-
- Konu Sahibi Magenta0101
Bizde bu belirtiler yoktu sizinki psikolojik olabilir bu kadar stres yapmayın doktorunuza güvenin takibini yaptırın ayrıca dokununca elinize gelen damar veya dokularınızdır lenf şişliği yuvarlak oluyor.Evet geçirdim 3 aydır devamlı olarak geçiyorum zaten ama tam olarak neyim var biliyorum lenfoma ve grip birbirine benzer şeyler gösterirmş, birde bazen kaşıntım oluyor 2 gecedir terleme başladı acaba psikolojik mi bu tür şeyler olmş uyudu sizde acaba birde kasık ve genital bölgeme bastırınca her yerde sertlkler var yuvarlak değil sert damar gibi anlayamadım
Bizde bu belirtiler yoktu sizinki psikolojik olabilir bu kadar stres yapmayın doktorunuza güvenin takibini yaptırın ayrıca dokununca elinize gelen damar veya dokularınızdır lenf şişliği yuvarlak oluyor.
Yaaaaa olabiliyor mu ki öyleDediğiniz gibi doktorlara güvenip bu endişe halinden bir an önce kurtulnalym beni korkutan forumda bir bayan yazmış babasının usg raporun da reaktif yazıyormuş oda üniversite ye götürmüş biyopsi yapmş reaktif olmadığı ve lenfoma olduğu ortaya çıkmış bu yazıdan sonra çok taktım açıkcası kendimi
DıjtıtsjstsYaaaaa olabiliyor mu ki öyle
Forumda okumuştum ama doktorlar pek böyle bir şey düşünmüyor tabiki de geneliYaaaaa olabiliyor mu ki öyle
Anladım teşekkürlerDıjtıtsjsts
Forumda okumuştum ama doktorlar pek böyle bir şey düşünmüyor tabiki de geneli
Kısa içini rahat etsin istiosanz başka bir kurumda başka bir ulturoson çektirin ben bir sağlıkçı olarak bunu tavsiye ederim bnde hastane çalışıyorum önce develt sonra özelde tekrar çektirdim çünkü dahaa önce farklı bir rahatsızlk geçirdiğim de doktor farlı bir elden çektir bide usg demişti sonucumu çok mantıklı bulmamltı çeken radyoloji uzmanı çok önemli o yorumluyor yazıyor ilk raporu çünlü beb bugün içim rahat etmedi tanıdığım çok iyi bir radyoloji uzmanı na gidip usg ile baktırdım kesinlikle reaktif ve oval boyutlu dedi bulunduğu bölge içinde 2 buçuk cm ye kadar olablr dedi kısaca çok stres yaptıysanz farlı bir elden usg çektirin lenf olan bölgeden özelde aynı gün çekerler bunun dışında da koltuk altı kasık boyun dşz arkası buraları kntrl edip şişlik varmı bakablrmsnz bana doktorun söyleyip yaptıkları bunlar eğer nefes darlığı göğüs ağrısı varsa da akciğer filmi ile de değerlwndşrşolar kısaca Belirtileri takip edip şişliğin büyüyp küçülmesi durumunu takip edinAnladım teşekkürler
Rica ederim me demek. Özel yada develt farketmz sadcee farklı bir elden çekilip sonucu doğrulayablrsnnz direk ulturoson bölümüne başvurun özlele gideceksnz muayne gerk yok raporu alıp karşılaştırma yaparsnz zaten çekilirken de bir önceki sonuçtan bahsetmeyn lenf bezi şişmesi vardı o amaçla çekilmek istiyoruz diyin yeterli sormak istediğiniz bir şey olursa msj atablrsnz. Benim lenfler boyun bölgemde 16*6 mm yani 1,5 cm dem fazla 2ye yakın neredeyse. Büyük ihtimalle sizinde aynı sonuç çıkar bugüne kadar bn hep aynı yolu izlerim farklı elden tetkik çekilme be yorumlama helen hemen ilk çıkan sonuç doğru oluyor bazen çok kurcalamamak daha önce yaptım başıma yeni işler açıldı oluruna bırakıp sonuçlara inandaydm daha az şeylrle uğraşacaktm. Hayırlısı olsun inşallah hakkınzdaTeşekkür ederim olmadı bir de özel çektirelim . Sizin boyunda mıydı koltuk altında mı ? Tekrardan çok geçmiş olsun
Teşekkürler size de çok geçmiş olsun tekrardanRica ederim me demek. Özel yada develt farketmz sadcee farklı bir elden çekilip sonucu doğrulayablrsnnz direk ulturoson bölümüne başvurun özlele gideceksnz muayne gerk yok raporu alıp karşılaştırma yaparsnz zaten çekilirken de bir önceki sonuçtan bahsetmeyn lenf bezi şişmesi vardı o amaçla çekilmek istiyoruz diyin yeterli sormak istediğiniz bir şey olursa msj atablrsnz. Benim lenfler boyun bölgemde 16*6 mm yani 1,5 cm dem fazla 2ye yakın neredeyse. Büyük ihtimalle sizinde aynı sonuç çıkar bugüne kadar bn hep aynı yolu izlerim farklı elden tetkik çekilme be yorumlama helen hemen ilk çıkan sonuç doğru oluyor bazen çok kurcalamamak daha önce yaptım başıma yeni işler açıldı oluruna bırakıp sonuçlara inandaydm daha az şeylrle uğraşacaktm. Hayırlısı olsun inşallah hakkınzda
Reaktif yazması ne anlama geliyor iyi mi kötü mü benm oğlumun boynunda daki düğümde de reaktif yazıyorReaktif mi yazıyor? Boyutları nasıl?
İyi bir doktor ultrason sonucundan anlar ne olduğunu. Ciddi bir şey değil demek ki.. Ama takip edin mutlaka.
Geçmiş olsun canm çocuğunun durumu nasıl oldu doktor ne söyledi benm oğlumun boynunda da oluştu pazartesi günü kontrol e götürecem çok korkuyorum içim içimi yiyorÇok teşekkür ederim. Annemin doktoru tahlilleri gördü, sadece vitamin eksikliği dedi.
Bugün de 2 yaşındaki çocuğumun boynunun arka tarafına doğru şişlik farkettik. Kbb’ye randevu aldık, inşallah iyi şeyler söyler doktor.
Reaktif enfeksiyon kaynaklı olduğunu gösteriyor, kötü değil inşallah. Allah şifasını versin yavrunuzun. Siz şişliği takip edin, 1 ay sonra falan tekrar kontrol ettirirsiniz.Reaktif yazması ne anlama geliyor iyi mi kötü mü benm oğlumun boynunda daki düğümde de reaktif yazıyor
Amin insaAllah cok sagolun şişlik önce gözle görünüyordu şuan görünmüyor pazartesi günü kontrolü var zaten tekrar ultrason çekilecek insaAllah bu sefer hersey iyi çıkar dua edinReaktif enfeksiyon kaynaklı olduğunu gösteriyor, kötü değil inşallah. Allah şifasını versin yavrunuzun. Siz şişliği takip edin, 1 ay sonra falan tekrar kontrol ettirirsiniz.
Size de geçmiş olsun. Umarım iyi olur sonuç. Doktorlar bir şey yok dedi.Geçmiş olsun canm çocuğunun durumu nasıl oldu doktor ne söyledi benm oğlumun boynunda da oluştu pazartesi günü kontrol e götürecem çok korkuyorum içim içimi yiyor