• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşum ve bebeği

Ben olsam bakamazdım. 5 aylık bebekle 1 yaş bebeği beraber bakmak çok zor bide 1 yaşındaki emanet olacak. Düşse bi yeri morarsa şişse.. hepsi sıkıntı. Allah korusun bişey olsa.. hiç bu işe girme konu sahibi 5 aylık bebekle peşinden koşamazsın ki o çocuğun

Kendi evladiniza tam yetebiliyor musunuz ki kimsunuzin bebegine bakacaksiniz?
Sizin bebeginizin de ilgiye ihtiyaci var
Parasi az .. Onu gectim. Stresli bir durum
Emanet bebek.
Birsey olsa komsuluk iliskinizden de olacaksiniz.
Ben olsam kabul etmezdim sahsen.

Ben olsam bakamazdım. 5 aylık bebekle 1 yaş bebeği beraber bakmak çok zor bide 1 yaşındaki emanet olacak. Düşse bi yeri morarsa şişse.. hepsi sıkıntı. Allah korusun bişey olsa.. hiç bu işe girme konu sahibi 5 aylık bebekle peşinden koşamazsın ki o çocuğun
Allah in işine bakın ki ben bir ara çalışmayı düşünmüştüm 6 aylık olsun çalışayım demiştim güya o zaman da bu komşuya bebegimi baktiracaktim. Onun konusunu da açtım. Ama buradaki arkadaşlar sağolsun. Beni çalışma işinden vazgecirdiler. Haklilardi.
Şimdi ise olay tam tersine döndü o bana baktırmak istiyor. Hayat ne garip.

Ablam da akrabasına 1000₺ ve mutfak masrafını veriyor :KK43: tv ile çocuk büyütüyor o kadında :KK43:((
Annemlerin binada 1500 tl'ye çocuk bakıyor kadın.Bu komşuda evde çocuk baksa daha kar etmiş olur.Hem çocuğu için para vermez hemde evden ayrılmadan para kazanır.Evladının da başında durur

Kendi evladiniza tam yetebiliyor musunuz ki kimsunuzin bebegine bakacaksiniz?
Sizin bebeginizin de ilgiye ihtiyaci var
Parasi az .. Onu gectim. Stresli bir durum
Emanet bebek.
Birsey olsa komsuluk iliskinizden de olacaksiniz.
Ben olsam kabul etmezdim sahsen.
yarin yine konuşacağız. Teklifine tam cevap vermedim.

15 aylık bebeğim var bide hamileyim. Ikisine beraber bakamam diye yardımcı ayarladim güzel bir maas vereceğiz. Bence öyle bir iş bulsun. Ayrıca ben ikiside benim çocugumken bakamam derken başkasinın ve kendi çocuğunuza bakmanız zor.

Bakamazsın arkadaşım çok zor olur ikisininde altı bağlı biri diş çıkarıcak gece uyumuycak sende uyumuycaksın ama komşununki kös kös mü oturucak
500lirada çok az yaşadığın yeri bilmiyorum ama bakıcı maaşları alınan maaşa endeksli değil
10bin alsa 3,5 vermez mesela öyle düşün onun cebini değil

Başka birini bulsun eşim izin vermiyo de sıyrıl

Bakamazsın arkadaşım çok zor olur ikisininde altı bağlı biri diş çıkarıcak gece uyumuycak sende uyumuycaksın ama komşununki kös kös mü oturucak
500lirada çok az yaşadığın yeri bilmiyorum ama bakıcı maaşları alınan maaşa endeksli değil
10bin alsa 3,5 vermez mesela öyle düşün onun cebini değil

Başka birini bulsun eşim izin vermiyo de sıyrıl

Eşim izin vermiyor çok iyi bahane.

Arkadaşlar vicdanım diyor ki
Kadın zor durumda hemde komşun bak.

Aklım diyor ki
O çocuk ilgi ister sevgi ister. Senin de bebeğin var ev işi yemek var. Yapabilecek kadar güçlü müsün ?

Akıl ve vicdan arasında sıkıştım kaldım...

Arkadaşlar vicdanım diyor ki
Kadın zor durumda hemde komşun bak.

Aklım diyor ki
O çocuk ilgi ister sevgi ister. Senin de bebeğin var ev işi yemek var. Yapabilecek kadar güçlü müsün ?

Akıl ve vicdan arasında sıkıştım kaldım...
Vicdan konusunda şunu söyleyebilirim,ikisine birden yetebilmeniz çok zor. Birini ihmal edeceksiniz ister istemez,sizinki daha küçük olduğu için ihmal edilen komşunun cocuğu olacak.
Bebeği olmayan biriyle anlaşsın komşunuz. Cidden zor iki bebekle başetmek,yetebilmek.

Bence eşini de parayı da bahane etme hiç.
Konu para değil gerçekten kendi bebeğimle bir bakamam, senin bebeğin yürüyor, basına birşey gelir bir anlık sorumluluk alamam de bence. Ki gerçekten öyle de. Senin bebeğinde küçükmüş. Biri yerde, diğeri her yere yürüyor, çok zor olur..
Basına birşey gelse sorumluluğu sana kalır birde.

Iki bebeği idare edebileceğinize inaniyorsanız bakın bence. Hem zor durumdalarmış belli ki size de güveniyor. Günde kac saat bilmiyorum ücret düşük ama bence samimiyseniz ve ihtiyacı varsa sizede ek kazanç olur.

Bence eşini de parayı da bahane etme hiç.
Konu para değil gerçekten kendi bebeğimle bir bakamam, senin bebeğin yürüyor, basına birşey gelir bir anlık sorumluluk alamam de bence. Ki gerçekten öyle de. Senin bebeğinde küçükmüş. Biri yerde, diğeri her yere yürüyor, çok zor olur..
Basına birşey gelse sorumluluğu sana kalır birde.
Bugün kadın geldi ben bakamam herhalde deyince ağladı. Çok zor durumda . Bebek bezini bile alamamış. Ben de biraz verdim aynı numara kullanıyoruz. Onun yerine kendimi koyunca çok üzülüyorum. Akşam eşimle konuşayım yarın kararımı bildirirm dedim

Komşumu ablam gibi sevdim. Az sevmiş olsaydım çok kolay reddebilirdim. Ama bu durumda yok bakamam derken çok zorlanirim

Back