- 1 Ekim 2013
- 7.633
- 15.283
- 34
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah analı babalı büyütsün. Bebeğinizi sallamaya alıştırmakta sakınca görmüyorsanız çingene beşiğini şiddetle tavsiye ediyorum.
Bir de büyük oğlan maalesef bebeğin uyku düzenini altüst ediyor. Bizde durum öyle oldu da.
6 ay sonra rahatladim biraz.
Bence genetigimize işlenmiş sallanma. Alman bebeleri gibi değiller bizimkiler napalim :)Onlar zaten sallanmaya alisik doguyor bence
Ben de alistirmicam diye direttim ama babam kendi evlerine sepet seklinde cingene salincagi yapti. Yarim saat uyumayan cocuk araliksiz saatlerce uyumaya basladi. Uykusunu alinca huysuzlugu da kalmadi. Salincaga ip bagladik kipirdanmaya baslayinca bir kere cekiyoruz durana kadar uyumus oluyor.
Yani asla yapmam dedigim birseyi yaptim ama pisman degilim
Kolik teşhisini doktor koymuştu.Nasıl kolik teşhisi koyuluyor acaba, bizim doktorumuz erkek çocuklarında çok gaz oluyor deyip damla verdi, ayrıca ağlaması idrar yolu enfeksiyonunolabilir mi diye test istedi o kadar
Bence genetigimize işlenmiş sallanma. Alman bebeleri gibi değiller bizimkiler napalim :)
Netten aldık çingene beşiğini. Tavana asılan türden.
Ne zaman biraktirmayi düşünüyosun? Ben 6 aydan sonra biraktirdim. Şimdi 10 aylık ama hala gündüz uykuları tilki gibi. Yere kalem düşse uyanıyor.
Gece de sık sık uyanıp ağlıyor,emip tekrar uykuya dalmaya çalışıyor.
Ay kis bnde 2. Istiyom bnmkide subatta 3 giricek anammm korkuttun bni yaa
Oglumun bebekligi iyiydi geceleri saymazsak
Esinin yardimi oluyomu yada annenler falan yokmu yakinlarinda
Allah yardimcin olsunn
Guc kuvvet wersin insallah canim
Allah bağışlasın iki yavrunu da sana vE eşine. İlk çocuk kaç yaşında acaba. Ağladığı zaman kolik sesleri var nette dinletmeyi denedin mi bazısına faydası oluyor.
Allah kolaylik versin
Iste 2. Cocugu yapmama nedenim tam olarak bu. Oglum 14 aylik ve bana illallah ettirdi. Asla dusunmuyorum ikinciyi. Anne degil hastabakici oldum cunku
Fön makinesi sesini denediniz mi?
Bizimki ilk 2 buçuk ay sadece fön makinesi sesi ile çarşafta sallanarak uykuya dalıyordu.
Çığlık çığlığa kaldığında onu tek sakinleştiren şey bu sesti.
Şimdi salıncak yaptırdık, bazen orada sallanarak uykuya dalıyor kendiliğinden.
Kucağımdan inmez, memeden kopmak istemez. Mama hazırlamak için 2 dk mutfağa bile gidemem, kolumda oturtmadan tutup güç bela hazırlamaya çalışırım mamayı.
Salıncağı yatak odamıza yaptırdık duvardan duvara, kirişlere halka çaktılar.
Çarşafı doladık ipe, sağlamca sabitledik.
En azından sizinki ayakta sallanınca duruyormuş, bizimki ayakta sallanmak istemiyor, beşiğinde de sallanmak istemiyor, illa çarşaf içinde birileri sallayacak, ya da salıncakta kandıracağız elde sallıyormuş gibi... Biz çaresiz kalınca yaptırdık salıncağı, her seferinde en az 1 saat elde sallamak çok zor oluyordu.
En ufak bir ses değişiminde açıyor gözleri, evde terlik giymiyorum, tv sesi en kısıkta. Aşağı dairelerden birinde 3-5 günlük tadilat vardı, kulaklarını sardım mesela mecbur :).
İki arkadaşım da aynı durumdaydı. Üçüncü ayda düzelmeye başladı dediler. Kolik olunca çok zor.
Sub simplex sabah ogle aksam 15er damla her ogunde. Biogaia gunde bir sefer 5 damla arkadaşım Bunlar iyi geldi diyodu. Diğer arkadaşıma doktor şu simplex bağırsakları tembelestirir demiş o sadece biogaia kullanıyor. Birde kimyon :)
Vee birde koala hamak. Battaniyede sallanıyor hissi veriyormuş gazlı bebeklerde ise yarıyormuş. Arkadaşim çok memnun kaldı
Ben kendi yediklerime kimyon ekliyorum, simplex damlayı günde 3 kez kullanıyorum