- 24 Mart 2019
- 12.717
- 57.912
-
- Konu Sahibi Larissa101
Yazdiklarim zorunuza gitti o zamanİnsan kendini önemser, bu çok güzel birşey.
Ama benim sizi bu kadar önemsediğimi nereden çıkardınız onu anlamadım.
Olay beğenmedim olayıysa sizde bana beğenmedim attınız, o zaman bende size beni önemsiyorsunuz diyebilir miyim? Hayır diyemem. Fikirlerimi beğenmemişsinizdir atmışsınızdır bu gayet normal bir durum.
Nekadar komiksiniz ya cok guldum hayvanlari severim ama kendi evimde bakarim cok istiyorsam apartmanima salip bakmayip herkese pislik kokusu yasatmam size bu normal geliyo olabilir hayvan cok sevenler olarak ama normal degil idrak edemiyorsunuz bunu görebiliyorumYani simdi bunu size biz burda acıklayamayız.
Hayvan sevgisi cocuklukta verilir,cocuklugunuza inmek lazım.
Yetkili birimlerden yardım alabilirsiniz.
O rahatsız olanlar da alabilir.
Toplasıp gidin grup indirimi yaparlar belki.
Aç olduğunu anlamışsınız ne güzel. Yiyecek verip doymasını da sağlasanız keşke. O da bir can ve bizlere muhtaç. Kendi dili ile halini arzediyor işte ne güzel. Merhamet bambaşka birşey...Merhabalar. Karşı komşum 1 buçuk yıldır bir sokak kedisini besliyor. Önceden kedi apartmanın dışında olduğu için bu durumu kimse umursamazdı. Fakat kedi bir süre sonra apartmanın içine girmeyi keşfetti ve apartmanı mesken edindi. 2020 yazında apartmanın bodrum katına yavruladı. Apartman sakinleri bu durumdan rahatsız olup apartmanda doğan üç yavruyu dışarıya çıkardı. Yavrular dışarı çıkarıldıktan bir süre sonra ölmüş olacak ki anne kedi tekrar yaz sonlarına doğru bizim apartmanın bodrum katında doğurdu. Bu sefer kimse hiçbir şey yapmadı. Karşı komşum apartmandaki anne kediyi her gün beslediği için anne kedi apartmandan ayrılmıyor, üstelik kendisine yiyecek verilmediği zaman bütün apartmanı miyavlama sesiyle inletiyor. Dün sabah 8 gibi miyavlama sesine uyandım. Apartman komşumun 1.katta oturduğunu bildiği için kasıtlı olarak 1.kata çıkıp ordan yüksek sesle miyavlıyor. Biz de 1. katta oturduğumuz için ses bize de geliyor. İnanır mısınız bilmem, o kadar inatçı bir kedi ki öğlen 12‘lere kadar yüksek sesle miyavlamaya devam etti. Kendisine yiyecek verilmediği sürece susmuyor. Annemle sabah vakti uyuyamadık. Apartmanda bizim gibi bu durumdan rahatsız olan başka insanlar da var. Bundan birkaç ay önce apartmanın giriş kapısına “Lütfen içeriye kedi sokmayınız. Kediler apartmanı sığınak olarak kullanıyor.” yazan bir uyarı yazısı asılmış. Karşı komşumuzun umru bile değil, zemin kata gidip kedi maması koyuyor. Akıllı mantıklı bir insan yapmaz bunu. Bir keresinde gece vakti çok yüksek sesle miyavlamaya başlamıştı, aşağı inip kapıyı açtım ki hem anne kedi hem de yavrular dışarı çıksın, ama anne kedi yavruların dışarıya çıkmasına da izin vermedi ve miyavlamaya devam etti. Dışarıya çıkmaya yeltenen yavru olursa tırmalıyor ve zorla apartmanın içine geri sokuyor.
Oturduğumuz apartman kedi sidiği kokuyor ve kediler apartmana dışkılıyorlar. Eve gireseye kadar nefes almıyorum. Tuvalette büyük tuvaletimizi yaptığımız zaman tuvaletin küçük havalandırma bölümünü açamıyoruz çünkü bu sefer tuvalet mas mas kedi kokuyor ve o kedi kokusu bütün eve yayılıyor. İnsanın dışkı kokusundan beter. Bu ayı da sayarsak 4 aydır bu kedinin varlığına tahammül etmeye çalışıyoruz. Apartmanı mesken edindiği için büyük ihtimalle her sene apartmanın içinde yavrulayacak. Apartman yöneticimiz, apartmanın bakımıyla doğru düzgün ilgilenmiyor. Onun da umru değil, geçiştiriyor.
Eğer bir çözüm öneriniz varsa dinlemeye hazırım.
Bu arada, sokak hayvanlarının beslenmesine karşı değilim ama bunun apartman içinde yapılması pek doğru değil.
Apartmana alan kimse sorumlulugu almali kimse kedi bakmak zorunda degil bunu anlayin artik. Siz seviyor bakiyorsunuz diye herkes sevip bakmak zorunda degil yaAsıl anlayışsız sizin gibi vicdansızlar. Biraz vicdan sahibi olsaydınız bu şekilde hakvermezdiniz konu sahibine. Asıl sizin gibileri belediye toplayıp götürse keşke. Biraz empati yaaa biraz o can'ın yerine koyun kendinizi. Eviniz yok, yemek vereniniz yok, dışarıdasınız ve hava çok soğuk... bunları siz yaşasaydınız????
Yahu sizde aynı şeyi yapmadınız mı? Sizde bana beğenmedim attınız. Bunun hesabını sordum mu size? Hayır. Size ne istediğime istediğim emojiyi atarım size hesap vermek zorunda mıyım? Siz tam olarka kimsiniz site yöneticisi falan mı?Yahu issiz gibi takip edip begenmedim attiniz bende sordum bi sikintinmi var diye. Hayvsn sevmiyorum demediniz acik açık gidip sevmiyorum diyenleri desteklediniz
Kajdjsjdjjd şaka mısınız?Yazdiklarim zorunuza gitti o zaman
Kedileri oradan alıp sığınak gibi bir yere götürecek bir kurum vardır arayın hayvanseverlik güzel de hayvan pisliği sevmek zorunda değil kimse rahatsız ediciyse o kediyi dışarı çıkarmak gerekli aparman bahçe köşesine bı yuva yapılabilir hem apartman sakinleri de artan yiyeceklerini verirler yöneticinin ilgilenmesi lazım aslında o böyle bir çözüm bulmalı hem kedi rahat eder hem sizMerhabalar. Karşı komşum 1 buçuk yıldır bir sokak kedisini besliyor. Önceden kedi apartmanın dışında olduğu için bu durumu kimse umursamazdı. Fakat kedi bir süre sonra apartmanın içine girmeyi keşfetti ve apartmanı mesken edindi. 2020 yazında apartmanın bodrum katına yavruladı. Apartman sakinleri bu durumdan rahatsız olup apartmanda doğan üç yavruyu dışarıya çıkardı. Yavrular dışarı çıkarıldıktan bir süre sonra ölmüş olacak ki anne kedi tekrar yaz sonlarına doğru bizim apartmanın bodrum katında doğurdu. Bu sefer kimse hiçbir şey yapmadı. Karşı komşum apartmandaki anne kediyi her gün beslediği için anne kedi apartmandan ayrılmıyor, üstelik kendisine yiyecek verilmediği zaman bütün apartmanı miyavlama sesiyle inletiyor. Dün sabah 8 gibi miyavlama sesine uyandım. Apartman komşumun 1.katta oturduğunu bildiği için kasıtlı olarak 1.kata çıkıp ordan yüksek sesle miyavlıyor. Biz de 1. katta oturduğumuz için ses bize de geliyor. İnanır mısınız bilmem, o kadar inatçı bir kedi ki öğlen 12‘lere kadar yüksek sesle miyavlamaya devam etti. Kendisine yiyecek verilmediği sürece susmuyor. Annemle sabah vakti uyuyamadık. Apartmanda bizim gibi bu durumdan rahatsız olan başka insanlar da var. Bundan birkaç ay önce apartmanın giriş kapısına “Lütfen içeriye kedi sokmayınız. Kediler apartmanı sığınak olarak kullanıyor.” yazan bir uyarı yazısı asılmış. Karşı komşumuzun umru bile değil, zemin kata gidip kedi maması koyuyor. Akıllı mantıklı bir insan yapmaz bunu. Bir keresinde gece vakti çok yüksek sesle miyavlamaya başlamıştı, aşağı inip kapıyı açtım ki hem anne kedi hem de yavrular dışarı çıksın, ama anne kedi yavruların dışarıya çıkmasına da izin vermedi ve miyavlamaya devam etti. Dışarıya çıkmaya yeltenen yavru olursa tırmalıyor ve zorla apartmanın içine geri sokuyor.
Oturduğumuz apartman kedi sidiği kokuyor ve kediler apartmana dışkılıyorlar. Eve gireseye kadar nefes almıyorum. Tuvalette büyük tuvaletimizi yaptığımız zaman tuvaletin küçük havalandırma bölümünü açamıyoruz çünkü bu sefer tuvalet mas mas kedi kokuyor ve o kedi kokusu bütün eve yayılıyor. İnsanın dışkı kokusundan beter. Bu ayı da sayarsak 4 aydır bu kedinin varlığına tahammül etmeye çalışıyoruz. Apartmanı mesken edindiği için büyük ihtimalle her sene apartmanın içinde yavrulayacak. Apartman yöneticimiz, apartmanın bakımıyla doğru düzgün ilgilenmiyor. Onun da umru değil, geçiştiriyor.
Eğer bir çözüm öneriniz varsa dinlemeye hazırım.
Bu arada, sokak hayvanlarının beslenmesine karşı değilim ama bunun apartman içinde yapılması pek doğru değil.
Evet zoruma gitti hayvana yapilan kotuluge karsi durmayan herkesin yorumu zoruma gidiyor. Burada saygi saygi diyen sizdiniz saygi duymayanda siz. Asil komik ve garip olanda sizsiniz daha fazla ugrasmak istemiyorum size laf anlatmaya çalışacağım enerjimi kedime harcarim en azindan faydali bir seye donusurYahu sizde aynı şeyi yapmadınız mı? Sizde bana beğenmedim attınız. Bunun hesabını sordum mu size? Hayır. Size ne istediğime istediğim emojiyi atarım size hesap vermek zorunda mıyım? Siz tam olarka kimsiniz site yöneticisi falan mı?
Hayvan sevmeseydim ortak çözüm bulunmalı falan demezdim. Neyse siz kafanıza göre takılın, bir zahmet üstünüze vazife olmayan şeylerin hesabını da sormayın.
Kajdjsjdjjd şaka mısınız?
O zaman benim yazdıklarımda sizin zorunuza gitti. Zira sizde bana beğenmedim attınız?
Yorumlarınız gittikçe garip bir hal almaya başladı, kendi yaptıklarınızı görmeyip benim yaptıklarımı görüyorsunuz. Siz atınca sorun yok ben atınca "niye attıııın". Olduu, olduu.
Fikirleri beğenmemek, aynı fikirde olmamak ne zamandan beri zoruna gitmek oldu?
Ayy cinse bak bir yasam alanı bile bırakmadığınız hayvanlardan kendi var olan yasam alani icinsaygı bekliyormuş.. senin o yasadigin toplu binan belki de bir zamanlar hayvanların yaşam alanıydı orman gibi belki mesela.. Ne yaptınız üstüne taş diktiniz.. Sen şimdi dersin ki ben mi diktim binayıYalnız burada saygı duymayan biri varsa o da komşudur.
Sizde bilirsiniz ki hayvan beslemek sorumluluk işidir. Canın istediğinde, keyfe göre mama su gibi ihtiyaçlarını karşılayamazsın. Hepsinin bir zamanı vardır. Komşu bu işi yapmıyor, canı istediğinde yemek veriyor ki hayvancağızlar saatlerce kapılarda miyavlıyor.
Kızmanız gereken konu sahibi değil, hayvana yarım yamalak bakmaya çalışan komşu.
Ayrıca insanların yaşam alanlarına da saygı duymuyor, topluluğun yaşadığı yerde herkesin rızası yoksa hayvan beslenmez. Dışarıya kulübe yaparsın, apartmanın kenarına kulübeni koyar içine de yem doldurursun orada bakarsın ama herkesin rızası yoksa apartmanın içinde kedi köpek besleyemezsin. Korkan olabilir, rahatsız olan olabilir, alerjisi olan olabilir hatta sevmeyen bile olabilir. (bu arada hayvandan hoşlanmamak kötü birşey değil, zarar vermediği sürece.) Saygı duyması gereken o komşu, bencillik yapıp kedileri kendi keyfine göre besleyen yine o komşu. Konu sahibi değil yani.
Kadına da yazık ama komşu kediyi inatla dışarı çıkarmıyorsa açık balkon varsa arabayı oraya alırım inatla bırakmam. Kapalıya da alınabilir. Hiç alacak yerim yok ya da şu dönemde almak istemiyorsam da üzerine poşet kaplarım. Alüminyum folyo koyarım yatacağı yere gelmez bir saha. Tabii üzerine poşet kaplamak da iş ama kedi dışkısı yıkamaktan iyidir. Kadın dışarıda bakmıyorsa inatla ben de tutup atmayacagima göre bunları denerdim.Bulunduğumuz bina yeni 8 daire 4 dairesi dolu çoğuda çalışıyor bütün gün evde kimse yok neredeyse. gecede sabaha kadar apartmanda yatıyor kapılar kapalı kadının bebek arabasının üstünde yatıyor pisliyor. Sizin binanizda sirkülasyon vardır çıkıyordur .ben kedileri seviyorum benim için farketmiyor sorun yok. Kapımda yatıyor bazen sucuk salam veriyorum konu . sahibine de hakmermiyorum.. kızdığım nokta acıyorum diyip bakmamalari kadının küçük bebeği var her seferinde arabasını yıkıyor 4 . katta oturuyor odana günah değil mi. Böyle maduriyetlerde var .
Ne saygı duymayacağım yahu? Beğendim atmayı ne zamandan beri saygıyla ilişkilendirir oldunuz? Mantığa bakar mısınız ya şaka gibisiniz. Kendiniz atınca sorun yok, ben atınca yok bana saygı duymuyorsun yok şunu yapmıyorsun falan. Beğenmedim ya da beğendim attığım yorumun hesabını size vermek zorunda değilim. Farkındaysanız saygı duyduğum için sizin gibi hakaretvari konuşmadım. Saygı duymasaydım kavga etmeye, polemik yaratmaya çalışırdım sizin gibi. Usul usul fikrime uygun olmayanlara beğenmedim attım saygı duymuyor oldum. Hadi gidin faydalı uğraşlar bulun siz, beni de daha alıntılamayın. Belli ki amacınız kavga polemik stres atma. Ama yeter yani.Evet zoruma gitti hayvana yapilan kotuluge karsi durmayan herkesin yorumu zoruma gidiyor. Burada saygi saygi diyen sizdiniz saygi duymayanda siz. Asil komik ve garip olanda sizsiniz daha fazla ugrasmak istemiyorum size laf anlatmaya çalışacağım enerjimi kedime harcarim en azindan faydali bir seye donusur
Ne yazmak istediğimi anlamadıysanız alıntılamayın. İyi günler.Ayy cinse bak bir yasam alanı bile bırakmadığınız hayvanlardan kendi var olan yasam alani icinsaygı bekliyormuş.. senin o yasadigin toplu binan belki de bir zamanlar hayvanların yaşam alanıydı orman gibi belki mesela.. Ne yaptınız üstüne taş diktiniz.. Sen şimdi dersin ki ben mi diktim binayıönce hayvanlara yaşam alanı bırakın da ondan sonra kendi var olan yasam alanına saygı bekleyin..
Farkındalık oluşturdugunuz için teşekkür ederim.büyük binalar ve onların yaşam alanına müdahale edip.dagdan gelip bagdakini kovduğumuzu düşünüp üzüldüm.vicdanım sızladı.Kadin sokakta bakiyormus hayvan hamile kalinca apartmana siginmis.
Binalari dikip dikip " alsin evinde baksin" demek kolay oluyor. Hangi birine baksin evinde. Ayrica sokakta bakmak gibi yasal bir hakki varken.
ksdhfsdkhf kediyle konuşmayı deneyin, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler. Bir kap mama verseydiniz o kedi susardı. Kediyi besleyen kişiye söyleyin kediyi kısırlaştırsın, yazık hayvancağıza. Benim bildiğim kediler ya kuma ya da bahçeye yaparlar. Öbür türlüsü pek sağlıklı bir durum değil. Ayrıca havalar zaten soğuk birkaç ay kalsa ne olacak anlamadım? Evet, rahatsız edici bir durum farkındayım ancak o hayvan sığınmak istemese kendi doğal ortamını terketmez.İnanır mısınız bilmem, o kadar inatçı bir kedi ki öğlen 12‘lere kadar yüksek sesle miyavlamaya devam etti.
Hayvanlar dışarıda başlarının çaresine m bakıyorlar, aynı gezegende mi yaşıyoruz sizinle acaba? Yahu hayvanlara yaşanacak alan mı bıraktık ki,daha dün av tüfeğiyle kedinin vurulduğu haber okudum, kedi ne yapmış olabilir de vurulmuş olabilir .Ayakları kesilen köpekler, itip kakılan hayvanlar yok mu? Bu kadar cani varken bu hayvanlar nasıl başlarının çaresine bakabilirler acaba?Konunun başlığını okuyunca şimdi herkes lince gelir dedim ki öyle olmuş. Bende kedilerden çok korkarım rüyalarımda falan bazen üstüme atladığını görürüm.Apartmanda beslenmesi hiç güzel olmamış bende rahatsız olurdum. eğer o mama verip alıştıran kişi kimse evine alıp beslesin .virüs zamanı hijyenin önemli olduğu bir dönemdeyiz.Sokaklarda bir sürü kedi var başlarının çaresine bakıyorlar bu yüzyıllardır böyleydi onlar daha dayanıklılar dışarıda. Vede insanlar bilinçlendi kalan yemekleri belli noktalara koyuyoruz karınları doyuyor.
Maalesef doğal ortam bırakmadık ki..Hayvanlarda ne yapacağını şaşırdı.ksdhfsdkhf kediyle konuşmayı deneyin, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler. Bir kap mama verseydiniz o kedi susardı. Kediyi besleyen kişiye söyleyin kediyi kısırlaştırsın, yazık hayvancağıza. Benim bildiğim kediler ya kuma ya da bahçeye yaparlar. Öbür türlüsü pek sağlıklı bir durum değil. Ayrıca havalar zaten soğuk birkaç ay kalsa ne olacak anlamadım? Evet, rahatsız edici bir durum farkındayım ancak o hayvan sığınmak istemese kendi doğal ortamını terketmez.
Keşke sen anlasaydın toplu yaşam alanına saygı bekliyorsun.. ama hiv demiyorsun yahu biz bu hayvanlara yaşam alanı bırakmamışken hee taraf taş betonken.. hadi bunu geçtim bu betonların doğaya haliyle sana verdiği zararı düşün o hayvanlarda o kadar istememezlik yapmazsın.. 6 7 senedir bu şehirdeyim havanın rutubetinden hayattan nefret ettim.. 6 senede 1 2 gün kar yağıyor yahu bu memlekete acaba niyeNe yazmak istediğimi anlamadıysanız alıntılamayın. İyi günler.
Benim de evimde 6 senedir kedim var sokaktan aldım. Ama kuma değil yere yapsın çişini bi de öyle bakın kokusuna:)Evimde var hiçte kokmuyor nedense. Yada ben seviyorum onun bk kokusunu bile bilemiyorum