Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun, umarım kendiliğinden geçer ve sen de en kısa sürede sağlığına kavuşursun. Cin1ler hiç bir işlem yapmasan dahi %80 2 yıl içinde kayboluyorlar, kalan %20 ihtimal sabit kalması ya da cin2 olması. Sabit kalması durumunda doktorun hpv tip taramana bakar, 16 ya da 18 çıkmaz ise takibe devam eder. Bu iki tipten birine rastlarsa leep olursun, ya da cin2ye ilerlerse direk leep olursun.
Ben leep olup temizlenen taraftayım :) eylülde kontrole gideceğim, ilk sene 3 ayda bir, 2. Sene 6 ayda bir, sonra yılda bir smear vereceksin başka bir eksisi yok, sakın korkma. Smear yaptıran her 100 kadından en az 5i seninle aynı durumda, yaptırmayıp farkında olmayan da en az bu kadar var. O yüzden rahat ol, sadece smear testlerini ihmal etme.
Ben jel, ilaç, ahcc vb hpv için olumlu etkisi olur denilen bütün ilaçları doktorlara sordum boşuna paranızı tüketmeyin düzenli kontrolünüze gelin yeterli dediler. Leepten sonra da sadece mikrop kapmayayım diye basit fitil antibiyotik yazdılar. Bana ilaç tavsiye edilmediği tam tersi sadece kontrol yeterli dendiği için ilaç hiç araştırmadım. Açıkçası cin1 olsam ve takip verilse ilaç kullanmayı tercih etmezdim çünkü cin1 hiç bir işlem yapmasan da kendiliğinden kaybolabilen bir şey. Ayrıca senin gibi bebek isteğim var ve leep olmamın sebebi de buydu, doktor cin1 ile hamile kalsam dahi sorun olmayacağını, bir işlem yapılacak ise de bebekten sonra yapabileceğimi söyledi.
Tekrardan gelmiş geçmiş olsun, sevgiler..