Kollarımda derman kalmadı

Kundak yapardım büyüğü de bu yaptırmıyor, hatta bir kaç kez babası kollarını tutup da uyuttu, ben bir türlü kundak yapamadım bu sefer.
Diğerlerini de yapıyorum da sanırım sabırlı olmak gerek

Tip mezunu musunuz?

Kundak yapardım büyüğü de bu yaptırmıyor, hatta bir kaç kez babası kollarını tutup da uyuttu, ben bir türlü kundak yapamadım bu sefer.
Diğerlerini de yapıyorum da sanırım sabırlı olmak gerek
Canim bende yaptırmıyor ondan ağlıyor sanıyordum. Başta kızdı ama sonra öyle alıştı ki hala kundakla uyur. 4 aylık olacağız nerdeyse. Sen ısrarla yap biraz ağlasa da sakinlesiyor. Senin anne karnı ortamını arıyor. Kolik saatine yakın ışıkları azaltıp sesi de kisabilirsin.

Teşekkür ederimm, göz teması yok pek diyebilirim. Ve ağlarken morarıyor bazen. Biraz daha gözlemleyeceğim, umarım sadrce gazdır
40 gunluk bebekde goz teması olmaz canım
suan panık yapma
ayrıca tabıkı aglarken morarır
kolık bebek annelerı buna yanıt verıcektır
morarmak ne kelıme nefesı kesılır...

canım ; Allah kolaylık versin. benim ilk çocğum anlattığın gibiydi. aşırı ağlar, yatakta uyumaz . kucakta susar. memede susar. ay ne yemek yapabildim ne bi şey . kolik vardı. ama sonraki aylar kolik ağlaması alışkanlık yaptı . yaşına kadar ağladı
ilk çocuk olduğu için sadece kendime ve eşime bakmak gerekti. eşim işe giderken 2 -3 paket kremalı biskuvi koyuyordu yanıma. onları yiyordum acıktıkça. çünkü kucağımdan inmiyordu. mutfağa wc ye bile gidemiyordum
ama uyumuyordu da bizimki.
kolik yüzündendi tabi ilk 4 ay
neyse zekası fazla geliyormuş onu anladık. haala uyumayı sevmez. uykuya zor dalar .erken kalkar falan.
şimdi 10 yaşında ama çok zeki . çene de bi milyon .

Hey maşallah, ben de büyük çocuklara bakıp benimkiler de büyüyecek diyorum.

Bir de benim püskevitleri benim büyük sıpa götürüyor :)

40 gunluk bebekde goz teması olmaz canım
suan panık yapma
ayrıca tabıkı aglarken morarır
kolık bebek annelerı buna yanıt verıcektır
morarmak ne kelıme nefesı kesılır...

Nisacım valla 2. Çocuk sözde ama kafa bir milyon, bildiğimi de unuttum ki Zaten her bebek farklıymış hakikaten

Nisacım valla 2. Çocuk sözde ama kafa bir milyon, bildiğimi de unuttum ki Zaten her bebek farklıymış hakikaten
cok zor bılıyorum ama ınankı gecıyor
oyle ya da boyle buyuyecek ve bu zamanlar cabuk gecıyor
wc ye bıle gıdemezsın yemek yapamazsın besınsızlıkten uykusuzluktan sinirlerın yıpranır ama karsılıgında cok saglıklı bı bebek buyur :)
bu zorluklara degecek bılıyorsun

goha benim oğlumda öyleydi. malesef 6 aya kadar 24 saatin 6 saatini uyurdu aşağı yukarı. geri kalan zamanda da ağlardı. emziğe karşı olan ben pekmezle emzik bile verdim ama tutmadı sıpa.
sadce araba da arabada uyurdu. ya da battaniye de sallayınca ağlamazdı (buna da karşıydım güya!) . arabada o uyurken ben dinlenirdim eve gelince yaygara kopardı eşim uyurdu ben ilgilenirdim çok zordu çok.
o yüzden 2. çocuk fikrinde en korktuğum gaz. dr dr gezdik. hepsinin dediği gaz. sürekli bişeyler denemekle geçti zamanımız. çeşitli otlar yedim içtim. ona rezene, kimyon çayı verdim. gaz ilaçları falan filan. ama yok olmadı. en son çingene beşiği diye tabir edilen beşikten yaptırdık. ben çizdim eşim demirciye yaptırdı. ona iple yatak kurduk. ipin bir ucunu elime alıp sallıyordum. en azından ağlamadan duruyordu onda. o yüzden bunu tavsiye ederdim. o 40 çıkknca biter olayı bize uğramadı. 12 aylıkken biraz düzeldi ama saat başı emmeye kalkardı. 16 aylık gece emmesini kestim tamamen uyumaya başladı. inş sizin ki bu kadar uzun sürmez.

kolikli bebeği ne yapsan susturamazsın. sancısı başladı mı ohooo. mümkün değil .
ilk çocuk öyle olunca doktoruma başka çocuk yapmıycam demiştim. unutursuuuunnn demişti. unutuluyor inan. şimdi anlatıyorum ama . yaşaması zordu o günleri.

Sözde 2. Bebeğim ama ilkinden o kadar farklı ki. İlk oğlumun da gazı vardı ama şimdikininki aştı artık. Bebeğimin 2 modu var resmen, ya uyuyor ya ağlıyor, uyuması da gündüz slingde

Valla geçmiyo çok üzgünüm..
Bende geçmedi tam 2 yıl..
Ilki sakindi buda oyle olacak sandim ama nafile..
Şuan 2 bucuk yaşında anca sustu ve akıllandı.
Sana kolay gelsin :)

evet benim de ilk çocuğum 3 yaşına kadar çok yaramazdı. dediğim dedik , öttüğüm düdük.
3 yaşında beyefendi , kibar , peki annecim oldu . sonra ikinci çocuğu yaptık hemen . hahahahha
sonra üçüncüyü.

Iyi etmişsiniz sürülerine bereket :)
Ben severim büyük aile, butün zorluklarına rağmen 3.yü düşünmüyor değilim :))

Iyi etmişsiniz sürülerine bereket :)
Ben severim büyük aile, butün zorluklarına rağmen 3.yü düşünmüyor değilim :))
üçüncü kaza sonucu oldu. haberimiz yoktu , plansızdı. ama iyi ki olmuş . Allah isteyene versin inşallah .
kolik olmadı ikinci ve üçüncüde.
kolik zor . o yüzden Alys ya Allah kolaylık versin . ama gececek bu günler . zaman...

Sadece anne sütü alıyor şimdilik
Bulgur domates soğan asitli içecekler ve yiyecekler , portakal mandalina gibi bunlar güzel süt yapıyor özellikle soğan ve bulgur fakat çok fena gazda yapıyor bebege. İçerisinde çekirdek olan meyvelerde gaz yapar mevsimi değil ama mesela seftali.

Evet gaz dışında bir şey olabilit mi diye idrar testi yapıldı, sorun yok. Doktora giderken zaten srabada sakinlemişti, gazını falan çıkarmıştı, doktor bişeyi yok dedi :) gaz damlası kullanıyoruz
Anne sütü veriyorsaniz günde 2.5 litre kadar kimyon tohumu anason ve rezeneden hazırladığınız suyu için. Bebeginize de anason ve rezene suyu verin hafif Los bir odada uyku müziği açın kucağınizda uyutun kendiniz bol probiyotik katkılı yogurtlar tüketin biz böyle atlattik.

Allah yardımcın olsun çok zor iş.ah ah benim oğlum 3 yaşına kadar her gece ağladı kucakta gezdirmekten sanırım kollarım sakatlandi.ikisi de omuz başlarından kopuyor sanki.gidicem Dr a da bir gidemedim.mesela bulaşık yıkama ,yeri süpürme gibi işleri yapamiyorum acayip acıyor.
iste bir çocuk derdinde daha kendi derdimi anlatırken buldum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…