Kolposkopi, Biyopsi ASC-US, HPV, cin1, cin2, cin3 Tecrübelerimizi Paylaşalım

Geçmiş olsun inci_tanesi, nasıl oldun? Leep sıkıntı yarattı mı? Tecrübe etmiş biri olarak biraz bilgi yazsan çok sevinirim. Yarın lütfen sonucunu sen de yaz. Umarım iyi şeylerle döneriz.

Teşekkür ederim :KK31: Geçen hafta çarşamba günü gerçekleşti işlem genel anestezi ile. Sıkıntım olmadı çok şükür. 1 gece hastanede kaldım. İşlemden 1-2 saat sonra adet ağrısı gibi bir ağrım oldu o kadar. Bir kaç gün de hafif kanamam oldu. Sormak istediğin bir şey olursa cevaplarım. İnş iyi şeyler yazabiliriz.

Teşekkür ederim :KK31: Geçen hafta çarşamba günü gerçekleşti işlem genel anestezi ile. Sıkıntım olmadı çok şükür. 1 gece hastanede kaldım. İşlemden 1-2 saat sonra adet ağrısı gibi bir ağrım oldu o kadar. Bir kaç gün de hafif kanamam oldu. Sormak istediğin bir şey olursa cevaplarım. İnş iyi şeyler yazabiliriz.

Sıkıntısız geçtiğine çok sevindim. Yarın iyi haberler bekliyorum, doktorumdan da senden de :) İyi geceler.

Jooker ben iyi haberlerle geldim çok şükür. Sende durumlar nasıl? İnş her şey yolundadır...

Son düzenleme:
Jooker ben iyi haberlerle geldim çok şükür. Sende durumlar nasıl? İnş her şey yolundadır...

inci_tanesi benim de her şey yolunda. :)) Hiç bir tahlilde hiç bir şey çıkmadı. HPV falan da yok. 6 ay sonra kontrol dediler. Çoook sevindim iyi haberlerle geldiğine :)) Ben de doktorla görüşünce çok rahatladım. İkimizin adına da çok sevindim, geçmiş olsun, bir daha sıkıntılar çekmeyiz inşallah. Senin leep ile alınan bölgedeki dokuların başka yere yayılıp yayılmadığı mı kesinleşti şimdi yoksa alınan bölgenin durumu mu?

inci_tanesi benim de her şey yolunda. :)) Hiç bir tahlilde hiç bir şey çıkmadı. HPV falan da yok. 6 ay sonra kontrol dediler. Çoook sevindim iyi haberlerle geldiğine :)) Ben de doktorla görüşünce çok rahatladım. İkimizin adına da çok sevindim, geçmiş olsun, bir daha sıkıntılar çekmeyiz inşallah. Senin leep ile alınan bölgedeki dokuların başka yere yayılıp yayılmadığı mı kesinleşti şimdi yoksa alınan bölgenin durumu mu?

Çok sevindim :) Hadi gözün aydın. İkimize de geçmiş olsun. 3 hafta sonra kontrole gideceğim, bu konuyu o zaman soracağım doktoruma. Umarım tamamen kaybolmuştur :KK31:

Jooker akinti icin nedediler sana onu ogrenebildin mi peki sen dr a hangi islemleri yaptirdin rahim agzindan parca mi aldirdin hpv dna mi yaptirdin anlatirmisin

Çok sevindim :) Hadi gözün aydın. İkimize de geçmiş olsun. 3 hafta sonra kontrole gideceğim, bu konuyu o zaman soracağım doktoruma. Umarım tamamen kaybolmuştur :KK31:

Umarım. Onu da paylaş lütfen.

Jooker akinti icin nedediler sana onu ogrenebildin mi peki sen dr a hangi islemleri yaptirdin rahim agzindan parca mi aldirdin hpv dna mi yaptirdin anlatirmisin

dila82 ne yazık ki o derdime çare bulamadım. Ankara'da Zekai Tahir'e gidiyorum ve her gittiğimde başka bir doktor oluyor. ASCUS nedeniyle onkolojiye gönderildim. Direk kolposkopi yapalım dediler. Kolposkopide parça almaya gerek duydular. Biyopsi yapıldı, gönderdiler beni eve. 3 haftadan fazla süredir sonucu bekliyordum. Dün çıktı, sonucu aldım gittim doktora. Hiçbir şey çıkmadı HPV DNA'da filan, hepsi tertemiz. 6 ay sonra kontrol dediler. Yalnız akıntım kolposkopiden beri daha az. Kolposkopide bir sürü şey yapıyorlar. Yaktılar sanırım yarayı. Belki öyle bir sebeptendir azalması. Bilemiyorum. Riskli bir durumum yok yani, sadece biraz akıntım var. Azaldığı için dert etmiyorum pek ama yine artarsa napıcam bilmiyorum... :KK43:
Bu arada onkojojiden sonra jinekolojiye tekrar gittim akıntı için. Derdimi en baştan anlattım. Muayene etti, akıntın az dedi. Kolposkopiden beri az dedim. Bundan sonra muhtemelen azalır dedi ve klasik hijyen vs kurallarını tekrarlayıp gönderdi.
Senin akıntıda bir gelişme yok sanırım. :KK43:

Son düzenleme:

Senin akintinin rengi neydi benin boyle sari renkli koku kasinti yok ama korkuyorum sebebi ne diye

Senin akintinin rengi neydi benin boyle sari renkli koku kasinti yok ama korkuyorum sebebi ne diye
bazen seffaf bazen sarimsi ama yuzde doksan beyaz ve cok fazla miktarda oluyordu. doktorlarin dedigi hijyen kurallarina dikkat ediyor musun? pamuklu camasir, vajinayi yikamama ve genital bolgeyi sabunla yikamama, gunluk ped kullanma falan? bu arada doktor esin urolojiye muayene olsun gecmezse dedi. birlikte de mantar ilaci kullandik dedim. olsun gozukmeyen seyler olabiliyor dedi. benimki de kan alacaklarsa hayatta gitmem diyor...

Jooker sende kasinti var mi peki bide ne kadarlik evlisin

Kaşıntı arada bir oluyor ama çok nadir yani, akıntıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bir yıla yakın zamandır.

jooker cnm çok sevindm......peki ascus çıkmasının nedeni neymiş

Teşekkürler, ben de çok sevindim :p ASCUS çıkmasına bir neden söylemediler. Ben de onkolojide pek konuşamadım, soramadım, küçücük odada sonuç göstermeye giren bir sürü kişiyi birlikte almışlar. İki doktor, bir sekreter, benim haricimde de 5 kadın, hemşire veya görevli gibi bir iki kadın... HPV de çıkmadı. HPV bir nedenmiş ama neden HPV değilse nedir bilemiyorum. Senin de mi rahatsızlığın var?

Ekleme: Bu arada ASCUS ne olduğu belirlenemeyen anormal hücreler gibi bir anlama sahip. Adı üstünde ne olduğu neden olduğu anlaşılamıyor sanırım.

Son düzenleme:
evet cnm bendede ascus çıktı...onkolojiya gittim.....biyopsi için gün verdiler...kolposkopi yokmu......bende ne yapacağımı bilemiyorum...kolposkopi olmadan biyopsi nasıl olur bilemiyorum......

evet cnm bendede ascus çıktı...onkolojiya gittim.....biyopsi için gün verdiler...kolposkopi yokmu......bende ne yapacağımı bilemiyorum...kolposkopi olmadan biyopsi nasıl olur bilemiyorum......

Filo, geçmiş olsun. Kolposkopide bir kamera rahim ağzını bayağı büyültüp ekrana yansıtıyor. Eğer görüntüyü riskli bulurlarsa biyopsi yapıyorlar aynı işlemin devamında. Neden kolposkopik inceleme yapmadan direk biyopsi demişler anlamadım. Sonuçta ikimizde de ASCUS çıkmış. Doktordan doktora değişiyor. İlk gittiğim doktor ASCUS için 3 ay sonra gel demişti. Gittiğim başka bir doktor beklemeden direk kolposkopi dedi. Bu aşamalarda yapabileceğimiz bir şey yok. Fazla düşünmemeye çalış, ben düşün düşün çok stres yaptım. Neyse ki geçti gitti ama sonuç olarak bir şey çıksa bile ASCUS'un kansere dönüşme ihtimali %8 gibi bir şeymiş. Ve zaten çok önce bir aşama olduğu için müdahale ile riski neredeyse öldürüyorlar. Can sıkacak bir şey yok. Kolposkopi de öyle korkulacak bir şey değil. Hiç kafaya takma diyebilirim yani, işe yarar mı bilmem ama umarım yarar :)

cnm ne kadar takmayım desemde takılıyor...onkolojıde kolposkopi yokmuş ondan biyopsi dediler....ne yapacağımı bilemiyorum.....

cnm ne kadar takmayım desemde takılıyor...onkolojıde kolposkopi yokmuş ondan biyopsi dediler....ne yapacağımı bilemiyorum.....

Hangi şehirdesin? Daha imkanlı bir hastaneye gitsen belki biyopsiye gerek duymazlar. Sen de daha az strese girersin. Ne zamana verdiler günü? İnşallah sonuçların kısa zamanda çıkar, benimki uzun sürdü, süre uzadıkça stres artıyor.

cnm bursa dayım.......biyopsiyiyi nasıl yapıyorlar narkozlumu.....bide biyopsi sorunlu yerlerdenmi alınıyor...kafama takılan kolposkopiyle bakıp sorunlu bölgeden biyopsi alıyorlar değilmi.....şimdi burda kolposkopiyle bakmadan biyopsiyi asıl alacaklar sorunsur yerdende alınabilir yanlışmı biliyorum.......cnm 19 aralıkta onkolojide biyopsi var....24 aralıkta fakülteden aldım randevu burda varmış kolposki...ama şimdi fakültede bayağı gec randevu verirler diye düşünüyorum.....özellerde var ama çok pahalı sadece kolposki 700 l..kafam karıştı nasıl yapacağımı bilmiyorum..senin ilk smearında ascus çıktı...2.smearınında yaptırmışmıydın.....ne kadar sre bekledin kolposki içn...bide yaşın kaçtı.....

Merhaba Filo. Öncelikle geçmiş olsun. Biyopsi alma işlemini nasıl gerçekleştireceklerini anlattılar mı? Kolposkopi yapılmadan biyopsi alınması bana biraz tuhaf geldi :26: Bu arada kolposkopi yaptırırsan doktorun hem jinekolog hem onkolog olmasına dikkat et.

cnm bursa dayım.......biyopsiyiyi nasıl yapıyorlar narkozlumu.....bide biyopsi sorunlu yerlerdenmi alınıyor...kafama takılan kolposkopiyle bakıp sorunlu bölgeden biyopsi alıyorlar değilmi.....şimdi burda kolposkopiyle bakmadan biyopsiyi asıl alacaklar sorunsur yerdende alınabilir yanlışmı biliyorum.......cnm 19 aralıkta onkolojide biyopsi var....24 aralıkta fakülteden aldım randevu burda varmış kolposki...ama şimdi fakültede bayağı gec randevu verirler diye düşünüyorum.....özellerde var ama çok pahalı sadece kolposki 700 l..kafam karıştı nasıl yapacağımı bilmiyorum..senin ilk smearında ascus çıktı...2.smearınında yaptırmışmıydın.....ne kadar sre bekledin kolposki içn...bide yaşın kaçtı.....

Kolposkopiyi narkozlu yaptıranlar da varmış ama vajinal muayene gibi bir şey. Bence gerek yok. Sıkıntısı da hep korkudan hep stresten. Benim ilk smearda ascus çıktı, 3 ay sonra tekrar smear dediler. Ben ilk hastaneyi sevmediğimden ikinci gidişte kadın hastalıkları hastanesine gittim, 3 ay sonra gel demişlerdi, buraya geldim dedim. Yeniden smear istemeden direk kolposkopi dediler. Bu arada kolposkopide büyüten kamerayı biyopside kullanmıyor. Yani direk içeri bakarak yapıyor. O yüzden kolposkopi cihazının olup olmaması biyopsinde sorun yaratmaz. Kolposkopi olması veya olmaması parçanın doğru yerden alınıp alınmayacağıyla ilgili değil. Mesela bende işlemleri yapan doktorla kolposkopi ekranından inceleyen doktor farklıydı. Yaşlı olan işlemi yapan daha genç olanına gördüklerini yorumladı. Sonra alt üst ve bilmemnerden 3 parça al dedi. Sanırım temkinli hareket ediyorlar, işleri bu yanlış mı doğru mu alırlar diye endişe etmene gerek yok. Ben bayramdan birkaç gün önce yaptırmıştım. Sonuç daha 2 gün önce çıktı. Bu arada kolposkopide biyopsi yapmaları için tek fark içine birkaç fazla metal sokup 2 dakikalık işlem yapmaları. Diğer uğraşları kat kat uzun sürüyor. Biyopsi denince benim kulağıma çok korkunç geliyordu. Kestikleri şey küçücük bir şey. Zor gözüküyor. Ve onda hiç bir his yok. 90'lıyım.

X