• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kombi ve petek

Ben oyle yapiyorum gunduz cok soguk degilse kapatiyorum ya da en dusukte gece soguksa aciyorum cok fark etmiyo ama evinizin durumuna gore de degisir benim evim cabuk isiniyo
Eğer böyle fark etmiyorsa benim bi petek değişimiyle fark etmez ozaman

Farkeden pek birşey olmaz uğraşmaya değmez emin olun. Onun yerine sabah aciyorum banyoda dahil her yer yanıyor yatmadan önce kapatıyorum. Makul faturalar ödedim geçen kış
Anladım benimkide bi fikirdi belki uygulayan biri vardır diye sordum

Bizimki merkezi sistem,
Kışın genelde petekleri sonuna kadar açarım ben,
Yinede üşüyoruz bazen ama niye çünkü tişörtle geziyorum :işsiz:

İstanbul değil adıyaman karasal iklim deyim gece leri çok soğuk
Cocuklar ust ortmeyi sevmiolar. Ona gore giydirin. Kombi tavsiyem enn kisikta, sabit isi. Yoksa dogalgaz fiyatlari malum. Zaten karasal iklim, sicak da nemi butun kurutur. Aman yavruya dikkat.

Cocuklar ust ortmeyi sevmiolar. Ona gore giydirin. Kombi tavsiyem enn kisikta, sabit isi. Yoksa dogalgaz fiyatlari malum. Zaten karasal iklim, sicak da nemi butun kurutur. Aman yavruya dikkat.
Aynen sevmiyor geçen lcw gitmiştim uyku tulumu vardı dedim alayım gece giysin ne yaptım aldıramadım giymem dedi zaten okuldan gelirki mont ceket yok okulda çıkarmış ve unutmuş bi sabah erken saatte biraz üşür oda servisle gittiği için çok takmıyor ve aynen sürekli hasta terleyip teri soğudığu için

Gündüz vakti en düşük ayarın biraz üstünde her yeri, devamlı yakın. Akşam ısıyı artırın.

En hesaplısı bu, denendi onaylandı. Duvarların soğumasına müsaade etmeyin. Çok para öder, ısınamazsınız.

Aynen sevmiyor geçen lcw gitmiştim uyku tulumu vardı dedim alayım gece giysin ne yaptım aldıramadım giymem dedi zaten okuldan gelirki mont ceket yok okulda çıkarmış ve unutmuş bi sabah erken saatte biraz üşür oda servisle gittiği için çok takmıyor ve aynen sürekli hasta terleyip teri soğudığu için
Orda hava daha da kurudur. Ne diyim iste kış mevsimi hepimize gecmis olsun.

Eğer oda ısısı çok düşerse fark etmez , hatta daha fazla enerji yakar.

Yok ilik kalır diyorsanız kapatabilirsiniz.

Öylemi bi ayda bunu denerim
Şöyle ki, soğuk yerde olmama rağmen bazı günler, akşamları bile ısıyı artırmama gerek kalmazdı.

Duruma göre ayarlarsınız ısınızı ama petekleri ve kombiyi tamamen kapatmanızı önermem.

Şöyle ki, soğuk yerde olmama rağmen bazı günler, akşamları bile ısıyı artırmama gerek kalmazdı.

Duruma göre ayarlarsınız ısınızı ama petekleri ve kombiyi tamamen kapatmanızı önermem.
Söylediklerinizi dikkate alacam

Kombiyimi kapatayım daha çok yakar diyorlar bilemedim şimdi
Ben yıllardır böyle yapıyorum örnek sabah 9 da kapatıyorum kombiyi öğleden sonra 3 te açıyorum.Günde 6 saat ayda 180 saat tasarruf ediyor.Bana gelen fatura 200 ise sürekli açık vaziyette aynı ısıda kullanan komşuma 400 geliyor.Siz yinede her yöntemi test edin fakat petek kapamayı tavsiye etmem ısı farkı oluyor o peteği 5 te değilde en 1-2 de çalıştırın en azından.

Şöyle yap canım evde olmadığında açma sakin , yaşadığın yerlerin petegini aç .. sabahları sıcak olursa kombiyi kapat .
Faturayı az gelmesini istersen bu böyle canım .hani şu mutlaka açık olsun en kısık da olsun diyenlere inanma ben böyle yapıyorum hasta da değiliz usumuyoruk ısınıyor ve paran cebime kalıyor .evde olmadığında kapat sonra aç

Selam kk'nın akıllı kadınları
size bişey danışmak istiyorum ben bu sene doğal gazlı eve geçtim daha önce kullanmadım.
Şimdi ben üç petek yakacam oturma odası ,hol ve yatak odası ,
Size sormak istediğim yatak odasında iki petek ver gece oturma odasını kapatsam (çünkü sabah eşim ve kızım sekizde evden çıkıyor kızım bizim odada yatıyor )yatak odasındaki iki peteği açsam ve gündüz tekran yatak odanın bi peteğini kapatıp oturma odasını açsam ,faturama acaba nasıl yansır .

Karış olmuş olabilir sonuçta her hep üç petek yanacak ama yatak odasının bi peteği ve oturma odası değişecek
kuzum ac kapa yaparsan faturana fena yansir .ornegin kademeleri. 30 da yak. devamli calissin .bem oda sicakligi dismesin

Ben sürekli yakıyorum sadece sıcak olursa ısıyı düşürüyorum kullanmadığım bir odam kapalı sürekli onun dışında iki oda bir salon, mutfak ve hol sürekli açık ilk fatura 200 geldi bir aylık bu sene bakalım

Back
X