Merhaba,
Bundan 3,5 yıl önce ilişki sonrası kanama olması sebebiyle smear yaptırdım, sonucum cin 1 çıktı. Kolposkopi yapıldı ve doktor biyopsi yapmaya bile gerek görmeden cin 3 teşhisiyle leep yaptı. Leep patoloji sonucum cin 3 + insitu ca (doku içersinde başlamış fakat başka organlara henüz yayılmamış kanser) çıktı ve cerrahi sınırda lezyon devam ediyordu. Bebek istiyor musun diye sordular, biz böyle durumlrda rahmin alınmasını öneriyoruz dediler, tabiki istiyorum dedim. Ve ikinci kez leep oldum...Evliydim ve henüz bebeğim yoktu. ( Bu arada benim HPV siğil yapmayan bir tip) Onkoloji profesörü Derin Kösebay iki yıl eşimle kondom yoluyla korunmamı, 2 yıl korunursam yani dolayısıyla eşimle birbirimizden virüsü alıp durmazsak %90 vücudumuzun virüsü atacağını söyledi. 2 yıl kontrollerime devam ettim ve korundum. Bağışıklığımı güçlendirecek ne varsa yaptım.İki yıl temiz çıkan smearlerden sonra bu yılın Ocak ayında bebek yapmaya karar verdik.
İlk denememizde şükürler olsun hamile kaldım.
Fakat noralde 4-5 cm uzunluğunda olan rahim ağzı (bebeği taşıyan kısım) leeplerden dolayı 1 cm bile kalmamış, kadın doğum doktorum çarşaf kadar incelmiş, rahim ağzı yok bile denebilir dedi ve serklaj yaptı (rahim ağzına güçlendirici dikiş) ve hamileliğim boyunca yatmam gerektiğini söyledi. İşe gitmeme de izin vermedi, "değerli bebek" bu başka şansın olmayabilir dedi. İşi bıraktım ve genel olarak dinlenerek geçirdim hamileliğimi.
Doktorum rahim ağzım fazlasıyla yıpranmış olduğu için normal doğum olmamam gerektiğini söyledi. Özellikle ikinci bebek istiyorsan daha fazla zedelememiz gerekir o bölgeyi dedi ve sezaryene karar verdi. (Bu arada HPV normal doğum sırasında bebeğe bulaşma ihtimali olan bir şey olduğu için sezaryen olmak gerekiyor)
Şu anda bebeğim 1,5 aylık ve kucağımda mışıl mışıl uyuyor, nasl bir duygu bu tarifi yok. Hem de yaşanan bunca riskten sonra.
Neler yaşadığımı size kısaca anlattım. Korkmayın "teşhis edilen" hiçbir lezyon kansere dönüşmez. Önemli olan farkedilsin ve önlemi alınsın. Ben birazıcık daha gecikseydim, şimdi kucağımda bu dünya güzeli melek olmayacaktı...
Korkmayın ama ihmal de etmeyin, kontrollerinizi aksatmayın.
Kalın sağlıcakla!