Komşum güvercinleri beslediğim için söyleniyor

çatıdayken ben de besledim, babam da çatıda oturuyor yıllardır her gün besler ama eğer şikayet varsa bence komşunuzu da düşünmeniz gerek, apartmanda yaşamak böyle bir şey. komşularımdan saygı göremediğim her olay insanlığa inancımı bir tık daha azaltıyor. 😄 ben rahatsız olur muydum emin olamadım, bok düşme sıklığına bağlı galiba. 😄 balkonu her gün temizlerdim gerçi beslerken de. başkası rahatsız olursa anlayışla karşılarım.
bir de balkona çamaşır asmak neden bu kadar küçümsenmiş allah aşkına? sokakta toz var iyi hoş da yüksek katlarda güneşten iyi kurutucu mu var?
Balkona değil de balkonun dışına doğru askı yapmış, yani cephenin dışına asıyor sanırım komşu. Apartman cephesinden çarşaf sallanması çok da hoş değil.

Merhaba kızlar;
Konuyu kısa ve öz anlatmak istiyorum apartman dairesinin 4. Katında oturuyorum ve dairelerimizde iki balkon var biri mutfak diğeri salonda olmak üzere , ben iki senedir mutfak balkonuna güvercin yemi koyarım ve kuşlar yem koyduğum zaman gelir hatta diğer binanın çatısında beklerler , ben koyunca hemen uçup gelirler yer ve giderler.Ama aşağıdaki komşu kapalı balkonuna dışarıdan çamaşır askısı yapmış çamaşır asıyor ve bir kaç kere abime ve babama yem koymayın kuşlar pisletiyor demiş, ama ön tarafa ondan başka çamaşır asan yok …herkesin arka tarafta kocaman kapalı balkonu var , istese diğer balkona hem içine hemde dışarya askı koyup çamaşırlarını asabilir. Dediğim gibi ön tarafa sadece kendi asıyor bınada ondan başka ön tarafa çamaşır asan yok sanki gıcıklığına yapıyor, bende çok merhametli bir insanım o kuşlar alışmış bir avuç yem yiyip karınlarını doyurmak için karşı çatıda bekliyorlar içlerinde ayağı olmayan sakatlar bile var her gün balkonuma gelirler çoğunu tanıyorum o kadar bağ var aramızda o canlarla , kadın benim yüzüme söyleyemiyor babama abime söyledi bir kaç kez bugünde yönetici geldi söyledi şikayet etmek istemiyorum siz gidin söyleyin demiş , insanlar ne kadar merhametsiz hayır imkan var başka balkonu olmasa çamaşır asacak yine anlayış gösteririm ama alışmış kuşlarda şimdi yem veremeden de duramam gidip tartışsam mı kızlar ne yapsam bana ne yapmamı önerirsiniz, gidip konuşayım mı sende diğer balkona as diye
Kuşların yerini değiştirin. Daha uygun biryere alıştırın. Maalesef komşu biraz haklı.

Abatıldığını düşünüyorum çok nadir olabilir ama ilacı da var. Senelerce besledim böyle birşey başıma gelmedi sokaktan da almışlığım çok var kanadı kırık diye. Kedi köpeklere de pire ve kene mutlaka geliyor ama evde besleniyor sonuçta.
Tek kuştan olmuyor, güvercinleri bilirsiniz. Biri geldi mi hepsi geliyor. Kuş biti fena onlar oradan gitmedikçe bit de bitmiyor…. İnsana gelen bitten farklı. İlaç da hayvanlara zarar veriyor. Kuşlar gidecek bit için ilaç yapılacak işte ozaman…

Kanadı kırık kuş bizde baktık. Başka evimize yuva da yaptılar. Kumru da baktık. Kırlangıçlar da vardı misal, onlarda sorun yaşamadık. Güvercinler bit getirdi.

Beslemediğim halde eski kiracı herhalde alıştımış arka balkonum full güvercin pisliği dolu ve asla kullanamıyorum .
Ayrıca güvercinler uçan fare gibi ve pislikleri de çok pistir çok zor çıkar ve bir sürü de hastalık taşır koku yaparlar .herkesi düşünmek zorundasınız apartmanda yaşıyorsanız ya da müstakil bir ev alın isterseniz piton besleyin

Hayvan sevgisi insanların gördüğü zararı umursamamak olarak işlev görüyorsa oturup asıl niyetinizi sorgulamanızı öneririm

siz kendi balkonunuzu istediğiniz gibi kullanma hakkına sahipken komşu neden sahip olamıyor acaba? Toplu alınmış bir karar yoksa çamaşır da asar biber de kurutur😂 kadın belki çalışıyor, belki çocukları var yoruluyor, dizleri ağrıyor olabilir… sizin keyfiniz balkonda güvercin beslemek istiyor diye her gün pislik temizlemeye mecbur mu… nerde kaldı merhamet… siz de başka yer seçebilirsiniz sonuçta

Sevgili @veganvegan, bu yorumu beğenmediğiniz için ve gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yanlış bir bilgi mi bu? Ya da önüne geçilebilmesinin bir yolu mu var?

Bu şekilde besleyenler de okuyup yararlanmış olur.
Onun beğenmedim atması için hayvanlarla ilgili en ufak olumsuz bir şey yazman yeterli 😁
bence onun begenmedim atmasi icin herhangi bir sey yazman yeterli. "evlendin artik es ailesinden yardim beklemeyin" icerikli yorumlara, "hayat müşterektir sen de calis" denmesine falan durmaksizin begenmedim atan bir hanim😂

Merhaba kızlar;
Konuyu kısa ve öz anlatmak istiyorum apartman dairesinin 4. Katında oturuyorum ve dairelerimizde iki balkon var biri mutfak diğeri salonda olmak üzere , ben iki senedir mutfak balkonuna güvercin yemi koyarım ve kuşlar yem koyduğum zaman gelir hatta diğer binanın çatısında beklerler , ben koyunca hemen uçup gelirler yer ve giderler.Ama aşağıdaki komşu kapalı balkonuna dışarıdan çamaşır askısı yapmış çamaşır asıyor ve bir kaç kere abime ve babama yem koymayın kuşlar pisletiyor demiş, ama ön tarafa ondan başka çamaşır asan yok …herkesin arka tarafta kocaman kapalı balkonu var , istese diğer balkona hem içine hemde dışarya askı koyup çamaşırlarını asabilir. Dediğim gibi ön tarafa sadece kendi asıyor bınada ondan başka ön tarafa çamaşır asan yok sanki gıcıklığına yapıyor, bende çok merhametli bir insanım o kuşlar alışmış bir avuç yem yiyip karınlarını doyurmak için karşı çatıda bekliyorlar içlerinde ayağı olmayan sakatlar bile var her gün balkonuma gelirler çoğunu tanıyorum o kadar bağ var aramızda o canlarla , kadın benim yüzüme söyleyemiyor babama abime söyledi bir kaç kez bugünde yönetici geldi söyledi şikayet etmek istemiyorum siz gidin söyleyin demiş , insanlar ne kadar merhametsiz hayır imkan var başka balkonu olmasa çamaşır asacak yine anlayış gösteririm ama alışmış kuşlarda şimdi yem veremeden de duramam gidip tartışsam mı kızlar ne yapsam bana ne yapmamı önerirsiniz, gidip konuşayım mı sende diğer balkona as diye
Boyle insanlardan nefret ediyorum ya. Bir canin karninin doymasindan daha mi onemliymis camasirlari. Ben olsam hic konusmaz muhattap olmaz ve o kuslari beslemeye devam ederdim. Benim banyom ucuncu katta. İki guvercin bi yildir yerlestiler oraya. Ben onlara yuva yaptim orda. Evet giristeki brandamin ustune siciyorlar ben de essek gb temizliyorum yapicak bisey yok. Gecen yil kendi kopegimle birlikte sokak kopegini de besliyorum diye ben de yan komsumla tartistim. Bir kere degil ustelik kac kere. Hayvancagiz kopegimin her mama saatinde bahcenin onune geliyor ne yapabilirim. Benim kopegim mamasini yerken izliyor nasil ona mama vermiyim? Hayvan da yerinden kipirdayan bi hayvan degil yasli zaten. Ama hayvan dusmani olduklari icin tartisma cikardilar. Hic takmadim tartismami da yaptim aynen devam. Simdi de muhattap olmuyorum. Birbirimizin yuzune bakmiyoruz 😂 zaten kimse muhattap olmuyor kadinla sevilen biri degil. O hayvan disarda ac mi kaldi acaba diye dusunmektense bikac insan kaybederim umrumda da olmaz.

Merhaba kızlar;
En nefret ettiğim şey çamaşırları balkonda sallandırmak. Tamamen görüntü kirliliği. Kimse kimsenin sallanan donlarını görmek zorunda değil içeri çamaşırlık koyup orda kurutsun. Ayrıca güvercin uçarken de pisler, yoldan geçen arabaların tozu toprağı da o çamaşırların üstüne yapışır. İki lokma hayvanların karnı doydu diye sevinmesi gereken yerde birde şikayet ediyorsa gerçekten bu insanların acil tedavi olmasını tavsiye ederim. İçinde gram merhamet ve sevgi kalmamış yazık. Benim beyinsiz komşum da evdeki kedimin balkondayken taradığım tüyleri bahçeye uçuşuyor diye gelmişti kapıma. Neymiş hanımefendi binanın bahçesine soğan ekiyormuş. Git köyünde ek soğanın demiştim şok olmuştu. Sanki sokak hayvanları bahçelere girmiyor balkonlara konmuyo hayret birşey.

Benim komşumda böyle illet. Haftanın 7 günü çamaşır asıyor. Yeri geliyor bişey silkelemek zorunda kalıyorum. Artık iş inada bindi o kurusada toplamıyo bende toplamasada silkeliyorum. Totosuyla inatlaşan donuna edermiş. İlla sıkılacaklar. Şu balkona çamaşır asma muhabbeti insana sinir bastırıyor.

Benim bir şikayetim şahsen yok, belkide biz evde az durduğumuz içindir ancak apartmanda bu yönde şiddetli tartışmalar olduğuna şahit oldum.
Hatta eşim kapıya inen bir komşuyu durdurma noktasına geldi: "ama çok kez uyardık yeter" dediğini duydum beyfendinin

Ben de penceremin önüne pilav bulgur ekmek artıklarını koyuyorum kumru ve serçeler gelip yiyor yazık. Ama kargalar geldi mi kakalarini bıçakla kazımak zorunda kalıyorum. Bazen alt kattaki komşuya da gidiyor kakaları temizlemeyi teklif ediyorum kabul etmiyor etseydi temizlerdim sonuçta benim koyduğum yemeklere geliyorlar.
Hayvanlara iyilik yapacağız diye komşu hakkına da girmemeliyiz , siz uygun bir üslupla konuşun bence 🫶🏻

Öncelikle herkes kendine göre tabi haklı olabilir ama dediğim gibi kadının mutfak balkonu bu balkon ve balkonu kapalı arka tarafta kocaman kapalı salon balkonu var ben de dahil bizim kattakiler o balkona asıyor , dışarıya 24 daireden sadece aşağıdaki kadın ön tarafa asıyor , kadının balkonu kapalı ve mermeri kısa olduğu için mermerine bok gelmiyor sadece sorun çamaşır , oda istese arkaya asabilir .. he bir kere camına kuş boku gelmiş apartman grubuna yazmış whatsapptan .. çamaşırlarını arkaya assa , camına pislesinler gidip silerim hiç sorun değil , çokta kuş gelmiyor bu arada yem koyarsam 8-9 tane toplu gelip bitirip gidiyorlar arada tek tek gelip yem bekleyen oluyor alışan kuşlardan bırakıyorum yiyip gidiyorlar

Ne yapıyorsak yapalım başkasını rahatsız etmeyecek ve etkilemeyecek şekilde olmalı."O da öteki tarafa assın " demek de haddimiz değil bence.Ne sebeple oraya astığı kendini ilgilendirir. Balkon sizin olabilir ama kuşlar sadece sizin balkonla sınırlı kalmıyor anladığım kadarıyla. Yoksa başka bir üyenin dediği gibi isterseniz timsah besleyin.

Bunu ben de yapıyordum. Pencerenin dış kısmına kuş yemi koymaya başladım. Kuşlar alıştılar cama dizilip yiyorlardı ve biz de kızımla keyifle seyrediyorduk. Sonra alt katlardan şikayet geldi, yemleri döküyorlar, camlarımıza pisliyorlar diye. Düşününce hak verdim, beni rahatsız etmeyen şey başkalarına rahatsızlık verebilir. Apartman yaşamı böyle bir şey. Evet balkon size ait ama başkaları rahatsız oluyorsa devam etmemek daha doğru.

Ben de penceremin önüne pilav bulgur ekmek artıklarını koyuyorum kumru ve serçeler gelip yiyor yazık. Ama kargalar geldi mi kakalarini bıçakla kazımak zorunda kalıyorum. Bazen alt kattaki komşuya da gidiyor kakaları temizlemeyi teklif ediyorum kabul etmiyor etseydi temizlerdim sonuçta benim koyduğum yemeklere geliyorlar.
Hayvanlara iyilik yapacağız diye komşu hakkına da girmemeliyiz , siz uygun bir üslupla konuşun bence 🫶🏻
eski evimde balkonun önündeki ceviz ağacında kargalar ve yavruları vardı. cevizleri bizim balkona atarlardı nedense, bunun sebebini bilen var mı? acaba su vs. koyduğumuz için hediye miydi? 😄 bir gün de yatağımın üstünde bir kemik bulup ürkmüştüm, sonradan minik bir kuş kafatası olduğunu ve kemiği kedimizin bıraktığını çözmüştük, kargalar balkona getirmiş o da bana getirmiş sıpa 😄 ondan sonra da sabah sokakta yürürken karga gelip kafama saldırmıştı. onun da sebebini çözemedim hiç, bana garezi olması için bir sebebi yoktu

eski evimde balkonun önündeki ceviz ağacında kargalar ve yavruları vardı. cevizleri bizim balkona atarlardı nedense, bunun sebebini bilen var mı? acaba su vs. koyduğumuz için hediye miydi? 😄 bir gün de yatağımın üstünde bir kemik bulup ürkmüştüm, sonradan minik bir kuş kafası olduğunu ve kemiği kedimizin bıraktığını çözmüştük, kargalar balkona getirmiş o da bana getirmiş sıpa 😄 ondan sonra da sabah sokakta yürürken karga gelip kafama saldırmıştı. onun da sebebini çözemedim hiç, bana garezi olması için bir sebebi yoktu
Anneme Hollanda'dan getirdigim lale soganlarini saksilara ceviz saklamak icin cikarip cikarip atmisti kargalar :Dyuz verdik astar istiyorlar diye sinirleniyordu annem.

Bir arkadasimin kopegi balkondan kargaları kovaladigi icin kargalar kafayi kopege takti. Kopek balkona ciktiginda kopege tas atiyorlardi ahaha yururken de suru olarak ustune hamle yapiyorlardi. Karga cok degisik hayvan :D

Öncelikle herkes kendine göre tabi haklı olabilir ama dediğim gibi kadının mutfak balkonu bu balkon ve balkonu kapalı arka tarafta kocaman kapalı salon balkonu var ben de dahil bizim kattakiler o balkona asıyor , dışarıya 24 daireden sadece aşağıdaki kadın ön tarafa asıyor , kadının balkonu kapalı ve mermeri kısa olduğu için mermerine bok gelmiyor sadece sorun çamaşır , oda istese arkaya asabilir .. he bir kere camına kuş boku gelmiş apartman grubuna yazmış whatsapptan .. çamaşırlarını arkaya assa , camına pislesinler gidip silerim hiç sorun değil , çokta kuş gelmiyor bu arada yem koyarsam 8-9 tane toplu gelip bitirip gidiyorlar arada tek tek gelip yem bekleyen oluyor alışan kuşlardan bırakıyorum yiyip gidiyorlar
bazı komşular tabiri caizse kıl olur ve öyle insanlarla uğraşıp uğraşmamak size kalmış.. sizin kuşları alabileceğiniz farklı bir yer var mı? bahsedildiyse de kaçırmışım

Çamaşırla alakası yok bunun. Cama, pencere önüne pislerler düzenli olarak. Her gün topluca oraya geliyorlarsa dışkı miktarı artar. Dışarıda parkta ya da kaldırımda versen daha iyi olur. Güvercinler için kanatlı fareler derler. Dışkıları bir çok hastalık taşır. Biraz araştır menenjite kadar yolu var. Ayrıca kuş biti çok fenadır, insan bitine, hayvan uyuzuna kenesine benzemez. Sen de dikkatli olmalısın. Karşı komşum kuş bitine bulaştı, resmen evi izole ettim korkudan. Kuşlara ekmek veriyormuş pencere önünde. Pişman oldu ama iş işten geçti.

Anneme Hollanda'dan getirdigim lale soganlarini saksilara ceviz saklamak icin cikarip cikarip atmisti kargalar :Dyuz verdik astar istiyorlar diye sinirleniyordu annem.

Bir arkadasimin kopegi balkondan kargaları kovaladigi icin kargalar kafayi kopege takti. Kopek balkona ciktiginda kopege tas atiyorlardi ahaha yururken de suru olarak ustune hamle yapiyorlardi. Karga cok degisik hayvan :D
kıyamam şapşal köpek 😂 kargalar cidden değişik ne hatam kusurum oldu bilmem 🫣
karga bir arkadaş isterdim

Back
X