Komşum güvercinleri beslediğim için söyleniyor

Tam ev alma arefesinde şu konuyu okuyunca 30+ senelik minik evimin başka mahallelerdeki han gibi sıfır yerden ısıtmalı kapalı otoparklı dairelerden daha yüksek fiyatlara gittiğini anlıyorum. Evi fiyatlayan şey birlikte yaşadığın insanlar yani hayat standardı.

Komşunuzun yerinde olsam aracınızın üstüne kuş beslerim

Pencereden sallanan bez görmek istemem. Kapı önünde ayakkabı vs görmek istemem. O apartmanda yaşayan herkes ortak alanda ortak akılla hareket edebilmeli
Allah herkese evin de komşunun da hayırlısını versin🙏 Hayatlarımızı daha bireysel daha içe kapanık yaşadığımız için ve çok katlı yan komşumuzu bile bilmediğimiz yaşam alanlarında ikamet etmeye başladığımızdan olsa gerek, maalesef artık komşuluk hukuku kalmadı, af buyurun ama bir bencillik sardı bizleri.

Benim evim istediğimi yaparım demeye başladık, evet evlerimiz bize aitler içlerinde ne yaptığımız kimseyi alakadar etmez lakin bir binayı başkalarıyla da paylaşıyorsak yazılı olmasa da belli başlı kurallara uymak zorundayız.

yorum yazmayacaktım konu sahibi üyeliğini de silmiş ancak duramayacağım umarım görür. en başta güvercin ya da başka hayvanları evinizin içine alıp sizinle beraber yaşamıyorlarsa dışarda beslemek bir kişi bile olsa kimseyi rahatsız etme hakkını size vermez. kuş pisliği kötüdür kokar çıkmaz tüyü vs hastalık yapar istememe hakkı var siz de benim balkonuma kimse karışamaz diyemezsiniz çünkü başkalarını etkiliyor toplu yaşama kuralları var. yaptığınız tamamen vicdan mastürbasyonu, medeniyetsizce ve yanlış. hayvanlara karşı marhematliyimdir bu arada evimde köpeğim var iş yerinde beslediğim hayvanlar var ama ben bunu yaparken kimsenin kişisel alanına girmeden rahatsız etmeden yapıyorum. muğlada görmüştüm belediye kocaman kuş kafesleri yapmış direklere birkaç ayrı yerde vardı hatta kuşlar oralara yuvalamış orada besleniyorlardı bence doğru olan budur. aynı şekilde sokak köpekleri içinde besleme alanları oluşturulmalı gönüllü hayvanseverler gidip oralarda besleme yapmalılar zaten sokak köpeği de olmamalı başta herkes bi tane sahiplense beslese sokakta köpek kalmaz herkes de hayvansever vicdanlı olur değil mi. bir kişi bile olsa kimseyi rahatsız edemezsiniz çünkü rahatsız olmakta haklı, o da o zaman balkonda mangal yapsın dumanı size gelsin sanene benim balkonumdan diyebilir mi? kapat balkonunu git başka yerde otur diyebilir mi? toplum kuralları böyle bişey apartmanda yaşıyorsak kimseyi rahatsız edemeyiz.
Balkonunda kuş beslememesi konusunda size hak veririm ama kuşlardan şeytan gibi bahsetmissiniz. Küçük kuş besleseydi dışkısı o kadar göze batmazdı. Aynı zamanda kuş dışkısı, kedi köpek dışkısı gibi kist hidatik vb. Yapmaz. Eskiden yaşadığım sokakta yeşillik yok, sokağa kedi köpek maması döküp besliyorlardı. Ve hayvanlar kaldırıma yapıyordu. Kist hidatik mi var, ne var bilemezsin. En azından kız balkonda besleyince sokakta beslenen hayvanlar kadar kişiyle temas etmiyor. Ben o ortamda kuş dışkısını bin kez tercih ederdim, sokağa çıkınca bir de yağmur yazdıysa midem bulanıyordu. Her neyse herkese temiz bir ortamda yaşama imkanı dilerim.

Ciddi yaptırım yok böyle insanlar için, bu yüzden bu kadar rahat davranabiliyorlar. Medeniyeti öğrenene kadar ceza olarak sokakları temizletmek lazım, çıkmaz sokak diye kendi malı sanıyor.

Köyde doğum büyüyen kişi istediği kadar üniversite okumuş olsun, yetiştiği çevreden farklı olamıyor. Şehir hayatına adapte olamıyor. Yorum yazan şahıs otuz dairelik bir apartmanda oturuyor bir de. Biri kişi bile çıkıp kimse kimseye zarar vermemeli, sokakları kirletmemeli demiyor. Herkes bu medeniyetsizlikten çok memnun, çok yazık.
Her dediğinize katılıyorum.Ama köyde doğdum ,büyüdüm ama söylenen şeylerin hiçbirini yapmıyorum.Camdan bişey silkelemem.Ayakkabimi dışarda tutmam.Copumu yere atmam.Kimseyi rahatsız etmemeye çalışırım.Akli ,ahlaki olan böyle şeyler yapmaz zaten.Ama evet etrafımda bir sürü köyden gelen , gelişmemiş yerlerden gelen var ve hepsi böyle.Ona da bişey diyemem
.

Balkonunda kuş beslememesi konusunda size hak veririm ama kuşlardan şeytan gibi bahsetmissiniz. Küçük kuş besleseydi dışkısı o kadar göze batmazdı. Aynı zamanda kuş dışkısı, kedi köpek dışkısı gibi kist hidatik vb. Yapmaz. Eskiden yaşadığım sokakta yeşillik yok, sokağa kedi köpek maması döküp besliyorlardı. Ve hayvanlar kaldırıma yapıyordu. Kist hidatik mi var, ne var bilemezsin. En azından kız balkonda besleyince sokakta beslenen hayvanlar kadar kişiyle temas etmiyor. Ben o ortamda kuş dışkısını bin kez tercih ederdim, sokağa çıkınca bir de yağmur yazdıysa midem bulanıyordu. Her neyse herkese temiz bir ortamda yaşama imkanı dilerim.
kuşalardan şeytan gibi bahsettiğimi nasıl anladınız bakın doğrusunu söylüyorum beslenmesi ile ilgili. küçük büyük olması farketmez başkasını rahatsız ediyorsa yapamaz yanlış olan budur olay kuşlardan bağımsız zaten. kakası hastalık taşımasa pistir yani temizlemesi zor ve kötü kokulu tüyü nefes darlığına sebep olabilir alerji azdırabilir bit pire taşıyabilir olabilir yani, o komşunun alerjisi vs olmasa bile rahatsız olabilir çünkü tekrar söylüyorum onun yaşam alanını etkiliyor neden rahatsız oluyor ki deme lüksümüz yok haklı çünkü. annem evde muhabbet kuşu beslerken bile evdeki pislikleri tüyü kokusu vs çok oluyodu düşünün dışardaki güvercin sürüsünün pisliğini. tabi ki uçan kuşa karışamayız gelip geçerken yapıyosa yapacak birşey yok kuş bu kendileri alışmıştır yuva yapmışlardır vs, eskiden benim binamın çatısında sürüyle martı olurdu inanamazsınız bugün silerdim yarın camım komple kuş pisliği olurdu yapacak bişey yok derdim, ama özellikle biri buna sebep oluyor olsaydı o zaman ben de rahatsız olurdum. neyse umarım daha açıklayıcı olmuştur :KK200:

Eski oturduğum sitede oğlum basket oynamak istedi diye sahaya indik
Pencerenin birinden bildiğiniz tuvalet çöpü boşaltıldı kafamıza
Totosunu silip attıkları çöpü camdan döktüler🤦‍♀️
Kendini geliştirdiyse bir adım sonrası poposunu camdan sarkıtıp aşağıya pislemek olacaktır😬
Biri yazmış yukarda ülkeyi şey götürüyor diye çok doğru🤷‍♀️

Ciddi yaptırım yok böyle insanlar için, bu yüzden bu kadar rahat davranabiliyorlar. Medeniyeti öğrenene kadar ceza olarak sokakları temizletmek lazım, çıkmaz sokak diye kendi malı sanıyor.

Köyde doğum büyüyen kişi istediği kadar üniversite okumuş olsun, yetiştiği çevreden farklı olamıyor. Şehir hayatına adapte olamıyor. Yorum yazan şahıs otuz dairelik bir apartmanda oturuyor bir de. Biri kişi bile çıkıp kimse kimseye zarar vermemeli, sokakları kirletmemeli demiyor. Herkes bu medeniyetsizlikten çok memnun, çok yazık.
Evet bahçe şahsi malımız. Yan bina gelip şikayet edemez hakkı yok. Haliyle kimseye söz düşmez. O bahçeyi temizletmek içinde parasını veriyorum, binanın haklarını kullanmak içinde tonla para veriyorum. Sokağımızda bizden başka tek bir bina dahi yok. Haritaya bile sonradan eklenmiş boş bi araziye yapılan sokak. Dışardan birinin giriş çıkışı yasak, yani evet. Tapulu malımız gibi hareket ediyoruz.
Çünkü yönetim 30 daireylede tek tek konuşarak, ki bu bi sofra bezi değil yeri geliyor kilim silkeliyorlar yeri geliyor çamaşır silkeliyor aynı şey bana göre her halükarda birşey silkelenmiş. 30 dairenin hepsi kabul etmiş. Bunun içinda ayda bir temizlik sözüde verilmiş. Benim dairemin altı bu hakkımı elimden alıyor diye ben mi suçlu olucam? Haftanın 7 günü ben de renkli don manzarasından hoşlanmıyorum. Ama malum istanbul dediğimiz yer 81 ilin her çeşitinden insan barındırıyor. Toplum içinde yaşamayı gayet bilen bir insanım siz dert etmeyin. Kendi balkonumdan kendi bahçeme silkeleme yaptım diye yolda çöp atan insanla bir tutulup bide sokak temizleme cezası verilsin. Ne kadar mantıklı insanlarsınız. Bir daha birisi hakkında yazarken alıntı yapın ki herkes bilsin.

İlave olarak binlerce mesajlık profilimin neresinde köyde büyüdüm üni okudum büyük şehre geldim yazıyor ben bulamadım sen bulursan alıntılarsın. Bulamayacaksan da saçma sapan bilmediğin şeylerde tahmin yürütme😌
Şuralara görsel de ekleyeyim de, gören birileri sokak olmadığını “ bahçe olduğunu “ rahat algılasın

Eklentiler

• IMG_0296.webp
    IMG_0296.webp
    165,3 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Eski oturduğum sitede oğlum basket oynamak istedi diye sahaya indik
Pencerenin birinden bildiğiniz tuvalet çöpü boşaltıldı kafamıza
Totosunu silip attıkları çöpü camdan döktüler🤦‍♀️
Kendini geliştirdiyse bir adım sonrası poposunu camdan sarkıtıp aşağıya pislemek olacaktır😬
Biri yazmış yukarda ülkeyi şey götürüyor diye çok doğru🤷‍♀️
İnsanlar inanılmaz pisler yaaa
Pes artık her seferinde bu kadarı da olmaz diyorum ama oluyor işte

Eski oturdugum bina 16 katli, 95 daireliydi ve yaklasik 23 blokluk bir siteydi.

8.kattaydim.

10.kat guvercin beslemis yillarca herkes isyan etmis ama cozum olmamis, en son yonetim evden cikarmis.

Neyse bu ev maras depremine dek bos kaldi, güvercinlerde alisik oldugu icin evi isgal etmisler. Biz site olarak daireyi bir depremzedeye bedelsiz kiraya vermeye karar verdik.

Apartman kadinlari olarakta organize olup, evi temizleyip doseme kararı aldik, esya topladik, bulamadigimiz esyayida satin aldik.

Eve bir girdikki, inanamazsiniz ne cam kalmis ne pencere, ne parke ne dolap. Bina olarak tekrar toplandik ve evi once tadilat yaptirip ardindan depremzedeye tahsis etmenin daha dogru olacagina karar verdik, o daireye 2023'te 750 bin kadar para harcandi, esyasi tadilati temizligi dahil.

O ev temizlendikten sonra binamizdaki onune gecemedigimiz koku ve haserat sorunu bi anda cozuluverdi. Guvercin deyip gecmeyin, afrika benzeri yerlerde sitma mikrobunun baslica yayilma sebebidir guvercinler.

Benim dedem guvercinciydi. Taklaci guvercinler arasinda buyudum, dev bir bahce ve kafesler dolusu güvercin, en az 100 taneydi, yani guvercin sevgimi kimse tartisamaz ama bir yere alismis guvercinlerin ne büyük pislik ve soruna sebep olabileceğinin ilk elden sahidiyim. Dedem rahmetli, ptesi geceleri oturur bir masa dolusu sebzeyi ince ince dograr guvercinlerine bugdayla karistirip islak yem yapardi, sadece kafesindekiler degil yabani güvercinlerde nasiplenirdi.

Ama temizligi cok zordur, ananemle annem her haftasonu bahceyi kazirlardi, ertesi haftasonu yine bir cuval mok temizlerlerdi, ne kokardi o bahce yarabbim, hala kokusu burnumda 30 sene oncesinin.

Yani demem o ki komsulariniza saygi duyun, insanlari yuvalarinda huzursuz etmeyin.

Edit: kurum adi cikarildi.

Arkadaslar aranızdan bazıları kraliyet soyundan mı geldi ,site yönetimi izin veriyorsa kendi balkonumuza camasır asmanın nesi ''Medeniyetsizlik''?
Apartman huzurunu bozacak bir durum değil çamasırını balkona asmak.Öyle olsaydı yönetim kuş pisliği şikayetine değil de komşuya çamaşır şikayetine giderdi.Benim astığım çamaşırdan kime ne ya.İster balkonun içine asarım ister dışına kimseyi de ilgilendirmez.Hadsiz hadsiz yorum yapanlar kendilerini biliyor, lütfen .Üslup kimliktir.

Amma Velakin güvercin veya farklı kuş türlerini beslediğiniz için siz konu sahibi, komşunuzun pislikleri temizlemekle uğraşması apartmanda yaşayan baska insanın huzurunu bozacak bir durum.Nereye camasır asacağı da onu ilgilendirir ayrıca camasırlar olmasa dahi bu pislikler camlara gelmiyor mu ? geliyor.

Kuş pisliği temizlemediğimiz için hayvan düşmanı olarak nitelendirilmekte inanın hiç umrumuzda değil.Sizin merhamet saydığınız başkasının hayatını sekteye uğratmamalı.Asıl bu merhametsizlik.

Kusura bakmayın üst komşum sizin gibi alıştırmış kuşları. Benim balkonum açık ve sürekli balkonuma 💩 yorlar. Merhametli iseniz lütfen bunu başkasına zarar vermeden gösterin. Biz balkonda kuş beslemiyoruz diye merhametsiz değiliz. Tek merhametli de siz değilsiniz. Ben de konuştum lütfen balkonda yemlemeyin diye kızz komşum ne olacak diyor yazık diyor. Her balkona baktığım da kuş 💩 u göremek ya da temizlemek zorunda mıyım. Neyse ki benim komşum anlayışlıydı beslemeyi bıraktı. Azıcık rahat nefes aldık. Siz de merhametinizi park ve bahçelerde gösterin balkonda değil. Bina da oturma kültürünüz yoksa köye taşının istediğiniz gibi hayvan besleyin
Kesinlikle katılıyorum .Balkona çamaşır asmayı eleştirip apartmanda güvercin beslemeyi ve komşusuna kuş boku temizletip toplu yaşamdan bihaber insanların kültürü köyde yaşayan insanlarınkiyle aynı ,bir de medeniyet bekçisi gibi konuşuyorlar gülüyorum:halay:

Back
X