Komşularla gürültü sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla bizim sitede aynısı napalım iki çocukta bende ben kendiminkilere söz geçiremiyorum ki millete laf edeyim neden Bahçeli evde oturuyoruz çocuklar oynasın diye bebeğin büyüsün bahçeden gelmek istemesin anlarsın dediğimi terlik sesine abartmış komşun orda haklısın
Toplu yasama kurallarından haberiniz var mı? Ya da küçük bebeğiniz var mı? Ya da küçücük bahçesinde 10 15 çocuğun sabahtan aksam 9 10 a kadar aralıksız oynadigi bir apartmanda yaşadınız mı?

Ses konusunda ben de çok hassasım, ama bazı uyarılarınız erken saatlerde olmuş sanki. Siz her daim sessiz bir ortam bekliyosunuz sanıyorum, ama olmuyor maalesef. 9 da uyarmanız biraz abartı olmuş sanki.
Yazın çocuk sesleri malum bir de geç saatlere kadar oynuyolar ama belli bir saate kadar mazur görülebilir aslında. Ancakk bu durumu “çocuk onlar” adı altında sömüren aileler maalesef var. Her ne yaparsa yapsın çocuk, sesini çıkarmayan uyarmayan öylece izleyen...
Apartmanda sabah okula giden çocuklar merdivenden bağıra çağıra paldır küldür inerken, son üç merdiveni de zıplayıp kapımın önüne pattt diye inerlerdi. Bağıra çağıra apartmandan çıkıp arabaya kadar böyle devam.. bir gün dayanamayıp balkondan babayı uyardım. Babanın verdiği cevap çocuk onlar napim.

Yani demem o ki ebeveynler elbette çocuğunun her hareketini kontrol altına almasın ama aşırıya kaçtığı anda da uyarmasını bilsin.

ben gürültü yapmayı alışkanlık haline getiren, bunu kendinde hak bulan, insanlardan hiç hazz etmiyorum (çocukları ayırıyorum tabi ama onlarada küçüklükten bu öğretilmeye başlanmalı .yoksa oyuncaklarınıda yerlere atıyorlar, yeri geliyor yerde tepinip ağlıyorlar herkesin yaşadığı şey bunada ancak çocuklular tahammül ediyorlar biraz halden anlayıp)
toplu yaşanan ortamlarda saygı çok önemli ne demek 70 yaşında bir kadın çıkacak çocuğuma küfredecek eşime saldıracak heralde arızaya bağlardım..

Benim anladığım bu ortamda ya bunları kabul ederek yaşamanız gerek yada taşınmanız çünkü hiçbir şeyi değiştiremezsiniz belliki oturduğunuz yerin ortamının seviyesi baya düşük ..

Ben aynen öyle yapıyorum camı açıp ağzıma geleni sayıyorum. Mahallenin gece 3'e kadar kapıda çekirdek çitleyen hatunlarını da ayrı ayrı haşladım. Baktım kibarlıkla ricayla çözülmüyor. Mahallenin sınırları içine girince hanımefendi çzgimden bir kayıyorum pir kayıyorum :))) Bu yaz pek bir rahatım kuytu köşelerde bana seslerinin gelmeyeceği yerlerde oturuyorlar artık:)

Dediğin gibi yapacağım ama erkekler işiniçine giriyor ve bir iki kişi değiller eşim icin korkuyorum

Dediğin gibi yapacağım ama erkekler işiniçine giriyor ve bir iki kişi değiller eşim icin korkuyorum

Yapmamanı tavsiye ederim. Haberlerde benzer olayların sonuçlarını gördünüz değil mi? Satırlarla sopalarla çıktılar dediğinize göre, komşularınız haberlere çıkacak potansiyelde.. yüzgöz olmayın.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama cimer e sikayet edin. Polisligine guvenerek sizi alt etmeye calisiyorlar belediyeye de sikayet edin. Benim de küçük cocugum var. Ayda yilda bir evimize misafir gelirdi alt komsu duvarlara vururdu. Zaten cocuk krese gidiyor erken yatiyor cocuk sonuçta azicik kudursa hemen vururdu hic tahammulu yok dediginiz gibi. Bizde komsulardan cok cektik hem babamin evinde hemde evlendim kendi evimde cok cektim komşulardan. Allah yardımciniz olsun

saçmalamayın.ellerini bağlayıp ağzını kapatırsınız.çünkü çok kolaydır çocuğu tak dıye susturup yaramazlığa son verdırmek lütfen rıca ederim.

çocuk konusunda hak vermıyorum..
ama tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.

ya da komşuluk yerde herkez bırbırıne tahammul gösterip idare edilebilmeli.çok karışık bu durum.
kımı der özel mülkıyet alanım ıstediğimi yaparım ki haklı.
ki biride rahat etmek evimde benım hakkım oda haklı.
belli saate kadar inanlar sabır göstermeli.
belli saatten sonra herkes durulmalı
belli saate kadarda insanlar evde işlerini yapabılmeli.

Aynen son söylediğiniz şeyi savunuyorum tek istediğimde buydu aşırıya kaçınca uyarın lütfen dediğimde çocukların agzina bant mi cekelim diyorlar evde çıt çıkarttirmazlar kendi başları sismesin diye ama dışarda herşey mübah

Evinizin içinde de sabahtan akşama kadar aşırı hareketler yapmasına musade ediyor musunuz ?

Sizi o kadar iyi anliyorum ki.. sizin yaşadığinizin kat be katını yaşıyorum. Onlar ses yapsin ama sen bir kere sessiz ol deyin tüm suçlu sen olursun. Çünkü önceden apartman kültürü görmemişler. Ben her yaptıklarında rahatsizligimi dile getirince mahkemeye vermekle tehtit ettiler hemde tüm apartman ha noldu bi gun yine birsey oldu. Saygın kimligimden çıkıp mahalle teyzeleri gibi bağırdım balkondan herkese tüm mahalle duydu rezil oldular. Şuan apartman pısmış durumda. Hiç sesleri çıkmıyor bi üst katımdaki kadindan rahatsizim, o işteydi duymadı kavgayi. Onada sabrediyorum bir kac yila tasinacagim için.. ama size tavsiyem ya onlardan cazgir olacaksiniz yada mecbur taşınacaksınız

Benim oturduğum mahalle de aynı anlattığınız gibi. Çocuklar sabahtan akşama kadar dışarıdalar. İnsan gibi oynasalar zaten sorun olmayacak. Salonum sokağa en uzak noktada, ona rağmen ne konuştuklarınu duyuyorum çocukların çünkü bağırıyorlar. Kendi içlerinde bağırmalar kesmiyor, annee halaa diye haykırıyorlar, karşı tarafta aynen bağırarak cevap veriyor.
Uyardık vs çocuktur yapar dendi en son adamın birinin gözü dönmüş, yakaladığı çocuğu dövmüş. Mahallede kaos çıktı anneler babalar sen nasıl benim çocuğumu döversin diye ayaklandılar bu sefer koskoca insanlar arasında kavga çıktı. Gücü yeten diğerini dövdü. 1 aydır çocuk sesi çıkmıyor yine sokaktalar ama bağırmıyorlar. Olay büyümeden anne baba uyarsaydı hiç böyle şeyler olmayacaktı. Ama bizim ülkemizde saygı ya beden gücüyle ya maddi güçle kazanılıyor, malesef.

Akşam 7 den sonra sükunet saatidir ama kimse oralı değil gördüğünüz gibi ..
Bende seslere aşırı sinir oluyorum kendim dikkat ettiğim için karşıdanda aynı seyı beklıyorum mesela bir uyarı gelmedıgı halde eşime kapıları daha sakin kapat derim çok sert kapatmadığı halde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…