Koltuk altında lenf nodu

Benmde boğazımda çene altımda var hasta olduğumda tedavimi bitirmeden ilaçları kestim aradan zman geçti farkettim büyürse gel dediler boğazım şiştiğinde hasta olduğumda kocaman oluyorlar sonra iniyor antibiyotik le iyileşmiyorum 12 13 tane iğne ancak kendime getiriyor beni doktorlarda hemen iğne yazmıyor antibiyotik bitene kadar bekliyorum sonra iğne yiyorum ondan sonra onlarda iniyor ilk farkedince korkmuştum alıştım korkulacak birşey olsa ona göre 6 ay demezde 1 ay derdi doktor ona göre çağırırdı normal demek ki içinizi ferah tutun hemen hemen herkesde var kiminin hemen iniyor anlaşılmıyor kiminde şişlik dağılmıyor ama çoğalmıyorda

İnşallah suan şoku atlattim daha iyiyim yani 1 ay sonra gidicem tekrar ama büyüme varmi antibiyotik ise yaramismi diye bakılacak kontrol amacli eğer yaramadysa biyopsi yapılacak ama doktor gerek kalmayacağını söyledi açık açık bakalım göreceğiz ben bi hafta sonra başka bi hastaneye gidicem ortada belli eder nasil olsa

Merhaba benim de göğüslerimde fibroadenomlar vardı 2 yıldır kontrole gidiyorum. Sağ göğsümdeki 5 buçuk cm olmuş. Biyopsi yapıldı, bayramdan sonra da ameliyatla alınacak. Doktor kötü huylu gözükmediğini ama boyutu büyüdüğü için alınması gerektiğini söyledi.

Genel olarak mesajları okudum yazılmış mı diye baktım.

Öncelikle kan değerlerinden lenfoma anlaşılmaz. Teşhis için önce şüpheli lenf nodulü izlenmeli, sonra biyopsi ile lenf nodu tamamen (lenfden parça alarak değil) çıkarılarak teşhis konmalı.
İlk evrelerde hiç bir belirti olmayabiliyor ateş, terleme, kilo kaybı (b semptomları) gibi.
Lenf nodu büyükse ve şüpheli ise biyopsi gerekiyor kesin teşhis için.

Bunları bilgilendirme amaçlı yazdım panik olmayın.
Eğer enfeksiyon kaynaklı şişmiş ise antibiyotik tedavisi yapılıyor ve takip ediliyor.

Bu takipleri ihmal etmeyin.

Geçmiş olsun.

Bide elinizle oynama yın oynayınca büyür demişti doktor hani meraktan bakıyoruz ya onda bile o etkileniyormuş büyür demişti doktor

Bide elinizle oynama yın oynayınca büyür demişti doktor hani meraktan bakıyoruz ya onda bile o etkileniyormuş büyür demişti doktor
Valla ben farketmedim bile daha önce hiç dediğim gibi meme ağrısıyla gittim memeye fibrokistik dedi koltuk altimdada lenf nodu dedi neye kader neye kısmet dedikleri bu olsa gerek en azından öğrenmiş oldum bilmemek daha kötü

Valla ben farketmedim bile daha önce hiç dediğim gibi meme ağrısıyla gittim memeye fibrokistik dedi koltuk altimdada lenf nodu dedi neye kader neye kısmet dedikleri bu olsa gerek en azından öğrenmiş oldum bilmemek daha kötü bakalim antibiyotige basladm Allah bütün hastalara acil şifalar versin

Arkadaşlar size tavsiyem alüminyum içeren deodorantlardan uzak durun hele tarihi geçmişse sakın kullanmayın bunlar lenfleri koltukaltı ter bezlerine Zarar veriyor.aliminyum içermeyen ürünler alın.

Merhaba, annemin kan tahlillerinde lenfosit değeri 1 çıkmış, çok düşük. Doktor acil bir durumdan dolayı hastaneden ayrılmak zorunda kaldı ve sonuçlara gelecek hafta bakabilecek. Bizim içimiz içimizi yiyor, internette sebebi lenfoma olabilir yazıyor. Bunun yanında iştahsızlık ve halsizliği de var. Kan tahlilinden belli olmaz demişsiniz, bu aşırı düşük değerden korkmalı mıyız acaba?

Merhaba benim eşim lenf kanseri geçirdi yeni atlattı sayılır lenfi ikinci kere yine şişti ama bu defa sonuçlar temiz geldi sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz bu konuda epey tecrübe edindik malesef
Merhaba çok geçmiş olsun, bir daha uğramasın inşallah. Kan tahlilindeki lym değeri (lenfosit) 1 çıktı annemin, doktor henüz sonuçları göremedi, iştahsızlık ve halsizliği de var, doktor tahlilleri gelecek hafta görebilecek, bu yüzden mesajınızı görünce sormak istedim.

Lenf bezlerinde şişlik, ciddi kilo kaybı, aşırı terlemeler (özellikle geceler) var mı? Bunlar daha önemli göstergeler. Özellikle şişlik. Bunun dışında Kan değerleri lenfoma göstergesi olmaz. Yani lenfoma varsa kişilerin kan değerleri değişik çıkabilir ancak kana bakılıp kişi lenfomadır denemez.

Merhaba benim eşim lenf kanseri geçirdi yeni atlattı sayılır lenfi ikinci kere yine şişti ama bu defa sonuçlar temiz geldi sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz bu konuda epey tecrübe edindik malesef
Allah şifasını daim etsin. Hangi türü atlattı acaba?

Şişlik yok, aşırı terleme kısmından emin değilim, menapozdan beri devam eden bir durumu vardı ama gözlemlediğim kadarıyla çok değil. Kilo kaybı oldu, bunu şeker hastalığına yordu. Çok teşekkür ederim.

Merhaba anneniz hangi şikayetle hastaneye gitti lenfosit değeri bağışıklık düşünce düşüyor ama lenfomanın büyük çoğunluğunda kan değerleri normal çıkıyor

Benim de boynumda var yaklaşık 5 yıldır endişe etmeyin, sadece takibinizi aksatmayın. Büyümediği sürece sıkıntı olmuyor.

Merhaba anneniz hangi şikayetle hastaneye gitti lenfosit değeri bağışıklık düşünce düşüyor ama lenfomanın büyük çoğunluğunda kan değerleri normal çıkıyor
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Annem şeker hastası, rutin kontroller için hastaneye gitti, ayrıca yorgunluk ve halsizlikten şikayetçiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…