Komşuculuk

Bazi insanlar cidden tuhaf.. huysuz oluyor.. onun kadar tasinan insaninda hakki var..

Benimde
Komsum
Vardi herseye karisan, sokakta en eski oturan oldugu icin.. haliyle en yasli kisiydi. Insanin ustune geliyordu her ise karisiyordu. Gecen gun öldü..yinede uzuldum zararsizdi bana gore.. umarim gelen gideni aratmaz

Silmeyin o zaman olsun bitsin. Yönetici mi bu kişi, bu işe karışıyor? Bizim apartmanda da tutturdu yönetici, temizlik günü olunca her daire iki üç kova su verecek diye. İki kez ben evde değilken kapımı çalmışlar, geçen bana diyor ki siz su vermiyorsunuz. Ne zaman oldu bu dedim, şu gün şu saat vs dedi. Eee evde yokum napiiim? Hangi gün geliyorsa söyleyin çıkarken kapının önüne bırakayım o zaman çok lazımsa diyorum. Onda da günü belirsizmiş bilmem ne, değişiyormuş. Zaten aidat veriyoruz temizlik masrafı içinde bi de ekstra su mu vericem, evde bile yokum ne yapayım. Uyma sen de bence neden tek tek apartman sakinlerine sildiriyor ki.

Kocanla kavga etme panpa o zaman.

apartmanlarda oturanların hiç birinde mutlu olanı ne gördüm ne duydum çoğunluk egolu ve kendini beğenmişler bana mı denk geldi diyeceğim ama çoğunluğun durumu bu

tabi müstakil ev olupta ev sahibi varsa kiracıyı köle gibi kullanmaya çalışan da yok değil çocuğu ilgilenmesi gerekirken
ev sahibi kiracıya sarıyor sürekli ilgi istiyor sanki kiracı bedavaya oturuyor işi gücü yok seni avutacak bide bu durumlar var tabi

Apartman/site yöneticisi kavramından haberiniz var mı?
Binaya temizlik vb işler icin biri alınacaksa kafanıza göre alamazsinız. Ortak karar alınır kim gelecek ne iş yapacak ne ödenecek konuşulur ona göre alınır. Kabul etmeyebilirler bulduğunuzu pek ala.
Asansör bozulduysa da yine ortak ödenir yapılır.
Birbirinizi yiyeceginize önce bu kararları alip uygulayacak birini seçin ki böyle yüzgöz olmasın kimse kimseyle.

birbiriyle anlaşamayan insanlardan ne toplantı ne de birlik olur küsüp te gelmeyeni de gördüm ve duydum koca ,koca insanlar şaşırırsınız daha birey olamamışlar

Birde
Komşuyu alalım kürsüye

birbiriyle anlaşamayan insanlardan ne toplantı ne de birlik olur küsüp te gelmeyeni de gördüm ve duydum koca ,koca insanlar şaşırırsınız daha birey olamamışlar
Ya tabi ki anlaşamayabilirler ben anlaşıp kuzu kuzu tamam demeyeceklerini az cok tahmin ediyorum zaten zira annemin oturduğu sitede de bizim sitede de anlaşmazlik oluyor zaman zaman.
Fakat en azından insanlar seviyesiz seviyesiz birbirine girmiyor arada yonetici/yönetim vb biri olunca. Coğunluk evet derse zaten paşa paşa uyulmak zorunda ne karar alınırsa.
Olmazsa zaten bir asansöru bile yaptıramazlar ki en basitinden. En alttaki ben ödemem der,öteki ben binmiyorum ki siz ödeyeceksiniz siz bozdunuz der ,apartmanda henüz oturmayan dairesi boş olan ben kullanmadim banane der,der de der yani. Bozulan bozulduğu haliyle kalır.

en rahat olanı kendi bahçeli müstakil evindir gerisi boş hava cıva ve iğrenç birbiriyle kavgalı insancıklar

Ne biçim apartman o , yöneticisi yok mu? Merdiven silmek ne demek yahu , buna zaten ne siz karar verebilirsiniz ne komşu, apartman yönetimi biriyle anlaşır sizde aidat olarak ödersiniz maaşını
Anlattiklarinizda haklısınız ama tarzınız çok çirkin gerçekten, yani bunu düzgün bir üslupla yazsanız burada sizi destekleyen mesajlar okurdunuz

Temizlikçiyi nasıl çıkarıyor kafasına göre o kısmı anlamadım. Tek kişinin demesiyle olacak şey değil ki.
ilk taşınan kendisi olduğu için kendi sözünü geçirmeye çalışıyor. silende binada oturan diğer kişi. nazik bir dille uyarırsın yok herkes silecekmiş.

ilk taşınan kendisi olduğu için hanımefendi bu hakkı kendinde görüyor. 1-2 kişi de herşeyine tamam dediği için iyice palazlanmış.
bizim eski apartmanımızda da suyu daireler veriyordu. kapıya 5lik koyuyorduk 3-4 tane yedek duruyordu. Velhasıl yokuz komşular veriyordu lafı bile olmuyordu. Karşı daire yoksa biz veririz. Aslında olması gereken de bu. Anlayışsız insanlara denk gelmek kadar kötü bişi olamaz. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…