- 7 Aralık 2018
- 16
- 49
- 18
- 54
- Konu Sahibi Larissa101
-
Bu tarz düşünceye sahip insanlara saygı duyamıyoruz biz bütün canları severler olarak. Dünyaya gelen her can'ın yaşam hakkına saygı göstereceksiniz arkadaş. Sevmiyorsa ve bakmıyorsa da saygı gösterecek. Bu dünya sadece sana ait değil ey insanoğlu. Heryeri zaptedip bu canlara yaşam alanı bırakmayıp sonra da "ay ben apartmanımda kedi istemiyorum, köpek istemiyorum" deme hakkına sahip değilsiniz.Ortak yaşam alanları nedir? Herkesin eşit hak sahibi olduğu mekanlardır. Beslemek isteyen ya bu mekanlar konusunda titiz davranacak ya da evine alacak. Hayvansever olmak meziyet ama insana saygı sıfır olduğunda işler yanlış gidiyor demektir
Bende kedileri çok severim apartman dışında besliyorum..ama bazı insanlar sorunsuz karşı komşum evine kedi aldı büyüyünce attı sokağa ..arada alıyor içeri apartmanın içinde yatıyor pisliyor. üst komşuyla kavga ettiler hala aynı kadının değişen birşey yok ..bebek arabasının içine yatıp pisliyor böylede olunca çok sevsemde hak veriyorum iyilik yaparken kimsenin hakkına girmemek gerekiyor.. üslupta önemli konu sahibi kediden dem vurmuş hayvanın suçu yokkiEvet orda haklı olabilirsiniz. Biz de aslında apartman olarak çözüm bulsunlar. Sevmiyorlarsa bile sevap kazanırlar diye bakıyorum olaya. Ama konu sahibi kötü şekilde yazmış. Yani kedi orda açlıktan miyavlarken hem de anne olan bir kedi hala uyumaya çalışan beni uyutmadı diye şikayet eden birine saygı duyamıyor insanlar. Yoksa deseydi arkadaşlar ne yapılabilir. Burda bir sürü güzel insan var bir sürü fikir gelirdi. Boule konu sahibini savunur gibi yazınca yanlış anlaşılıyor sanırım.
İşte ben de buna kızıyorum. İnsnalar hayvanlara zarar vermediği sürece istediği şeyi savunabilir. Sevmez ama zarar vermeyip saygı duyar. Hemen bu insanlara kızmak, aşağılamak mı gerekiyor. Korkabilir, huylanabilir. Küçükken bir hayvanın saldırısına uğramıştır mesela. Ama yok. Empati yapmak istemiyorlar.Bu sitedeki kedilere sınırsız özgürlük anlayışına hastayım. Bazı üyeler var kedi gelip ağzına etse yarabbi şükür dicek.
Bakmayı tercih edenlerin sorumluluk alması gerekir. Ben bakacam kapı önünde deyip kenara çekilmek ne saygıdır, ne sevgidir, ne görgü...Heryeri zaptedip bu canlara yaşam alanı bırakmayıp sonra da "ay ben apartmanımda kedi istemiyorum, köpek istemiyorum" deme hakkına sahip değilsiniz.
Hayvan beslemek bir tercih meselesi değil, insan olanın sorumluluğudur.Ben kötü davranışlara saygı duyalım/duymalıyız demedim. Hayvan beslemek sizin tercihinizse beslemek istememekte insanların tercihi olabilir dedim. Kaldı ki hayvanları sokağa da atalım demedim. Apartmanda beslenmesinden rahatsız olunuyorsa apartman kenarına kulübe yapılsın, yemeği suyu düzenli verilsin kısırlaştırma gibi bakımları yapılsın dedim. Bunun yanlış bir düşünce olduğunu düşünmüyorum.
Ya siz benim yorumlarımı okudunuz mu?Hayvan beslemek bir tercih meselesi değil, insan olanın sorumluluğudur.
Tamam kan alman gerekirse kedilerden al o zaman, insanlık yapıp kan bağışlayanlarınkini başkalarına bırakBu zihniyetteki insanlar yüzünden insandan soğudum, hayvanları daha çok seviyorum
Sokakta 19 köpek, 8-10 kedi, apartmanda bir köpek evde 1 kedi besliyorum. Hangi birini evime almamı önerirsiniz mesela?Ay niye beğenilmedi yorumum evinde beslesin dedim kötü mü olur yanikimse de rahatsız olmamış olur
Konuyu ne güzel saptırdınızTamam kan alman gerekirse kedilerden al o zaman, insanlık yapıp kan bağışlayanlarınkini başkalarına bırak
Tamam kan alman gerekirse kedilerden al o zaman, insanlık yapıp kan bağışlayanlarınkini başkalarına bırak
Hayvanları insanlardan çok sevmek böyle bir şey olmalıKonuyu ne güzel saptırdınız
hakkaten bir de o kadar rahat söylüyor ki tüylerim diken diken oldubirde o kadar rahat söylüyor ki yavruları ölmüş olacak ki diye!!
hayır efendim siz ve sizin gibiler tarafından öldürüldü o yavrular! Açlığa soğuğa mahkum ettiniz! Yani o kediyi dışarı atanların ve yavrularının ölmesine sebebiyet verenlerin kınadıkları eli bıçaklı katillerden hiçbir farkları yok! Hatta daha tehlikeliler. Ağızsız dilsiz bir canlıya bunu yapabilen çıkarı ters düşünce insana neler yapmaz.
Hayvan severlerle sevmeyenlerin kanlarını ayıralım bakalım alacak kan bulabilecek mi sevmeyenlerHayvanları insanlardan çok sevmek böyle bir şey olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?