Komşum güvercinleri beslediğim için söyleniyor

Biz de koyuyoruz. Lütfen bazı hayvan düşmanlarının lafına inanıpta koymamazlık yapmayın
Kusura bakmayın ama bu duygusal mastürbasyon.
Güvercine iki yem atınca doğal dengeyi bozmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Boş tatmin. Kenelerin artması mesela kuşların eskisi kadar topraktan yiyecek aramaması nedeniyle artıyor.
Kedi köpeği anlıyorum ana kuş besleyenleri cidden anlamıyorum. Kar yağdığında toprak örtülü olduğunda yap ama düzenli beslemenin faydadan çok zararı var.
Hepsini geçtim bu parklara çöp kenarlarına bayat ekmek artık yemek bulgur dökenler pislikten başka bir şey yapmıyor. Zira bitiremediğin gıdayı sokağa boca edince de medeni olmadığın gibi yolları kirletiyor, koku sinek böcek sorunlarına neden oluyorsun.

bence onun begenmedim atmasi icin herhangi bir sey yazman yeterli. "evlendin artik es ailesinden yardim beklemeyin" icerikli yorumlara, "hayat müşterektir sen de calis" denmesine falan durmaksizin begenmedim atan bir hanim😂
Siz neden birilerini dalgaya almak için yer arıyorsunuz ne yaptığıma ne kadar önem veriyorsunuz başka işiniz yok mu bana sarmış durumdasınız çünkü bence bir psikologa gidin.

Sen neyden bahsediyorsun ya hadsizlik yapma sınırını aşma ne duyar kasıcam asıl senin gibiler dikkat çekmeye çalışıyor Allah razı olsun diye yapmıyorum vicdanım rahat etsin diye yapıyorum… iki balkon var herkes oraya asarken kendisi de oraya asabilir konuşsam mı dedim , ben konumu beğenmeyenlere hayvan düşmanları sanırım dedim evet öyle de diyorum zoruna mı gitti demekki biri de sensin
Sakin ol bence. Önce sen haddini bil; hem komşuna karşı hem de seninle aynı düşünmeyen insanlara karşı.

Son düzenleme:
Balkondan besleme yapmak yerine insanlardan, yerlesimden uzak bir yere gidip oyle besleme yapsaniz ne oluyor, orayi anlamadim? Usengec hayvansever mi olur Allah askina?

Yillarin hayvanseveriyim besleme yapmak icin kmler harcadim, daglar tepeler astim, bir kez olsun balkon hayvanseverleri kadar konusma hakki gormedim kendimde, anlayamiyorum bu hayvanseverim adi altinda gereksiz insan dusmanligini ve ortak yasama alani tecavuzculugunu.

Usenmeyin yuruyun, bos arazi bulun beslemenizi yapin, hem oksijen alirsiniz, sagliginiza da faydasi olur.

Siz neden birilerini dalgaya almak için yer arıyorsunuz ne yaptığıma ne kadar önem veriyorsunuz başka işiniz yok mu bana sarmış durumdasınız çünkü bence bir psikologa gidin.
e evlenen erkegin ergen gibi ailesinden para dilenmesindense "artik kendi ailem var" diye esiyle ortak ekonomide hareket etmesini iceren her mesajıma vegan isimli biri eksi atinca tabii ki dikkat cekiyor. çünkü cevremde cok vegan var - sevgilim de veganliga yakin bir pesketaryen. tanidigim, bildigim tüm veganlarin hepsi kadın erkek hayvan eşittir kafasinda. erkek de kadindan ustun degildir insan da hayvandan ustun degildir hepimiz bir dengedeyiz, degil mi veganlik yani?
siz diyorsunuz ki "haaayiir erkekler bizden daha onemli çünkü onlarin ç.kü var. tabii ki onlar eve bakacaklar . onlarin aileleri oglu evlense de hala ogluna binlerce lira vermeli cunku kolay mi errrrrrkek anasi babasi"
e haliyle komik geldi ve dikkatimi cekti.
ayrica bir mesajla nasil size sarmis olabilirim?
siz psikologa gidin - inandiginiz savundugunuz ideoloji ile dusunce biciminiz hic uymuyor.
bana fena halde bu şarkıyı hatirlatiyorsunuz bir zamandır

İki balkonum var, çamaşır asma adetim yok. Asmam gerektiğinde de giyinme odasına asıyorum.
Balkonumun birini hiç kullanmıyorum, önünde koltuk var sadece ayda 1 falan temizleniyor asla çıkılmıyor. Orası bile üst komşu yüzünden b.k içinde kalsın istemem, uyarırım.
Komşunuz haklı.

Saygı duyuyorum yorumlarınıza ben haklıyım da demiyorum sadece çözüm bulmaya çalışıyorum iki tarafında gönlü olsun derdindeyim sanırım kendim öncelikle konuşmam gerekecek , bazıları devam et koy demiş bazıları koyma kadın haklı demiş .. İnanın tek balkon olsa susarım kadın koyuyor mecbur derim ama çözüm bulmaya çalıştım sadece kimsenin kalbini kırmak istemem ben öyle biri değilim
Komşu kadını ve konuyu beğenmeyenleri anlayıp dinlemeden hayvan düşmanı olmakla itham eden sen mi kalp kırmak istemiyorsun? Tamam.

Balkona çamaşır asılmasa nile siz kuş bekleyeceksiniz diye onların pisliklerine maruz kalmak zorunda değil kimse.
Haklı mı haksız mı diye düşünme zahmetinde bulunmadan en ufak rahatsızlığa hayvan düşmanları diyerek cümleye başlayanlara da şifa diliyorum.

Son düzenleme:
Kadın çamaşır asmasa dahi yaptığınız hoş değil.
Cama geliyor kakaları. Camdan kazımak çok zor oluyor. Hele elimizin yetişmediği yere yaptılarsa yandık.
Başkalarının camını kirletmek de apartman adabına uymaz. Dışarı çamaşır asmaktan çok farklı değil yani. Apartmanda güvercin beslemek de bence gayet apartman adabına aykırı.
"Ev senin, istersen timsah besleyebilirsin, kimse karışamaz.😌"
"Ay o kim oluyormuş da o balkonu kullanıyormuş, pis hayvan düşmanı, merhametsiz kadın, inadına beslemeye devam et.😡"
İki cümleyi de kuran, korkunç yaman çelişkinin sahibi konu sahibi ve destekçileri, şaka gibi.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama bu duygusal mastürbasyon.
Güvercine iki yem atınca doğal dengeyi bozmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Boş tatmin. Kenelerin artması mesela kuşların eskisi kadar topraktan yiyecek aramaması nedeniyle artıyor.
Kedi köpeği anlıyorum ana kuş besleyenleri cidden anlamıyorum. Kar yağdığında toprak örtülü olduğunda yap ama düzenli beslemenin faydadan çok zararı var.
Hepsini geçtim bu parklara çöp kenarlarına bayat ekmek artık yemek bulgur dökenler pislikten başka bir şey yapmıyor. Zira bitiremediğin gıdayı sokağa boca edince de medeni olmadığın gibi yolları kirletiyor, koku sinek böcek sorunlarına neden oluyorsun.
Doğal dengeyi hayvanları besleyenler mi bozdu pes! hayvanlara yaşam alanı bırakılmadı zaten her yer apartman. Ondan sonra hayvanları kovun her yerden. Boş tatmin diyerek küçümsüyorsunuz bir de bir hayvanın doymasını.
e evlenen erkegin ergen gibi ailesinden para dilenmesindense "artik kendi ailem var" diye esiyle ortak ekonomide hareket etmesini iceren her mesajıma vegan isimli biri eksi atinca tabii ki dikkat cekiyor. çünkü cevremde cok vegan var - sevgilim de veganliga yakin bir pesketaryen. tanidigim, bildigim tüm veganlarin hepsi kadın erkek hayvan eşittir kafasinda. erkek de kadindan ustun degildir insan da hayvandan ustun degildir hepimiz bir dengedeyiz, degil mi veganlik yani?
siz diyorsunuz ki "haaayiir erkekler bizden daha onemli çünkü onlarin ç.kü var. tabii ki onlar eve bakacaklar . onlarin aileleri oglu evlense de hala ogluna binlerce lira vermeli cunku kolay mi errrrrrkek anasi babasi"
e haliyle komik geldi ve dikkatimi cekti.
ayrica bir mesajla nasil size sarmis olabilirim?
siz psikologa gidin - inandiginiz savundugunuz ideoloji ile dusunce biciminiz hic uymuyor.
bana fena halde bu şarkıyı hatirlatiyorsunuz bir zamandır

daha önce onlarca beğeni atmışlığım varken bir mesajı beğenmedim diye ve veganım diye bana sarmışsanız. Veganlık hayvan sömürmemek önce onu öğrenin. Konu sahibine de saygısızlık bu yaptığınız.. Sizle muhatap olmak istemiyorum.

Bizde cam önüne kuşlar icin yiyecek koyuyoduk, hatta yavrulayan kuslarimiz bile oldu. komsu rahatsiz olunca baska bir yere koymaya basladik. Ister camasir assin ister asmasin, kus pisligi zor temizleniyor heleki kuruduysa. yorumlar beni urkuttu yahu. Baska bir cozum bulmak yerine kavga fitili ateslemeye, diklenmeye ne gerek var?

Benim komşumda böyle illet. Haftanın 7 günü çamaşır asıyor. Yeri geliyor bişey silkelemek zorunda kalıyorum. Artık iş inada bindi o kurusada toplamıyo bende toplamasada silkeliyorum. Totosuyla inatlaşan donuna edermiş. İlla sıkılacaklar. Şu balkona çamaşır asma muhabbeti insana sinir bastırıyor.
Bir şey silkelemek, balkona çamaşır asmaktan daha korkunç bir şey bu arada 🤦🏻‍♀️

Ya balkonu geçtim inan camda sigara içiyorum, aşağı yemek artıkları yağıyor. Evin balkonu yoktu camda sigara içiyordum. Balkon olsa heralde yemekteyiz mutfaklarına dönerdi ev. Bunu normalleştiriyorlar, toplu yaşama adapte olamıyorlar.
Size daha korkuncunu anlatayım, üst komşumuz oğlunun banyoda sakalını kesip kıl içinde bıraktığı banyo halılarını salon camından silkelemişti ve yaz günü fransız balkon sonuna kadar açıktı 🤯 nutkum tutuldu. Eşim bağırdı ne yapıyorsunuz diye, e nereye silkeleyeyim ben bunu diyor 😡 git banyo küvetine silkele, tuvalete silkele dedik haaa tamam dedi girdi içeri 🤦🏻‍♀️

konu sahibi şöyle bir sey yapabilirsiniz ben eskiden kışları yapardim kuslar da cok sevedi.
tuvalet kagidi rulosuna fircayla bal sür sonra kuş yemine bula git gorus hizanda bir agaca birkac tane as iple. arasira bakarak ol, baktin iyice yenmis, yenisini yap tekrar as eskisini cope at.
kuşların seni taniyip selamlamasi zevkin biter ama derdin beslemekse gayet guzel bir alternatif

bu videoyu buldum. o pekmezle yapmis yani pekmez de olur

Back
X