Komşum ve velim

Ben yazdiklarinizi dusundum de aslinda komsuda da velide de kotu niyet gormedim
Kendimi komsu yerine koydum , ust katimda bir ogretmen otursa ve cocuklarina bagirma sesleri gelse ilk aklima gelen cocuklar yaramaz herhalde olmaz , ne bicim ogretmen bu amma cok bagiriyor derim sanirim
Sizi tanisa komsunuz boyle bir yorum yapmazdi zaten , bence gidip konusun
Kendinozi kotu hissetmeniz cok normal
Bide terzi kendi sokugunu dikemez derler , lucuk cocugunuzla ilgili destek aldiniz mi hic? Bu kadar agresiflik normal mi bilemedim

Bana da söyle diyorlar annemler ama bana soyle

soylersem gereksiz muhatap olurum gibi geliyor.ya da daha da batirirmisim gibi ne bileyim
Hayır gereksiz olmaz.Kendinizi gerektiği şekilde ifade edersiniz.işin aslıni durumunuzu bilmeden ortalığa böyle şeyler yayması hoş değil.

Velinizin söylediklerine bakılırsa, komşunuza gerekli cevabı vermiş... Size anlatmasına gerek yoktu ama iyiniyetle mi söyledi yoksa size duyurmak mı istedi bilemiyorum...

Ben olsam her zaman bunu kafaya takarak devam edeceğime, komşunun kapısını çalar konuşurdum...

Onun mantığına göre evde 1 çocuk sizi çileden çıkarırken, okulda o kadar çocuğa tahammül edemeyip cinnet geçirmeniz gerekirdi. Ama öyle düzmantık olmuyor, iş ayrı özel hayat ayrı...

Geçenlerde eltimin çocuğu 5 dk bizimle bakkala kadar geldi, kendi çocuğumdan çok ona dikkat ettim. Emanet çocuğa daha tedbirli davranıyor insan...
Sabırlı bir yapım var aslında kolay kolay sinirlenmem.Öğrencilerimi de çok seviyorum.birseyden etkilenecekler mı uzulecekler mı diye düşünerek hareket ederim hep o yüzden haketmedigimi düşündüm çok uzuldum
Sanırım ben sizin yerinizde olsaydım simdiye kadar coktan oğlumu bi pedagoga götürürdüm.

Ben yazdiklarinizi dusundum de aslinda komsuda da velide de kotu niyet gormedim
Kendimi komsu yerine koydum , ust katimda bir ogretmen otursa ve cocuklarina bagirma sesleri gelse ilk aklima gelen cocuklar yaramaz herhalde olmaz , ne bicim ogretmen bu amma cok bagiriyor derim sanirim
Sizi tanisa komsunuz boyle bir yorum yapmazdi zaten , bence gidip konusun
Kendinozi kotu hissetmeniz cok normal
Bide terzi kendi sokugunu dikemez derler , lucuk cocugunuzla ilgili destek aldiniz mi hic? Bu kadar agresiflik normal mi bilemedim
götürdüm çocuk psikologuna ama fayda görmedim Ban zaten yapmaya çalıştığım şeyleri söyledi.ne bileyim şaşırdım kaldım yani.cok zorluyor beni oglum

Sabırlı bir yapım var aslında kolay kolay sinirlenmem.Öğrencilerimi de çok seviyorum.birseyden etkilenecekler mı uzulecekler mı diye düşünerek hareket ederim hep o yüzden haketmedigimi düşündüm çok uzuldum

götürdüm çocuk psikologuna ama fayda görmedim Ban zaten yapmaya çalıştığım şeyleri söyledi.ne bileyim şaşırdım kaldım yani.cok zorluyor beni oglum

Yani komsunun dediklerine takılmadım ben o yüzden direkt oglunuz üzerinden mesaj yazdım. Çünkü ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye bir söz vardır bilirsiniz. Memnun veliler varken kimse komsunuzun lafına bakmaz bence :)

Belki daha iyi bir Pedagog görse verim alırsınız, belki baska öneriler verir size. Aktivite, kurs vs...

Allah yardımcınz olsun zor ya..

Anliyorum sizi , bazi cocuklar zor oluyor gercekten , bol sabir diliyorum size
Alt komsunuzla ilgili de kotu dusunmeyin bence , gidin konusun derdinizi anlatin derim ben
Hatta cocugunuzla gidin bi kahve icmeye , gorsun yasadiklarinizi bi daha konusmaz hakkinizda

Benim aklima da velinin sana ayar vermeye calisiyo olabilecegi geldi.Cocuguyla ilgili bozuldugu bi durum varsa boyle baskasini kullanip sakin ol mesaji veriyor olabilir.Degilse bile iyi niyetli gelmedi bana.Cok luzumsuz.Baksana huzursuz olmussun.Hiiic takma,unut gitsin.:süslü:

dediğiniz gibi dikkat ettim acaba ne sıklıkla yükseliyor bu sesler diye malesefki baya sık.mesela bu akşam iftarda bir başladı 11 e kadar ağladı.iftarda annemler vardı.annemle kardeşimin eşi ve servis yaptı sofrayı topladı eşimle uğraştık durduk.cay bile içilmedi.dun deseniz sabaha kadar uyumadi sabah 7 de uyudu evde hep bir zorluk.zaten eşim bu yüzden evden dışarı çıkıp bir yere gitmez beni çocuklarla bırakıp.Oğlum babannesine baya düşkün bir tek orda kalıyor.arada kv m uyuyalım diye 1-2 haftada bir goturuyor gece orda kalıyor sadece o zaman uyuyorum deliksiz
Zor gerçekten.. komsunuz da böyle bilse belki laf etmezdi de işte önyargılar ve bosbogazlik canınızı sıkmış..
Egitimcisiniz siz daha iyi bilirsiniz, çocukta neler değiştirebileceginizi. Büyüyene kadar sabırdan başka diyecek bir şey kalmıyor sanırım..

Kızlar o kadar canım sıkkın ki.benim çok yaramaz bir oğlum var 4 yaşında .Ben çok zorluk yaşadım yakinlarim bilir.3 sene boyunca gece 2-3 saat uykuyla yaşadım hala da doğru düzgün uyumuyorum ve gün boyu hep bağırır ağlar.kizim var 8 yaşında hep sorunsuz bir çocuk oldu.anasinifi öğretmeniyim.iyi bir öğretmen oldugumu düşünüyorum.velilerimden her zaman çok güzel şeyler duyarım.
Okula yakın oturuyorum.asagi katimin çaprazında bir velim var.gecen gün geldi bana hocam size birşey söylemek istiyorum içim rahat etmiyor.asagidaki komsunuz bana geldi üstteki öğretmen senin çocuğun öğretmeni değil mi dikkat et belki kötü davraniyordur çocuğuna çünkü kendi çocuklarına çok bağırıyor çok sınırlı biri dedi.ben de dedimki yo biz hiç öyle bir davranışını görmedik hatta ben diğer çocuğumu da seneye ona vericem dedim dedi.bana bunları söyleyince resmen şok oldum.o kadar kötü hissettim ki birşeyler geveledim ama çok üzüldüm gerçekten.simdi bu veli de iyi birşey söylüyor güya ama bana bunu duyurmak istedi resmen.sonra kendimi bir tarttim şöyle evet mutlaka bir suru gürültü gidiyor aşağıya.kendi kendime neler düşündüm onları yazicam simdi. benim oğlum doğduğundan beri çok sınırlı bir çocuk.emeklerken sinirinden basini yere vururdu.ben de hep dikkatini dagitayim agladiginda birşeyler firlattiginda sinirlenmeden sakinlestireyim yolunu seçtim hep.o kadar sabırlı davrandım ki.hatta annemler eşim artık kizmalisin bilmeli yaptığının yanlışlığını demeye başladılar.boyle olmasından bile benim sakinligimin sebep olduğunu söyler oldular.kizmaya da başladım sonra.Hatta belki de benim de sabrım taştı bağırıyorum da bazen.hatta bazen ablasının saçlarına yapışıyor o bağırıyor bir yandan ben bağırıyorum bir yandan bazen de böyle oluyor .Banyolar zaten bir zulüm.Çok kötü ağlıyor inanın çoğu zaman yarım bırakıp çıkıyoruz.hatta geçen düşündüm bunu banyo yaptırırken.komsular ne diyecek diye.o banyoda bağırıyor ben sesimi duyurmaya çalışmak için bağırıyorum falan.aslinda cevremse hep aşırı sabırlı olduğumu dusunuyor.gorumcemin bir lafı var çok gülerim bana hep bence cennete gideceksin setenay abla sen normal değilsin der.bu düşünceler kafamda dönüp duruyor.acaba aşağıya nasıl bir ses gitti böyle diyorum.bunu duymamin üzerine yine kaç bağırti oldu.ben ses çıkarmamaya çalışıyorum bu sefer of of.Bir de şu var komşular rahatsız olmasın diye üstün çaba gösteririz.cocuklar uyanıkken halisiz yere bir şeyler seriyoruz.bisiklet turu herşeyi kaldırdık.gece uyanıp bağırmaya başlayınca yatak odasında millet uyanmasına diye her uyandığında çocuğu uzaktaki oturma odasına tasiriz.kisin donar çocuk.tasimaktan kollarım sakatlandı.her görüşte de komşuya inşallah gürültü gelmiyordur kusura bakmayın diyorum o da yok gelmiyor gelse ne olacak çocuk sonuçta diyor.ogretmenligime gelince burda kimseyi tanımam inanın cocuklara sabrım sonsuz.birseye kırılırlar diye odum kopar.bu sene çalıştığım okula yeni geldim.onceki velilerim öğretmenler gününde sizin gibi öğretmenlere ihtiyaç var sizi unutamayiz diye mesajlar çektiler.her sene sonu çok güzel şeyler duyarım ama bu olay yüzünden çok üzgünüm.bu kadın bir bu veliye değil ki kimbilir kaç kişiye söyledi.insanlar hakkımda ne düşündü.sonucta yeni taniniyorum burda.Beni ne duruma düşürdü.acaba bu kadınla konuşsam mı diyorum bu sefer de kendimi hiç hoş bir duruma dusurmem gibi geliyor.kvmle anneme bahsettim kvm de taktı kafayı illa soyle nasıl der sen çocuklarına kötü davranan bir annemisin senin gibi sabırlı yok ne yaşadığını biliyor mu da kadincagiz hırs yaptı :) ne bileyim kızlar bu üzücü bir durum keşke sesimiz daha az çıksaydı ama ben durmadan çocuklarıma bağırıp cagirmiyorum ki ya

bence bu kadar takmanıza gerek yok boşuna uzulmeyın...anneliğinizi en ıyı sız bılırsınız. mesela bende normal hayatımda cok sabırsız bır ınsan olmama rağmen kızıma karsı sabırlıyım çok...tabıkı kızdığım bağırdığım oldu ama bır kere bıle el kaldırmadım kı çok huysuz bır çocuktu bır donem...2.5 yasına kadar uyku nedır bılmedı.ınadı had sahfada..banyolarımız 3.5 yasına kadar jabustu..butun apartman ınlıyordu o derece.buna rağmen fazla sesımı yükseltmem hayatta bır kere bıle vurmam....ıletısımı yeglerım oturup konuşmayı yanlışı doğruyu konuşarak ogretmeyı secerım...banada dıyor annemler cok sabırlısın dıye....bence annelık sabır ıster sabırsız olanlar anne olmamalı.....öğretmenlığınıze gelınce....velınıze böyle düşünüyorsanız çocuğunuzu alabılırsınız demenız yeterlı zaten....boşuna kendınızı sıkmayın...velınzın bu dedıkoduyu sıze duyurmasıda cok cırkın bence.....herkes kendı yasadıgını bılır...bukadar dusunup boş yere uzulmeyın

Yani komsunun dediklerine takılmadım ben o yüzden direkt oglunuz üzerinden mesaj yazdım. Çünkü ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye bir söz vardır bilirsiniz. Memnun veliler varken kimse komsunuzun lafına bakmaz bence :)

Belki daha iyi bir Pedagog görse verim alırsınız, belki baska öneriler verir size. Aktivite, kurs vs...

Allah yardımcınz olsun zor ya..
Aslında oğlumun sağlık problemleri var.sut alerjisi var dendi diyet yaptık dünya doktor gezdik sonra çölyak var dendi kaç kere test yapıldı çıkmadı.sonra alerjisi yok dendi.ne yese dokunuyor karnı ağrıyor gitmedik Dr bırakmadım.artik Ankara'ya gitcez.aslinda bu işlerden pedagog işi askıda kaldı.
Anliyorum sizi , bazi cocuklar zor oluyor gercekten , bol sabir diliyorum size
Alt komsunuzla ilgili de kotu dusunmeyin bence , gidin konusun derdinizi anlatin derim ben
Hatta cocugunuzla gidin bi kahve icmeye , gorsun yasadiklarinizi bi daha konusmaz hakkinizda
Bana ilk taşındığımda geldi.ben de bir kere oğlum yokken gittim kusura bakmayın oğlum çok yaramaz gelmekte geciktim o olmayınca gelebildim falan dedim.gordugunde gelmiyorsun falan diyor.oglum durmuyor yoğun geçiyor falan diyorum ne düşünüyor kimbilir.
Benim aklima da velinin sana ayar vermeye calisiyo olabilecegi geldi.Cocuguyla ilgili bozuldugu bi durum varsa boyle baskasini kullanip sakin ol mesaji veriyor olabilir.Degilse bile iyi niyetli gelmedi bana.Cok luzumsuz.Baksana huzursuz olmussun.Hiiic takma,unut gitsin.:süslü:
evet luzumsuzluk yaptı.ogluyla ilgili birşey dusunmez çünkü o çocuk baya hasta bir böbreği yok ben de ona çok uzuldugumden çok ilgilendim.bir çok konuda yardımcı oldum normalde bana hep Allah razı olsun hocam iyiki sizin gibi biriyle karşılaştık der ama sanırım beni bozmak istedi.buna da çok uzuldum

Ögretmen bizim sinifta normal konuştugunu hic sanmiyorum, bir kere cocuklar duymaz ki kendi konusmalarindan.. Mecbur sesini yukseltiyordur... Bunu bile veli toplasinda fark etim :KK48:.. Allah sabr versin ögretmenlere ben iki cocuga laf yetiştiremiyorum.. Birisini gonlunu yapiyom diyeri patliyor , onun gonlunu yaparken bu sefer diyeri bozuluyor... Hic canını sıkma stresede girme, boşver diger veli de cevabini vermiş..

Meslektaşız canım çok karşılaştığım bir durum.üstelik rehber öğretmenim.aaa bir de rehber öğretmen olacaksın demeler.öğretmenler öğrencilere gösterdikleri sabrı kendi çocuklarından esirgerler.çocuklarımızın hata yapmasına tahammülümüz olmaz o yüzden de öğretmen çocuklarını şanssız görürler.ya da evde öğretmen değil anne olduğumuzu unuturlar.seni çok iyi anlıyorum iki yaramaz oğlum var kim bilir ne kadar sesim gidiyordur komşuya.bence takılma konuşmakta doğru gelmiyor komşunla.kendini kötü hissetmen özeleştiri yapabilmen dahi iyi anne ve eğitimci olduğunu gösteriyor

bence bu kadar takmanıza gerek yok boşuna uzulmeyın...anneliğinizi en ıyı sız bılırsınız. mesela bende normal hayatımda cok sabırsız bır ınsan olmama rağmen kızıma karsı sabırlıyım çok...tabıkı kızdığım bağırdığım oldu ama bır kere bıle el kaldırmadım kı çok huysuz bır çocuktu bır donem...2.5 yasına kadar uyku nedır bılmedı.ınadı had sahfada..banyolarımız 3.5 yasına kadar jabustu..butun apartman ınlıyordu o derece.buna rağmen fazla sesımı yükseltmem hayatta bır kere bıle vurmam....ıletısımı yeglerım oturup konuşmayı yanlışı doğruyu konuşarak ogretmeyı secerım...banada dıyor annemler cok sabırlısın dıye....bence annelık sabır ıster sabırsız olanlar anne olmamalı.....öğretmenlığınıze gelınce....velınıze böyle düşünüyorsanız çocuğunuzu alabılırsınız demenız yeterlı zaten....boşuna kendınızı sıkmayın...velınzın bu dedıkoduyu sıze duyurmasıda cok cırkın bence.....herkes kendı yasadıgını bılır...bukadar dusunup boş yere uzulmeyın
dediğiniz gibi belki bu sene eskisi kadar sabırlı değilim bağırdigim oluyor ama el kaldırmak asla.hatta nasıl vurabiliyorlar çocuklarına aklım almıyor.cocugum olmadan bu kadar garip gelmezdi.ama belki bu komşu vurdugumu bile düşünüyor çok üzüldüm ya sinir oldum

dediğiniz gibi belki bu sene eskisi kadar sabırlı değilim bağırdigim oluyor ama el kaldırmak asla.hatta nasıl vurabiliyorlar çocuklarına aklım almıyor.cocugum olmadan bu kadar garip gelmezdi.ama belki bu komşu vurdugumu bile düşünüyor çok üzüldüm ya sinir oldum

Ben evde karisini cocugunu doven okulda melek gibi ogretmenlere cok rastladim... meslektasiz bu arada... Evde yaptiginiz kimseyi ilgilendirmez ki cocugunuza yaramazlik yaptiginda bagirmak sizin hakkiniz... bu sizin okulda cocuklara kotu davrandiginiz anlamina gelmez.... ben cok sinirli bi insanim ama okulda degilim disiplinliyim zaten bagirip cagirmama gerek kalmiyor.. bence komsunuz sizi kiskanmis ev hanimiysa cok takiyorlar malesef... isten erken cikiyoruz maas aliyoruz ya batiyor onlara... siz ogretmenden once bir insansiniz anneiniz baskalarinin lafina bakmayin cocugunu size gondericek olan zaten gonderir herkes kimin ne mal oldugunu biliyordur.

bence komsunu biraz sert bir sekilde uyar. evimdeki ozelimi isime karistircak şekilde hakkimda konuşmazsiniz de. hatta ne bilim dava falan acmakla bile korkutabilirsiniz.

sizi kucuk düşürücü bir dedikodu yapmis neticede. alttan alirsaniz dedikoduyu artirabilir. bence korkutun :)

çocuğunuz icin de bir pedagogdan yardim alsaniz. bizim bir arkadas almisti faydasini da görmüştü sanirim.

alt komsularim da cocuklarina cok bagirirdi cok yadirgardim..hatta ogluma alttaki omsu bakmayi teklif ettiginde kendi cocuguna boyle yapıyosa benimkine de yapar diye dusunmustum..bizimki de simdi 4 yasinda. ne bagirtilar oluyor evde bir bilseniz. ki kendim de egitimciyim.. teori de bi yere.kadar. uygulamada hersey olabilir :)

canım evinde ne yasadıgını sen bilirisin cocugunu sen bilirsin. sonucta vicdan muhasebesini senn yapıyorsun

annelik baska ögretmenlik bask.herkes cocuguna kızabilir.sonucta sen o covukları alınca nasıl sonuc versikleri gözükecek

ben senin komsunu gerkesiz buldum laf tasıyor . azcok konsuların sizin evde olanlardan haberi olur sesler gider sende düsünebilriian ne düsünebileceklerini ama takma yasadıgını sen bilirsin.

İmamın dediğini yap yaptığını yapma :KK53:
Şaka valla şaka :KK15:
Benim sıpalar da çok kavga ediyor, onların sesini bastırayım diye ben daha çok bağırıyorum. Bu benim psikopat olduğum anlamına gelmiyor. Dışarıdan ne duyulduğunu ne düşünüldüğünü takma. Akıl verdiğin veliler de imada bulunurlarsa terzi söküğünü dikemezmiş de gül geç. İnsan başkalarının çocuklarına bir şey diyemiyor. Eminim iyi bir öğretmensindir.

Canım benim bayadır girmiyorum siteye ama senin için girdim.Ben de anasınıfı öğretmeniyim. Benimde çocuğum var. Öğrencilerime gösterdiğim sabrı çocuğuma gösteremiyorum. İkisi farklı durum seni çok iyi anlıyorum ama anneliğini sorgulamak ve öğretmenliğinle bunun bağlantısını kurmak o kadar saçma ki. Kime ne benim anneliğimden. Madem rahatsız oluyo gelip sana söyleseydi. Bu arada aile katılımı yapıyo musun veliler sınıfa gelince anlıyorlar nasıl ne şekilde davrandığımızı benim veliler her geldiğinde Allah sabır versin ben evde çocuğuma böyle sabırlı olamıyorum siz kaç çocukla uğraşıyorsunuz derler. Komşu gelsin bi gün dersine bakalım napıcak kolaysa bi saat kalsın bıdı bıdı konuşmak kolay

X