Kollarımda derman kalmadı

Bunu deneyeyim sağol canım

Çıplak göğsünde yatır bol bol. 2 ayı dolana kadar sabret büyük ihtimal düzelir hiç olmadı ana kucağı gibi müzikli salıncaklardan al. Anne değilim ama çok çocuk baktım zor valla

Goha, kolik bebek nasil tasinmali diye bir video gormustum, bir bak ve denesene.

Allah bagislasin yavrunu, saglikli ve cok mutlu bir omru olsun insallah. :)

Alys kolay gelsin, kizma ama bende sling düşünüyorum cevremde adini bile bilen olmadığı icin yeni doğan da kullanisli mi gercekten? birde hangi cesitini kullaniyorsun? wramp sling mi? satin mi aldin kendin mi kumascidan temin ettin ayh kizma nolur

kolikse o damla bir işe yaramıyor zaten..
biraz düzenini kurda kreş araştırmasına başla mutlaka..
koliğin bir numaralı teşhisi bana göre tabi :) her gün aynı saatlerde başlayıp aynı saatlerde susması.. sürekli mi ağlama modunda yani uyanık olduğu zamanları ağlayarak mı geçiriyor ?
saç kurutma açabilirsin aspiratör açabilirsin ağladığında..

Geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün

Bizimde başımıza gelmişti birkaç ay sürmüştü.Oğlan çocuklarımı böyle nedir geçen arkadaşımın oğluda böyleydi.Gazdan kıpkırmızı oluyordu çocuk.Biz bitkisel zinco damla ve bitkisel çaylarla geçirdik .Hergün rezene çayı içtim.Bebeği tutuş şeklime dikkat ettim.Bazı pozisyonlarda daha rahat gaz çıkarıyordu.

Yediklerime dikkat ettim nohuttur lahanadır gaz yapıcı yemekler yememeye çalıştım.En çok rezene çayından fayda gördüm .Anne sütüyle oda almış oluyordu ferahlıyordu.

Ha birde kimyon iyi geliyordu.

Gece de sallamak çok zor oluyordu. Bari emip emip uyusun dedim.
Etrafımda 2 yaşındaki çocuklarını hala sabaha kadar sallayanlari görünce korktum açıkçası.

Gece de sallamak çok zor oluyordu. Bari emip emip uyusun dedim.
Etrafımda 2 yaşındaki çocuklarını hala sabaha kadar sallayanlari görünce korktum açıkçası.

Benimki sallanarak uyudugu zaman daha huzurla uyudugu icin daha uzun uyuyor. Mesela normal yatirdigim zaman yarim saate uyaniyor ve bir kac saat gecmeden yeniden uyutamiyorum. Ama geceleri salincakta oldugu zaman en az 2 saat uyuyor. Arada beslemeler disinda salincak tam yatagimizin uzerinde ayakucu kisminda oldugu icin ipinden tutup cekiyorum, durana kadar uyumus oluyor. Yani sabaha kadar surekli sallama durumu yok. Buyudukce uyuma suresi de uzuyor zaten.

Biz de yeni 3 aylık olduk. Geçsin diye bekliyoruz bakalım. Ben en çok Çingene beşiği denilen seyden, fon makinesinden ve emzikten fayda gordum. Telefondaki seslere kanmiyoruz, illa gerçek fon makinesi olucak. Su an salliyorum hatta. Gündüz 15 dk uyuyor gece de 1, 2, en geç 3 te uyuyor o da surekli uyutup uyanma surecinden sonra, bu uyku problemi de mi gazla alakalı acaba, gaz bitince uzun uzun tek seferde uyurmu ki, başından ayrılıp hiç bir iş yapamiyorum. İlk çocuğum. İkinciyi i istemiyorum bu yüzden. Ama kardeşiz kalsın da istemiyorum. Su uyku durumu çok yıprattı beni gerçekten. Ağlaması da cabası. Geçmesini beklemekten başka çare yok. Yarım saat salliyorum 15 dk uyuyor. Çok mutsuzum ama umudumu yitirmiyorum. Gecicek inşallah, ya sabır. Mis kokusunu duyunca rahatliyorum. Birbirimizi teselli ediyoruz böyle.

Ben eczaneden nurse harveys almistim. Her gun bir cay kasigi veriyordum. Hem gazi az oluyordu hem de hastalanmiyordu.
Kizkardesim de yasadi ayni sorunlari. Onunki 8 ay surmustu. Gule gule buyutun. Allah yardimciniz olsun.

Aa niye kızayım, wrsp sling aldım ben,7 kiloya kadar sorun yaşanmıyormuş. Bir de dokuma slingler varmış onda daha yüksek kiloları da rahatça taşıyabiliyorsun

Sürekli ağlıyor canım, ama şöyle; sabah 5-6 gibi başlıyoruz, 8-9 gibi sakinleşiyor çünkü slinge takıp market veya park yapıyoruz, gün içinde uyut uyanık derken (tabi hep kucakta veya slingte) akşam 6 gibi yeniden kötüleşiyoruz,işte gece uyuyasıya yüksek perdeden...

he belli kolik . . yapacak birşey yok gerekirse sende beraber ağlayacaksın ne yaptım ben aklım nerdeydi diye söyleneceksin .. bir şekilde bu dönemi geçireceksiniz
. inşallah kısa sürer. insanın psikolojisi bozuluyor valla..

Valla goha şöyle söyliyim koliğin saati var. Benimki akşam 6 da başlardı 9a kadar ağlardı. Tam yemek hazırlama yeme kaldırma kocanın işten gelme saatleri. Ayy beni bir sıkıntılar basardı hatırlamak istemiyorum. Ter içinde kalırdım sıkıntıdan.

Çözümü de şu; ya arabaya binip gazlayacaksın benimki çok sever bayılır hemen susar. Hala da öyle. Yada telefona white noise uygulaması indir. Orda birçok ses var. Benimki yağmur sesini severdi.

Oncelikle kolaylıklar diliyorum. Göz teması var mı? Elini kolunu kullanması nasıl? Belirgin ritmik hareketleri var mı? çok agladiktan sonra veya aglama sirasinda siddetli kasılma morarma gibi durumlar oluyor mu? Bunlara dikkat et. Benim kızıma da hep gaz dedi doktorlar kolik dediler ama 3 aylıkken beyin hasarı olduğunu öğrendik. Meğer ağlama sırasında gözden kaçan nöbetleri oluyor muş. Hiç kimse ,doktorlar dahil farkedemedi. Ritmik ağlardi. Asla susmazdi. Ya uyur ya ağlardi. Çevreye pek ilgi duymazdı. Çok zor uykuya dalardi. Falan falan. Tabiiki gaz da olmasi muhtemel. Asla bunları söyleyip canını sıkmak istemem. Ama kızimda böyle şeyler yaşadığım için ve sonuçta cok canım yandigi için sorumlu hissettim kendimi size karşı. İnşaallah gazdir ve çabucak saglikli sihhatli atlatirsiniz bu dönemi. Sevgiler

Allah yardımcınıZ olsun kolik bebe çok zorrrr, bende çok uykusuz geceler geçirdim 1 yaşına kadar sürdü bide bizim kullanmadığımız gaz ilacı kalmadı hiç biri işe yaramadı

geçen bunu izlemiştim
İse yarar mi bilmem ama deneyebilirsin Alys :)
kolaylıklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…