük günahtasin. Allah affetsin

Polis nasıl bulmaz? Kamera varsa o görüntüler polise verilir komşunun daha önce vukaati varsa gayette güzel buluyor. Bizzat yaşadık amcamla.
Kurumsal mağaza derken ben öğrenci iken Carrefour da calıştım 2-3 kere suçüstü yakaladık ve polis çağırdık. Bir kerede telefon çalındı onun içinde kamera görüntüsünü verdik polise. İlk defa böyle bir şey duydum.

yyaa kusura bakmayın ama çok çok utanç verici. siz niye attınız ki çantaya, hadi attınız niye çıkıyorsunuz marketten, niye koşa koşa kaçıyorsunuz ? ben olsam çantamdan çıkarır komşunun kafasına atardım ve oradan uzaklaşırdım. hırsızlığın büyüğü küçüğü olmaz. ihtiyaç vardır her kes muhtaç duruma düşebilir. ama bir bayanın o kadar çok yapacağı iş var ki,eli ayağı tutuyorsa tabi. ev temizliği, çocuk bakıcılığı, el işleri... edep dersi vermek değil niyetim ama biraz ahlak gerek bu topluma. polis bulsa siz de yanarsınız ki. bunun açıklaması olamaz bence. birde sizin çantada olduğu görünüyorsa eşyaların vay halinize. insan olarak ben böyle bişi görsem gider kendim şikayet ederdim açıkçası

Hayır siz nasıl koyarsanız çantanıza hadi bir an panikle koydunuz o nasıl oluyorsa neden geri koymadınız kasaya gidene kadar geçmedi mi o panik? Yarın haber kanallarında görüntünüz çıkarsa ne yapacaksınız? Hemen her akşam yayınlıyor kanallar çok meraklı bunlara. Bir baklava için kaç yıl hapis yattı çocuklar. Dükkan sahibi şikayetçi olmadığı halde kamu davası açıldı. Bugün gidin konuşun inanırlarsa tabi.

Polis nasıl bulmaz? Kamera varsa o görüntüler polise verilir komşunun daha önce vukaati varsa gayette güzel buluyor. Bizzat yaşadık amcamla.
Kurumsal mağaza derken ben öğrenci iken Carrefour da calıştım 2-3 kere suçüstü yakaladık ve polis çağırdık. Bir kerede telefon çalındı onun içinde kamera görüntüsünü verdik polise. İlk defa böyle bir şey duydum.
Cikolqta icin ali ve murat Ülker mağazası şok market işlem yaptirmadi.

Komşu tuhaf sen ayrı bir tuhafsın.
Tepki veremedin mi?

Kendi çantasına da atmamış bir de özellikle seni alet etmiş.
Ki kendi çantasına atsa bile senin uyarman lazım.

Hırsız gibi bir de kaçarak uzaklaşmışsın.
Yapman gereken gidip durumu açıklamak bence.

X