- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
-
- Konu Sahibi gadjo dilo
cnm gözün aydın....kaçıncı smear testindi...ne dedi doktor...bir daha ne zaman gideceksin kontrole....
fcannn, banlıydım yazamadım. dondurma işlemin nasıl oldu? ben de smear sonucumu aldım. artık kaçıncı smear testim oldu bilmiyorum ama sonunda negatifi gördüm. :) ascus çıkmadı. umarım tekrar karşılaşmam.
çok geçmiş olsun, gözün aydın, inşallah temiz sonuçların olur bundan sonra da...seninle durumumuz çok benzer....benim biyopside bir parçada CIN1 çıması ve yaram olması sebebi ile dondurma işlemi yaptırdım, çünkü CIN1'de normale dönmesi beklenebileceği gibi dondurma işlemi ile %90 tedavi edilebiliyormuş, ben de tedaviyi tercih ettim...işlem sırasında korktum ama kolposkopi ve biyopsinin yanında hiçbirşeymiş :) sadece işlem bittikten sonra 5-10 dakika karın ağrım oldu ama sonra geçti, şimdilik bir sorunum yok çok şükür...doktor 3 ay sonra smear için çağırdı...hemipiz kurtulduk sayılır :))
çok sevindim iyi geçtiğine. :) çok geçmiş olsun. şimdilik kurtulduk sayılır inşallah tekrarlamaz bir daha :) ben doktora ne zaman kontrole geleyim diyemedim. 3 ay sonra gitmeyi düşünüyorum. :/
artık sen de, ben de 3 ay sonra smear sonucunda görüşürüz :) bakalım filonun sonucu ne çıkacak...
bnmde pazartesi belli olacak bakalım ne çıkacak.....[/QUO
hayırlısı olsun, pazartesi paylaşırsın sonucu...
mrb bende smeaar testi verdim sonuç kötü çıktığı için kolkospiyle beraber biopsiyle parça aldılar sonuçlar ptesi yada salı gibi çıkıcak hiç bir bilgim yok vajina çevresinde siğiller varmış doktor işlem sırasında onlarıda yakmış. sonuç iyi yada kötü çıkarsa leep işleminde bahsetti. anlamadım. bu işlemler ilerde hamile kalmama engel olurmu acaba çocuk çalışmlarına başlmıştık ama 7 aydır tık yokk:)) . ne düşüneceğimi bilmiyorum.
bnmde pazartesi belli olacak bakalım ne çıkacak.....
filo naptın, aldın mı sonucunu ?
cnm aldım....şükür temiz çıktı ..banada şu ay gel demedi ama 6 ay sonra gitmeyi düşünüyorum...6 ay normalmi sence....ayrıca ilgin için teşekkür ederim cnm....
uzun zmandir yazmiyordum. bende 7-8 ay once pap smear yaptirtmistim.. sonuc Ascus cikmisti..kolposkopide ise tertemizdim.. simdi gene yaptirdim.. LSIL- hafif displazi diye tani konuldu.. benim durumum ne konumda. ayrica bana tani konulduktan birkac ay sinra esimde sigil cikti.. suan aramiz bu yuzden bozuk.. ayrildik neredeyse... bu sigillerinin kaynagininin benden doalyi oldugunu soyluyor, ama bende herhangi brisey yok.sigil de yok. onda sigil olupta bende neden ckmiyor..anlamadm.. beni aydinlatirsaniz ssevinirm...kafamda bir suru soru var ancak aklima gelen hpv virusu benden kaynakli mi yoksa esimden mi..bilmek istiyorum..
cevabin icn tesekkkuler ,fcann, ben tedavi olsam bile esimden tekrar o virus gecmez mi bana ? sigillerden nasil kurtuluyorsunuz.. umarim bende sigil cikmaz..cok kotu birsey..merhaba fmlaaa,
LSIL, Cın1 oluyormuş...yani hafif displazi demek CIN1 demekmiş, bildiğin üzere CIN 1 için ne yapılacağı biraz doktorun tercihi, birazda hastanın durumu oluyor...bende de kolposkopik muayede biyopsi alındı ve alınan parçaların birinde CIN1 çıktı, doktorum kriyoterapi yapmayı uygun gördü ve yapıldı, 3 ay sonra kontrolüm var, bakalım zaman gösterecek devamını...eşinde çıkan siğillerin seninle alakalı değil de, senin durumunun eşinden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum...belki eşin siz evlenmeden çok önce birinden aldı bu virüsü, belki sana bulaştırdı, bilemezsiniz ki...bu virüs vücuda girdikten sonra illa hemen siğil çıkacak diye bir durum yokmuş, yıllar sonra bile çıkabiliyormuş, herkesde de siğil çıkacak diye de birşey yok...birçok kişide de erkekde siğil oluyor zaten, kadında olmuyor ( yada benim tanıdığım ve siğil problemi olan kişilerde böyle)...bence kendinden kaynaklı olabileceği şüphesi taşıma :) zaten bunlar yerine, en mantıklısı tedavi...
cevabin icn tesekkkuler ,fcann, ben tedavi olsam bile esimden tekrar o virus gecmez mi bana ? sigillerden nasil kurtuluyorsunuz.. umarim bende sigil cikmaz..cok kotu birsey..
kimse bilmiyor mu sorumun cvbını((((
fcannn cok teşekkür ederim dün doktora gittim hpv dnaya baktırmak istiyorum dedim bana gerek yok gibi bir cvp verdi şimdi ben kime inanayım dermatolog baktır diyor kadın doğumcu gerek yok diyor bunun için 1000 km yol tepecem ama hala kararsızım smear temiz çıkti ama siğiller var(dermatolog donduruyor ama kadın doğumcu yak diyor ben ne yapayım ya ((((bebek düşünüyoruz ama ben o kadar korkuyorum ki ya hastalığım ilerlerde bebek sahipsiz kalırsa ufffff rabbim herkese yardımcı olsun içindede bana (((