Komşum güvercinleri beslediğim için söyleniyor

Başka bir hususa dikkat çekmek isterim. Annem de zamanında balkona yuva yapmaya çalışan kuşlara iyilik olsun diye ahşap bir yuva koydurdu. Sonra ne mi oldu? Bitlendik. Kuş biti öyle fena bir şey ki temizlenmek, arınmak çok güç. Bütün apartmanı sarıyor. Ve de çok yaygin.Biraz araştırmanizi tavsiye ederim.

Bizim evin etrafında da çok kuş var taşındığımdan beri dışarıya çamaşır asmadım ve asla şikayet etmedim. Kurutma aldık zaten sonra da. Kuşları biz de besliyoruz onların da rızkı var. Bu dünya tek bize yaratılmadı şu insanoğlu bir türlü öğrenemedi.

Başka bir hususa dikkat çekmek isterim. Annem de zamanında balkona yuva yapmaya çalışan kuşlara iyilik olsun diye ahşap bir yuva koydurdu. Sonra ne mi oldu? Bitlendik. Kuş biti öyle fena bir şey ki temizlenmek, arınmak çok güç. Bütün apartmanı sarıyor. Ve de çok yaygin.Biraz araştırmanizi tavsiye ederim.
Sevgili V veganvegan , bu yorumu beğenmediğiniz için ve gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yanlış bir bilgi mi bu? Ya da önüne geçilebilmesinin bir yolu mu var?

Bu şekilde besleyenler de okuyup yararlanmış olur.

Merhaba kızlar;
Konuyu kısa ve öz anlatmak istiyorum apartman dairesinin 4. Katında oturuyorum ve dairelerimizde iki balkon var biri mutfak diğeri salonda olmak üzere , ben iki senedir mutfak balkonuna güvercin yemi koyarım ve kuşlar yem koyduğum zaman gelir hatta diğer binanın çatısında beklerler , ben koyunca hemen uçup gelirler yer ve giderler.Ama aşağıdaki komşu kapalı balkonuna dışarıdan çamaşır askısı yapmış çamaşır asıyor ve bir kaç kere abime ve babama yem koymayın kuşlar pisletiyor demiş, ama ön tarafa ondan başka çamaşır asan yok …herkesin arka tarafta kocaman kapalı balkonu var , istese diğer balkona hem içine hemde dışarya askı koyup çamaşırlarını asabilir. Dediğim gibi ön tarafa sadece kendi asıyor bınada ondan başka ön tarafa çamaşır asan yok sanki gıcıklığına yapıyor, bende çok merhametli bir insanım o kuşlar alışmış bir avuç yem yiyip karınlarını doyurmak için karşı çatıda bekliyorlar içlerinde ayağı olmayan sakatlar bile var her gün balkonuma gelirler çoğunu tanıyorum o kadar bağ var aramızda o canlarla , kadın benim yüzüme söyleyemiyor babama abime söyledi bir kaç kez bugünde yönetici geldi söyledi şikayet etmek istemiyorum siz gidin söyleyin demiş , insanlar ne kadar merhametsiz hayır imkan var başka balkonu olmasa çamaşır asacak yine anlayış gösteririm ama alışmış kuşlarda şimdi yem veremeden de duramam gidip tartışsam mı kızlar ne yapsam bana ne yapmamı önerirsiniz, gidip konuşayım mı sende diğer balkona as diye
Kusura bakmayın üst komşum sizin gibi alıştırmış kuşları. Benim balkonum açık ve sürekli balkonuma 💩 yorlar. Merhametli iseniz lütfen bunu başkasına zarar vermeden gösterin. Biz balkonda kuş beslemiyoruz diye merhametsiz değiliz. Tek merhametli de siz değilsiniz. Ben de konuştum lütfen balkonda yemlemeyin diye kızz komşum ne olacak diyor yazık diyor. Her balkona baktığım da kuş 💩 u göremek ya da temizlemek zorunda mıyım. Neyse ki benim komşum anlayışlıydı beslemeyi bıraktı. Azıcık rahat nefes aldık. Siz de merhametinizi park ve bahçelerde gösterin balkonda değil. Bina da oturma kültürünüz yoksa köye taşının istediğiniz gibi hayvan besleyin

Hayvan seviyor olabilirsiniz merhamet etmeniz çok güzel ama onlari acik alanda bahçede de parkta da vesleyenilirsiniz bos bir alana da yem dönebilirsiniz. Alt katta ki komşunuz sizin yüzünüzden surekli kuş pisliği temizlemek zorunda degil bunun için camasir aşmaya da gerek yok zaten balkon kenarlarini demirlerini de pisletiyorlar. Mesela benim kucuk bebegim var onunla temizlik yapıyorum. Zaten zahmetli oluyor hersey birde sizin gibi bir üst komşum olsa bunu da marifet görse hic te hoş karşılamazdım bu durumu. Hayvanlara merhamet ettiğimiz gibi insanlara da merhamet etmemiz gerekiyor. Başka birinin sınırını ihlal ederken uzgunum merhametli olmuyorsunuz.

Sevgili V veganvegan , bu yorumu beğenmediğiniz için ve gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yanlış bir bilgi mi bu? Ya da önüne geçilebilmesinin bir yolu mu var?

Onun beğenmedim atması için hayvanlarla ilgili en ufak olumsuz bir şey yazman yeterli 😁

Abatıldığını düşünüyorum çok nadir olabilir ama ilacı da var. Senelerce besledim böyle birşey başıma gelmedi sokaktan da almışlığım çok var kanadı kırık diye. Kedi köpeklere de pire ve kene mutlaka geliyor ama evde besleniyor sonuçta.

Merhaba kızlar;
Konuyu kısa ve öz anlatmak istiyorum apartman dairesinin 4. Katında oturuyorum ve dairelerimizde iki balkon var biri mutfak diğeri salonda olmak üzere , ben iki senedir mutfak balkonuna güvercin yemi koyarım ve kuşlar yem koyduğum zaman gelir hatta diğer binanın çatısında beklerler , ben koyunca hemen uçup gelirler yer ve giderler.Ama aşağıdaki komşu kapalı balkonuna dışarıdan çamaşır askısı yapmış çamaşır asıyor ve bir kaç kere abime ve babama yem koymayın kuşlar pisletiyor demiş, ama ön tarafa ondan başka çamaşır asan yok …herkesin arka tarafta kocaman kapalı balkonu var , istese diğer balkona hem içine hemde dışarya askı koyup çamaşırlarını asabilir. Dediğim gibi ön tarafa sadece kendi asıyor bınada ondan başka ön tarafa çamaşır asan yok sanki gıcıklığına yapıyor, bende çok merhametli bir insanım o kuşlar alışmış bir avuç yem yiyip karınlarını doyurmak için karşı çatıda bekliyorlar içlerinde ayağı olmayan sakatlar bile var her gün balkonuma gelirler çoğunu tanıyorum o kadar bağ var aramızda o canlarla , kadın benim yüzüme söyleyemiyor babama abime söyledi bir kaç kez bugünde yönetici geldi söyledi şikayet etmek istemiyorum siz gidin söyleyin demiş , insanlar ne kadar merhametsiz hayır imkan var başka balkonu olmasa çamaşır asacak yine anlayış gösteririm ama alışmış kuşlarda şimdi yem veremeden de duramam gidip tartışsam mı kızlar ne yapsam bana ne yapmamı önerirsiniz, gidip konuşayım mı sende diğer balkona as diye
Bu güvercin meselesi pis bir mesele. Açıkçası ben de rahatsız olurum. Çamaşır olmasada pisliği çok uğraştırıyor. Balkon yerine bina girişinin yanında ki duvara ya da bir yükseltiyor koyabilirsiniz her gün çıktığınızda

Konu hayvan sevmekle ilgili degil , siz kendi evinizin balkonunu kullaniyorsunuz .ister guvercin beslersiniz, isterseniz timsah .balkon sizin .
Ortak yaşam diye bir şey var apartmanlarda. Herkes sadece kendi dairesiyle ilgilense zemin katta oturan da asansör parası ödemesin,arabası olmayan garajda bir yere koltuk koysun,çöpü çıkmayan kişi görevli parası ödemesin…
Ortak yaşamda senin yaptığın şey diğerine sıkıntı oluşturuyorsa onun alternatifini bulur. Ben sadece kendi evimden sorumluyum derse de müstakil yaşamı tercih etmeli

çatıdayken ben de besledim, babam da çatıda oturuyor yıllardır her gün besler ama eğer şikayet varsa bence komşunuzu da düşünmeniz gerek, apartmanda yaşamak böyle bir şey. komşularımdan saygı göremediğim her olay insanlığa inancımı bir tık daha azaltıyor. 😄 ben rahatsız olur muydum emin olamadım, bok düşme sıklığına bağlı galiba. 😄 balkonu her gün temizlerdim gerçi beslerken de. başkası rahatsız olursa anlayışla karşılarım.
bir de balkona çamaşır asmak neden bu kadar küçümsenmiş allah aşkına? sokakta toz var iyi hoş da yüksek katlarda güneşten iyi kurutucu mu var?

Son düzenleme:
Ya benim babaannemde kuşlar için buğday koyardı camın pervazına.çok güzel iyi birşey ama alt komşu her gün sabah akşam kuş kakası silerdi camdan.bir canlıya iyilik yaparken başkasının hakkına girilmemeli bence🤷‍♀bende pandemide terasın kenarlarında buğday falan koyuyordum hayvanlar alıştı, alt katım cam önleri komple kakaydı.spatulayla haftada bir kazıyordum😰

Back
X