5 ay önce vajina etrafında pütürcükler farkederek doktora gittim ve doktor siğil olduğunu söyledi. Siğiller Aldara kremle 2 3 ayda geçti. Doktorun önerisiyle HPV testi de yaptırdım devlet hastanesinde ve HPV 16 18 negatif HR diğer pozitif çıktı. Ama smir özelde temiz,devlette ASCUS çıktı. Bekleyelim 6 ay sonra kontrol edelim dedik. Geçen hafta yaptırdığım smir ve HPV sonucum CIN 1 ve HPV yine pozitif. Yani ilerlemiş. Bu sefer kolposkopi yapmak lazım dedi Doktor. Kolposkopide rahim ağzında yara ve değişimler olduğunu, biyopsi yapılması gerektiğini ve sonra da kriyoterapi olmam gerektiğini soyledi. CIN 1 olup kriyoterapi olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi. Kriyoterapinin sonraki smirlerde yanlış sonuca sebep olabileceğini okumuştum. kriyoterapi olduktan sonra arka arkaya temiz smir sonucu olan var mı. Bir de şu deflagyn jel galiba yeni bir ilaç. Doktorum hiç bahsetmedi. Ben de burda duydum ilk defa. Kullanmaya başlayıp da iyi veya kötü sonuç alan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim ve hepimize geçmiş olsun.