- 11 Mayıs 2015
- 6.122
- 8.491
Oncelikle kolaylıklar diliyorum. Göz teması var mı? Elini kolunu kullanması nasıl? Belirgin ritmik hareketleri var mı? çok agladiktan sonra veya aglama sirasinda siddetli kasılma morarma gibi durumlar oluyor mu? Bunlara dikkat et. Benim kızıma da hep gaz dedi doktorlar kolik dediler ama 3 aylıkken beyin hasarı olduğunu öğrendik. Meğer ağlama sırasında gözden kaçan nöbetleri oluyor muş. Hiç kimse ,doktorlar dahil farkedemedi. Ritmik ağlardi. Asla susmazdi. Ya uyur ya ağlardi. Çevreye pek ilgi duymazdı. Çok zor uykuya dalardi. Falan falan. Tabiiki gaz da olmasi muhtemel. Asla bunları söyleyip canını sıkmak istemem. Ama kızimda böyle şeyler yaşadığım için ve sonuçta cok canım yandigi için sorumlu hissettim kendimi size karşı. İnşaallah gazdir ve çabucak saglikli sihhatli atlatirsiniz bu dönemi. Sevgiler
Emzitiyomusunuz yoksa mama mi yiyor. Eğer emziriyorsanız siz yediklerinize dikkat edin ama mamaysa markasını degisin.
benim oğlum gece ve gündüz 2.5 sene agladi, tabi benim Anamda ☺.
Bebeğin karnına sürekli sıcak su torbası koyun. Mamasını veya sütü içer İçmez son yudumdan hemen sonra kaldırıp sırtını sivazlayin genirsin. Hava yutmamasina dikkat edin. Mama dışında rezene çayı içirin, bu kolay gaz çıkarmasını saglar, ayrıca anasonda katabilirsiniz cayina. Allah sabır versin
Bebeğin 40 günlük, makarna tarhana yapıyorsun, diğer çoçuğunun bakımıyla ilgileniyorsun, onu 2 kere parka götürüyorsun, bu arada daha kırkı henüz çıkmış gaz sorunu olan bebeğinle ilgileniyorsun! Allah senden razı olsun, sıkıntıların en kısa zamanda son bulsun inşallah. Harika bir annesin sen. Alkışlıyorum seni. Biogaia kullandığım ve ayaklarının altına mentollü bir damla vardı onu sürdüğümde benim oğlumun gaz sorunu olmazdı belki denemek istersin harika anne!
Evet ikinci cocugunu yakinda kucagina alacak anneler icin fragman yazmissin goha tisikkürler
Kizim yedide baslardi aglamaya sekize dokuza kadar aglardi. Kolikmiymis, unutmusum ne var ne yoksa ama o caresizligimi bilirim birtek.
Simdi kundal yapmayi düsünüyorum, kalbime yaslamayi düsünüyorum. Kizim elektrik süpürgesi sesinde susardi bir de, kolikmiymis. Ya ben cocugum kolik demedim, bu koligin ekmegini yiyemedim hicKuru kuru agliyor derdim.
O degil de benim iki numara yolda, hepimize bol sabir ve güc diliyorum.
Hic ama hic kolay degil.
Ben simdiden aglayacak diye kendimi alistiriyorum. Aglarsa kucagima alip müzik acip dans etmeyi düsünüyorum sezeryan agrim müsade ederse eger. Insallah sakin bir bebek olur. Gececek, kolay gelsin.
Yeni doğan için çok kullanışlı. Ben ilk günlerden beri kullanıyorum. Boba sling var bende. Wrap olandan.Alys kolay gelsin, kizma ama bende sling düşünüyorum cevremde adini bile bilen olmadığı icin yeni doğan da kullanisli mi gercekten? birde hangi cesitini kullaniyorsun? wramp sling mi? satin mi aldin kendin mi kumascidan temin ettin ayh kizma nolur
merhaba,
Sözde 2. Bebeğim ama ilkinden o kadar farklı ki. İlk oğlumun da gazı vardı ama şimdikininki aştı artık. Bebeğimin 2 modu var resmen, ya uyuyor ya ağlıyor, uyuması da gündüz slingde kucakta, gece de arada sallayarak. Kollarımda derman kalmadı resmen. Bir de 3 yaşındaki bir numara var, uyuyan bebeği gidip şap diye öpen, öpesi gelmiş sıpanın...
Kısacası kafayı yememe ramak kaldı, geçecek biliyorum ama ne zamaaaan.
Yani kilo alması gayet yerinde, idrar ve kültür testi yapıldı, sorun yok. Bir gazdan bu kadar ağlar mı yahu, sabah akşam kucakta, yapabildiğim yemek tarhana çorbası makarna falan. Büyük oğlumla da ilgilenmem anca wc ye götür, yemek yedir falan, bir de onun için günde bir bazen iki kez parka gidiyoruz, budur yani, ona da üzülüyorum, bebişe ayrı, 40 günlük oldu, artık arada biraz bakınması falan gerrkmiyor mu, ya ağlıyor ya uyuyor işte, şöyle bir rahatlayıp bakınmıyor etrafa. Kucakta bazen sakinliyor da yok dermanım kalmadı taşımaya şimdiden. Sıpanın kilosu da yerinde :)
Neyse böyle işte...
Kundak yapın, fon makinesi sesi, aglamasindan daha yuksek tonda ssst deyin, ritmik sallama sakinleşmeye yakın da emmesi içi emzik ya da meme. Mahallenin en mutlu bebeği kitabından öğrendik sonra kolik sandığımız krizler bitti. Sevgiler.Nooption ilkini kreşe gönderin diyor, benim büyük gidiyordu zaten de taşınma doğum vs derken almıştım okuldan. Birkaç ay sonra yeniden kreş düşünüyorum yoksa onun da canı sıkılıyor, o da gürültüye uyuyamıyor bir de, sonra yorulup o da huysuzlanıyor.
İdrardan yapılıyor da ne demek bilmiyorum :) idrar yolu enfeksiyonu mu acaba dedi doktor 2 test istedi, biri buBelki konu dışı olacak ama Kültür Testi de nedir acep?
oncelıkle gecmıs olsunOncelikle kolaylıklar diliyorum. Göz teması var mı? Elini kolunu kullanması nasıl? Belirgin ritmik hareketleri var mı? çok agladiktan sonra veya aglama sirasinda siddetli kasılma morarma gibi durumlar oluyor mu? Bunlara dikkat et. Benim kızıma da hep gaz dedi doktorlar kolik dediler ama 3 aylıkken beyin hasarı olduğunu öğrendik. Meğer ağlama sırasında gözden kaçan nöbetleri oluyor muş. Hiç kimse ,doktorlar dahil farkedemedi. Ritmik ağlardi. Asla susmazdi. Ya uyur ya ağlardi. Çevreye pek ilgi duymazdı. Çok zor uykuya dalardi. Falan falan. Tabiiki gaz da olmasi muhtemel. Asla bunları söyleyip canını sıkmak istemem. Ama kızimda böyle şeyler yaşadığım için ve sonuçta cok canım yandigi için sorumlu hissettim kendimi size karşı. İnşaallah gazdir ve çabucak saglikli sihhatli atlatirsiniz bu dönemi. Sevgiler