Koltuk altında lenf nodu

Magenta0101

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2021
133
110
26
Kızlar merhaba 23 yaşındayım geçen aydan belli sol gogsumde agri vardi el degiremiyrdum bugün ultrosana girdim gogsumde kitle olmadığını söylediler çok şükür ama koltuk altımda 2 tane lenf nodu olduğunu önemli biseye benzemedigini sadece kontrol altında tutmam gerektigini 6 ayda bir kontrole gitmem gerektiğini söyledi doktor antibiyotik yazdı antibiyotik bitince tekrar kontrole gidicem eğer küçülmemisse biyopsi yapicaz dedi korkuyorum başına böyle bisey gelmiş olan varmi

Reaktif mi yazıyor? Boyutları nasıl?

İyi bir doktor ultrason sonucundan anlar ne olduğunu. Ciddi bir şey değil demek ki.. Ama takip edin mutlaka.

Evet 5 yaşındaki yeğenimde var. Grip ,üşütme gibi hastalıklardan sonra kullanılan ilaçların da etkisiyle lenflerde şişme oluşmuş. Tesadüfen fark ettiler boynunda onunda. Küçülme değil de büyürse farklılaşırsa diye söylediler ona iki yıl oldu bir değişiklik yok, kötüyü aklınıza getirmeyin onlar da çok korkmuşlardı hatta çocuk yakın zamanda hasta da olmadı ilaçta kullanmadı diyorlardı ama belki de geç fark ettiler bilemiyorum

Benimde boynumda ve gogsumde vardi, hala varmi bilmiyorum pandemiden once 6 ayda bir kontrole giderdim kaldi bir daha gidemedim.
Kotu bir sey olsa belirtileri olurdu zaten.
6 ayda bir cagirmalari her ihtimale karsi kontrol amacli

Reaktif mi yazıyor? Boyutları nasıl?

İyi bir doktor ultrason sonucundan anlar ne olduğunu. Ciddi bir şey değil demek ki.. Ama takip edin mutlaka.
Biz sonuçları almadık maalesef eşimle ikimiz de o kadar sasirdikki hicbisey dusenemedik yarin hastaneyi arayıp isticem

Benimde boynumda ve gogsumde vardi, hala varmi bilmiyorum pandemiden once 6 ayda bir kontrole giderdim kaldi bir daha gidemedim.
Bilmiyorum bi öküz oturdu içime yani gogus ağrısıyla gidip koltuk altindan çıkması da şok etti biraz acikcasi ürktüm

Bilmiyorum bi öküz oturdu içime yani gogus ağrısıyla gidip koltuk altindan çıkması da şok etti biraz acikcasi ürktüm
Çok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun doktorum agdadan dolayı olabilcegini ağda yapmamamı soyledi bakalım antibiyotiklerde ise yararda inşallah kötü bisey değillerdir

Ürkmeniz icin baska seylerinde olmasi gerekir.
Kan tahlilleriniz falan yapilmistir zaten tamamen kontrol amacli cagiriyorlar.

Umarım öyledir Allah o kapılarda kimseyi böyle çaresiz bekletmesin çok zormuş gerçekten ihtimali bile korkutuyor insanı
Ben tiroid bozuklugu icin gittigimde tesadufen farkettiler lenflerimin şiş oldugunu.
Dr lar yapmasi gerekeni yapip her ihtimali degerldirip ona gore hareket ediyorlar ama ben emindim olmadigina.
Oyle bir sey olsa preferik yayma ve tam kan sonuclarim bu kadar duzenli cikmazdi diyip üzerinde durmadim.
Kandan sonra defalarca kbb ye boyun ultrasonuna vs gonderdiler hic strese girmedim.
Bunlar sizi strese sokmak icin yapilan seyler degil ihtimal degerlendirmeleri.
Eger oyle olmasa 6 ayda bir kontrole gel demez son gaz islemlere baslarlardi.
Bazen disteki bir apse bile lenf bezinim sismesine sebep olabilir.
Bu olaylardan tam 1.5 sene sonra dis agrisi ve boynumda fasulye kadar bir sislikle discinin yolunu tuttum dis etlerimin dis koklerimle alakali bir sorun yuzunden iltihap dolu oldugunu ogrendim belkide bi yuzden sisiyodu lenfler.
Sizde korkmayin.

Doktorlar onun zararlı yada zararsız olduğunu anlıyorlar. Eğer çok önemsemediyse sıkıntılı görmemiştir. Geçmiş olsun. Yinede sık sık elle kontrolünüz daha sonra 6 ayda bir doktor kontrolünü aksatmayın.

Başka bir doktora daha gidin derim
İnşallah öyledir mutlaka 6 ayda bir bundan sonra kontrollerime giderim ihmal etmem bide fibrokistik gbi şeyler dedi o ne oluyor acaba zararlı biseymi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…