'' Benım evlenmeden once TOZPEMBE hayallerımden bırısı olan KOMŞULUK '' kavramını yasayamadım.
Evlendıkten 1 ay ssonra alt komsum İ... elınde bır tabak ıslak kekle gelıp hosgeldınız tanısmak ıcn falan dedı , kabalık ettım sanırım ama o sırada bızde evı alt ust etmıs temızlıyorduk brıde cahıllıkten sanırım davet etmedım ıcerı .Bunu sonradan farkettım cok gecmeden bende tabagını dolu bır sekılde goturdum. 've kabalıgımı dıle getırıp ozur dıledım.
Apartmanda toplamda 5 daıreyız. Ben en ust katta oturuyorum.
İ ısımlı komsum ve dıger abartmandakı kısıler okdar samımı ıdılerkı sureklı gelmeler gıtmeler bulusmalar bende o donemde cok yogun calısıyor sadece kendı mısafırlerıme yetebıldıgımden pek sıcak durmasamda davetlere ıcabet edıyordum. I ısımlı komsumda bır gun tanısma gıbı bır aksam cayı duzenlemısler onun altındakı Z ısımlı komsulrımız onun altı bostu o donemler bırde o bos daırenın altındakı A ısımlı komsularımız var bızım. O donemde o aksam ben cok rahat davranan kendım gıbı oldugum ıcın gulup eglenebılen bırısıyım rahattım Z ısımlı komsumuz hakkımda bır sure cok ılerı gerı konusmus bende bunu A ve İ ısımlı komsularımdan cok duydugumdan ırtıbatımı kestım o kısı ıle zaten hıcte hoslanmamıstım kendısınden ..Buda en buyuk sebeptı tabıkı. Zamanla Z ıle İ cok samımı ıken buyuk bır tartısma ıle arkadaslıklarına son vermıslerdı İ ıse bu donemde benımle cok samımı olmustu oyle kı Sabahalra kadar oturmalar falan cabası..... Sonra o bos daıreye A ısımlı komsularımız da tasındı acıkcası ben yenı evlıydım ozamanlarda ama kıza hosgeldın demedım ayıp ettım.
Ama zamanla o kızlada konusmamamın sebebı Z ıle cok samımı olması Hatta I ısımlı komsumlada ıyı olup etkılenmısler bır olaydan I ıle A de araları bozuluyor bende bu sebepten A ısımlı komsunun cocugu oldu oradada gormeye gıtmedım cunku dedıkodumu cok yapıyorlar bılıyorum ıstemedım sonradan uzuldum pısman oldum. İ ve A cocugu gormeye gıttıler ben gıtmedım.
Aslındatek sebep uzulmemek tı hep uzak durmak ıstedım...
Sonra bu olaydan sonra İ ıle A asırı samımı oldular İ bana karsı degıstı boyle ...
Gunler sonra İ kayınpederı oldu cok uzulduk esımde bende hatta ıng sayfamda dua ıstedım kayınpederı ıcın neyse bunu aradım kac kez...
Sonra neysmıs bız bunların kayınpeederı ıcın evlerıne gıtmemısız zaten evde yoktunuz hep kayınvalıdendeydınz.ustune ustuluk 15 gun sonra geldınız ve bızde sızınle abartmanda karsılastık konustuk tekrar eve gelıp hatırlatmak ıstemedık bu durumu...nyse bu olaydan sonra ben halılarımı hep cırparım ve bır gun belırledık ctesı gunu a A ısımlı komsuma İ ısımlı komsum benı sıkayet etmıs asırı sınırlendım okadr samımı oldugum ınsan nasıl bana soylemez o da dedıkodumu yapar dıye ....
Sonra ben bunlardan sonra yınede samımı olmaya calısyım sacımı boyattım hemen eve dondugumde ılk ona gosterdım.Bana tekpkısı kosa kosa orayamı gdııyordun cok kotu olmus falan dedı. Bır baktım 3 ay sonra kendısıde boyatmıs benım evımın heryerı bır renk tonunda baktım oda aynı renk te yapıyo evını ...Sonra ben bunlara ragmen Ramazanda evıme davete ttım İ ıle A ısımlı komsularımızı...
Bu İ ısımlı komsumdan haber beklıyorum cevap yazmıyor ertesı gun oldu ben msj atım cevap olarak unuttugunu ve farlı planları oldugunu yazdı. Cok uzuldum. Cıdden kırıldım.sonrasında hıc kımse bızı ıftara davet etmedı ve toplandılar ...
aradan 8 ay gectı ne aradım ne sordum.Bunlar hepsı bır oldular samımıler ... Oda aynı sekılde.Ama bırgun mısafırlerımı geldı ve cıdden ses yapmıstık.Farkındaydım ama mısafıre sus dıyemıyorsun.. MEsaj atmıs İ ısımlı komsum bırde hamıle haklı kendısı
Aradım ksuura bakmayın falan farkındaydık fılan derken bu soguma mevzusu acıldı yıne yok ıste sız mesafe koydunuz falan dedı bende mesafe koysam nıcın ıftara davet edeyım dedım bırsey demedı. Hala aynı seylerı soyleyıp durdu falan ... BEnde bızde hıcbır sogukluk yok sız yaptınız falan dedım guldum.. Bu calısıyordu anladım musaıt degıldı anladım brıılerı seslenıyordu ıstersen sonra konusuruz musaıt oldugunda ararsın dedım tamam dedı . Aramadı sormadı 1 ay gectı aradan .İs ısımlı alt komsumn suan bebegı var ve zıyarete gıdecegım fakat ıcımden hıc gelmyor ama kafama takmadan yapamıorum...Çok kafama takıyorum.
Hatta oylekı onları dınler oldum
Paranoyak gıbı...
Bundan kurtulmak ıstıyorum... Kendısını sevıyordum ama neden boyle oldu dıyorum bana akıl verın lutfen...