• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu Sesinden Bıktım Ama Utanıyorum

Apartman yönetmeliklerini biliyorsunuz madem, buraya konu açıp soracağınıza, yönetmeliğe göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapın. :KK66:

Bence insanlar buraya biraz bazen dertleşmek için de konu açıyorlar. Zaten buradan dertlere kesin çözümler bulabilmek ne kadar gerçekçi. Burada insanlar fikirlerini paylaşıyorlar ve rahatlıyorlar bence.
Apartman yönetmeliklerini yerine getirdiğimde herşey daha kesin çizgilerle çizilecek ben de şimdilik o kadar sertleşmek istemiyorum.

Benim de derdim gürültü. Taşınalı bir ay oldu. Üst komşu İlk taşındığımız hafta altı plastik terliklerle takır tukur hem kendi hem de çocuğu at gibi yürüyüp duruyorlardı. Sonra buna sandalye masa ve diğer eşyaları çekme sesi eklendi. Hamileyim uyku uyuyamadığım zaman tüm günüm zehir oluyor. Bir kere çıktım yukarı uyardım kibarca "Bir ses geliyor ama kusura bakmayın ilk günden böyle çıktım yukarı ama tanışırız bu vesileyle" diye de düşündüm dedim. Sesin kendilerinden gelmediğini söylediler. İndim evime. 2.sefer bir sabah eşim benim uyanacağımı düşünerek çıkmış yukarı. Bu defa yine ben ses yapmıyorum cevabı gelmiş. 3.sabah artık kafamda terlikle tepinmelerine dayanamadım ben çıktım yukarı.

Ne "apartmanda yaşama o zaman" demedikleri kaldı, ne de "güya" kibarca kapılarından kovmaktan beter ettiler açıkcası.

Ev sahibime söyledim. Üsttekilerin ev sahipleri anneleriymiş. Annelerini aradı. Hanımefendi geldi konuştuk. Çok kibar sevecen bir insandı. Problemin çözüldüğünü düşündüm. Hatta "içime su serptiniz çok teşekkür ederim" dedim.

O akşam kanamam oldu. Bebeğimi kaybedicem diye ödüm koptu. "Bir daha hiçbirşey umrumda olmayacak" dedim. Kendime söz verdim. Doktor kanama sebebinin herşey olabileceğini söyledi. "Kılcal damar çatlaması da olabilir, bebek kendine yer açmak istemiş de olabilir, stres de sebep olabilir. Anne adayları 2.ayın sonunda bunu genelde yaşayabiliyorlar." dedi. Ama yaşadığım korku bana yetti.

Fakat; Allah'a bin kere şükür bir şey olmadı. Ve hayat akıyor işte. Derken bu sabah önce 7 de sonra 9 da sonra da 10:30 da yine terlik sesi yine eşya sesiyle uyandık. Üst kattaki saat saat ne yapıyor resmen biliyorum. Eşim gece 2 de geliyor öğlen 11 e kadar uyumak istiyor ama malesef...

Annem ara konuş ev sahibi olan anneleriyle diyor. Fakat; inanın çekiniyorum onlar adına 4.kez şikayetçi olmaktan ben bıktım onlar uslanmadı. Ve açıkçası hamile olduğum için de yine kanamam olur heyecandan stresten bebeğime birşey olur boşuna strese girmeyeyim diye de çekiniyorum. Ve konuşsak da geçen seferki gibi aynı tas aynı hamam devam ediyorlar.

Sıkıştım kaldım. Ama bir aydır sabahları kendi irademle uyanamadım. Hep yukardakinin pat küt bir sesiyle uyandım. Öğle vakti olunca öğlen uykusu uyuyayım diyorum o ama ne mümkün her gün temizlik yapıyor o saatte de ses oluyor haliyle.

Ne yapacağım ben ? Zaten bir ay oldu taşınalı inanın evime alışamadım, ısınamadım. Hep bir bahaneyle anneme gidip, annemde kalıyorum. Bazen öğlenleri anneme gidiyorum uyumak için. Ben ne yapacağım ?
Uyumak için gürültü yapan komşuya gidin. Ciddi söylüyorum. Alın yastığınızı, çalın zili ve kapı açılınca destursuz girin içeriye canınız istediği boş bir oda bulup yatın orda. O zaman içerde misafir var diye sessiz olacaklar, ya da bir daha gidip evlerinde uyumayasınız diye yine sessiz olacaklar.

Düşünmemeye çalışın çünkü gerildikçe onlar yere bardak bile düşürse sizi fazlasıyla gerecek bu durum.. başka eve taşınma şansınız vardır umarım

Basligi okuyunca gece yarilarina kadar yuksek sesle muzik ,matkap tadilat geldi aklima.
Terlik sesi emin olun sizinkide alt kata gidiyordur cok ses konusnda hashas oldugunuzu dusundum bence mustakil eve tasinin

Sağla finansman taşınalım :)

kulaklarınıza tıkaç kullanabilirsiniz uyurken, çünkü yasal olarak belli bir desibelin üzerinde olmayan gürültüler için hiç bir yaptırım yok.
muhtemelen uykunuz çok hafif, sabah terlik sesinden rahatsız olmanızın başka bir açıklaması olamaz, benim bütün apartman çocuklu, üst katımın 2 bebek bir çocuğu var hiç gürültülerinden uyandığum olmadı, bazen 3 e kadar uyuyorum :olamaz:

Kanamaniz gelecek kadar ne sitresi bu boyle.
Hapimiz kalabalik binalarda yasiyoruz.Sesi gurultuyu biliyoruz .
Dibinizdeki adMin horlamasindan rahatsiz olmuyorsaniz.ust komsudan bukadar rahatsiz olmaniz abarti.
Yakinda sizde en az onlar kadar gurultulu bir ev olacaksiniz.

doktorun da belirttiği üzere kanama sebebi stres değil yalnız yanlış anlamışsınız konuyu siz.

Sen de cok asabisin, ne atar yapıyorsun millete!!!

Atar ? Olmayanı var eden yorumlarına, hakkımı savunarak cevap veriyorum. Hakkımı savunmanın hesabını da size vermeceğim. O da ayrı konu. Haydi size iyi akşamlar.

Ben bebekken tren yolunun yanında oturuyormuş ailem. Anneme sormuştum o gürültüyü nasıl çektiniz diye. Alışınca duymaz oluyorsun demişti. Yan ve üst komşumun çocukları küçük, acayip de gürültü yapıyorlar. Ama ikisi ile de kanka olduğum için kulak kesilmezsem duymuyorum bile. Bir kez battı mı hep batar. En iyisi bir kek yap çaya çağır. Belki keyif alırsın, o daha dikkatli olur sen de daha az kulak kesilirsin ;)

Benim de derdim gürültü. Taşınalı bir ay oldu. Üst komşu İlk taşındığımız hafta altı plastik terliklerle takır tukur hem kendi hem de çocuğu at gibi yürüyüp duruyorlardı. Sonra buna sandalye masa ve diğer eşyaları çekme sesi eklendi. Hamileyim uyku uyuyamadığım zaman tüm günüm zehir oluyor. Bir kere çıktım yukarı uyardım kibarca "Bir ses geliyor ama kusura bakmayın ilk günden böyle çıktım yukarı ama tanışırız bu vesileyle" diye de düşündüm dedim. Sesin kendilerinden gelmediğini söylediler. İndim evime. 2.sefer bir sabah eşim benim uyanacağımı düşünerek çıkmış yukarı. Bu defa yine ben ses yapmıyorum cevabı gelmiş. 3.sabah artık kafamda terlikle tepinmelerine dayanamadım ben çıktım yukarı.

Ne "apartmanda yaşama o zaman" demedikleri kaldı, ne de "güya" kibarca kapılarından kovmaktan beter ettiler açıkcası.

Ev sahibime söyledim. Üsttekilerin ev sahipleri anneleriymiş. Annelerini aradı. Hanımefendi geldi konuştuk. Çok kibar sevecen bir insandı. Problemin çözüldüğünü düşündüm. Hatta "içime su serptiniz çok teşekkür ederim" dedim.

O akşam kanamam oldu. Bebeğimi kaybedicem diye ödüm koptu. "Bir daha hiçbirşey umrumda olmayacak" dedim. Kendime söz verdim. Doktor kanama sebebinin herşey olabileceğini söyledi. "Kılcal damar çatlaması da olabilir, bebek kendine yer açmak istemiş de olabilir, stres de sebep olabilir. Anne adayları 2.ayın sonunda bunu genelde yaşayabiliyorlar." dedi. Ama yaşadığım korku bana yetti.

Fakat; Allah'a bin kere şükür bir şey olmadı. Ve hayat akıyor işte. Derken bu sabah önce 7 de sonra 9 da sonra da 10:30 da yine terlik sesi yine eşya sesiyle uyandık. Üst kattaki saat saat ne yapıyor resmen biliyorum. Eşim gece 2 de geliyor öğlen 11 e kadar uyumak istiyor ama malesef...

Annem ara konuş ev sahibi olan anneleriyle diyor. Fakat; inanın çekiniyorum onlar adına 4.kez şikayetçi olmaktan ben bıktım onlar uslanmadı. Ve açıkçası hamile olduğum için de yine kanamam olur heyecandan stresten bebeğime birşey olur boşuna strese girmeyeyim diye de çekiniyorum. Ve konuşsak da geçen seferki gibi aynı tas aynı hamam devam ediyorlar.

Sıkıştım kaldım. Ama bir aydır sabahları kendi irademle uyanamadım. Hep yukardakinin pat küt bir sesiyle uyandım. Öğle vakti olunca öğlen uykusu uyuyayım diyorum o ama ne mümkün her gün temizlik yapıyor o saatte de ses oluyor haliyle.

Ne yapacağım ben ? Zaten bir ay oldu taşınalı inanın evime alışamadım, ısınamadım. Hep bir bahaneyle anneme gidip, annemde kalıyorum. Bazen öğlenleri anneme gidiyorum uyumak için. Ben ne yapacağım ?

Al benden de o kadar. Üst kattan tank geçiyor, at zıplıyor, delinin biri koca mobilyayı yere atıp geri kaldırıyor. Resmen ayin yapıyorlar vurmalı kırmalı. Uyarmakla olmuyor canım hiç uğraşma bebişinede yazık. Bununla ilgili şikayet hatları vardır telefon et gitsin.

Düşünmemeye çalışın çünkü gerildikçe onlar yere bardak bile düşürse sizi fazlasıyla gerecek bu durum.. başka eve taşınma şansınız vardır umarım

ailece o algıda seçicilik noktasına geldik malesef. Bir iki sene sonra kendi evimize taşınacağız o zamana kadar idare etmeye çalışıcaz. Da doğumumdan sonra misilleme yaparım eğer devam ederlerse. Yok öyle tek taraflı gürültü yaparım alttaki de mecbur dinler çeker demek. O halde ben de yaparım :)

Ben bebekken tren yolunun yanında oturuyormuş ailem. Anneme sormuştum o gürültüyü nasıl çektiniz diye. Alışınca duymaz oluyorsun demişti. Yan ve üst komşumun çocukları küçük, acayip de gürültü yapıyorlar. Ama ikisi ile de kanka olduğum için kulak kesilmezsem duymuyorum bile. Bir kez battı mı hep batar. En iyisi bir kek yap çaya çağır. Belki keyif alırsın, o daha dikkatli olur sen de daha az kulak kesilirsin :KK66:

Bu zamana kadar gelen en güzel yorum sizdendi. Çok teşekkür ederim. Ben de böyle birşeyler düşünüyorum. Ama bir kere daha belirtmiştim biraz şüphem var. Nasılsa komşu olduk diye inşallah daha da aabartmazlar.

Yok yanlis anlamadim doktor kesin birsey dememis sitrestende olabilir demis.sizde tekrar sitres olmamak için komsunun kapisina gitmiyorsunuz degilmi.............

Özel hayatımızda yaşadığımız streslerin yanında bu komşuyla yaşadığım devede kulak kalıyor onu ifade etmek istedim. Fakat burada özel hayat konuşmayı seven üyelerden olmadığım için üstü kapalı ifade ettim. Komşuya çıkıp konuşup gerilmemek, trafikte bile gerekli olmadıkça kornaya basıp gerilmemek, gergin tv programları izlememek falan hepsine genel olarak dikkat ediyorum. Sadece komşu değil.

Bu zamana kadar gelen en güzel yorum sizdendi. Çok teşekkür ederim. Ben de böyle birşeyler düşünüyorum. Ama bir kere daha belirtmiştim biraz şüphem var. Nasılsa komşu olduk diye inşallah daha da aabartmazlar.
Hiç sanmam. İnsan kıyamıyor o zaman. Ya da birbirimize diyoruz bazen, kusura bakma geçen çok gürültü yaptım. Ya da akşam misafir vardı aklım sizde kaldı inşallah rahatsız etmemişizdir falan diye. Bu lafı duymak bile iyice duymaz görmez ediyor. Yarın bir gün gecenin bir yarısı senin bebiş de ciyaklayacak unutma

kulaklarınıza tıkaç kullanabilirsiniz uyurken, çünkü yasal olarak belli bir desibelin üzerinde olmayan gürültüler için hiç bir yaptırım yok.
muhtemelen uykunuz çok hafif, sabah terlik sesinden rahatsız olmanızın başka bir açıklaması olamaz, benim bütün apartman çocuklu, üst katımın 2 bebek bir çocuğu var hiç gürültülerinden uyandığum olmadı, bazen 3 e kadar uyuyorum :olamaz:

Evet uykum hafif baya benim.. Eşim de uyanıyor gürültüye ama onun uykusu daha ağır mesela.. Ne şanslısınız oh uyuyun benim yerime de :)

Al benden de o kadar. Üst kattan tank geçiyor, at zıplıyor, delinin biri koca mobilyayı yere atıp geri kaldırıyor. Resmen ayin yapıyorlar vurmalı kırmalı. Uyarmakla olmuyor canım hiç uğraşma bebişinede yazık. Bununla ilgili şikayet hatları vardır telefon et gitsin.

En güzeli evde sürekli müzik açmak sanırım.

Hiç sanmam. İnsan kıyamıyor o zaman. Ya da birbirimize diyoruz bazen, kusura bakma geçen çok gürültü yaptım. Ya da akşam misafir vardı aklım sizde kaldı inşallah rahatsız etmemişizdir falan diye. Bu lafı duymak bile iyice duymaz görmez ediyor. Yarın bir gün gecenin bir yarısı senin bebiş de ciyaklayacak unutma

Hangi apartman orası biz de taşınalım ileride :) ne kadar kibarmışsınız allah herkese komşunun iyisini nasip etsin

Back