komşu..

Evet ev sahibi biziz. Kendi binamız. Kayınpederimin.
Tamam iste sen degilsin ev sahibi kayınpederin. Demek ki kayınpederin senin gibi tuhaf beklentileri yok ki 15 senedir evinde oturtuyo insanları.. sende işte napcan anca gelir burda tuhaf der gidersin. Eminim ki sen olsan ev sahibi 3 günde cıkartırdın insanlari yok "yemek goturuyoz cope atiyor, kapı çalıyoruz açmıyor" gibi saçma bahanelerle. Iyi ki ev sahibi kayınpeder yani

Ev sahibi sizseniz
Bu arkadaş olsa 15 sene degil bir sene zor otururdu kiraci o evde, enteresan beklentileri var çunkü.. neyse ki ev kayınpederinin ve belli ki kayinpeder sacma seylere takılmıyor ki ve hanfendinin aksine kiracisindan memnun ki 15 senedir oturabiliyor kiracı..

Sizin binanızsa o da bedavaya hayrına oturmuyor heralde her ay para veriyor. İster konuşur ister konuşmaz.. benle konuşmuyor diye kiracı çıkartanı da ilk defa görüyorum. Kiracınız diye sizin gönlünüzü sürekli hoş etmek zorunda mı? İnsanların türlü sıkıntıları, sorunları olabilir. Aile içi problemleri olabilir yada solundan kalkmıştır konuşmak istememiştir bu onun tercihi.. ayrıca kafanıza göre insanları kontrat süresi doldu diye çıkaramazsınız. Bizim de kiracımız var ve evden çıkarmamız için belli prosedürler var. Kafana göre sen benle konuşmuyon kontrat doldu hadi evden çık diyemezsin :)
bi araştırmanızı önerirdim ama önermeyeceğim. Umarım kiracınız hakkını savunan biridir de geçerli bi sebep olmadan evden çıkardığınız için size bir güzel dava açar.

Olaya hukuki olarak bakıldığında, bu sebepler olmasa bile sozlesme dolmadan haber verip evden cikartabilirsiniz. Kiralar bastan sozlesme ile yapılır bunu herkes bilir..hukuki olarak haklarinizi araştırın.
Ev sahibi kontrat dolsa dahi kiracıyı kafasına göre evden çıkaramaz. Ya eve büyük bir tadilat yapacak olması lazım yada kendisinin veya kan bağı olan bi yakınının o eve taşınacak olması lazım. Bunu da bikaç ay önce yazılı olarak kiracıya bildirmesi lazım.
Şunu da ekleyim eğer kiracıyı yukardaki maddelerle ilgili yalan söyleyerek çıkarırsanız ve o da bunu kanıtlarsa size dava açabilir. Taşınma bedeli, yeni taşındığı evindeki kira farkı vs para alabilir mağdur edildiği için. Bizim de kiracımız var ordan biliyorum. Kimse kimseyi canı sıkılıyor diye evden çıkaramaz. Ev taşımak kolay değil nakliyesi, depozitosu, bi kira bedeli ..
Ama bence araştırmasın. Kiracı buna dava açsın da aklı başına gelsin. Ev sahibiyim diye çok havalanmış.. öyle bi tavır sezdim ve sinir oldum nedense.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence önce bir konuşun. Bı sıkıntımı var diye sorun. Eğer görüşmek istemiyorlarsada sizde içli dişli olmayı kesip ev sahibi kiracı ilişkisine dönün. Çıkartmak yakışmaz sanki bilemedim ama eve daha dikkatli özen gostermelerini isteyin kira zamanida neyse onu koyarsanız üzerine. Selamlaşmak şart değil diye düşünüyorum

Kiracı kelimesine duyar kasıldığını da gördüm şükürler olsun. Afedersiniz kiracı falan yazsa bari

bize düzgün komşuluk yapacak biri arıyoruz, para değil derdimiz tamamen

Adam kirasını normal olan tefe TÜFE oranında artırıyor. Sürekli evine girip rahatsız etmek istiyorsunuz. Siz kiraya vermeyin evi para dert değilse. Sevdiğiniz birini bulun bedavaya oturtun. Belli ki bir sebepten rahatsız olmuşlar sizden.

bir de çöpe yemekleri döktuğunu nerden biliyosun di mi? çöplere de mi bakıyolar acaba? insanın gözu onunde verdiği yemeği çöpe atmayacağına göre??
kiracı evi kiraladığını sanıyor, bunlar kiracıyı satın aldıklarını sanıyor ahaha.
kimse sizin evinizde kullanım bedelini vererek oturduğu için gönlunuzu hoş tutmak, sizi pışpışlamak zorunda değil.

Bir insan aşırı merakli ve dedikoducu olursa herseyi bilir.. çope atilani da giren çıkanı da, hatta insanlarin en gizli sırlarına özel hayatlarına kadar ögrenebiliyorlar, emek sarfediyorlar dedikodu ve ayaklı gazetecilik yaparak.. Sonra da olması gereken meraklı olmayan zirt pirt komşu da toplanip onun bunun dedikodusunu yapmayan, işine gücüne bakan, kira fatura borçlarına sadık insanlar tuhaf gelir bunlara..

Böyle her şeye burnunu sokan çat kapı gelen olur olmadık kapıya dayanan ev sahipleri çok can sıkıcı sanki bedavaya kalıyorlar.
28-29 yanındakilerin annenizle ne sohbeti olacak.

Sürekli insanları gözetliyorlar böyle ev sahibi değil komşu bile istemem. Ne biçim insanlarla muhattap olmak zorunda kalmışlar

benim böyle bir arkadaşım vardı herkesi gözetler dedikodu, laf aramak için herşeyi yapar, birisi bir dedikodudan bahsedince o kadar dikkat kesiliyor ki, o dikkati derslerine verse harvard'dan mezun olabilirdi.

benim böyle bir arkadaşım vardı herkesi gözetler dedikodu, laf aramak için herşeyi yapar, birisi bir dedikodudan bahsedince o kadar dikkat kesiliyor ki, o dikkati derslerine verse harvard'dan mezun olabilirdi.
İşte seviyorlar galiba. Yada aileden gelen bi alışkanlık..
Yemek konusunda da ya cöplere bakıyor yada kiracıyi takip ediyor yemegi ne yapcak diye çöpe atcak mı ne yapcak diye

Mesafe candır eş ailesiyle bile araya mesafe koyun ki yüzgöz olmayın diyoruz burada.
Ev sahibiyle neden içli dışlı olsun ki?
Buna mecbur mu?

Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var derler...
Dedemin 13 tane kiracısı vardı. 1 kere kapılarını çalmadılar karışmadılar hatta 4 ü aynı apartmandaydı onlarla.kirasını ödedikleri sürece kimsenin hakkı yok karışmaya . Onları rahatsız ediyoruz gürültü aşağı gidiyor diye bize kızarlardı çocukken üstüne üstlük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…