Komşum güvercinleri beslediğim için söyleniyor

eski evimde balkonun önündeki ceviz ağacında kargalar ve yavruları vardı. cevizleri bizim balkona atarlardı nedense, bunun sebebini bilen var mı? acaba su vs. koyduğumuz için hediye miydi? 😄 bir gün de yatağımın üstünde bir kemik bulup ürkmüştüm, sonradan minik bir kuş kafatası olduğunu ve kemiği kedimizin bıraktığını çözmüştük, kargalar balkona getirmiş o da bana getirmiş sıpa 😄 ondan sonra da sabah sokakta yürürken karga gelip kafama saldırmıştı. onun da sebebini çözemedim hiç, bana garezi olması için bir sebebi yoktu
Cevizleri kırıp içini yiyebilmek için atıyorlar. Yazın tepemde sürekli ceviz kırıyorlar sağolsunlar. :KK53:

kıyamam şapşal köpek 😂 kargalar cidden değişik ne hatam kusurum oldu bilmem 🫣
karga bir arkadaş isterdim
Ay yok. Hiçbir yaptiginizi unutmuyor, kin guduyor, bir de gidip surusune anlatip dedikodunuzu yapiyor. Aa tanıdık geldi boyle arkadasim vardi benim :D

ilk aklıma o gelmişti sonra baktım yiyen yok götüren yok. acaba ben o cevizleri aldığım için mi saldırdı bana bu yav 😂😂 iyi kemiği çalan kediyi parçalamadılar ahaha
Cevizini aldıysan ömür boyu kara listeye alındın, yan mahalledeki kargalara bile söylemişlerdir😁 ben gözgöze gelmemeye çalışıyorum

Ay yok. Hiçbir yaptiginizi unutmuyor, kin guduyor, bir de gidip surusune anlatip dedikodunuzu yapiyor. Aa tanıdık geldi boyle arkadasim vardi benim :D
aaaağğ hayvan olunca masumlaşıyor işte gözümde pis
Cevizini aldıysan ömür boyu kara listeye alındın, yan mahalledeki kargalara bile söylemişlerdir😁 ben gözgöze gelmemeye çalışıyorum
kesin ondan ya bak yıllar sonra çözdüm bunu 😂 ulan o kadar yardım ettik bebelerinize

ilk aklıma o gelmişti sonra baktım yiyen yok götüren yok. acaba ben o cevizleri aldığım için mi saldırdı bana bu yav 😂😂 iyi kemiği çalan kediyi parçalamadılar ahaha
Birgün dışarı çıktım apartmandan, hava güzel, adli tatil, keyfim yerinde. Birden bir karga saldırdı kafama ve canımı da baya acıttı. Bildiğin zarar vermek için durduk yere saldırdı. Ben kaçtım tabi. Civarda bulunan esnaf, dün çocuklar ağaçtan düşen yavrusunu öldürdüler herkese saldırıyor dedi. Senin kargalar kim bilir ne için atıyorlar cevizi.

Cevizleri kırıp içini yiyebilmek için atıyorlar. Yazın tepemde sürekli ceviz kırıyorlar sağolsunlar. :KK53:
Çok akıllı hayvanlar
Bende süs havuzuna düşmüş cevizi almaya calışan bir karga gördüm
Dokundukça dönüyor alınmıyor
Dedim sen kenara geç ben alayım :confused:

Aldım havuzun kenarına koydum aldı gitti
Sanki anlıyor gibi bakıyor hiç ürkmeden

Sabah da şu videoyu gördüm🙈

bu hanimefendiyi neden begenmedim yagmuruna tuttunuz ki? ne kadar merhametli oysa.
Hayvanları besliyor, güzel, Allah razı olsun ama bi yandan da başkasını rahatsız ediyor, rahatsız oldu diye kötü şeylerle itham ediyor, bir de çamaşırını nereye asacağını söylemeye kadar haddini aşıyor, ayrıca kendisinin hatalı yönünü söyleyenleri de hayvan düşmanı olmakla suçluyor, duyar kasıp hedef şaşırtarak, hiç hoş değil.

Birgün dışarı çıktım apartmandan, hava güzel, adli tatil, keyfim yerinde. Birden bir karga saldırdı kafama ve canımı da baya acıttı. Bildiğin zarar vermek için durduk yere saldırdı. Ben kaçtım tabi. Civarda bulunan esnaf, dün çocuklar ağaçtan düşen yavrusunu öldürdüler herkese saldırıyor dedi. Senin kargalar kim bilir ne için atıyorlar cevizi.
bana da öyle oldu, durduk yere kafama saldırmıştı. belki başka bir derdi vardı bilmiyorum ki. arka bahçemde doğum yapan kedinin yavrularının başında nöbet tutmuştum komşuları elinde poşetle yavruların başında görünce. ertesi sabah kalktığımda yavrular yoktu, anne bir ölüsünü ağzında götürüyordu ve komşular doğum yaptığı yeri temizlemişti. türkan hala benim camımda güneşlenir, öyle kimseye de yaklaşmaz korkaktır, zaten bana da dokundurtmaz sadece yemek, su alır ve camımda oturur. o da hala yavrularını hatırlıyor gibi geliyor bana ☹️

Hanımlar bahsettiğim komşum, evini bit basmasından 2 ay sonra yoğun bakıma kaldırıldı. 20 küsür gün akciğer rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda yattı. Kendinin deyimiyle, öldü tekrar dirildi. Akciğerleri enfeksiyon kapmış. Yaşı ileri 65+, ayrıca sigara içiyor gençliğinden beri. Hani açıkçası kuşlardan mı geçti bilemem ama bu konuyu okuyunca bir acaba oldu bende. Ancak anneannem her zaman sakın sokakta kuşları elinle tutma derdi. Ailemden gelen bir refleks olmuş, sokakta bulunan kuşlara asla dokunmam. Milletin başına gelmez gelmez, sizin başınıza gelir Allah korusun. Çocuklarınızın eline almasına izin vermeyin lütfen.

Benim komşumda böyle illet. Haftanın 7 günü çamaşır asıyor. Yeri geliyor bişey silkelemek zorunda kalıyorum. Artık iş inada bindi o kurusada toplamıyo bende toplamasada silkeliyorum. Totosuyla inatlaşan donuna edermiş. İlla sıkılacaklar. Şu balkona çamaşır asma muhabbeti insana sinir bastırıyor.
Bir şey silkelemek zorunda kalamazsanız. Alt kat çamaşır asmış olsa da olmasa da aşağıya bir şey silkelemek yasak. Sadece o kişinin balkonunu değil; ortak yaşam alanı olan sokakları da kirletiyorsunuz ve bunu da sanki güzel bir şey yapmış gibi yazıyorsunuz.

Bir şey silkelemek zorunda kalamazsanız. Alt kat çamaşır asmış olsa da olmasa da aşağıya bir şey silkelemek yasak. Sadece o kişinin balkonunu değil; ortak yaşam alanı olan sokakları da kirletiyorsunuz ve bunu da sanki güzel bir şey yapmış gibi yazıyorsunuz.
1 hafta istanbuldaydım geçen hafta. Üst komşular artık kimlerse, sürekli masa örtüsü silkeliyordu. Şaka gibi ya. Ne yedilerse silkeliyorlardı. Camda sigara içerken aşağı yemek artıkları yağıyordu. İğrenç gerçekten. Dedim ben bunları gırtlaklarım. Gözünü seveyim apartmanımın.

1 hafta istanbuldaydım geçen hafta. Üst komşular artık kimlerse, sürekli masa örtüsü silkeliyordu. Şaka gibi ya. Ne yedilerse silkeliyorlardı. Camda sigara içerken aşağı yemek artıkları yağıyordu. İğrenç gerçekten. Dedim ben bunları gırtlaklarım. Gözünü seveyim apartmanımın.
Yıllardır öğretemiyoruz insanlara apartmanda yaşama kurallarını. Sanki çamaşır olmasa pisliği kadının balkonuna gitmeyecek. Bunu bile düşünemiyorlar, çok ilginç.

Yıllardır öğretemiyoruz insanlara apartmanda yaşama kurallarını. Sanki çamaşır olmasa pisliği kadının balkonuna gitmeyecek. Bunu bile düşünemiyorlar, çok ilginç.
Ya balkonu geçtim inan camda sigara içiyorum, aşağı yemek artıkları yağıyor. Evin balkonu yoktu camda sigara içiyordum. Balkon olsa heralde yemekteyiz mutfaklarına dönerdi ev. Bunu normalleştiriyorlar, toplu yaşama adapte olamıyorlar.

konuyu baştan sona okumadım ama toplu yaşam alanları toplu yaşam alanlarıdır. sizin yaptığınız bir hareket başkasına zarar verene kadar özgürsünüz, ilkokul 1 bilgisi. konu hayvan olur, eşya olur onu bilmem. eğer eyleminiz gerçekten başkasını rahatsız ediyorsa yapamazsınız. hayvanı, insanı, dini kitabı yok bunun. herkes sizin gibi hayvansever, dindar yada merhametli olmak zorunda değil ki bunu kimse bilemez. herkes kendine merhametli, kendine iyi. objektif bakınca o komşunun çamaşırı sizin yüzünüzden kirleniyorsa haksızsınız.

eski evimde balkonun önündeki ceviz ağacında kargalar ve yavruları vardı. cevizleri bizim balkona atarlardı nedense, bunun sebebini bilen var mı? acaba su vs. koyduğumuz için hediye miydi? 😄 bir gün de yatağımın üstünde bir kemik bulup ürkmüştüm, sonradan minik bir kuş kafatası olduğunu ve kemiği kedimizin bıraktığını çözmüştük, kargalar balkona getirmiş o da bana getirmiş sıpa 😄 ondan sonra da sabah sokakta yürürken karga gelip kafama saldırmıştı. onun da sebebini çözemedim hiç, bana garezi olması için bir sebebi yoktu
Kargaların sanıldığının aksine uğur getiren hayvanlar olduğuna inaniyorum ben,normalde çok ürkek hayvanlar pencereye az yaklaşayım kaçar giderler. Bir de gözleri masmavi 🥰
Neden saldırdığı hakkında bir fikrim yok ama vardır kendine göre bir sebebi zaar 😅

Eski binamda komşunun oğlu güvercin beslemeye başladı. Sabah akşam güvercin uçuruyordu. Tüm mermeler b.k oluyordu. Ben sabah akşam güvercin b.ku temizlemek istemiyorum diye hayvan düşmanı mı oluyorum? Cam bile açamıyordum yaz günü. Allah tan diğer komşularda şikayet ettide güvercinleri aldığı yere verdi.

Kadın çamaşır asmasa dahi yaptığınız hoş değil.
Cama geliyor kakaları. Camdan kazımak çok zor oluyor. Hele elimizin yetişmediği yere yaptılarsa yandık.
Başkalarının camını kirletmek de apartman adabına uymaz. Dışarı çamaşır asmaktan çok farklı değil yani. Apartmanda güvercin beslemek de bence gayet apartman adabına aykırı.

Hayvanları besliyor, güzel, Allah razı olsun ama bi yandan da başkasını rahatsız ediyor, rahatsız oldu diye kötü şeylerle itham ediyor, bir de çamaşırını nereye asacağını söylemeye kadar haddini aşıyor, ayrıca kendisinin hatalı yönünü söyleyenleri de hayvan düşmanı olmakla suçluyor, duyar kasıp hedef şaşırtarak, hiç hoş değil.
Sen neyden bahsediyorsun ya hadsizlik yapma sınırını aşma ne duyar kasıcam asıl senin gibiler dikkat çekmeye çalışıyor Allah razı olsun diye yapmıyorum vicdanım rahat etsin diye yapıyorum… iki balkon var herkes oraya asarken kendisi de oraya asabilir konuşsam mı dedim , ben konumu beğenmeyenlere hayvan düşmanları sanırım dedim evet öyle de diyorum zoruna mı gitti demekki biri de sensin

Back
X