Komşum güvercinleri beslediğim için söyleniyor

Bir şey silkelemek zorunda kalamazsanız. Alt kat çamaşır asmış olsa da olmasa da aşağıya bir şey silkelemek yasak. Sadece o kişinin balkonunu değil; ortak yaşam alanı olan sokakları da kirletiyorsunuz ve bunu da sanki güzel bir şey yapmış gibi yazıyorsunuz.
Bahçeye bakan tek camımız var oda balkonumuz. Normalde haftada 1 gün kimse çamaşır asmaz herkes orda halleder işini ancak benim eskiiii konularımda açtığım ev su bastı diye kavga ettiğim eski yöneticş altımda olduğu için bana o günde fırsat vermiyor. Yani iş inada bindi:) yapacak birşey yok bana huzur vermeyene bende vermiyorum

Diğer 29 daire silkelerken ben evimin içine silkeleyeyim o zaman 😂
Evet, dediğim gibi küvetinize veya tuvaletinize silkeleyip oraları temizleyebilirsiniz. Apartmanda yaşama bilinci olan insanlar öyle yapıyorlar, demek ki 30 dairede de apartöan adabı yokmuş 🤷🏻‍♀️

Evet, dediğim gibi küvetinize veya tuvaletinize silkeleyip oraları temizleyebilirsiniz. Apartmanda yaşama bilinci olan insanlar öyle yapıyorlar, demek ki 30 dairede de apartöan adabı yokmuş 🤷🏻‍♀️
Ekmek kırıntısını siz tuvalete silkeliyorsanız güzel bir öneri değil. Ben balkondan silkelemeye devam edeceğim yani. Bizim apartmanımız böyle yapacak bişeyimiz yok

Ekmek kırıntısını siz tuvalete silkeliyorsanız güzel bir öneri değil. Ben balkondan silkelemeye devam edeceğim yani. Bizim apartmanımız böyle yapacak yok
Yemeğimizi masada yiyoruz, oğlumun mama sandalyesinin altındaki örtüyü de olduğu yere silkeleyip süpürge ile süpürüp sonra da orayı siliyorum? Ekmeğe saygı konusundan vuramadınız yani sorry.
Apartmanınız böyle ise bi şey diyemem, sadece haftanın bir günü çamaşır asılmaz herkes işini halleder demişsiniz ya, o gün gelene kadar ekmek kırıntılı örtüleri biriktirip o gün mü silkiyorsunuz, çok ilginç bir sistemmiş.

Yemeğimizi masada yiyoruz, oğlumun mama sandalyesinin altındaki örtüyü de olduğu yere silkeleyip süpürge ile süpürüp sonra da orayı siliyorum? Ekmeğe saygı konusundan vuramadınız yani sorry.
Apartmanınız böyle ise bi şey diyemem, sadece haftanın bir günü çamaşır asılmaz herkes işini halleder demişsiniz ya, o gün gelene kadar ekmek kırıntılı örtüleri biriktirip o gün mü silkiyorsunuz, çok ilginç bir sistemmiş.
Bazen canım masada yemek istemiyor. Bazen tek oluyorum yerde yiyorum, veya ekstrem bir durum oluyor illa ki sofra bezi kullanıyorum hamur vs açmak gerektiği zaman. Haliyle evet yeni yönetimin tüm dairelerden onay aldığı tek güne saklıyoruz hepimiz bunu balkonda.
Ancak benim altımdaki bayan o gün için daha pazar gecesinden çamaşır asıyor. Salı gününe kadarda onu kaldırmıyor. 2-3 kez balkonuma silkip ordan süpüreyim yıkayayım diye yaptım. Bu sefer balkon yıkıyorsun kavgası etmeye başladı. Yani evet bende inadına astığı çamaşırın üstüne inada silkelemeye başladım. 😌😌😌

Bahçeye bakan tek camımız var oda balkonumuz. Normalde haftada 1 gün kimse çamaşır asmaz herkes orda halleder işini ancak benim eskiiii konularımda açtığım ev su bastı diye kavga ettiğim eski yöneticş altımda olduğu için bana o günde fırsat vermiyor. Yani iş inada bindi:) yapacak birşey yok bana huzur vermeyene bende vermiyorum
Esenyurt tarafında mı oturuyorsunuz?

Bazen canım masada yemek istemiyor. Bazen tek oluyorum yerde yiyorum, veya ekstrem bir durum oluyor illa ki sofra bezi kullanıyorum hamur vs açmak gerektiği zaman. Haliyle evet yeni yönetimin tüm dairelerden onay aldığı tek güne saklıyoruz hepimiz bunu balkonda.
Ancak benim altımdaki bayan o gün için daha pazar gecesinden çamaşır asıyor. Salı gününe kadarda onu kaldırmıyor. 2-3 kez balkonuma silkip ordan süpüreyim yıkayayım diye yaptım. Bu sefer balkon yıkıyorsun kavgası etmeye başladı. Yani evet bende inadına astığı çamaşırın üstüne inada silkelemeye başladım. 😌😌😌
Küçük çocuğum var her zaman kırıntı sorunu oluyor. Ama silkeleme yapmıyorum. Sokaklara kendi pisliğimizi atmanın bence kabul edilir yanı yok.
Elektrik süpürgesi denen bir şey icat edildi. Yerleri süpürürsünüz geçer. İlla sokaklara atmak zorunda değilsiniz.
Bu silkeleme işi hele tam bir medeniyetsizlil örneği.
Evim temizlensin kirini de sokaklara gelene geçene atayım demek bu

Küçük çocuğum var her zaman kırıntı sorunu oluyor. Ama silkeleme yapmıyorum. Sokaklara kendi pisliğimizi atmanın bence kabul edilir yanı yok.
Elektrik süpürgesi denen bir şey icat edildi. Yerleri süpürürsünüz geçer. İlla sokaklara atmak zorunda değilsiniz.
Yukarılara az çıkıp okursanız “ bahçemize bakan tek cam balkon “ demişim. Sokağa atmıyoruz. Ki yönetim bu kararı almış. Velev ki sokak olsun çıkmaz sokaktayız temizliğini yine biz yaptırıyoruz yani. Hiç boşuna duyar kasılacak bi durum yok burda. Yönetim ne söylemişse herkes onu yapıyor benim altımın aksine. Ben günü geldiğinde silkelemeye devam ederim ister çamaşırı olsun ister olmasın. Yere silkip yıkadığım zamanda bas bas bağırıyor yıkama balkonu diye. Yapılacak bişey yok alt katım arıza diye haftada bir bana verilen bi haktan vazgeçecek değilim

Ay tamam begenmediniz. Sikildim bildirim almaktan 🤣 Keske hepimizin kalbi benzer carpsa, ama cesitlilik de onemli tabi 🙄 Ben kendi kuslarimin b.kunu kendim temizliyorum size ne kardesim🤣

Son düzenleme:
Ciddi yaptırım yok böyle insanlar için, bu yüzden bu kadar rahat davranabiliyorlar. Medeniyeti öğrenene kadar ceza olarak sokakları temizletmek lazım, çıkmaz sokak diye kendi malı sanıyor.

Köyde doğum büyüyen kişi istediği kadar üniversite okumuş olsun, yetiştiği çevreden farklı olamıyor. Şehir hayatına adapte olamıyor. Yorum yazan şahıs otuz dairelik bir apartmanda oturuyor bir de. Biri kişi bile çıkıp kimse kimseye zarar vermemeli, sokakları kirletmemeli demiyor. Herkes bu medeniyetsizlikten çok memnun, çok yazık.

Son düzenleme:
Ciddi yaptırım yok böyle insanlar için, bu yüzden bu kadar rahat davranabiliyorlar. Medeniyeti öğrenene kadar ceza olarak sokakları temizletmek lazım, çıkmaz sokak diye kendi malı sanıyor.

Köyde doğum büyüyen kişi istediği kadar üniversite okumuş olsun, yetiştiği çevreden farklı olamıyor. Şehir hayatına adapte olamıyor. Yorum yazan şahıs otuz dairelik bir apartmanda oturuyor bir de. Biri kişi bile çıkıp kimse kimseye zarar vermemeli, sokakları kirletmemeli demiyor. Herkes bu medeniyetsizlikten çok memnun, çok yazık.
Bizim ülkeye gompile şundan lazım.

size yapılmasını istemediğinizi başkasına yapmayın. hep kendinizi haklı görmeyin. geniş düşünün biraz farklı perspektiften ele alın.

Son düzenleme:
Tam ev alma arefesinde şu konuyu okuyunca 30+ senelik minik evimin başka mahallelerdeki han gibi sıfır yerden ısıtmalı kapalı otoparklı dairelerden daha yüksek fiyatlara gittiğini anlıyorum. Evi fiyatlayan şey birlikte yaşadığın insanlar yani hayat standardı.

Komşunuzun yerinde olsam aracınızın üstüne kuş beslerim

Pencereden sallanan bez görmek istemem. Kapı önünde ayakkabı vs görmek istemem. O apartmanda yaşayan herkes ortak alanda ortak akılla hareket edebilmeli

Son düzenleme:
yorum yazmayacaktım konu sahibi üyeliğini de silmiş ancak duramayacağım umarım görür. en başta güvercin ya da başka hayvanları evinizin içine alıp sizinle beraber yaşamıyorlarsa dışarda beslemek bir kişi bile olsa kimseyi rahatsız etme hakkını size vermez. kuş pisliği kötüdür kokar çıkmaz tüyü vs hastalık yapar istememe hakkı var siz de benim balkonuma kimse karışamaz diyemezsiniz çünkü başkalarını etkiliyor toplu yaşama kuralları var. yaptığınız tamamen vicdan mastürbasyonu, medeniyetsizce ve yanlış. hayvanlara karşı marhematliyimdir bu arada evimde köpeğim var iş yerinde beslediğim hayvanlar var ama ben bunu yaparken kimsenin kişisel alanına girmeden rahatsız etmeden yapıyorum. muğlada görmüştüm belediye kocaman kuş kafesleri yapmış direklere birkaç ayrı yerde vardı hatta kuşlar oralara yuvalamış orada besleniyorlardı bence doğru olan budur. aynı şekilde sokak köpekleri içinde besleme alanları oluşturulmalı gönüllü hayvanseverler gidip oralarda besleme yapmalılar zaten sokak köpeği de olmamalı başta herkes bi tane sahiplense beslese sokakta köpek kalmaz herkes de hayvansever vicdanlı olur değil mi. bir kişi bile olsa kimseyi rahatsız edemezsiniz çünkü rahatsız olmakta haklı, o da o zaman balkonda mangal yapsın dumanı size gelsin sanene benim balkonumdan diyebilir mi? kapat balkonunu git başka yerde otur diyebilir mi? toplum kuralları böyle bişey apartmanda yaşıyorsak kimseyi rahatsız edemeyiz.

eski evimde balkonun önündeki ceviz ağacında kargalar ve yavruları vardı. cevizleri bizim balkona atarlardı nedense, bunun sebebini bilen var mı? acaba su vs. koyduğumuz için hediye miydi? 😄 bir gün de yatağımın üstünde bir kemik bulup ürkmüştüm, sonradan minik bir kuş kafatası olduğunu ve kemiği kedimizin bıraktığını çözmüştük, kargalar balkona getirmiş o da bana getirmiş sıpa 😄 ondan sonra da sabah sokakta yürürken karga gelip kafama saldırmıştı. onun da sebebini çözemedim hiç, bana garezi olması için bir sebebi yoktu
Kargalar cok fena ya, komsumuzun kiraz agaclari var, cok guzel buyuk agaclar ama kargalar onlari yiyip cekirdeklerini benim arabamin ustune atiyorlar,inadina yapar gibi 😅

Tam ev alma arefesinde şu konuyu okuyunca 30+ senelik minik evimin başka mahallelerdeki han gibi sıfır yerden ısıtmalı kapalı otoparklı dairelerden daha yüksek fiyatlara gittiğini anlıyorum. Evi fiyatlayan şey birlikte yaşadığın insanlar yani hayat standardı.

Komşunuzun yerinde olsam aracınızın üstüne kuş beslerim

Pencereden sallanan bez görmek istemem. Kapı önünde ayakkabı vs görmek istemem. O apartmanda yaşayan herkes ortak alanda ortak akılla hareket edebilmeli
ay ona da bakmıyor biliyor musun?
Ben iyi bir muhitte eski bir sitedeyim. Topraktan girip alan bir tip var apartmanda. Bir de giriş kat olunca her gün kapısının önünden geçiyorum. Kapının önü ayakkabı tarlası. Bir de bir ara apartman merdivenlerine de sıra sıra dizmeye başladı. O zaman oğlum bebek, bebek arabasıyla inemiyorum bari merdivene dizmeyin dedim. Geçen yaz baktım bu başladı yine dizmeye, panoya yazı astım. Depremde acil durumda insanlar düşer merdivene ayakkabı koymayın diye devam etti. Ayakkabıları geçtikçe tekmeleye başladım. Yok kadın anlamıyor. Bir gün tam tekmelerken basıldım 😂 beni bağırarak korkutacağını sandı. Neymiş bebeğim büyümüş artık arabası yokmuş. Hala neden karışıyormuşum kapısının önüne. Dedim hanımefendi, kapınızın önünde ayakkabınız hep dolu oluyor zaten. Ama burası merdiven. İnerken çıkarken eşyamız oluyor takılıyoruz. Koyamazsınız ortak alan orası. Hepimizin merdiveni. Baktım anlamıyor aldım ayakkabısını dış kapıya fırlattım. Hadi koy bakalım ben de bir dahakine çöpe atıyor muyum dedim. Allah kocana sabır versin falan dedi ama bırakmayı da kesti.
Gerçekten köylerindeki gibi yaşamak istiyorlar. Ama köyde evin bağımsız bahçen bağımsız. Bir şeyi silkeliyorsan kendi bahçene avluna silkeliyorsun hakka girmiyorsun. Yada ayakkabı diziyorsun kendin görüyorsun senin kapın sadece. Bunlar apartmanda olmaz. Anlatamadık kaç senedir şehirde yaşama adabını

Back
X