Öncelikle aramıza hoş geldin. Hepimiz önce kanser miyiz ölecek miyiz daha çok genciz diye düşünüp kendimizi hırpaladık. Hala bu süreçten geçen ve operasyon için biraz endişeli bir insan olarak konuşuyorum korkma. Çözümü olmayan bir durum ya da noktada değiliz şükretmek lazım. İnşAllah sonuçların temiz gelir ama gelmese dahi bil ki her gün senin benim gibi yüzlerce insana bu teşhis koyuluyor, internette ciddi bir bilgi kirliliği var, insan okudukça kafasında daha farklı şeyler beliriyor. Benden 2 ay önce smear aldılar LSIL çıktı, HPV tip tarama testi istediler 16-51-54 çıktı onkojenik açıdan en risklisi 16 imiş, hemen ardından bu Pazartesi kolposkopi oldum doktorum biyopsi için 3 tane parça aldı ama cin2 gibi duruyor dedi. Prosedür eğer cin1 isen hpv virüsünün tipine göre takip ya da leep, cin2-cin3 bulguların var ise direk leep öneriyorlar. Cinler kanser değil, tedavisi lokal anesteziyle 10dk genel anesteziyle ayılması bayılması 30dk süren bir işlem. Gözün korkmasın, şimdiden geçmiş olsun. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa her zaman sorabilirsin, buradaki arkadaşlar da bana çok yardımcı oldu. Moral ve güç birliğiyle atlatacağız. Sevgiyle kalın..