• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşuculuk

Annem wp grubunda. Dün msgları okurken denk geldim. Annem de eşiniz gibi fakat bu şekilde devam ettikçe palazlanacaklar. Nasıl olsa dediğimiz oluyor diyip kafalarına göre karar alacaklar. Aynen öyle oturduğun yere yatırım yapacaksın bakacaksın. Bu insanlara bunu anlatamıyorsun. Size de sabır dilerim:/
Gruptan annenizi çıkarıp kendiniz girin bence, en iyisi bu olacaktır

Lafı oldu işte çetele tutmuş herhalde iki seferdir sizden su alamıyoruz falan muhabbeti oluyor e çalışan insanım napayım yani bunlar su alacaklar diye evde mi kalıcam? Şu an istesem gün farketmeksizin kapı önüne iki 5 lt su koyarım işini görsün diye ama bana böyle yaklaşıldığı zaman kolaylaştırmak içimden gelmiyor, inadına zorlaşsın istiyorum.
yani zaten işsizlerin işidir hesap tutmak. İnsan olan der ki ya unutmuş, çalışıyor vs. o kişinin yerine suyu koyarsın ve sende o arayı zaten kapatırsın.
Ama duvara laf anlatsan daha fazla randıman alırsın.

Biraz tavsiye yazalım.

Whatsapp grubuna kendiniz girin, komşu herkesi ezemesin. Firmanın yapıp yapmayacağı konusunda kendisi karar veremez zira yönetici vasfı yok. Ancak yönetim kurulu kararıyla ilerlenebilir. Kurul yoksa bile toplanılır görüşülür, ilk ben taşındım diye bir bir ayrıcalık yok.

Ancak... hakaret etmeyin hele yazılı hiç değil. Komşunuz yönetici seçilmek isteyecektir büyük ihtinalle hakaret ederseniz bunu size karşı kullanır. Öğretmen/avukat dili kullanmanız lazım.

Bu arada aidatları kime gönderiyorsunuz? 😅

Kendisi aidatları da alıyor büyük ihtimalle, bu aidatlar nereye nasıl harcanıyor sorabilirsiniz.

İskan alınca apartman toplantısı yapılıp yönetici seçilmek zorunda. Apartmanlarda bu işi normalde kimse istemez, ilk isteyene hemen verilir aman dikkat edin. Defterde harcamaların gelirlerin kaydı tutulmak zorunda, illa ki bir kapı önü için para vardır.

Biraz tavsiye yazalım.

Whatsapp grubuna kendiniz girin, komşu herkesi ezemesin. Firmanın yapıp yapmayacağı konusunda kendisi karar veremez zira yönetici vasfı yok. Ancak yönetim kurulu kararıyla ilerlenebilir. Kurul yoksa bile toplanılır görüşülür, ilk ben taşındım diye bir bir ayrıcalık yok.

Ancak... hakaret etmeyin hele yazılı hiç değil. Komşunuz yönetici seçilmek isteyecektir büyük ihtinalle hakaret ederseniz bunu size karşı kullanır. Öğretmen/avukat dili kullanmanız lazım.

Bu arada aidatları kime gönderiyorsunuz? 😅

Kendisi aidatları da alıyor büyük ihtimalle, bu aidatlar nereye nasıl harcanıyor sorabilirsiniz.

İskan alınca apartman toplantısı yapılıp yönetici seçilmek zorunda. Apartmanlarda bu işi normalde kimse istemez, ilk isteyene hemen verilir aman dikkat edin. Defterde harcamaların gelirlerin kaydı tutulmak zorunda, illa ki bir kapı önü için para vardır.
Ya adil ve mantıklı biri olsun da kim olursa olsun inan derdim değil. Maalesef kendisini obabaşı sanıyor 😂 bizde yavru kurtlar.
Merdiven ışık sensörü ve asansör toplanıp bölüştürülüyor. Extra olarak deterjan parası alınıyor. Toplayan kendisi mi değil mi bilmiyorum kimsenin günahını almayayım. Apartmanda 3 tane gül ismi var 😂 Zaten bu hafta firmayı bulup önümüzdeki hafta toplantı isteyeceğim.
Ayrıca bu iskan durumu kadar sıkıntılı bir durum daha yok. Mütaahitin keyfine bağlı.

Ee bize ne bundan? Niye okudum şimdi ben bunu? Vicdan azabı çektiniz de madem niye hala burada hakaret ediyorsunuz? Biz de size mi edelim diye yazdınız yani?

Temizlikçi konusunu şimdi anlıyorum sanırım. Komşunuz apartman temizliği ile ilgilenen kişiyi yaptığı işi beğenmeyip kovuyor ve herkesin sırayla silmesini mi istiyor? Valla büyük konuşmayayım da hiçbir güç bana bunu yaptıramaz. Site diyorsunuz. Site dediğin çok katlıdır genelde. Site dediğin belirli konfor alanı sağlamalı. Taşınma konusunda sizi ve tavrınızı haksız buldum ama temizlikçi olayında haklısınız. Site yönetimi kurulmalı. Aidat vs belirlenmeli. Herkes kendi silsin kararı çıkarsa, zaten koca apartmanda sıra size zor gelir. Sıra sizde olduğunda temizlikçi tutarsınız:)

Ya tabi ki anlaşamayabilirler ben anlaşıp kuzu kuzu tamam demeyeceklerini az cok tahmin ediyorum zaten zira annemin oturduğu sitede de bizim sitede de anlaşmazlik oluyor zaman zaman.
Fakat en azından insanlar seviyesiz seviyesiz birbirine girmiyor arada yonetici/yönetim vb biri olunca. Coğunluk evet derse zaten paşa paşa uyulmak zorunda ne karar alınırsa.
Olmazsa zaten bir asansöru bile yaptıramazlar ki en basitinden. En alttaki ben ödemem der,öteki ben binmiyorum ki siz ödeyeceksiniz siz bozdunuz der ,apartmanda henüz oturmayan dairesi boş olan ben kullanmadim banane der,der de der yani. Bozulan bozulduğu haliyle kalır.
Apartmanda oturan herkes ödemek mecburiyetinde. Yasa'ya kat mülkiyetine göre böyledir. Yönetici para toplar yaptırır ödeme olmazsa icra yolu ile talep edilir. Apartmanda oturmanın sorumluluğu vardır maalesef. Yönetici ve ev sahipleri yaptırmak için uğraşmazsa bozulan bozulduğu ile kalır. Aksi halde 2-3 kişi ödemiyor diye o şekilde kalmaz. Kat mülkiyeti yasası var:)

İyi de taşınırken hiç bir eşya asansörle taşınmaz ki zaten.
Kıyafetlerimi bile diye belirtiyorsunuz, iki üç parça olamaz kıyafetiniz, baya vardır diye düşünüyorum.
Yani bir taşıma şirketiyle anlasmadiniz mi, ya onlar asansörle taşırlar, yada kendileri taşırlar, bina asansöruyle eşya taşınmaz zaten.
Temizlikçi için de emirvaki yapamaz, elbette durumunuz uygun değilse silmek zorunda değilsiniz, ama nasil tek basina karar verebiliyor cikarmak için, onu da anlamadım..

Back