- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
- Konu Sahibi civilenginar
-
Tamam iste sen degilsin ev sahibi kayınpederin. Demek ki kayınpederin senin gibi tuhaf beklentileri yok ki 15 senedir evinde oturtuyo insanları.. sende işte napcan anca gelir burda tuhaf der gidersin. Eminim ki sen olsan ev sahibi 3 günde cıkartırdın insanlari yok "yemek goturuyoz cope atiyor, kapı çalıyoruz açmıyor" gibi saçma bahanelerle. Iyi ki ev sahibi kayınpeder yaniEvet ev sahibi biziz. Kendi binamız. Kayınpederimin.
Bu arkadaş olsa 15 sene degil bir sene zor otururdu kiraci o evde, enteresan beklentileri var çunkü.. neyse ki ev kayınpederinin ve belli ki kayinpeder sacma seylere takılmıyor ki ve hanfendinin aksine kiracisindan memnun ki 15 senedir oturabiliyor kiracı..Ev sahibi sizseniz
Kiracı lafindan bile hoşlanmazken "kendi binamda" demeniz super.kendi binamda neden suratıma kapı çarpılsın ki?
Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var derler...Kiracı lafindan bile hoşlanmazken "kendi binamda" demeniz super.
Ev sahibi kontrat dolsa dahi kiracıyı kafasına göre evden çıkaramaz. Ya eve büyük bir tadilat yapacak olması lazım yada kendisinin veya kan bağı olan bi yakınının o eve taşınacak olması lazım. Bunu da bikaç ay önce yazılı olarak kiracıya bildirmesi lazım.Olaya hukuki olarak bakıldığında, bu sebepler olmasa bile sozlesme dolmadan haber verip evden cikartabilirsiniz. Kiralar bastan sozlesme ile yapılır bunu herkes bilir..hukuki olarak haklarinizi araştırın.
Bence önce bir konuşun. Bı sıkıntımı var diye sorun. Eğer görüşmek istemiyorlarsada sizde içli dişli olmayı kesip ev sahibi kiracı ilişkisine dönün. Çıkartmak yakışmaz sanki bilemedim ama eve daha dikkatli özen gostermelerini isteyin kira zamanida neyse onu koyarsanız üzerine. Selamlaşmak şart değil diye düşünüyorummerhaba hanımlar;
aslında bu konuyu annem için açıyorum. konuya nereden başlasam bilemiyorum aslında. biz 2 katlı müstakil bir evde yaşıyoruz. alt katımızda ne kadar kiracı kelimesinden hoşlanmasam da kiracımız var 2 yıldır. 28-29'lu yaşlarda iki ufak çocuğu olan bir çift. ilk taşındıkları günlerde bebekleri yeni doğmuştu ve o zamanlar çok soğuktu, annem konuşmuyor bizimle, kapısını bile açmıyor, kendi evimde yabancı olmak istemiyorum diye dert ediniyordu. bende hep yeni doğum yaptı, lohusa, annesini yeni kaybetmiş o yüzden öyledir diyordum. nitekim bir süre sonra konuşmaya başlamış ben o sıralar şehirdışında okuyordum. malum pandemi geldik hepimiz. son bir yıldır da dozunda, güzel, asla kiracı- ev sahibi değil de tamamen komşumuz gibiydik. çocukları kendi yeğenim gibi, ailem torunu gibi severdi. ve Allah var çok yardımsever, her işimize koşan, düğünümüzde yemekler yapan, çeyizlerimize yardım eden, hastalık olunca aynı şekilde yardımını esirgemeyen biriydi.
geçmiş zaman konuşuyorum çünkü geçen hafta klimalarında bir sıkıntı olmuş, sigortaları atmış. eşi tamir etmiş bunu biliyorduk. aynı gün bizim de sürekli sigortamız atmaya başladı. 3-5 derken annem inip sordu gayet normal bir şekilde acaba klima ile ilgisi olabilir mi diye. eşi de yok olmaz abla demiş. konu orada kapandı. ben çalıştığım için farkında değilim ama annemle hiç konuşmamaya, görünce kapıları kapatmaya başlamış. bugün sabahta çocuğu dışarı çıktı bizim sesimizi duyunca oğlunu acele acele içeri aldı. bir başka komşumuzla da ufak bir sebepten 2 yıldır konuşmuyordu zaten, ailesinden de sadece ablası ile konuşuyor. bugüne kadar çok fazla şeylerine göz yumduk; süpürgeliklerin sökülmesi, hava aldırılmayan banyo yüzünden küflenen alçıpanlar, 4 yaşındaki çocuğun bizi uykudan uyandıracak kadar sert kapı çarpmaları, kuşlarının bahçeyi, pencere kenarlarını pisletmesi gibi gibi.
hiçbir zaman bunları yansıtmadık, kira arttırımını hep enflasyona göre olması gerekirken zaten genç insanlar diye çok ufak miktarlarda arttırdık. ama biliyorum iyi niyet insanları şımartıyor. bugün annem bu konuyu bana açtı üzüldüğünü bahsetti bende artık yeter kimsenin tribini çekmeye gelmedin bu hayata biraz daha devam ederse bu ay içinde çıkmalarını zaten sözleşmelerinin dolacağını söyleyin dedim. ne yapmalıyız?
Kiracı kelimesine duyar kasıldığını da gördüm şükürler olsun. Afedersiniz kiracı falan yazsa bariBahsettiğiniz ikinci sınıf insan muamelesi ve hiyerarşi tam olarak şu üstteki cümlede.
Kiracıya kiracı dememek bir lütuf sanırım ama niye, orası belli değil.
Kiracıya kiracı denir yani mahmut denecek hali yok.
Konu sahibi kiracı kelimesini duyan insanların yatağa yüzüstü atlayıp ağladığını falan sanıyor galiba. İlginç.
bize düzgün komşuluk yapacak biri arıyoruz, para değil derdimiz tamamen
Tamam iste sen degilsin ev sahibi kayınpederin. Demek ki kayınpederin senin gibi tuhaf beklentileri yok ki 15 senedir evinde oturtuyo insanları.. sende işte napcan anca gelir burda tuhaf der gidersin. Eminim ki sen olsan ev sahibi 3 günde cıkartırdın insanlari yok "yemek goturuyoz cope atiyor, kapı çalıyoruz açmıyor" gibi saçma bahanelerle. Iyi ki ev sahibi kayınpeder yani
Bir insan aşırı merakli ve dedikoducu olursa herseyi bilir.. çope atilani da giren çıkanı da, hatta insanlarin en gizli sırlarına özel hayatlarına kadar ögrenebiliyorlar, emek sarfediyorlar dedikodu ve ayaklı gazetecilik yaparak.. Sonra da olması gereken meraklı olmayan zirt pirt komşu da toplanip onun bunun dedikodusunu yapmayan, işine gücüne bakan, kira fatura borçlarına sadık insanlar tuhaf gelir bunlara..bir de çöpe yemekleri döktuğunu nerden biliyosun di mi? çöplere de mi bakıyolar acaba? insanın gözu onunde verdiği yemeği çöpe atmayacağına göre??
kiracı evi kiraladığını sanıyor, bunlar kiracıyı satın aldıklarını sanıyor ahaha.
kimse sizin evinizde kullanım bedelini vererek oturduğu için gönlunuzu hoş tutmak, sizi pışpışlamak zorunda değil.
bir de çöpe yemekleri döktuğunu nerden biliyosun di mi? çöplere de mi bakıyolar acaba? insanın gözu onunde verdiği yemeği çöpe atmayacağına göre??
kiracı evi kiraladığını sanıyor, bunlar kiracıyı satın aldıklarını sanıyor ahaha.
kimse sizin evinizde kullanım bedelini vererek oturduğu için gönlunuzu hoş tutmak, sizi pışpışlamak zorunda değil.
Sürekli insanları gözetliyorlar böyle ev sahibi değil komşu bile istemem. Ne biçim insanlarla muhattap olmak zorunda kalmışlar
Bir insan aşırı merakli ve dedikoducu olursa herseyi bilir.. çope atilani da giren çıkanı da, hatta insanlarin en gizli sırlarına özel hayatlarına kadar ögrenebiliyorlar, emek sarfediyorlar dedikodu ve ayaklı gazetecilik yaparak.. Sonra da olması gereken meraklı olmayan zirt pirt komşu da toplanip onun bunun dedikodusunu yapmayan, işine gücüne bakan, kira fatura borçlarına sadık insanlar tuhaf gelir bunlara..
İşte seviyorlar galiba. Yada aileden gelen bi alışkanlık..benim böyle bir arkadaşım vardı herkesi gözetler dedikodu, laf aramak için herşeyi yapar, birisi bir dedikodudan bahsedince o kadar dikkat kesiliyor ki, o dikkati derslerine verse harvard'dan mezun olabilirdi.
Dedemin 13 tane kiracısı vardı. 1 kere kapılarını çalmadılar karışmadılar hatta 4 ü aynı apartmandaydı onlarla.kirasını ödedikleri sürece kimsenin hakkı yok karışmaya . Onları rahatsız ediyoruz gürültü aşağı gidiyor diye bize kızarlardı çocukken üstüne üstlükMağrur olma padişahım senden büyük Allah var derler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?