- 7 Aralık 2018
- 16
- 49
- 18
- 54
- Konu Sahibi Larissa101
-
- #301
Sizin zihniyetinizdekiler laf anlatmak zor... sevmek zorunda değilsin saygı duymak zorundasın. Biraz da vicdan sahibi olmalısın. Evine al diyen yok. Ne olur apartmanda kalsa, ona yer yapsanız, mama verseniz... Ne olur???? Bir canı mutlu etmek sizden ne götürür???? Tam tersine çok şey katar.Apartmana alan kimse sorumlulugu almali kimse kedi bakmak zorunda degil bunu anlayin artik. Siz seviyor bakiyorsunuz diye herkes sevip bakmak zorunda degil ya
O çok önemsediğin yaşam alanının yerle bir olması bir depreme bakar.. O yüzden oturduğunuz yeri bu kadar sahiplenmeyin.. belki senden önce hayvanların agaclarin yaşam alanıydı orasi.. Ne yaptınız beton dikip sahiplenirken saygı duydunuz mu..Ortak yaşam alanları nedir? Herkesin eşit hak sahibi olduğu mekanlardır. Beslemek isteyen ya bu mekanlar konusunda titiz davranacak ya da evine alacak. Hayvansever olmak meziyet ama insana saygı sıfır olduğunda işler yanlış gidiyor demektir
Başa çıkamadı aldı sanırım zaten yok iki gündür arabası .. belediyeye söyleyeceğim diyordu en son ..olan her türlü hayvancıklara oluyorKadına da yazık ama komşu kediyi inatla dışarı çıkarmıyorsa açık balkon varsa arabayı oraya alırım inatla bırakmam. Kapalıya da alınabilir. Hiç alacak yerim yok ya da şu dönemde almak istemiyorsam da üzerine poşet kaplarım. Alüminyum folyo koyarım yatacağı yere gelmez bir saha. Tabii üzerine poşet kaplamak da iş ama kedi dışkısı yıkamaktan iyidir. Kadın dışarıda bakmıyorsa inatla ben de tutup atmayacagima göre bunları denerdim.
E dedim zaten, sokağa atalım mı dedim kedileri?Keşke sen anlasaydın toplu yaşam alanına saygı bekliyorsun.. ama hiv demiyorsun yahu biz bu hayvanlara yaşam alanı bırakmamışken hee taraf taş betonken.. hadi bunu geçtim bu betonların doğaya haliyle sana verdiği zararı düşün o hayvanlarda o kadar istememezlik yapmazsın.. 6 7 senedir bu şehirdeyim havanın rutubetinden hayattan nefret ettim.. 6 senede 1 2 gün kar yağıyor yahu bu memlekete acaba niye
O zaman çiş ortamı oluşturulsun kokmaz:)Benim de evimde 6 senedir kedim var sokaktan aldım. Ama kuma değil yere yapsın çişini bi de öyle bakın kokusuna:)
Hayır apartmanın içinde kedi yiyeceği nereden bulsun ama dışarıda olsa bir şekilde yiyeceğini bulur.Tabi orası öyle hayvanlar öldürüldüğü gibi insanlarda öldürülüyor suçsuz yere .Aslında doğal yaşamları hayvanların dışarısıdır. Ama imkanlar sağlanırsa tabi.Hayvanlar dışarıda başlarının çaresine m bakıyorlar, aynı gezegende mi yaşıyoruz sizinle acaba? Yahu hayvanlara yaşanacak alan mı bıraktık ki,daha dün av tüfeğiyle kedinin vurulduğu haber okudum, kedi ne yapmış olabilir de vurulmuş olabilir .Ayakları kesilen köpekler, itip kakılan hayvanlar yok mu? Bu kadar cani varken bu hayvanlar nasıl başlarının çaresine bakabilirler acaba?
Ben sana bunları söylüyorsun demedim.. ama saygıdan bok kokusundan daha onemli şeyler vardir merhamet mesela, açlık üşümek mesela.. saygı dan önce bunları önemse diye soyledim.. napalim bu hayvanlar çalışsın ekmek parası nasıl kazansın ki kendine ev alsın yiyecek alsın.. senin imkanın var çalışıp kazanıp ortak yaşam alanı dikebiliyorsun kendine hayvanlar napsın.. hiç kimse apartmana istemezse yiyecek vermezse napacak bi söyle..E dedim zaten, sokağa atalım mı dedim kedileri?
Alıntılasana hadi. Nerede öyle bir cümle kurmuşum? Ben söyleyeyim kurmadım.
Ben kediler sokağa atılsın, hayvanlar aç aç sokağa terkedilsin demedim.
Ortak bir çözüm bulunmalı, rahatsız olan varsa dışarıya bir kulübe koyulmalı, maması, bakımı düzenli olarak yapılsın dedim.
Yanlış mı yahu bu?
Arkadaşım o zaman neden beni alıntılıyorsun?Ben sana bunları söylüyorsun demedim.. ama saygıdan bok kokusundan daha onemli şeyler vardir merhamet mesela, açlık üşümek mesela.. saygı dan önce bunları önemse diye soyledim.. napalim bu hayvanlar çalışsın ekmek parası nasıl kazansın ki kendine ev alsın yiyecek alsın.. senin imkanın var çalışıp kazanıp ortak yaşam alanı dikebiliyorsun kendine hayvanlar napsın.. hiç kimse apartmana istemezse yiyecek vermezse napacak bi söyle..
Ben yine de apartmanda bakılmasını herkes hemfikir değilse doğru bulmuyorum. Çünkü benim kedim mesela hiçbir şeyi eksik olmamasına rağmen geceleri çok miyavlıyor. Bazı Kedilerde kapalı kapıya gıcık olma durumu da vardır biliyosunuz, bu kedi de dairelerin kapı açılsın diye miyavlıyor olabilir. Apartman içinde bence uygun bir durum değil. Geçici olarak olabilir bir çözüm bulunana kadar ama bu durumun devamında kötü kalpli biri kediye zarar verebilir kurtulmak için.O zaman çiş ortamı oluşturulsun kokmaz:)
Kokması anormal bir durum değil zaten ama insanlar gibi imkanları yok, imkanları olsa zaten insanlardan temiz olurlar bilirsiniz
Çünkü bakmak istemesene saygı duymak zorundayız diyorsun.. kimse bakmak istemezse ne olacak peki bunu düşünüyor musun.. Sen isteme o istemesin bu istemesin buna saygı duy ee sonra hayvan ölmüş ac kalmis.. merhametsiz öldün demiyorum saygıdan önce merhamete önem ver diyorum.. anlamayan kim acaba.. saygı beklediğin ortak yaşam alanı senin degil diyorum.. orası bir zamanlar hayvanların di belki diyorumArkadaşım o zaman neden beni alıntılıyorsun?
Ben zaten bütün yorumlarımı bunun üzerine yaptım, demek ki okumamışsın.
Ben diyorum ki, apartmanda beslemek istemek kadar beslemek istememekte bir tercihtir. Eğer ortak yaşam alanında partmanda kedi beslenmek isremiyorsa komşular toplanıp bir kulübe alabilir, o kulübeyi de apartmanın kenarına koyulur düzenli olarak maması suyu koyulur bakımı düzenli yapılır. Yanlış olan bu mu? Bunu söyledim diye merhametsiz mi oldum? Yorumlarımı anlamadan çıkışmaya çalışmışsın, önce bir anlayın öyle yorum yap ya valla.
"apartmanda bakmak istemeyene saygı duymalıyız" diyorum. Arasında çookkk fark var. Merhamete önem vermediğini nereden biliyorsun? Saygı duyulması geek demem benim merhametsiz olduğumu mu gösterir? Anlamak istemiyorsun, anlamak istemeyende sensin. Önceden hayvanlarınsa şimdi evinden çık, evini sokak hayvamlarına tahsis et sende sokakta yaşa. Mantığın bu mu? Tamam sen haklısın, lütfen alıntılama artık beni.Çünkü bakmak istemesene saygı duymak zorundayız diyorsun.. kimse bakmak istemezse ne olacak peki bunu düşünüyor musun.. Sen isteme o istemesin bu istemesin buna saygı duy ee sonra hayvan ölmüş ac kalmis.. merhametsiz öldün demiyorum saygıdan önce merhamete önem ver diyorum.. anlamayan kim acaba.. saygı beklediğin ortak yaşam alanı senin degil diyorum.. orası bir zamanlar hayvanların di belki diyorum
Siz neden surekli agresif yorumlar yapiyorsunuz ne demek kimse temizlemek zorunda degil, o zaman kimse sizin istediginiz yerde de bakmak zorunda degil sen de saygi duy o zamanHerkes temizlemek zorunda degil binaya kim kediyi aliyorsa o temizlemek zorunda sizde bunu anlayin baskalari neden bakmadigi kedinin pisligini temizlesin sacmalamayin
Konuyu anlatan kişinin anlatım Ve düşünme şekli farklı olsaydı evet haklıdır derdik belki bizde, o kadar ketum ve kötü hislerle yazılmışki apartmanDa olmasa bile olur diyesimiz geldi,hatta siz çıkın rahatsız olduysanız onların daha çok hakkı diyesim geldi ve daha nelerBen yine de apartmanda bakılmasını herkes hemfikir değilse doğru bulmuyorum. Çünkü benim kedim mesela hiçbir şeyi eksik olmamasına rağmen geceleri çok miyavlıyor. Bazı Kedilerde kapalı kapıya gıcık olma durumu da vardır biliyosunuz, bu kedi de dairelerin kapı açılsın diye miyavlıyor olabilir. Apartman içinde bence uygun bir durum değil. Geçici olarak olabilir bir çözüm bulunana kadar ama bu durumun devamında kötü kalpli biri kediye zarar verebilir kurtulmak için.
Çok kısa yazıyorum: düşün ki apartmanda kimse istemiyor ama çözüm de üretmiyorlar.. istemeyeni anlarım ama çözüm üretmeyen saygi bekleyemez hakkı yok saygı beklemeye çünkü.. istemeyenler genelde hiçbirşey de yapmazlar cunku(yedirmek ısıtmak gibi) ve saygı beklerler.. O zaman istemiyorlarsa çözüm üretsinler ki ondan sonra saygı beklesinler.. dışarıya kulübe koymak gibi mesela.. sende bir canlısın iş bulamayıp sokakta ac kirli kaldığını düşün, ama kimse kırmışım kokuyorsun diye seni apartmana almasınlar dışarı atsınlar.. sonra da sen seni istemesene saygı duysana.. onların ortak yaşam alanı benim dışarda soğukta ac kalmamdan daha onemli diyebilecek misin"apartmanda bakmak istemeyene saygı duymalıyız" diyorum. Arasında çookkk fark var. Merhamete önem vermediğini nereden biliyorsun? Saygı duyulması geek demem benim merhametsiz olduğumu mu gösterir? Anlamak istemiyorsun, anlamak istemeyende sensin. Önceden hayvanlarınsa şimdi evinden çık, evini sokak hayvamlarına tahsis et sende sokakta yaşa. Mantığın bu mu? Tamam sen haklısın, lütfen alıntılama artık beni.
Biz de vicdansız, merhametsiz insanları sevmek, onları anlayışla karşılamak zorunda değiliz, hele saygı duymak zorunda hiç değiliz, siz de bunu anlayın.Apartmana alan kimse sorumlulugu almali kimse kedi bakmak zorunda degil bunu anlayin artik. Siz seviyor bakiyorsunuz diye herkes sevip bakmak zorunda degil ya
Barinaklar bedava yapiyor kisirlastirmayi tabi iyi yapan veterinere denk gelirlerse. Randevu aliyorsun goturuyorsun aksam gidip aliyorsun. Bukadar basit. Beton yada sert yerlerde yatmak zorunda degiller cok dogru soylediniz ama anlamak istemiyorlar. Biz istemiyoruz saygi duyundan oteye gitmiyor, agresif tutumlara kim neden saygi gostersin...peşin peşin söylüyorum sövmeye geldim
ara yorumları atladım mutlaka mantıklı üyeler de benzer şeyler yazmışlardır
hatta benden daha tatlı dilde ama ben sizin gibi insanları görünce tahammül edemiyorum
apartman neden çiş, kaka kokuyor çünkü hayvanlar dışarı çıkamıyor
bir tarafınızı kaldırıp arada hayvanlar için kapıyı açsanız dışarı çıkar geri gelirler
onların da hakkı kuru bir yerde uyumak
sabahın 8inde uyanmışsınız bir de sanki 3 te uyandırmışlar gibi dram kasıyorsunuz
bir zahmet 8 de kalkın zaten uyanınca da hayvanlara bir avuç mama verin
çok rahatsızsanız para toplayın apartmanca her kapı 50 tl verse kısırlaştırırsınız gelip bir daha doğurmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?