Kollarımda derman kalmadı

Alys

Nirvana
Pro Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.166
merhaba,
Sözde 2. Bebeğim ama ilkinden o kadar farklı ki. İlk oğlumun da gazı vardı ama şimdikininki aştı artık. Bebeğimin 2 modu var resmen, ya uyuyor ya ağlıyor, uyuması da gündüz slingde kucakta, gece de arada sallayarak. Kollarımda derman kalmadı resmen. Bir de 3 yaşındaki bir numara var, uyuyan bebeği gidip şap diye öpen, öpesi gelmiş sıpanın...

Kısacası kafayı yememe ramak kaldı, geçecek biliyorum ama ne zamaaaan.

Yani kilo alması gayet yerinde, idrar ve kültür testi yapıldı, sorun yok. Bir gazdan bu kadar ağlar mı yahu, sabah akşam kucakta, yapabildiğim yemek tarhana çorbası makarna falan. Büyük oğlumla da ilgilenmem anca wc ye götür, yemek yedir falan, bir de onun için günde bir bazen iki kez parka gidiyoruz, budur yani, ona da üzülüyorum, bebişe ayrı, 40 günlük oldu, artık arada biraz bakınması falan gerrkmiyor mu, ya ağlıyor ya uyuyor işte, şöyle bir rahatlayıp bakınmıyor etrafa. Kucakta bazen sakinliyor da yok dermanım kalmadı taşımaya şimdiden. Sıpanın kilosu da yerinde :)

Neyse böyle işte...

Kolik vardır belki çocukta, hiç doktora götürdünüz mü ?

Oluyor maalesef. Arkadaşımın kızı 1,5 yaşına kadar ağladı neredeyse.

Bazı bebekler böyle oluyormuş maalesef, yeğenim de böyleydi 3 ay çok çektiler. 3. aydan sonra düzelmeye başlıyorlar genelde

Kolik vardır belki çocukta, hiç doktora götürdünüz mü ?

Evet gaz dışında bir şey olabilit mi diye idrar testi yapıldı, sorun yok. Doktora giderken zaten srabada sakinlemişti, gazını falan çıkarmıştı, doktor bişeyi yok dedi :) gaz damlası kullanıyoruz

Kolik varsa öyle oluyor.
Arkadaşın kızında 8 aylıkken bitti.
Inşaallah sizin o kadar sürmez.

Kolik varsa öyle oluyor.
Arkadaşın kızında 8 aylıkken bitti.
Inşaallah sizin o kadar sürmez.

Nasıl kolik teşhisi koyuluyor acaba, bizim doktorumuz erkek çocuklarında çok gaz oluyor deyip damla verdi, ayrıca ağlaması idrar yolu enfeksiyonunolabilir mi diye test istedi o kadar

Allah analı babalı büyütsün. Bebeğinizi sallamaya alıştırmakta sakınca görmüyorsanız çingene beşiğini şiddetle tavsiye ediyorum.
Bir de büyük oğlan maalesef bebeğin uyku düzenini altüst ediyor. Bizde durum öyle oldu da.
6 ay sonra rahatladim biraz.

Evet gaz dışında bir şey olabilit mi diye idrar testi yapıldı, sorun yok. Doktora giderken zaten srabada sakinlemişti, gazını falan çıkarmıştı, doktor bişeyi yok dedi :) gaz damlası kullanıyoruz
Yanlis bilmiyorsamm erkek cocuklarinim bazilarinda idrar deligi kucuk.olup idrarini yaparken aci cekerlermis ve kolik.disinda boyle aglarlarmis sunnet olucan geciyomus bi soyliyim dedim

Hmmm, doktora bi sorsana "Kolik ihtimali olabilir mi ?" diye ???

kucak mı istiyor sürekli dicem ama 40 günlük.. bide nazar duası mı okusanız

Oncesinde cok kolay gelsin. bagirsak yapisi 3 yada 4. ayda tam duzene oturdugu icin gaz problemi bu aya kadar devam ediyor. ilk 40 gun zordur zamanla duzene giriyor. 2 cocuk biraz daha zor benimki suan 10 aylik rahatladim biraz. kardesimin 2 tane ondan gozlemliyorum bende bol bol. gercekten zor ama benim cocugumun kucuklugu cok zordu hep kendimi buda gececek diye motive ediyordum hatta cocuk cigrindan ciktiginda sesli sesli ardarda tekrarlamaya baslamistim. durust olayim her zaman ise yaramiyordu ama kafayi yemeden bu zamanida gecirdik. cocuklar herseyi kendileri belirliyorlar. bende uyumasi cok uzun suruyordu kollarimda sallamaktan kramp girerdi tam cocuk uyurdu yatagina koyarken kramptan kolumu acamaz bebegi yataga yumusak koyamazdim baslardi aglamaya en bastan salla salla bende aglardim sinirden.. en istemedigim seye gectim artik ayakta salliyorum en azindan kollarim huzur buldu. cocuk zor yaniniza birisi gelemezmi yardima..

Eğer kolikse bizde aynı sıkıntıyı çektik.gündüz kanguru da gece ayağımda..karnına topuklarına yağ ile masaj yapın.karnını sıcak tutun.arabada uyurdu bizim bıdıkta.doktor bir damla vermişti o çok iyi gelmisti bu donemde bebeklerin bagirsaklarinin gelistigini bu yuzden agri yaptigini soylemisti.6.aydan sonra tamamen kurtulmustuk.birde evde kullandığınız süpürgenin sesini kaydedin ve bebise dinletin sakinlesmesine yardımcı oluyor çünkü anne karnında duyduğu ses sanirmis bebekler.zor çok iyi biliyorum kolaylıklar diliyorum

Ay kis bnde 2. Istiyom bnmkide subatta 3 giricek anammm korkuttun bni yaa
Oglumun bebekligi iyiydi geceleri saymazsak
Esinin yardimi oluyomu yada annenler falan yokmu yakinlarinda
Allah yardimcin olsunn
Guc kuvvet wersin insallah canim

Ikincisi kizmi yavrunuzun benimde kızım öyleydi aman Allahim yok böyle çocuk onun yuzunden 40 kilolara dustum yuzum soldu hay at tan sogumustum 4 aydan sonra düzeldi 6 da dahada iyi olduk diyebilirim simdi iki yaşında bide yeni oğlum oldu çok şükür bu akıllı ki hiç kızıma çekmemiş inşallah senin yavruda benim 2 numaraya çeker maşallah oğluma bebek böyle olur kızım neydi bilmiyorum hala inanılmaz hareketli bu kız

Youtube dan fön sesi acip basini cevirebiliyorsa yuz ustu yatirip dinletebilirsiniz.sakinlesip uyuyabilir.birde gaz masaji var yine youtube da ayse isimli bir hemsirenin soyadini unuttum onu yapabilirsiniz.cok zor biliyorum ama yavas yavas geciyor bu donemde

Ay çok zooor bilirim o ağlamaları sabahın 4 üne kadar. Bize sıcak banyo öneriyorlardı çok ağladığında. Zinco, sab simplex,nurse harvey üçünü aynı anda kullanıyorduk.ayaklarının altına ve karnına elma yağı sürüyorduk. Masaj şart tabi ki. Sürekli de dua okuyorduk Bi yandan. Allah yardımcın olsun Can'ım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…