• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anti-Aging Kombuçayı (ölümsüzlük iksiri)

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma
Aktarlarda bulunur belki .Bu çayı hazır halde satanlarda varmış :44:ama çok pahalı :( bir kutusu 49 tl .

Tebrik ediyorum Kambuçayı tekrar gündeme getirdiğiniz için ama herkesinde dikkat etmesi gereken bir mantar.
İlk önce şunu söyliyim bundan 10-15 sene önce Kombuçayı fırtınası Türkiyeyi kasıp kavurmuştu hatırlayanlar bilir.
Babamın böbreğinde portakal büyüklüğündeki ur kambuçayı sayesinde küçülmüş ve ameliyat olması gerekmemişti.
Tabi tehlikeli bir mantar olduğu için herkesin dikkat etmesini isterim,canımıza can katayım derken canımızdan olmayalım

Tebrik ediyorum Kambuçayı tekrar gündeme getirdiğiniz için ama herkesinde dikkat etmesi gereken bir mantar.
İlk önce şunu söyliyim bundan 10-15 sene önce Kombuçayı fırtınası Türkiyeyi kasıp kavurmuştu hatırlayanlar bilir.
Babamın böbreğinde portakal büyüklüğündeki ur kambuçayı sayesinde küçülmüş ve ameliyat olması gerekmemişti.
Tabi tehlikeli bir mantar olduğu için herkesin dikkat etmesini isterim,canımıza can katayım derken canımızdan olmayalım

kombucha mantarı tehlikeli derken anlayamadım.sadece çayın yapım aşamasında hijyene uymak gerekiyor okadar....

O dönemi hayal meyal hatırlıyorum sanki Uğur Dündar veya onun kadrosundan birileri bu kombuçayının peşine düşüp skandal haline getirmişti.Zaten bu mantarın ortadan kalkma sebebide bu olaylara dayanıyor.
Mantarı büyütürken hijyeni sağlamak gerçekten çok çok çok önemli ve riskli.
Yinede bana kalırsa kombuçayı ile ilgili sitelerden ürün satın almaktansa evde kendimiz yetiştirmemiz daha doğru

Arkadaşım çayını ben kendim mantarı fermente ederek hazırlıyorum,ve içmektende inanılmaz keyif alıyorum.çünkü çok lezzetli oluyor. Belki sizin aldığınız hazır olduğu için bekleme süresimi uzun olmuş olabilir ozaman içimi gerçekten zor olur...fakat benim hazırladığım ıcetea tadında oluyor. Hatta bir aralar dışarıyada hazırlayıp vermiştim hiç şikayet olmadı birde bunun faydasını bilince içmeden duramaz oldular...

aynı şekilde ben de aldım ve fakat içimi çok zor dönem dönem elma sirkesi içebilmiş biri olarak her gün 1 su bardağı elma sirkesi içemiyorum açıkcası ( tadı aynen elma sirkesi gibi) ama faydalarına da inanıyorum kefiri kendim üretip tüketen ve faydasını gören biriyim. mantarına nasıl ulaşabiliriz kendim yapmak istiyorum

Son düzenleme:
yapılışı,

Malzemeler:
* 3 lt. temiz su,
* 1,5 su bardağı toz şeker,
* 10 paket siyah çay,
* 4 poşet şeftali aromalı poşet çay,
* Kombucha mantarı

netten alıntıdır

bir sitede hazır içecek şeklinde satılıyor,acaba güvenilirmidir?Alıp almamakta kararsız kaldım.

bir sitede hazır içecek şeklinde satılıyor,acaba güvenilirmidir?Alıp almamakta kararsız kaldım.
Ben ilk yetiştiren bir arkadaşımdan aldım mantarı sonrada kendim yetiştirmeye başladım zaten çok basit yapmasıda senin yerinde olsam öyle yapardım hazırlara katkı maddesi konuluyor çünkü

İnternette mantarla birlikte satan yerler olabilir isterseniz onlara bi bakın.Ben tesadüüfen bir yakınımdan duyup ondan almıştım.

Arkadaşın da dediği gibi hazır kombuça almayın sakın! Ben de 2 yıl boyunca kendi kombuçamı yaptım. Mantarlarım da sürekli bebek veriyorlardı, dağıtıyordum arkadaşlara. Ama şimdi taşındığım için mantarları verdim. Yeniden internetten sipariş edeceğim ama. Kesinlikle öneririm. Hem müthiş bir içecek, ki yeşil çay ile yapılabilir daha da sağlıklı olur, hem de çok ama çok faydalı. Sindirim sistemine muhteşem katkısı oluyor!

Sevgiler :)

Arkadaşın da dediği gibi hazır kombuça almayın sakın! Ben de 2 yıl boyunca kendi kombuçamı yaptım. Mantarlarım da sürekli bebek veriyorlardı, dağıtıyordum arkadaşlara. Ama şimdi taşındığım için mantarları verdim. Yeniden internetten sipariş edeceğim ama. Kesinlikle öneririm. Hem müthiş bir içecek, ki yeşil çay ile yapılabilir daha da sağlıklı olur, hem de çok ama çok faydalı. Sindirim sistemine muhteşem katkısı oluyor!

Sevgiler :)
Hnagi siteden siparis veriyorsunuz?

benim eşimde vaktiyle çok içermiş miyopunun iyileştiğini iddia eder hattA aileside

Back