- 24 Ekim 2012
- 756
- 10
-
- Konu Sahibi gadjo dilo
Merhaba arkadaslar.Ben bundan 15 gun once smear testi yaptirdim sonuc CİN2-CİN3 cikti dr hemen kolposkopi dedi nerde yaptiralim diye arastirirken 15 gunluk hamile oldugumu ogrendim.kolposkopi yapacak dr beni kabul edemeyecegini daha once hic gebe birine kolposkopi yapmadigini soyledi tekrar dr ara hastne ara dolanip durduk ne yapacagimi sasirdim smdi pztsi prof.Serpil bozkurt tan randevu aldim bakalim o ne diyecek ,bilginiz var mi hamilelikte kolposkpi yapilir mi?
fmfm, geçmiş olsun. Kolposkopiden önce benden kan alınmıştı hamilelik testi için. Hamilelere yapmıyorlarmış. Ama mutlaka yaptırman lazım. Bebeğe rağmen yapan uzman doktor belki vardır. Ya da hamilelerde uyguladıkları bir sistem vardır mutlaka. Birden fazla doktorla görüşmeni öneririm.
Merhaba Filo. Öncelikle geçmiş olsun. Biyopsi alma işlemini nasıl gerçekleştireceklerini anlattılar mı? Kolposkopi yapılmadan biyopsi alınması bana biraz tuhaf geldi :26: Bu arada kolposkopi yaptırırsan doktorun hem jinekolog hem onkolog olmasına dikkat et.
Merhaba arkadaslar.Ben bundan 15 gun once smear testi yaptirdim sonuc CİN2-CİN3 cikti dr hemen kolposkopi dedi nerde yaptiralim diye arastirirken 15 gunluk hamile oldugumu ogrendim.kolposkopi yapacak dr beni kabul edemeyecegini daha once hic gebe birine kolposkopi yapmadigini soyledi tekrar dr ara hastne ara dolanip durduk ne yapacagimi sasirdim smdi pztsi prof.Serpil bozkurt tan randevu aldim bakalim o ne diyecek ,bilginiz var mi hamilelikte kolposkpi yapilir mi?
selamlar,
Cuma günü kolposkopi yaptırdım ve iki yerden biyopsi aldılar bu hafta sonucum çıkacak, çok merak ediyor ve korkuyorum..Umarım sonuç kötü çıkmazz((
Belki 10 dr la gorustum hepsi hemen kolposkopi yapilmasi lazim dediler bebege zarari yok diyorlarama cok uzman biri yapmaliymis bilmiyorum napacagimi kafam karisik stres her yanimi sardi
selamlar,
Cuma günü kolposkopi yaptırdım ve iki yerden biyopsi aldılar bu hafta sonucum çıkacak, çok merak ediyor ve korkuyorum..Umarım sonuç kötü çıkmazz((
fmfm gecmiş olsun.....smear da cın2-cın3 mü yazıyordu...merak ettiğim bende ascus çıktı...sende cin mı yazıyor....
fmfm gecmiş olsun.....smear da cın2-cın3 mü yazıyordu... merak ettiğim bende ascus çıktı...sende cin mı yazıyor....
Üniversite araştırma hastanesi varsa özele kıyasla daha deneyimli olacaklarını düşünüyorum. Canını sıkma, dila82'nin, benim sonuçlarım iyi çıktı. Şimdi Filo, haysed ve sen varsın sırada iyi haber alacak. :)
teşekkür ederim
evet canım ben de cin2-cin3,karsinoma insutu yazıyordu bugün bir araştırma hastanesine gittim hamile olduğum için biyopsi yapamayacaklarını tehlikeli olduğunu söylediler sadece kolposkopi yapılabilirmiş.
fmfm kaç yaşındasın, çocuğun var mı? Bir de ilk kez mi smear aldırdın?
34 yaşındayım canım iki oğlum var sağ olan ,iki de vefat etmiş oğlum var o yüzden bu bebeği çok istiyorum Mevlanın izniyle,3 aydır korunmuyordum bu ay iki haberi birden aldım.fena halde afallamış durumdayım.en son 1.5 sene önce yaptırmıştım temiz çıkmıştı.çok hızlı ilerlememiş mi sizce de
Maşallah, çocuklarına analı babalı uzun ömür diliyorum.
Bana da hızlı geldi. Çünkü bir evreden diğer evreye geçmesi yılları alır deniyor ve yazıyor çoğu yerde. Garip yani. Eğer kolposkopide leep yapılması gerektiği söylenirse ne yapmayı düşünüyorsun? Yani bölgeyi riskli görüp rahim ağzında bir kısım sorunlu dokuların alınması. Ya da leepten önce biyopsi gerekli derlerse?
valla şimdiden bilemiyorum ama olurda o durum sözkonusu olursa gebelikte alttan dikiş atılıyormuş o şekilde hamileliği tamamlatıyorlarmış,aslında olabilse eğer çok kötü değilse gebelik sonuna kadar bekleyim ondan sonra ne yapılcaksa yapılsa diyorum ama dr lar ne der bilmiyorum.kolposkopi her halükarda yapılacağından onun sonucu çok önemli tabi..sen olsan bu durumda ne yapardın canım bir akıl verirmisin
teşekkür ederim
evet canım ben de cin2-cin3,karsinoma insutu yazıyordu bugün bir araştırma hastanesine gittim hamile olduğum için biyopsi yapamayacaklarını tehlikeli olduğunu söylediler sadece kolposkopi yapılabilirmiş.
Ben 22 yaşındayım. Çocuk sahibi olmayınca durum daha trajik. Ama ne mutlu size iki çocuğunuz varmış. Ama düşünüyorum da bu durumda çocuk sahibi olmamama rağmen kendimi tehlikeye atmazdım. Bir buçuk yıldan kısa sürede cin2-cin3 olduysa hızlı ilerliyor. 9 ayda muhtemelen bayağı bir ilerler ve sizin için ciddi risk olur çünkü cin3 kötü hastalığa dönüşmeden önceki son aşama. O yüzden bebeğinizi riske atmak pahasına yapılması gereken tüm işlemleri yaptırmalısınız bence. Yani ben çocuk sahibi olmamama rağmen böyle düşünüyorum. Ama siz anne olduğu için çok şanslısınız, o duyguyu tatmışsınız. Fazla da bir şey diyemiyorum ama yapılması gerekenleri bebeğiniz için ihmal etmeyin.
Bir de şeyi anlamadım, hamileyken sadece kolposkopi yapıyorlar, biyopsi yapmıyorlarmış dediniz. Alttan dikiş dokunun leep ile alındığı zaman rahim ağzı kısalıyor diye atılıyor. Hamileyken leep yapıyorlar mıymış acaba... En doğru bilgileri doktorunuzdan öğreneceğiz ama merak ediyorum gideceğiniz hastanede ne diyecekler...
valla şimdiden bilemiyorum ama olurda o durum sözkonusu olursa gebelikte alttan dikiş atılıyormuş o şekilde hamileliği tamamlatıyorlarmış,aslında olabilse eğer çok kötü değilse gebelik sonuna kadar bekleyim ondan sonra ne yapılcaksa yapılsa diyorum ama dr lar ne der bilmiyorum.kolposkopi her halükarda yapılacağından onun sonucu çok önemli tabi..sen olsan bu durumda ne yapardın canım bir akıl verirmisin