- 20 Ocak 2014
- 198
- 4
- Konu Sahibi gadjo dilo
Merhaba
Bende sizinle deneyimlerimi paylasmak istiyorum. Ornek olmasi acisindan.
Ben Agustos ayinda smear yaptirdim ve CIN1 cikti. Doktorum Istanbul un en gozde ozel hastanesinin en gozde doktorlarindan biri ama onkolog degildi.
Neyse
Doktorum hemen kolposkopi yapalim dedi ve bana biopsi yapti. 5-6 parca aldi ve sonrada biopsi sonucunda hersey duzgun dedi. Sasirdim cunku kendi yayinlarinda smear de Cin 1 cikarsa en iyi ihtimalle Cin 1 cikar diyordu biopsi de. Ama sonuc guzeldi, hosuma gitti. 6 ay sonra smear yaptir dedi, bekledim.
6 ay sonra smear yaptirdim ve ASCUS cikti. Doktoru aradim gerilemis olabilir, 2 ay icinde gel, yeniden bakalim dedi.
Ben de onkolog olsun dedim ve baska bir doktor buldum. Bu arada HPV testi yaptirdim ve 16 cikti.
Yeni doktora kolposkopi yaptirdim yine ve biopsi. Bu sefer CIN 2 cikti. Sanirim bir onceki doktorum kacirdi gozden cunku CIN 2 nin 6 ayda gelismesi zor. Bilemiyorum ama anladim ki bu iste doktor ve pataloji onemli.
Şimdiki doktorum deneyimli birine benziyor, guven veriyor. Umarim yanilmam. Zaten artik gec cunku doktorum 16 tasiyicisi oldugum icin bana leep onerdi, kabul ettim. Dun leep oldum.
Genel anestezi ile. Ilk gun agrim ve kanamam oldu. Bugun agrim cok az, kanamam azaldi ama garip bi koku geliyor idrar yaparken. Antibiotikte kullaniyorum ama acaba enfeksiyon mu kaptim dedim.
Uyeler genelde leep e kadar yaziyor, sonra rahatlayinca bir daha ugramiyor. Lutfen deneyimlerimizi paylasalim ki baskalarina da yardim edebilelim.
Bugun bir arkadasimin CIN 1 ciktigini ogrendim ve ona tavsiyelerde bulundum. Deneyim paylasmak gercekten karsi tarafi rahatlatiyor.
Sizden ricam leep sonrasi deneyimlerinizi de paylasir misiniz?
Kisisel olara da bana yardim edecek biri var mi? kotu koku normal mi? Henuz 28 saat gecti operasyonun uzerinden. Akintim yok.
okudugumda ilk kisim biraz kafa karistiriyor yani ilk etapta doktorun hic biseyin yok diyor biopsi sonucunda yani peki ya sonra bi bakiyosun ascus cikiyor. bu kadar kisa zaman icinde boyle seyler yasaman sacma. en onemlisi doktorunun iyi olmasi. iyi bir hastanede iyi bir doktora gittim diyorsun. bende ayni seyi yaptim ve aynen senin yasadigin sonuc gibi karmakarisik idi. bunu ben tamamen paraya bagliyorum. hpv nin gelisimini doktorlar kendilerine gore bir tablo olusturarak hasta uzerinde deneyler yaptigini dusunuyorum. cunki bende buna bir ornegim. smear biopsi ve leep sonuclarini toplayip bir araya getirdigimde ve okudugum makalelerle karsilastigimda her sey anlam kazaniyor. benim gorusum bu doktorlarin para tuzagi her ne olursa olsun bu sozumun arkasindayim. iyi bir doktor bulmak kesinlikle cok zor. tanidik ve cevrenizin tavsiyesi ile hareket edin derim.
gelelim senin konuya. idrarinda yanma varsa elbet bir kontrolden ve gecmelisin idrar tahlili ile ortaya cikar bu. BV olabilir en fazla o da Bacterial Vaginosis Level 1 dir muhtemelen cunki o herkeste olan bir sey yine ilacla gecebiliyor. koku ve agri benzeri bisey varsa o leep kaynaklidir. cunki bana doktorum leepten sonra yaranin hizli kapanmasi icin bir fitil verdi onu sanirim 7 gun kullanmam gerekiyordu ama ben sadece 2 tanesini kullanip atmistim. cunki unutuyordum kullanmayi fazla onemsememistim..
eski doktorun kim ve su anki doktorun kim ? paylasirsan sevirinim