Kundak yapın, fon makinesi sesi, aglamasindan daha yuksek tonda ssst deyin, ritmik sallama sakinleşmeye yakın da emmesi içi emzik ya da meme. Mahallenin en mutlu bebeği kitabından öğrendik sonra kolik sandığımız krizler bitti. Sevgiler.
Tip mezunu musunuz?Oncelikle kolaylıklar diliyorum. Göz teması var mı? Elini kolunu kullanması nasıl? Belirgin ritmik hareketleri var mı? çok agladiktan sonra veya aglama sirasinda siddetli kasılma morarma gibi durumlar oluyor mu? Bunlara dikkat et. Benim kızıma da hep gaz dedi doktorlar kolik dediler ama 3 aylıkken beyin hasarı olduğunu öğrendik. Meğer ağlama sırasında gözden kaçan nöbetleri oluyor muş. Hiç kimse ,doktorlar dahil farkedemedi. Ritmik ağlardi. Asla susmazdi. Ya uyur ya ağlardi. Çevreye pek ilgi duymazdı. Çok zor uykuya dalardi. Falan falan. Tabiiki gaz da olmasi muhtemel. Asla bunları söyleyip canını sıkmak istemem. Ama kızimda böyle şeyler yaşadığım için ve sonuçta cok canım yandigi için sorumlu hissettim kendimi size karşı. İnşaallah gazdir ve çabucak saglikli sihhatli atlatirsiniz bu dönemi. Sevgiler
Canim bende yaptırmıyor ondan ağlıyor sanıyordum. Başta kızdı ama sonra öyle alıştı ki hala kundakla uyur. 4 aylık olacağız nerdeyse. Sen ısrarla yap biraz ağlasa da sakinlesiyor. Senin anne karnı ortamını arıyor. Kolik saatine yakın ışıkları azaltıp sesi de kisabilirsin.Kundak yapardım büyüğü de bu yaptırmıyor, hatta bir kaç kez babası kollarını tutup da uyuttu, ben bir türlü kundak yapamadım bu sefer.
Diğerlerini de yapıyorum da sanırım sabırlı olmak gerek
40 gunluk bebekde goz teması olmaz canımTeşekkür ederimm, göz teması yok pek diyebilirim. Ve ağlarken morarıyor bazen. Biraz daha gözlemleyeceğim, umarım sadrce gazdır
canım ; Allah kolaylık versin. benim ilk çocğum anlattığın gibiydi. aşırı ağlar, yatakta uyumaz . kucakta susar. memede susar. ay ne yemek yapabildim ne bi şey . kolik vardı. ama sonraki aylar kolik ağlaması alışkanlık yaptı . yaşına kadar ağladımerhaba,
Sözde 2. Bebeğim ama ilkinden o kadar farklı ki. İlk oğlumun da gazı vardı ama şimdikininki aştı artık. Bebeğimin 2 modu var resmen, ya uyuyor ya ağlıyor, uyuması da gündüz slingde kucakta, gece de arada sallayarak. Kollarımda derman kalmadı resmen. Bir de 3 yaşındaki bir numara var, uyuyan bebeği gidip şap diye öpen, öpesi gelmiş sıpanın...
Kısacası kafayı yememe ramak kaldı, geçecek biliyorum ama ne zamaaaan.
Yani kilo alması gayet yerinde, idrar ve kültür testi yapıldı, sorun yok. Bir gazdan bu kadar ağlar mı yahu, sabah akşam kucakta, yapabildiğim yemek tarhana çorbası makarna falan. Büyük oğlumla da ilgilenmem anca wc ye götür, yemek yedir falan, bir de onun için günde bir bazen iki kez parka gidiyoruz, budur yani, ona da üzülüyorum, bebişe ayrı, 40 günlük oldu, artık arada biraz bakınması falan gerrkmiyor mu, ya ağlıyor ya uyuyor işte, şöyle bir rahatlayıp bakınmıyor etrafa. Kucakta bazen sakinliyor da yok dermanım kalmadı taşımaya şimdiden. Sıpanın kilosu da yerinde :)
Neyse böyle işte...
canım ; Allah kolaylık versin. benim ilk çocğum anlattığın gibiydi. aşırı ağlar, yatakta uyumaz . kucakta susar. memede susar. ay ne yemek yapabildim ne bi şey . kolik vardı. ama sonraki aylar kolik ağlaması alışkanlık yaptı . yaşına kadar ağladı
ilk çocuk olduğu için sadece kendime ve eşime bakmak gerekti. eşim işe giderken 2 -3 paket kremalı biskuvi koyuyordu yanıma. onları yiyordum acıktıkça. çünkü kucağımdan inmiyordu. mutfağa wc ye bile gidemiyordum
ama uyumuyordu da bizimki.
kolik yüzündendi tabi ilk 4 ay
neyse zekası fazla geliyormuş onu anladık. haala uyumayı sevmez. uykuya zor dalar .erken kalkar falan.
şimdi 10 yaşında ama çok zeki . çene de bi milyon .
40 gunluk bebekde goz teması olmaz canım
suan panık yapma
ayrıca tabıkı aglarken morarır
kolık bebek annelerı buna yanıt verıcektır
morarmak ne kelıme nefesı kesılır...
cok zor bılıyorum ama ınankı gecıyorNisacım valla 2. Çocuk sözde ama kafa bir milyon, bildiğimi de unuttum ki Zaten her bebek farklıymış hakikaten
hahahah. ay napacaksın o da küçük annesi.Hey maşallah, ben de büyük çocuklara bakıp benimkiler de büyüyecek diyorum.
Bir de benim püskevitleri benim büyük sıpa götürüyor :)
kolikli bebeği ne yapsan susturamazsın. sancısı başladı mı ohooo. mümkün değil .Nisacım valla 2. Çocuk sözde ama kafa bir milyon, bildiğimi de unuttum ki Zaten her bebek farklıymış hakikaten
Sözde 2. Bebeğim ama ilkinden o kadar farklı ki. İlk oğlumun da gazı vardı ama şimdikininki aştı artık. Bebeğimin 2 modu var resmen, ya uyuyor ya ağlıyor, uyuması da gündüz slingdemerhaba,
Sözde 2. Bebeğim ama ilkinden o kadar farklı ki. İlk oğlumun da gazı vardı ama şimdikininki aştı artık. Bebeğimin 2 modu var resmen, ya uyuyor ya ağlıyor, uyuması da gündüz slingde kucakta, gece de arada sallayarak. Kollarımda derman kalmadı resmen. Bir de 3 yaşındaki bir numara var, uyuyan bebeği gidip şap diye öpen, öpesi gelmiş sıpanın...
Kısacası kafayı yememe ramak kaldı, geçecek biliyorum ama ne zamaaaan.
Yani kilo alması gayet yerinde, idrar ve kültür testi yapıldı, sorun yok. Bir gazdan bu kadar ağlar mı yahu, sabah akşam kucakta, yapabildiğim yemek tarhana çorbası makarna falan. Büyük oğlumla da ilgilenmem anca wc ye götür, yemek yedir falan, bir de onun için günde bir bazen iki kez parka gidiyoruz, budur yani, ona da üzülüyorum, bebişe ayrı, 40 günlük oldu, artık arada biraz bakınması falan gerrkmiyor mu, ya ağlıyor ya uyuyor işte, şöyle bir rahatlayıp bakınmıyor etrafa. Kucakta bazen sakinliyor da yok dermanım kalmadı taşımaya şimdiden. Sıpanın kilosu da yerinde :)
Neyse böyle işte...
evet benim de ilk çocuğum 3 yaşına kadar çok yaramazdı. dediğim dedik , öttüğüm düdük.Sözde 2. Bebeğim ama ilkinden o kadar farklı ki. İlk oğlumun da gazı vardı ama şimdikininki aştı artık. Bebeğimin 2 modu var resmen, ya uyuyor ya ağlıyor, uyuması da gündüz slingde
Valla geçmiyo çok üzgünüm..
Bende geçmedi tam 2 yıl..
Ilki sakindi buda oyle olacak sandim ama nafile..
Şuan 2 bucuk yaşında anca sustu ve akıllandı.
Sana kolay gelsin :)
Iyi etmişsiniz sürülerine bereket :)evet benim de ilk çocuğum 3 yaşına kadar çok yaramazdı. dediğim dedik , öttüğüm düdük.
3 yaşında beyefendi , kibar , peki annecim oldu . sonra ikinci çocuğu yaptık hemen . hahahahha
sonra üçüncüyü.
üçüncü kaza sonucu oldu. haberimiz yoktu , plansızdı. ama iyi ki olmuş . Allah isteyene versin inşallah .Iyi etmişsiniz sürülerine bereket :)
Ben severim büyük aile, butün zorluklarına rağmen 3.yü düşünmüyor değilim :))
Bulgur domates soğan asitli içecekler ve yiyecekler , portakal mandalina gibi bunlar güzel süt yapıyor özellikle soğan ve bulgur fakat çok fena gazda yapıyor bebege. İçerisinde çekirdek olan meyvelerde gaz yapar mevsimi değil ama mesela seftali.Sadece anne sütü alıyor şimdilik
Anne sütü veriyorsaniz günde 2.5 litre kadar kimyon tohumu anason ve rezeneden hazırladığınız suyu için. Bebeginize de anason ve rezene suyu verin hafif Los bir odada uyku müziği açın kucağınizda uyutun kendiniz bol probiyotik katkılı yogurtlar tüketin biz böyle atlattik.Evet gaz dışında bir şey olabilit mi diye idrar testi yapıldı, sorun yok. Doktora giderken zaten srabada sakinlemişti, gazını falan çıkarmıştı, doktor bişeyi yok dedi :) gaz damlası kullanıyoruz