- 8 Nisan 2007
- 1.155
- 13
- Konu Sahibi gadjo dilo
merhabalar,
Benim hikayem yaklaşık 2-3 hafta önce başladı. akıntı ve kasıkta ağrı şikayeti ile jinekoloğa gittim çok fazla iltihap olduğunu söyledi ve hemen antibiyotik ve fitil verdi, bu arada da smearde aldı. Smear testim sonucunda ASC-US çıktı, ilacın bitsin tekrar testi yenileyelim yine aynı çıkarsa 1-2 ay sonra tekrar yenileyebilirz duruma bakarız dedi. Yada direkt onkoloji bölümününde bulunduğu bir hastane varmış oraya gitmemi ve kolkoskopi yaptırmamı söyledi.Onkoloji kelimesini duyunca dünya yıkılmış gibi hissettim, hemen başka bir jinekoloğa gittim ve o da bana iltihabın tamamen geçmesini ve ondan sonra testi yenilememi önerdi ve biraz rahatlatıcı konuştu. İlaçlarım bitti ve antibiyotiğin etkisi ile bu seferde mantar oluştu, mantar için ilaç kullanırken 3-4 gün sonra regl oldum, şimdi regl bitmesini bekliyorum. Bu smear testinden 9 ay önce smear testi yaptırmıştım ve temiz çıkmıştı, 4 ay önce kürtaj olmuştum. şimdi smear test sonucunda çıkan ASC-US'un sebebi HPV mi, Kürtaj buna sebep olmuş olabilir mi, iltihap nedeni ile mi sürekli düşünüyorum. ilk sonucu aldığımda 2 hafta boyunca sabah- akşam düşünüyordum, ama sizin paylaşımlarınızı okuduktan sonra çok rahatladım, bu süreci sıkıntısız geçirmeme çok yardımcı oldu. Benim merak ettiğim şey ilk ASC-US sonucundan 1 ay sonra tekrar smear testi yaptırmak için erken mi (bu süreçte ne değişir ki diye düşünüyorum)?, bir de HPV pozitif çıkan arkadaşlar; sizlerde genital siğil var mı ?
fcan geçmiş olsun cnm... bnm hikayemde aynı senin gibi kasık ağrısı iltihap smear sonucu ascus...dünya başıma yıkıldı....fitil kullandım tekrar smear yine ascus.....sonra biyopsı...biyopsi temiz cıktı...daha doğrusu iltihap çıktı...doktor 3 aysonra kontrole çağırdı.....şimdi bnmde anlamdığım bişey çıkmadı tekrar niye kontrole çağırdı ve bişey çıkarmı bundan sonra......