• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kombi ve petek

Ben yıllardır böyle yapıyorum örnek sabah 9 da kapatıyorum kombiyi öğleden sonra 3 te açıyorum.Günde 6 saat ayda 180 saat tasarruf ediyor.Bana gelen fatura 200 ise sürekli açık vaziyette aynı ısıda kullanan komşuma 400 geliyor.Siz yinede her yöntemi test edin fakat petek kapamayı tavsiye etmem ısı farkı oluyor o peteği 5 te değilde en 1-2 de çalıştırın en azından.
Kafam karıştı kombinin kendini tekra ısıtması çok yakar diyorlar

Şöyle yap canım evde olmadığında açma sakin , yaşadığın yerlerin petegini aç .. sabahları sıcak olursa kombiyi kapat .
Faturayı az gelmesini istersen bu böyle canım .hani şu mutlaka açık olsun en kısık da olsun diyenlere inanma ben böyle yapıyorum hasta da değiliz usumuyoruk ısınıyor ve paran cebime kalıyor .evde olmadığında kapat sonra aç
Eşime bi konuşayım bakalım ne dicek önerilerinizi

kuzum ac kapa yaparsan faturana fena yansir .ornegin kademeleri. 30 da yak. devamli calissin .bem oda sicakligi dismesin
Bi kaç üyede kombiyi kapa aç diyor kafam iyice karıştı ve bizim en düşük derece 35

Ben sürekli yakıyorum sadece sıcak olursa ısıyı düşürüyorum kullanmadığım bir odam kapalı sürekli onun dışında iki oda bir salon, mutfak ve hol sürekli açık ilk fatura 200 geldi bir aylık bu sene bakalım
Bakalım benimki kaç gelecek buraya yazacam

Kafam karıştı kombinin kendini tekra ısıtması çok yakar diyorlar
Valla o söylenti şehir efsanesi olmuş gidiyorum.Bunu idda edenler eminim hiç denemedi ama.Siz matematik hesabı yapsanız tasarruf ortaya çıkar zaten.Ben daha önce kaldığım evde 5 yıl aynı şekilde kullandım.Çocuktan önce çalışıyorken sabah 7.30 da evden çıkarken kapatıyordum ve akşam 7 de eve gelince açıyordum.Eğer hava çok soğuksa ilk önce 10-15 dk yüksek ısıda çalıştırın sonrasında en düşük derecede.Evde bebek olduğu halde gündüzleri 3-4 en azından kapattım hep.Karda fırtınıda açık kalsın ama hava aydınlık ve güneşliyse çocuk vs gelene kadar kapatabilirsiniz.Bir ay denemekten zarar gelmez benc.

Bizim kombi sürekli çalısır evde 1 kişi kalıyor. Yatak odalarının peteklerini eve girince acıyorum sabah kapatıyorum. Salon akşamları açık biz gece kapatıyoruz gündüz kalan istediği zaman açıyor. Yüksek fatura gelmedi hiç sasırmadık tüh demedik. En azından ev soğumuyor kombiyi kapatmak daha sıkıntı gibi geliyor

Valla o söylenti şehir efsanesi olmuş gidiyorum.Bunu idda edenler eminim hiç denemedi ama.Siz matematik hesabı yapsanız tasarruf ortaya çıkar zaten.Ben daha önce kaldığım evde 5 yıl aynı şekilde kullandım.Çocuktan önce çalışıyorken sabah 7.30 da evden çıkarken kapatıyordum ve akşam 7 de eve gelince açıyordum.Eğer hava çok soğuksa ilk önce 10-15 dk yüksek ısıda çalıştırın sonrasında en düşük derecede.Evde bebek olduğu halde gündüzleri 3-4 en azından kapattım hep.Karda fırtınıda açık kalsın ama hava aydınlık ve güneşliyse çocuk vs gelene kadar kapatabilirsiniz.Bir ay denemekten zarar gelmez benc.
Aynen bende deneye deneye bulacam doğru ve uygun olanı

Bizim kombi sürekli çalısır evde 1 kişi kalıyor. Yatak odalarının peteklerini eve girince acıyorum sabah kapatıyorum. Salon akşamları açık biz gece kapatıyoruz gündüz kalan istediği zaman açıyor. Yüksek fatura gelmedi hiç sasırmadık tüh demedik. En azından ev soğumuyor kombiyi kapatmak daha sıkıntı gibi geliyor
Yapmak istediğim hemen hemn bu peteği açıp kapamak ,bu arada fatura ne kadar geliyor ortalama size

Yapmak istediğim hemen hemn bu peteği açıp kapamak ,bu arada fatura ne kadar geliyor ortalama size

Gecen yil ki fiyatlara gore 180 200 civari
En soguk zamanda 280 odedik
Ama ev 2 katli
Mutfak hic yanmaz hol ve banyo duruma gore
Yalitim cok iyi cunku yazinda hic sicak demiyoruz. Ev kuzey dogu konumunda
Ayrica kombi de onemli iyi bir kombiyse isiniyorsunuz
Biz servis yonlendirmesine bakmadan istedigimizi aldik galiba onlar satilmayanlari tavsiye ediyor

Ayrica cogunlukla sabaha karsi petegimi kapiyorum cok sicak oluyor
Derecede 40 45 arasi yanar. Cok soguklarda 50 ye cekeriz

Gecen yil ki fiyatlara gore 180 200 civari
En soguk zamanda 280 odedik
Ama ev 2 katli
Mutfak hic yanmaz hol ve banyo duruma gore
Yalitim cok iyi cunku yazinda hic sicak demiyoruz. Ev kuzey dogu konumunda
Ayrica kombi de onemli iyi bir kombiyse isiniyorsunuz
Biz servis yonlendirmesine bakmadan istedigimizi aldik galiba onlar satilmayanlari tavsiye ediyor
Çok iyiymiş gerçekten bu ay karavana daha ilk fatura gelmedi

Merhaba hanımlar ilk faturam geldi 256 gündüzleri 35 geceleri 40 da yaktım,4 petek açıktı

Back
X