- 19 Şubat 2014
- 577
- 547
- 39
- Konu Sahibi gadjo dilo
- #2.401
Merhabalar sizde de hpv 16 çıkmış ya ben iki sene önce ascus smear ve negatif hpv dna almışken bu sene smear testim normal olmasına rağmen hpv tip 16 ve 51 pozitif diye geldi tabi çok üzüldüm kendi doktorum kolposkopiye gerek yok diyor deflagyn kullanalım dedi ama ben çok tedirginim sizinki cin 3 e kadar ilerlemiş nasıl yol izlesem bilemiyorum ve hatta özel olarakta görüşmek çok isterim sizle. Birde patoloji raporunuz geldimi?
Doktorunuz jinekolog onkolog mu? Eğer değilse bir jinekolog onkologa gidip danışabilirsibiz içiniz rahat edecekse eğer o koloposkopiye gerek görürse mutlaka yapacaktır ve bu konuda üniversite hastanelerini tercih edin derim. Benim geçen sene biyopsi yapılmasına rağmen cin bulgusuna rastlanmamıştı tam bir sene sonra rahim ağzı çepeçevre lezyon kaplamıştı ama ben bu sene içinde iki kez gebelik ve düşük geçirdim depresyona girdim yemeden içmeden kesildim çok kilo verdim bağışıklığım aşırı derecede düşüktü o nedenle sizin böyle sıkıntılarınız olmadığı sürece hpv 16 nın bu kadar hızlı ilerleyeceğini sanmıyorum ki zaten smear sonucunuz temiz gelmiş içinizi ferah tutun. Benim patoloji sonucum da geldi öncelikle alınan bütün lezyonlar cin 3 geldi rahim ağzını üst ve alt olarak iki bölüm halinde patolojiye göndermiş doktorum. Alt taraftaki lezyonlar temizlenmiş cerrahi sınırlarda devam etmiyor. Ama üst tarafta ne yazıkkı cerrahi sınırlar pozitif geldi 4 ay sonra tekrar biyopsi yapılacak ve konizasyon tekrarlanacak büyük ihtimal. En azından kanserli hücre çıkmamış olması tek tesellim.
Bu arada bağışıklık için beta glukan kullanıyorum iki aydır ve saf arı sütüne başladım operasyondan sonra her gün yarım çay kaşığı balla karıştırıp yiyiorumn sabah aç karnına. Bir de yeşil çay içiyorum her gün iki fincan.
Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım her zaman. Çok çok geçmiş olsun..