Kombi ve petek

NAVLEE

Çok takıntılı..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
3.951
7.048
158
Selam kk'nın akıllı kadınları
size bişey danışmak istiyorum ben bu sene doğal gazlı eve geçtim daha önce kullanmadım.
Şimdi ben üç petek yakacam oturma odası ,hol ve yatak odası ,
Size sormak istediğim yatak odasında iki petek ver gece oturma odasını kapatsam (çünkü sabah eşim ve kızım sekizde evden çıkıyor kızım bizim odada yatıyor )yatak odasındaki iki peteği açsam ve gündüz tekran yatak odanın bi peteğini kapatıp oturma odasını açsam ,faturama acaba nasıl yansır .

Karış olmuş olabilir sonuçta her hep üç petek yanacak ama yatak odasının bi peteği ve oturma odası değişecek

Her gün böyle şu petek bu petek mi uğraşacaksın. Onun yerine kombi ayarını düşür evden çıkarken, gelince yükseltirsin.

Oturma odası sabaha kadar soğur, peteği açtığınızda kombiniz daha çok çalışır ısıyı dengelemek için. Daha fazla doğalgaz harcar. Bir de kizinizin odasını artık ayırmalısınız.

Ben hicbir petegi kapatmiyorum ve kombi devamli calisir.
Gunduz evde olmayacaksaniz kapatin aksam acin ama evdeyseniz kapat ac yapmaya gerek yok bence. Ayrica kapattiginiz odalardan dolayi isi kaybi olacaktir evde ve gunduz tekrar actiginizda kombin isitmak icin ekstra daha fazla calisir diye biliyorum.

Az ama sürekli yakın. Kapat aç daha çok yakmanız gerekecek soğuk odayı ısıtmak için.

Yatak odasında bence tek Petek yak

Biraz:) canim heryer sabitleyince daha iyi degil mi? Bu sekilde oda isisi cok dusecek ve isitmak icin daha fazla yakman gerekecek. Tabii bu benim dusuncem, arkadaslar ne dicek bilmem
Ama akşam 10 dan sabah ikibuçuğa kadar oturma odasını kullanmıyacam

Her gün böyle şu petek bu petek mi uğraşacaksın. Onun yerine kombi ayarını düşür evden çıkarken, gelince yükseltirsin.
Düşük zaten oturma odası fazla kulanılmayacak ben gündüz iş güç deeken açarım ısınır ve kaplar açık kalacak

Ama akşam 10 dan sabah ikibuçuğa kadar oturma odasını kullanmıyacam
Tamam ama oda isisi belki dusecek atiyorum 17-18 dereceye.. o odayi aksam geri isitnak istediginde acacaksin tekrar..daha fazla enerji harcanacak bence

Oturma odası sabaha kadar soğur, peteği açtığınızda kombiniz daha çok çalışır ısıyı dengelemek için. Daha fazla doğalgaz harcar. Bir de kizinizin odasını artık ayırmalısınız.
Bende bunu merak ediyordum daha fazla yakarmı ve kızımın odası ayrıydı ama kışın çok üstünü açıyor yatağı odaya taşıdık

Ben hicbir petegi kapatmiyorum ve kombi devamli calisir.
Gunduz evde olmayacaksaniz kapatin aksam acin ama evdeyseniz kapat ac yapmaya gerek yok bence. Ayrica kapattiginiz odalardan dolayi isi kaybi olacaktir evde ve gunduz tekrar actiginizda kombin isitmak icin ekstra daha fazla calisir diye biliyorum.
Isı kaybı çok olmaz gibi hol yatak odası ve oturma odası kapısı açık bizim yatak oda bitık daha soğuk gece

Tamam ama oda isisi belki dusecek atiyorum 17-18 dereceye.. o odayi aksam geri isitnak istediginde acacaksin tekrar..daha fazla enerji harcanacak bence
Anladım bi sorayım dedim kendimce bi fikir buldum:KK70:oda olmadı galiba

Bende bunu merak ediyordum daha fazla yakarmı ve kızımın odası ayrıydı ama kışın çok üstünü açıyor yatağı odaya taşıdık
Açsın üstünü. Biraz kalın giydirip üstünü ince ortebilirsiniz. Yaşı büyük değilse uyku tulumu da olabilir. 11 yasina kadar uyku tulumlari var. Ayrıca odada 3 kişi, 2 petek de çalışınca çok sıcak olup terleyip de üstünü daha çok açmaz mı? Terleyince daha çok hasta olmaz mı?

Hepsini orta derece sürekli yaksan daha iyi olur yani,
Kapat aç içerisi soguyacak ısınana kadar ooo :)

boşuna evi soğutursun ev soğuduğu için kombi daha fazla çalışır, ısıtmak için
kısıkta yansın, hepsi yansın

Back
X